הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון ווריאציות שונות של Low bar squat?

Grizzly Bear

משתמש קבוע
1,837
648
נק' מוניטין:
1,554
1,837
648
בזמן האחרון קראתי וראיתי מלא סרטונים וגם יצא לי ללמוד סקוואט ממספר מאמנים שונים (אחד מהם פצע אותי). אני שם לב שיש הבדל גדול לבין הסקוואט שריפטו מלמד לבין הסקוואטים שמלמדים לא על פי ריפטו.
בזמן שיש היגיון מכני והסבר על כל דבר בסקוואט של ריפטו, השאר פשוט אומרים תעשה ככה. אני שומע דברים מנוגדים לחלוטין משני הכיוונים. אם זה לא על פי ריפטו אז אין שום אזכור להיפ דרייב, נאמר להרים את החזה ולהסתכל קדימה בזמן שריפטו מסביר שבלתי אפשרי להיות אני בלואו באר סקוואט ולבצע אותו נכון. אומרים להסתכל קדימה בזמן שבסקוואט של ריפטו מודגש להסתכל טיפה קדימה ולמטה. ועוד הרבה הרבה דברים.
אני עדיין לא מבין איך סקוואט אמור להראות.

פעם לימדו אותי לעשות עובר אקסטנשן בגב בזמן הסקוואט, וזה אחד הדברים שהכי לא כדאי לעשות.
מה דעתכם על כל העניין הזה?
והנה הסקוואט המדהים עם הover exstention שלימד אותי איזה מאמן מדהים.

רק אומר שאם הייתי מבצע את הסקוואט על פי ריפטו, הייתי עכשיו מסקוויט נורמלי ולא פצוע.

יש יותר מדרך אחת לעשות סקוואט, ואין דרך אחת נכונה, מה שיעבוד לאחד לא בהכרח יעבוד לאחר.
זה למה כדאי ללמוד כמה שיותר דרכים, ליישם את החלקים שחוזרים אצל כולם, ולהתנסות במה עובד לך יותר טוב מהשיטות השונות

בעזהי"ת

הרבה משמיצים את ריפטו, ולחינם. כל כמה שאכן יש יותר מסגנון אחד לביצוע סקוואט נכון, כולל זווית הראש, ואי אפשר לומר שיש רק דרך אחת להיפ-דרייב, אין ספק שבכל הנוגע לבסיס איכותי לביצוע סקוואט נכון - ריפטו נמצא במקום טוב מאוד.

• פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

הרבה משמיצים את ריפטו, ולחינם. כל כמה שאכן יש יותר מסגנון אחד לביצוע סקוואט נכון, כולל זווית הראש, ואי אפשר לומר שיש רק דרך אחת להיפ-דרייב, אין ספק שבכל הנוגע לבסיס איכותי לביצוע סקוואט נכון - ריפטו נמצא במקום טוב מאוד.
אחרי שבזמן האחרון החלטתי באמת להשקיע וקראתי מלא מידע וסרטונים, אני לא יכול לא להסכים איתך.
אני גם מתכוון להסקוויט בדרך שהוא מלמד כי זה נראה הרבה יותר טוב מהשאר.
אגב אתה תמיד עשית את סגנון ריפטו?

בעזהי"ת

אחרי שבזמן האחרון החלטתי באמת להשקיע וקראתי מלא מידע וסרטונים, אני לא יכול לא להסכים איתך.
אני גם מתכוון להסקוויט בדרך שהוא מלמד כי זה נראה הרבה יותר טוב מהשאר.
אגב אתה תמיד עשית את סגנון ריפטו?

הסקוואט שלי אכן מתבסס על הסגנון שלו, אבל עם מספר דגשים שבעיני יש לתת להם תשומת לב נוספת.

.there are no wrong type of squats, there are only unprepared bodies

don't blame the technique if it make sense anatomy wise , some squat types need a certain body mobility level that you might not have while trying them, then, it made your body use different muscles and put the Skelton system under the wrong type of pressure.
also, like deadlift, different squats will be more suitable to different body types and mobility level but at the end of the day a basic squat (no matter if its a ripptoe squat or olympic style one) won't get you hurt.

but what happen to you its a common problem among ppl who train themselves with videos from youtube , or with the wrong coach and its ok, it happens alot.

I say just try and find the right squat for you, if it is ripptoes then its fine, as long as you won't get hurt,
but-
if you feel like you are too "stiff" and you might get hurt again from lack of mobility, try and work on that aspect as well.​

good luck.

• פותח/ת השרשור
.there are no wrong type of squats, there are only unprepared bodies

don't blame the technique if it make sense anatomy wise , some squat types need a certain body mobility level that you might not have while trying them, then, it made your body use different muscles and put the Skelton system under the wrong type of pressure.
also, like deadlift, different squats will be more suitable to different body types and mobility level but at the end of the day a basic squat (no matter if its a ripptoe squat or olympic style one) won't get you hurt.

but what happen to you its a common problem among ppl who train themselves with videos from youtube , or with the wrong coach and its ok, it happens alot.

I say just try and find the right squat for you, if it is ripptoes then its fine, as long as you won't get hurt,
but-
if you feel like you are too "stiff" and you might get hurt again from lack of mobility, try and work on that aspect as well.​

good luck.
כרגע כל סגנון סקוואט שניסיתי לא היה לי טוב ככה שלדעתי ריפטו יהיה בשבילי. סך הכל אתה צודק.
בעזהי"ת

הסקוואט שלי אכן מתבסס על הסגנון שלו, אבל עם מספר דגשים שבעיני יש לתת להם תשומת לב נוספת.
תוכל לפרט איזה דגשים בדיוק?

כרגע כל סגנון סקוואט שניסיתי לא היה לי טוב ככה שלדעתי ריפטו יהיה בשבילי. סך הכל אתה צודק.

תוכל לפרט איזה דגשים בדיוק?

השאלה אם ניסית לשפר מוביליטי לפני שניסיתי כל סוג אחר של סקוואט?
שוב אם לא חשוב לך המוביליטי והסקוואט של ריפ נוח לך, תזרום על זה...
לדעתי מוביליטי חשוב לא פחות מלהיות חזק, אבל זאת רק הגישה שלי כמאמן.

• פותח/ת השרשור
השאלה אם ניסית לשפר מוביליטי לפני שניסיתי כל סוג אחר של סקוואט?
שוב אם לא חשוב לך המוביליטי והסקוואט של ריפ נוח לך, תזרום על זה...
לדעתי מוביליטי חשוב לא פחות מלהיות חזק, אבל זאת רק הגישה שלי כמאמן.
יש לך אולי מאמר או סרטון על מוביליטי שיכול לעזור ללואו באר סקוואט? ניסיתי כן אבל לא עשיתי כל מה שאפשר לעשות.

יש לך אולי מאמר או סרטון על מוביליטי שיכול לעזור ללואו באר סקוואט? ניסיתי כן אבל לא עשיתי כל מה שאפשר לעשות.

מוביליטי עדיף שיהיה כללי ולא ספציפית לתרגילי הבסיס.
אני עושה romwod ובקרוב (ינואר) נוסע לעשות פה איזה קורס של משהו שנקרא קינסטראץ או functional mobility (שזה הבסיס ואחריו עוברים לקינסטראץ)
תקרא על זה דרך פהInstagram post by Dr. Andreo Spina • Nov 19, 2017 at 2:55pm UTC אם זה מעניין אותך אבל עד שאעבור את הקורס אני רק עושה כל יום romwod .

מאז שהתחלתי להשקיע במוביליטי לא נפצעתי פציעה אחת שקשורה בטכניקה או טווחי תנועה.

• פותח/ת השרשור
מוביליטי עדיף שיהיה כללי ולא ספציפית לתרגילי הבסיס.
אני עושה romwod ובקרוב (ינואר) נוסע לעשות פה איזה קורס של משהו שנקרא קינסטראץ או functional mobility (שזה הבסיס ואחריו עוברים לקינסטראץ)
תקרא על זה דרך פהInstagram post by Dr. Andreo Spina • Nov 19, 2017 at 2:55pm UTC אם זה מעניין אותך אבל עד שאעבור את הקורס אני רק עושה כל יום romwod .

מאז שהתחלתי להשקיע במוביליטי לא נפצעתי פציעה אחת שקשורה בטכניקה או טווחי תנועה.
מה זה rmwod? תוכל לתת קישור עם הסבר כלשהו?

• פותח/ת השרשור
Www.romwod.com

זה אתר (בתשלום) שכל יום מפרסם רוטינה (סרטון) של מתיחות לפתיחת טווחי תנועה לפי תוכנית, תכנס ותקרא...
השאלה היא איך אני יודע שזה באמת שווה את זה לפני שאני משלם? כל כך הרבה פעמים שילמתי למאמנים, פיזיותרפיסטים וכו' שלא עזרו לי בכלום...

אני חושב שהעובדה שיש יותר מדרך אחת לשפוף נכון היא משהו שקשה להפריך.

עצוב לי שעדיין שואלים את השאלות האלה, אבל עדיף שישאלו מאשר שיחיו באשליה שיש אמת אחת.

אני יכול להגיד מהנקודת מבט שלי על מתאמנים ומתחרים כאן, אני לא יכול למצוא מתחרה אחד ברמה ראויה ששופף בסגנון / תחת הדרכה של מאמן SS.

צריך להסתכל על תחרות בקליבר גבוה ולראות שיש ככ הרבה דרכים טובות לשפוף, זה מאוד אינדיוידואלי.

השאלה היא איך אני יודע שזה באמת שווה את זה לפני שאני משלם? כל כך הרבה פעמים שילמתי למאמנים, פיזיותרפיסטים וכו' שלא עזרו לי בכלום...

כי אני עושה את זה והשתפרתי המון וכמוני עוד הרבה מתאמנים שעושים.
זה 15 דולר לחודש, אם כל יום תקדיש לזה את הזמן אתה אחרי חודש תודה לי. זה ישנה לך את ההתאוששות והתרגיל יזרום לך יותר טוב ואתה תרגיש שאץה מבזבז פחות אנרגיה.

עצוב לי שעדיין שואלים את השאלות האלה, אבל עדיף שישאלו מאשר שיחיו באשליה שיש אמת אחת.

אני יכול להגיד מהנקודת מבט שלי על מתאמנים ומתחרים כאן, אני לא יכול למצוא מתחרה אחד ברמה ראויה ששופף בסגנון / תחת הדרכה של מאמן SS.

צריך להסתכל על תחרות בקליבר גבוה ולראות שיש ככ הרבה דרכים טובות לשפוף, זה מאוד אינדיוידואלי.

ברמת התחרות מתחרים מוצאים את הדרך שהכי נוחה להם לשפוף , חלק מחפשים את העומק המינימאלי.
לא תמיד יתאים למתאמן שמחפש להתחזק ולהשתפר בעוד מרכיבים של הכושר הגופני.
באימונים זה תמיד לעבוד לפי הגדרת המטרות שלך.

אין שום בעיה בסקוואט שלך, והנחיות לסקוואט הן יותר "אל תעשה" מאשר תעשה, מכיוון שבסקוואט אתה פשוט צריך לבצע סקוואט, רק לא לחרבן אותו בדרך (תנועתיות בעמוד השדרה, ברכיים קורסות, להפוך אותו לGM, טווח לא מלא וכו').

כשבן אדם כבר יודע לעשות סקוואט מספיק טוב, ללמוד LB זה פשוט לשנות את מיקום המוט (ואולי האחיזה בו), אתה הרי לא יכול להניח את המוט נמוך יותר ולעשות סקוואט זהה לזה שעשית קודם.

• פותח/ת השרשור

מה הסיבה שלדעתך הסקוואט של ריפטו הוא לא ווריאציה נפוצה בתחרויות? אתה חושב שהיעילות שלו פחותה מווריאציות אחרות?
@TheTzadik אמר שהוא שופף בסגנון הזה.

ברמת התחרות מתחרים מוצאים את הדרך שהכי נוחה להם לשפוף , חלק מחפשים את העומק המינימאלי.
לא תמיד יתאים למתאמן שמחפש להתחזק ולהשתפר בעוד מרכיבים של הכושר הגופני.
באימונים זה תמיד לעבוד לפי הגדרת המטרות שלך.
מסכים לחלוטין.

לגבי העומק, זה כמובן כמו שאמרת תלוי מטרה, גם הסקוואט שריפטו מלמד לא לחלוטין עמוק.
מה הסיבה שלדעתך הסקוואט של ריפטו הוא לא ווריאציה נפוצה בתחרויות? אתה חושב שהיעילות שלו פחותה מווריאציות אחרות?
@TheTzadik אמר שהוא שופף בסגנון הזה.

כמו כל סגנון של ביצוע תרגיל בסיס, הוא כמובן יתאים לאנשים מסויימים.

הסיבה שהוא לא יתאים לדעתי ומנסיון הסתכלות על מתאמנים ברמות שונות מנסים את הסגנון הזה:

1. מרפקים למעלה - יגרום להרבה מתאמנים לטורסו לקרוס קדימה, גב עליון יתעגל.
2. מבט למטה - זה לא קיו שאני חולק עליו, אני בעצמי עברתי למבט למטה לפני שנה~ אבל זה מאוד תלוי בסקוואט שלך. מי שקוואד דומיננט, הטורסו שלו באופן טבעי אנכי לאורך התנועה זה יפגע לו בסקוואט ויגרום לו לקרוס קדימה.
3. היפ דרייב - היפ דרייב מוגזם עם שוקיים אנכיים יתן דגש לשרשרת אחורית בלבד, לא אצל כולם זה החלק החזק בתנועה. לא כולם יכולים לשבור ככה מקביל.

בזמן האחרון קראתי וראיתי מלא סרטונים וגם יצא לי ללמוד סקוואט ממספר מאמנים שונים (אחד מהם פצע אותי). אני שם לב שיש הבדל גדול לבין הסקוואט שריפטו מלמד לבין הסקוואטים שמלמדים לא על פי ריפטו.
בזמן שיש היגיון מכני והסבר על כל דבר בסקוואט של ריפטו, השאר פשוט אומרים תעשה ככה. אני שומע דברים מנוגדים לחלוטין משני הכיוונים. אם זה לא על פי ריפטו אז אין שום אזכור להיפ דרייב, נאמר להרים את החזה ולהסתכל קדימה בזמן שריפטו מסביר שבלתי אפשרי להיות אני בלואו באר סקוואט ולבצע אותו נכון. אומרים להסתכל קדימה בזמן שבסקוואט של ריפטו מודגש להסתכל טיפה קדימה ולמטה. ועוד הרבה הרבה דברים.
אני עדיין לא מבין איך סקוואט אמור להראות.

פעם לימדו אותי לעשות עובר אקסטנשן בגב בזמן הסקוואט, וזה אחד הדברים שהכי לא כדאי לעשות.
מה דעתכם על כל העניין הזה?
והנה הסקוואט המדהים עם הover exstention שלימד אותי איזה מאמן מדהים.

רק אומר שאם הייתי מבצע את הסקוואט על פי ריפטו, הייתי עכשיו מסקוויט נורמלי ולא פצוע.

פשוט מאד הסקוואט אמור להראות איך שריפטו מלמד אותו. הניסיון שיש לריפטו בתחום והידע שיש לו הם כל מה שצריך לדעת וזה מה שהוא מסביר בספר שלו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית