הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מיואש מהמסה

אז עלית 17 קילו. ו? אתה צריך להיות באמת טיפש כדאי לחשוב שעלית 17 קילו שריר. אף אחד לא אמר שלא גדלים מהתוכנית הזאת אבל תוכניות כמו FBW יניבו תוצאות יותר טובות מבחינת היפרטרופיה. ולגבי המאמר שפירסמת, לא מעניין מצטער..
אז אני באמת טיפש שכחתי

אז עלית 17 קילו. ו? אתה צריך להיות באמת טיפש כדאי לחשוב שעלית 17 קילו שריר. אף אחד לא אמר שלא גדלים מהתוכנית הזאת אבל תוכניות כמו FBW יניבו תוצאות יותר טובות מבחינת היפרטרופיה. ולגבי המאמר שפירסמת, לא מעניין מצטער..
המאמר אולי לא הכי רציני, אבל בגדול הוא צודק. SS היא FBW גם ככה. יש לה את כל האלמנטים למתאמן מתחיל שצריך. בהמשך גם יש תוכנית שיותר מתקדמת שאישית פחות אוהב אבל זה נושא אחר. בסופו של דבר לא ראיתי אף תוכנית אמיתית פרט לתוכניות "כוח" שיש לה אלמנטים של תוכנית ולא רשימת מכולת של תרגילים. הקטע שחושבים שכוח מופיעה פתאום. בשביל לדחוף 80 בנץ ל 5 חזרות ואחרי כמה זמן לדחוף 100 קילו ל5 זה לא שסתם פתאום נהייתה יותר חזק. הדבר היחיד שגרם לזה להצליח זה שריר. השריר כמובן גדל בשביל זה וכנראה גם יש התיעללות מערכת עצבית. שלא רואה בזה משהו רע.

המאמר אולי לא הכי רציני, אבל בגדול הוא צודק. SS היא FBW גם ככה. יש לה את כל האלמנטים למתאמן מתחיל שצריך. בהמשך גם יש תוכנית שיותר מתקדמת שאישית פחות אוהב אבל זה נושא אחר. בסופו של דבר לא ראיתי אף תוכנית אמיתית פרט לתוכניות "כוח" שיש לה אלמנטים של תוכנית ולא רשימת מכולת של תרגילים. הקטע שחושבים שכוח מופיעה פתאום. בשביל לדחוף 80 בנץ ל 5 חזרות ואחרי כמה זמן לדחוף 100 קילו ל5 זה לא שסתם פתאום נהייתה יותר חזק. הדבר היחיד שגרם לזה להצליח זה שריר. השריר כמובן גדל בשביל זה וכנראה גם יש התיעללות מערכת עצבית. שלא רואה בזה משהו רע.

שוב פעם, לא אמרתי שמ ss לא גדלים. אמרתי שהיא לא אידיאלית למתאמן המתחיל והממוצע ודיברו פה על זה המון. דבר שני זה ששריר גדול לא אומר שבהכרח יהיה חזק. זה יותר לכיוון של ההתייעלות העצבית כמו שאמרת. אני מאמין שיצא לך לראות כלמיני טנקים במכון שחלשים לאומת הגודל שלהם ואמרת לעצמך ״איך לעזאזל אתה מרים יותר והם פי 2 ממני״ נכון?!בכל אופן, Ss תבנה לך כוח בסיסי אבל מבחינת היפרטרופיה, עדיף לעשות FBW או משהו בסגנון עם נפח הגיוני. הבחור פשוט בא ורשם שטויות בלי שום ביסוס כמו ״איך תסביר שיש כאלה שעלו 5 קילו בחודש״ נו באמת.. נשמע לך הגיוני השטות הזאת?! אנשים חיים בסרט שבגלל שהם עלו במשקל אז התוכנית עובדת פצצה והרוב שריר ״אחי״ והם שוכחים מפקטורים אחרים כמו שומן ונולים. גם אם הוא עלה 17 קילו בשנה, הרוב המוחלט זה שומן/נוזלים ואולי 2 3 קילו שריר שזה גם בספק משום שילדים כאלה מחליטים לדחוף כל מה שבא ליד ואז בוכים בחיטוב.

נערך לאחרונה:
אמרתי שהיא לא אידיאלית למתאמן המתחיל והממוצע ודיברו פה על זה המון. דבר שני זה ששריר גדול לא אומר שבהכרח יהיה חזק. זה יותר לכיוון של ההתייעלות העצבית כמו שאמרת
מה ? היא בין התוכניות הכי טובות שיש למתאמן מתחיל. יש בה את כל האלמנטים שצריך. כמו שרשמתי אשמח שתראה לי תוכנית יותר טובה ואני מתכוון תוכנית ולא שם FBW או כללי.

רוב הפאוליפטרים יש להם משקלי עבודה בהחלט יפים. התיעללות עצבית לא באמת מביאה לשינוי כל כך גדול. מה גם שבתוכנית כמו שאתה מתכוון אליה גם יש שיפור כזה. אז ב תוכנית "כוח" יש עוד טיפה. זה לא מה שמביא את רוב התוצאות.

ואתה מדבר כאילו בתוכנית כוח אין נפח, אז כנראה פרט ל SS אתה לא מכיר כלום. חבל שאתה סתם אומר דברים.

מה ? היא בין התוכניות הכי טובות שיש למתאמן מתחיל. יש בה את כל האלמנטים שצריך. כמו שרשמתי אשמח שתראה לי תוכנית יותר טובה ואני מתכוון תוכנית ולא שם FBW או כללי.

רוב הפאוליפטרים יש להם משקלי עבודה בהחלט יפים. התיעללות עצבית לא באמת מביאה לשינוי כל כך גדול. מה גם שבתוכנית כמו שאתה מתכוון אליה גם יש שיפור כזה. אז ב תוכנית "כוח" יש עוד טיפה. זה לא מה שמביא את רוב התוצאות.

ואתה מדבר כאילו בתוכנית כוח אין נפח, אז כנראה פרט ל SS אתה לא מכיר כלום. חבל שאתה סתם אומר דברים.

״פרט לSS אתה לא מכיר כלום״ אתה מתכוון לטקסס, 531, הלינארית, גלן פנדלאי וכו? צודק אני לא מכיר כלום.. התעלות עצבית לא באמת מביאה לשינוי כל כך גדול? עוד שטות.. בגלל זה יש אנשים רזים שמרימים משקלים מרשימים.. תתעדכן טיפה ואז תחזור לנהל דיון.

״פרט לSS אתה לא מכיר כלום״ אתה מתכוון לטקסס, 531, הלינארית, גלן פנדלאי וכו? צודק אני לא מכיר כלום.. תתעדכן טיפה ואז תחזור לנהל דיון.
סבבה, עדיין אשמח לראות מה זה בשבילך תוכנית למתחיל.

סבבה, עדיין אשמח לראות מה זה בשבילך תוכנית למתחיל.

תוכנית עם נפח הגיוני נקודה. אני לא אשב ואבנה לך תוכנית אימונים. אבל אתה מתעקש לחשוב ש SS טובה להיפרטרופיה וזה פשוט לא נכון. בכל אופן, אני בעד עבודה בבלוקים - נפח, עצימות והתאוששות. כמובן שמתאמן מתחיל לא חייב נפח גבוה כדאי להתקדם כי הוא פשוט לא יצליח להתאושש. הייתי נותן למתאמן המתחיל נניח במורכבים 6*3 ומוסיף עוד 2-3 סטים של 8 חזרות למשל. ספציפית בלחיצות הייתי נותן טיפה יותר נפח. דדליפט משאיר 5*1 כי מן הסתם שזה תרגיל מספיק עצים במיוחד להתחלה. לא אומר ש SS לא טובה, ההיפך. אבל ״ימי הזוהר״ שלה עברו ויצאו מחקרים חדשים מאז.

תוכנית עם נפח הגיוני נקודה. אני לא אשב ואבנה לך תוכנית אימונים
אני לא צריך תוכנית, בסדר לי אם מה שאני עושה. אני פשוט מעוניין לראות מה אתה מציעה במקום SS

הייתי נותן למתאמן המתחיל נניח במורכבים 6*3 ומוסיף עוד 2-3 סטים של חזרות

אז אתה אומר נעשה SS אבל נעשה 5X6 במקום 3X5 ? אם אפשר להתקדם עם 3X5 בתהחלה מה הסיבה ישר לקפוץ ל 5 סטים ? אפשר להוסיף אותם אחרי חודשיים או חצי שנה. אם תתחיל מ 5X6 אתה כבר מתחיל חזק מידי ובסוף זה יפגע בך לאורך זמן

אני לא צריך תוכנית, בסדר לי אם מה שאני עושה. אני פשוט מעוניין לראות מה אתה מציעה במקום SS

אז אתה אומר נעשה SS אבל נעשה 5X6 במקום 3X5 ? אם אפשר להתקדם עם 3X5 בתהחלה מה הסיבה ישר לקפוץ ל 5 סטים ? אפשר להוסיף אותם אחרי חודשיים או חצי שנה. אם תתחיל מ 5X6 אתה כבר מתחיל חזק מידי ובסוף זה יפגע בך לאורך זמן
רשמתי 6*3 לא 6*5. ובנוסף מוסיף קצת נפח עם תרגיל עזר כלשהו 2-3 סטים 8 חזרות. דבר שני אתה יכול להתווכח איתי עד מחר אבל משום שSS בנויה על יותר עצימות ופחות נפח, ההתייעלות העצבית משחקת פקטור חשוב בתוכנית הזאת ובגלל זה תתקדם מהר יותר כביכול..

נערך לאחרונה:
ואיך בנויה ההתקדמות ? איך בנויים התרגילים ? איך יודעים שלא מתקדמים ? מה עושים במצב הזה ?

ההתקדמות יכולה לבוא לא רק במשקלי עבודה אלא גם בהגדלת כמות הסטים/חזרות או קיצור זמן המנוחה בין סט לסט. איך יודעים שלא מתקדמים? משקלי עבודה לא עולים, נשאר באותם הסטים או החזרות.. לא חסר פקטורים.. תמיד חייבת להיות התקדמות כלשהי משום שיש הרבה דרכים להיפרטרופיה והוכח שנפח זו אחלה שיטה להוסיף בשר (נפח הגיוני כמובן).

@Ultra instinct ה ss. היא סה"כ תוכנית בסיסית לכמה חודשים ראשונים של אימונים. בהנחה שתתחיל בסקווט 40 ואחרי חצי שנה תהיה בסקווט 120, זה לא אסון אם צברת 3 קילו שומן נוספים בדרך.
הטעות הכי גדולה היא אחרי חצי שנה אימונים לעלות בסקווט מ 40 ל 60 על אותו משקל גוף.

@Ultra instinct ה ss. היא סה"כ תוכנית בסיסית לכמה חודשים ראשונים של אימונים. בהנחה שתתחיל בסקווט 40 ואחרי חצי שנה תהיה בסקווט 120, זה לא אסון אם צברת 3 קילו שומן נוספים בדרך.
הטעות הכי גדולה היא אחרי חצי שנה אימונים לעלות בסקווט מ 40 ל 60 על אותו משקל גוף.

מה זה קשור בכלל? אמרתי שנורא לצבור שומן? אמרתי שהיא לא תוכנית בסיסית? אתם לגמריי מפספסים את הנקודה שלי.

מה זה קשור בכלל? אמרתי שנורא לצבור שומן? אמרתי שהיא לא תוכנית בסיסית? אתם לגמריי מפספסים את הנקודה שלי.
בהנחה שאתה יודע לבצע את התרגילים, ss היא התוכנית הכי בסיסית שיש.
מיועדת בוודאות למתחילים

בהנחה שאתה יודע לבצע את התרגילים, ss היא התוכנית הכי בסיסית שיש.
מיועדת בוודאות למתחילים

לפיתוח כוח בסיסי כן, היפרטרופיה פחות.

נערך לאחרונה:
לפיתוח כוח בסיסי כן, היפרטרופיה פחות.
כתבתי את זה כבר השבוע. מבטיח לך שההבדלים הפיזיים בין מתאמן שיעלה 5 קילו ב 3 חודשים בתוכנית מוכוונת היפרטרופיה לבין SS, יהיו זניחים לדוגמא בהיקף יד, חזה, רגליים.
רק שזה שעושה SS כמעט בטוח יוכל להתקדם טוב יותר בגלל תכנון עדיף של התוכנית.

כתבתי את זה כבר השבוע. מבטיח לך שההבדלים הפיזיים בין מתאמן שיעלה 5 קילו ב 3 חודשים בתוכנית מוכוונת היפרטרופיה לבין SS, יהיו זניחים לדוגמא בהיקף יד, חזה, רגליים.
רק שזה שעושה SS כמעט בטוח יוכל להתקדם טוב יותר בגלל תכנון עדיף של התוכנית.
למה? חסר תבניות הגיוניות? תשמע אני מדבר איתך ממה שראיתי. אתה לא יכול להכליל ולהגיד ש ל 90% מהמתאמנים המתחילים התוכנית הזאת תיהיה אידיאלית. סוגדים פה יותר מידי לתוכנית הזאת בחיי. בכל אופן, הדיון הזה עקר ואין טעם להמשיך אותו.

Back
למעלה תחתית