הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע מיואש מSS

• פותח/ת השרשור Yuval7
  • פורסם בתאריך

Yuval7

משתמש מתחיל
53
3
נק' מוניטין:
3
53
3
מידע ראשוני קודם כל, בן 17, 1.80 שוקל 70.
משקלים:
סקוואט - 60
דדליפט - 95
בנץ' - 60
פרס - 40

בכל מקרה, אני מתאמן כבר מספר חודשים, כמעט בכולם עשיתי SS חוץ מתקופה קצרה של ליניארית.
בחודש הראשון של SS התקדמתי יפה מאוד, הגעתי ממצב שאני בקושי מרים את המוט עד כמעט המשקלים הנוכחיים שלי, אבל באיזה שהוא שלב התחלתי גם לרוץ ולעשות כושר קרבי אז גם התחלתי את הליניארית ומאז עליתי מעט מאוד בחצי שעה של אימונים בערך.
עכשיו לפני חודשיים בערך הפסקתי לגמרי עם האירובי האינטנסיבי וגם עם אימוני משקל הגוף שעשיתי (בשביל הצבא) במקביל לאימון בודד בשביל של כוח.
החלטתי שאני חוזר להתאמן בכל הכוח אבל אני לא מצליח להעלות במשקלים, מאז החודש הראשון שלי במכון העליתי קצת בדדליפט ובסקוואט, ואיזה 5 קילו בבנץ' וזהו.
מאוד מאוד מתסכל. עכשיו בסופו של דבר המטרה שלי היא פיתוח גוף והזמן שלי עד הגיוס הולך וקטן ואני רוצה כבר גוף מכובד, אז הפסקתי את הSS בהנחה שאני כבר לא אצליח להתקדם בה יותר ואני כבר כמה אימונים עושה את הFBW של טנק.
אני בהתלבטויות, כי מצד אחד אין לי ספק שמדובר בבעיה של תזונה ושינה לקויה, אבל השארתי את התפריט שלי כמו שהוא היה כשהייתי תקוע במשקלים (וגם במשקל גוף כמובן) ובנוסף אליו באופו קבוע התחלתי לשתות שייק שאני מכין בבית של שיבולת שועל, חלב, אגוזים ואבקת חלבון שאמור להגיע בערך ל800 קלוריות. ככה שאפשר להגיד שאני אוכל כמה מאות קלוריות יותר כל יום ואימון אחרון נשקלתי וירדתי 2 קילו. אני לא בטוח אם לצחוק או לבכות.
אז כמו שאמרתי אני כבר עושה את הFBW של טנק, אבל אני עדיין רוצה להגיע למשקלים מכובדים בתרגילי הבסיס אז השאלה בערך כל כמה זמן אני אוכל להעלות משקל בתוכנית כזאת.

והאם לדעתכם אולי כדאי לי לנסות שוב פעם SS ולהוריד את המשקלים שלי כדי שיהיה כמה אימונים של התקדמות. שזה משהו שלא עשיתי עד עכשיו.

עזרה וסליחה על החפירה.

אם ירדת 2 קילו, כנראה שאתה לא אוכל יותר משאתה מוציא. שווה להריץ חישובים עוד פעם ולעקוב בצורה קפדנית יותר אחרי הקלוריות.
בנוגע לתכנית, אתה צריך להחליט עם עצמך מה באמת חשוב לך יותר. SS היא תכנית תובענית. אם אתה מחליט שאתה מתמסר אליה, קח את האוכל ואת ההתאוששות ברצינות יותר. אחרת אתה תתקע שוב. אבל שב עם עצמך ותחליט. דילוג מתכנית לתכנית ע''פ מאוויים ורצונות זמניים מוביל רק לתסכול עקב חוסר הצלחה.

עצה נוספת שאני יכול לתת לך היא להעלות סרטוני טכניקה לפורום, יש פה חבר'ה מנוסים שיכולים לתת פידבק טוב. יכול להיות שבנוסף לגורמים שציינת, הטכניקה שלך מונעת ממך להתקדם.

• פותח/ת השרשור
אם ירדת 2 קילו, כנראה שאתה לא אוכל יותר משאתה מוציא. שווה להריץ חישובים עוד פעם ולעקוב בצורה קפדנית יותר אחרי הקלוריות.
בנוגע לתכנית, אתה צריך להחליט עם עצמך מה באמת חשוב לך יותר. SS היא תכנית תובענית. אם אתה מחליט שאתה מתמסר אליה, קח את האוכל ואת ההתאוששות ברצינות יותר. אחרת אתה תתקע שוב. אבל שב עם עצמך ותחליט. דילוג מתכנית לתכנית ע''פ מאוויים ורצונות זמניים מוביל רק לתסכול עקב חוסר הצלחה.

עצה נוספת שאני יכול לתת לך היא להעלות סרטוני טכניקה לפורום, יש פה חבר'ה מנוסים שיכולים לתת פידבק טוב. יכול להיות שבנוסף לגורמים שציינת, הטכניקה שלך מונעת ממך להתקדם.
אכלתי כמות מסוימת של אוכל ונשארתי בסביבות ה70-71 קילו, ואז אכלתי יותר בוודאות ופתאום ירדתי במשקל. אם הייתי צריך להמר יש מצב שזה קשור לנוזלים או אם הייתי עם נעליים או בלי כשנשקלתי. כשאני חושב על זה אולי זה לא הכי מדוייק אבל זה סתם אירוע מאוד מתסכל.
אני אחשוב על זה, אבל בסופו של דבר המטרה שלי היא פיתוח גוף ואחר כך רק משקלים למרות שזה די הולך ביחד, אבל אם אני באמת לא מצליח להעלות במשקלים אולי לפחות אני אעבוד עם יותר נפח ומסת השריר שלי תגדל יותר במקומות מסויימים. בכל מקרה, יש מצב שהסיבה שאני לא מצליח להתקדם היא שכשאני התחלתי SS מחדש לפני חודש וחצי אני התחלתי עם אותו משקל שהייתי תקוע עליו ולא עשיתי ריסט?

אם ירדת במשקל זה או שאתה אוכל פחות ממה שאתה שורף, או שמאיזושהי סיבה ירדת הרבה בנוזלים. אם כמו שאתה אומר אתה גם לא מצליח להעלות משקלים אז אני מנחש שאתה צריך לאכול יותר, אין לי הסבר אחר, כן גם אם אכלת יותר מאשר קודם ועדיין ירדת במשקל.
ואם אתה חושב שב FBW של טנק אתה תצליח להתקדם בלי מספיק אוכל אז אתה טועה.
אבל אם אני באמת לא מצליח להעלות במשקלים אולי לפחות אני אעבוד עם יותר נפח ומסת השריר שלי תגדל יותר במקומות מסויימים.
זה לא יהיה יעיל כי הנפח שתעשה יהיה עם משקלים נמוכים מדי. למשל אם אתה עושה 60 קילו בנץ' לחמישייה, אז תעשה נגיד 50 ל8-10 חזרות, ואז דאמבלים של איזה 12 קילו לעשיריות, איזה גדילה אתה מצפה מזה?

מתי הגיוס ?
יש איזשהן מטרות לגבי יחידה מיוחדת/סיירת ?

• פותח/ת השרשור
מתי הגיוס ?
יש איזשהן מטרות לגבי יחידה מיוחדת/סיירת ?
כרגע בנובמבר, יש לי בקרוב גיבוש לצוללות.

אם ירדת במשקל זה או שאתה אוכל פחות ממה שאתה שורף, או שמאיזושהי סיבה ירדת הרבה בנוזלים. אם כמו שאתה אומר אתה גם לא מצליח להעלות משקלים אז אני מנחש שאתה צריך לאכול יותר, אין לי הסבר אחר, כן גם אם אכלת יותר מאשר קודם ועדיין ירדת במשקל.
ואם אתה חושב שב FBW של טנק אתה תצליח להתקדם בלי מספיק אוכל אז אתה טועה.

זה לא יהיה יעיל כי הנפח שתעשה יהיה עם משקלים נמוכים מדי. למשל אם אתה עושה 60 קילו בנץ' לחמישייה, אז תעשה נגיד 50 ל8-10 חזרות, ואז דאמבלים של איזה 12 קילו לעשיריות, איזה גדילה אתה מצפה מזה?

הבנתי, תודה.
ולגבי הSS, להתחיל עם משקלים נמוכים יותר ממה שאני מסוגל עכשיו כדי שיהיה כמה אימונים עם התקדמות או שאין טעם?

כרגע בנובמבר, יש לי בקרוב גיבוש לצוללות.

הבנתי, תודה.
ולגבי הSS, להתחיל עם משקלים נמוכים יותר ממה שאני מסוגל עכשיו כדי שיהיה כמה אימונים עם התקדמות או שאין טעם?
ואתה רוצה ללכת לצוללות ? בתכלס הגיבוש שם לא קשה מבחינה פיזית אבל ליחידות מיוחדות זה גיבושים קשים מבחינה פיזית ותצטרך בעיקר כושר בקטע של ריצות ולא של סקוואט ודדליפט ולכן לדעתי אין לך מה להשתדל להספיק להיות כמה שיותר חזק או משהו כזה (ככה זה נשמע ממך) כי זה מתכון לפציעות... וגם ככה תאבד המון כוח בצבא
יהיה לך את כל הזמן להתאמן כמו שצריך כשתשחרר ואו כשתגיע לסדיר ביחידה מיוחדת

• פותח/ת השרשור
ואתה רוצה ללכת לצוללות ? בתכלס הגיבוש שם לא קשה מבחינה פיזית אבל ליחידות מיוחדות זה גיבושים קשים מבחינה פיזית ותצטרך בעיקר כושר בקטע של ריצות ולא של סקוואט ודדליפט ולכן לדעתי אין לך מה להשתדל להספיק להיות כמה שיותר חזק או משהו כזה (ככה זה נשמע ממך) כי זה מתכון לפציעות... וגם ככה תאבד המון כוח בצבא
יהיה לך את כל הזמן להתאמן כמו שצריך כשתשחרר ואו כשתגיע לסדיר ביחידה מיוחדת
תשמע היה לי לפני חודשיים יום סיירות, התאמנתי במשך הרבה חודשים בעיקר על ריצות וכושר. ביום סיירות קיבלתי חובלים ומשם לצוללות, ככה שבכל מקרה אין לי ממש סיכוי כבר להגיע לסיירות יותר מובחרות.
וכמו שאמרת הגיבוש שם באמת לא קשה מדי פיזית אז אני מעדיף לא לעשות יותר מדי אירובי בתקופה הזאת.
מעבר לזה אני פשוט אוהב הרבה יותר חדר כושר, לא סובל ריצות.

תשמע היה לי לפני חודשיים יום סיירות, התאמנתי במשך הרבה חודשים בעיקר על ריצות וכושר. ביום סיירות קיבלתי חובלים ומשם לצוללות, ככה שבכל מקרה אין לי ממש סיכוי כבר להגיע לסיירות יותר מובחרות.
וכמו שאמרת הגיבוש שם באמת לא קשה מדי פיזית אז אני מעדיף לא לעשות יותר מדי אירובי בתקופה הזאת.
מעבר לזה אני פשוט אוהב הרבה יותר חדר כושר, לא סובל ריצות.
מצוללות אתה יכול לקבל צנחנים ומצנחנים אתה יכול להגיע לדובדבן...
גם ספרינטים/אינטרוולים אתה לא אוהב?
ודא ראיתי שאתה יותר מעוניין בפיתוח גוף, לדעתי תלך על fbw או ab עם יותר נפח לפלג גוף עליון ואתה תגדל יותר טוב מבss. מניסיון שלי על התכנית גדלתי בה רק ברגליים ופלג גוף עליון עליתי בעיקר שומן(אולי זה כי התאמנתי עם הרבה נפח תקופה ארוכה לפני)

הבנתי, תודה.
מציע לך עכשיו לעשות ריסט של איזה 10% אם אתה תקוע ולהתקדם משם.
מניסיון שלי על התכנית גדלתי בה רק ברגליים ופלג גוף עליון עליתי בעיקר שומן(אולי זה כי התאמנתי עם הרבה נפח תקופה ארוכה לפני)
ומנסיון שלי אני עליתי גם לא מעט מסת שריר בפלג גוף עליון ב SS למרות שגם אני התאמנתי בתכניות "בילדינג" לא מעט לפני.

Back
למעלה תחתית