הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ 5X5 ליניארית כולל הנפות אולימפיות

Fitness_Is_Life

משתמש מתחיל
70
3
נק' מוניטין:
3
70
3
אני רוצה להתחיל לעשות תוכנית של 5X5 ולשלב בנוסף לזה הנפות אולימפיות.
אני חשבתי בהתחלה לעשות תרגילים של הנפות שאני רוצה ואז להמשיך בתוכנית הרגילה של 5X5.
לדוגמא:
SNATCH 5X3
SQUAT 5X5
PRES 5X5
DEADLIFT 5X5

ובאימון הבא לעשות CLEAN AND JERK עם SQUAT BENCH BOR
אני כל פעם אחליף בין BACK SQUAT לFRON SQAUT (אולי פעם בשבוע).
וכל כמה פעמים אחליף בין הSNATCH והCLEAN AND JERK בתרגילים כמו POWER SNATCH ואו POWER CLEAN או תרגילי העזר בשביל התרגילים האלה.

זאת המחשבה הראשונית שלי בשביל תוכנית כזאת.

איך לדעתכם הכי כדאי לעשות את זה?

לדעתי רעיון גרוע.

אם אתה מתכנן WL, גש לאדם שמתמחה בזה, יבנה לך תכנית וייעץ לך כיצד לשלב.

כל נסיון לעשות סלט בין PL לWL יגמר רע...

אני רוצה להתחיל לעשות תוכנית של 5X5 ולשלב בנוסף לזה הנפות אולימפיות.
אני חשבתי בהתחלה לעשות תרגילים של הנפות שאני רוצה ואז להמשיך בתוכנית הרגילה של 5X5.
לדוגמא:
SNATCH 5X3
SQUAT 5X5
PRES 5X5
DEADLIFT 5X5

ובאימון הבא לעשות CLEAN AND JERK עם SQUAT BENCH BOR
אני כל פעם אחליף בין BACK SQUAT לFRON SQAUT (אולי פעם בשבוע).
וכל כמה פעמים אחליף בין הSNATCH והCLEAN AND JERK בתרגילים כמו POWER SNATCH ואו POWER CLEAN או תרגילי העזר בשביל התרגילים האלה.

זאת המחשבה הראשונית שלי בשביל תוכנית כזאת.

איך לדעתכם הכי כדאי לעשות את זה?
תקרא את הספר practical programing for strength training שכתבו מארק ריפטו ולון קילגור ושם הם מדברים על תוכניות אימונים ספציפית למי שרוצה להתקדם בתחום הweightlifting ואיך לבצע אותם כדי שתהיה התקדמות

בנוסף אגיד שגם אם אתה עושה נטו wl לא הייתי עושה פרונט ובאק ביחס של 50/50 אלה 66/33 לטובת הבאק סקווט

• פותח/ת השרשור
בסופו של הדבר המטרה שלי היא להתקדם במשקלים בכל אחד מהתרגילים של powerlifting וה weightlifting. הרעיון של ה5x5 עם שילוב של סנאצים וקלינים הוא משהו שראיתי בפורומים גם בחול שהלכו על רעיון כזה לשילוב שלהם. אני לא מקובע על ה5x5. זה פשוט מה שהיה נשמע לי הגיוני. אני לא מתכנן להתחרות או משהו.

בסופו של הדבר המטרה שלי היא להתקדם במשקלים בכל אחד מהתרגילים של powerlifting וה weightlifting. הרעיון של ה5x5 עם שילוב של סנאצים וקלינים הוא משהו שראיתי בפורומים גם בחול שהלכו על רעיון כזה לשילוב שלהם. אני לא מקובע על ה5x5. זה פשוט מה שהיה נשמע לי הגיוני. אני לא מתכנן להתחרות או משהו.

אני חושב שיהיה לך קשה לעשות את זה ככה ואולי תצטרך לוותר על תרגילים או להוסיף עוד ימי אימונים. אם אתה אוהב דברים של פנדליי אתה יכול להסתכל על התוכנית super total שלו שדי מכוונת למה שאתה רוצה.

Training for the Supertotal

• פותח/ת השרשור
אני חושב שיהיה לך קשה לעשות את זה ככה ואולי תצטרך לוותר על תרגילים או להוסיף עוד ימי אימונים. אם אתה אוהב דברים של פנדליי אתה יכול להסתכל על התוכנית super total שלו שדי מכוונת למה שאתה רוצה.

Training for the Supertotal
קראתי מה שהוא רשם שם. נראית תוכנית שטובה בשביל המטרה שאני רוצה שהיא להתחזק בכל התרגילים העיקריים אבל הוא לדעתי מכוון יותר למי שמתכוון להתחרות.
בקשר לימים, אולי כדאי לחלק את התוכנית ל3 פעמים בשבוע ה5X5 ואז עוד יום בשבוע תרגילי הנפות או משהו כזה..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית