הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עד כמה באמת תזונה משפיעה?

Ofir000

משתמש מתחיל
102
2
נק' מוניטין:
2
102
2
מתאמן כבר 8 חודשים
173 משקל 67
אני לא מרגיש שאני גודל יותר מדי עליתי ב 8 חודשים האלו בערך 4 וחצי קילו .
לא הקפדתי על אוכל בצורה מושלמת אבל לא הייתי נוגע ביותר מדי שטויות וכמעט ולא פיספסתי אימונים השאלה שלי היא שאני לא רואה תוצאות יותר מדי האם זה בגלל אוכל?
אני יודע שיש המון סיבות אך ספציפית יכול להיות שזה רק מתזונה לא נכונה?
וגם אם לא גדלתי אני לא אמור לראות שינויים קצת בגוף בעיצוב ? הרבה אומרים לי שיחסית גדלתי אבל ל 8 חודשים מרגיש שלא עשיתי כלום כמעט גדלתי אבל ממש בקטנה
עזרה ?

תגדיר תוצאות מבחינתך. מה היה היעד?

יש לזה מיליון סיבות אפשריות, תכנית לא טובה, תזונה לקויה, שינה לקויה ועוד המון... אם לא נדע מה התפריט והתכנית שלך לא נוכל לעזור לך.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שהסיבות של תזונה נכונה ותכנית לא מתאימה אין להם עניין פה,יש סיכוי שבגלל שאני סובל מדום נשימה בשינה אז יש לי חוסר התפתחות בעליל?

בטח שתזונה זה גורם משפיע , מה זה השאלה הזאת ? אתה רוצה לגדול? אתה צריך להיות בפלוס קלורי ולאכול מספיק חלבון , אתה לא תגדל אם תישאר על נטרלי כל הזמן ולא תפקח על מה שאתה מכניס לגוף שלך.

עליה או ירידה במשקל בהחלט תלויה במאזן הקלורי. בהנחה שאתה לא מאוד שמן, אתה צריך להיות במאזן קלורי חיובי כדי לעלות במסת שריר.
לגבי העניין עם השינה, זה יכול להפריע ורצוי לישון טוב כדי להתאושש מהאימונים, אבל אתה זה שאמור לדעת אם אתה מצליח להתאושש.

אתה חושב שזאת לא בעיה בתזונה ובתוכנית האימונים? יש לך לוג שנוכל לראות איך התקדמת במהלך החודשים האלה? אין לך לוג?

תתחיל לכתוב בדיוק מה עשית בכל אימון. תוכנית האימונים שלך צריכה לכלול בתוכה תבנית התקדמות מסוימת, ככה שתדע (רצוי בדיוק) מה המטרה שלך בכל אימון מבחינת משקלי עבודה, חזרות וסטים.

עד כמה התזונה באמת משפיעה?
היא משפיעה 100%, אם לא תאכל תמות. בהקשר של אימונים הגורם שהכי משפיע זה מאזן קלורי, אחרי זה כמויות של אבות המזון (חלבון, פחמימות ושומנים), אחר כך תזמון של ארוחות, ולבסוף (אחוז לא גבוה) תוספי תזונה.

לישון טוב זה גם חשוב מאוד, בימים שאני לא ישן מספיק זה בא לידי ביטוי באימונים (עד כדי ירידה בביצועים לרמה יותר נמוכה מהאימון הקודם). ממה שאתה כותב זה פשוט נשמע שעדיין לא למדת איך לתכנן את האימונים והתזונה.

עלייה במסת שריר [המדריך המלא לעלייה במסה] | קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

תתחיל לקרוא מאמרים לגבי תכנון אימונים, ככל שתתקדם יותר באימונים כך תצטרך יותר ידע כדי להמשיך להתקדם ולא להיתקע.

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה רבה אין כמוכם,
אין לי לוג מבחינת התקדמות אני לא מתקדם וכנראה שזה נטו תזונה ,העניין שאני לא יודע גם איך להמשיך מבחינת אימונים באלי לגדול אבל לא יודע בדיוק בדיוק איזה אימונים מתאימים מרגיש לא במקום ,קראתי אבל עדיין אין לי ביטחון לבנות לעצמי תוכנית שאוכל להיות בטוח שתפיק תוצאות

אין לי לוג מבחינת התקדמות אני לא מתקדם וכנראה שזה נטו תזונה ,העניין שאני לא יודע גם איך להמשיך מבחינת אימונים באלי לגדול אבל לא יודע בדיוק בדיוק איזה אימונים מתאימים מרגיש לא במקום ,קראתי אבל עדיין אין לי ביטחון לבנות לעצמי תוכנית שאוכל להיות בטוח שתפיק תוצאות
תשמע אחי אני מבין את החוסר ביטחון בבניית תכנית אימונים או תפריט תזונה , לכל מתאמן מתחיל זה קורה.
אבל בפורום הזה יש כל כך הרבה מידע בנעוצים שיוכל לעזור לך בבניית תפריט ותכנית אימונים בהתאם למטרה שלך , אני כרגע קצת לחוץ בזמן לחפש את האשכולות הספציפים . כשאתפנה אכתוב פה

מישהו ללא ניסיון או ידע גדול אין סיבה שיבנה תוכנית. תקח משהו מוכן שיש פה באתר. ותתחיל לטחון אוכל

אתה לא חייב לבנות תוכנית, גם אם יש לך תוכנית קיימת, אם תבין איך ליישם את העיקרון של התקדמות בנפח העבודה
אתה תראה תוצאות.

מידע - העקרון הכי חשוב שחסר כאן בכל תכניות האימונים

יש שם גם הרבה שיותר נוגע למתאמנים בשלבים קצת יותר מתקדמים, אבל לא יזיק שתדע את זה גם. אתה צריך להתמקד בהתקדמות
בתרגילים העיקריים (בנץ' פרס, סקוואט, חתירה/מתח, פרס/לחיצת כתפיים), להוסיף משקל או חזרות מאימון לאימון וכמובן לאכול ולישון
במידה שתאפשר לך להתקדם.

• פותח/ת השרשור
תשמע אחי אני מבין את החוסר ביטחון בבניית תכנית אימונים או תפריט תזונה , לכל מתאמן מתחיל זה קורה.
אבל בפורום הזה יש כל כך הרבה מידע בנעוצים שיוכל לעזור לך בבניית תפריט ותכנית אימונים בהתאם למטרה שלך , אני כרגע קצת לחוץ בזמן לחפש את האשכולות הספציפים . כשאתפנה אכתוב פה
אשמח שתעלה שתוכל

אתה לא חייב לבנות תוכנית, גם אם יש לך תוכנית קיימת, אם תבין איך ליישם את העיקרון של התקדמות בנפח העבודה
אתה תראה תוצאות.

מידע - העקרון הכי חשוב שחסר כאן בכל תכניות האימונים

יש שם גם הרבה שיותר נוגע למתאמנים בשלבים קצת יותר מתקדמים, אבל לא יזיק שתדע את זה גם. אתה צריך להתמקד בהתקדמות
בתרגילים העיקריים (בנץ' פרס, סקוואט, חתירה/מתח, פרס/לחיצת כתפיים), להוסיף משקל או חזרות מאימון לאימון וכמובן לאכול ולישון
במידה שתאפשר לך להתקדם.
קראתי אבל זה עדיין לא מספיק אני לא מצפה שיבנו לי תוכנית אבלכן הייתי שמח לקצת כיוון טוב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית