ייעוץ דדליפט וסקוואט מספיק לרגליים?

roie_456

משתמש פעיל
422
22
נק' מוניטין:
33
422
22
אני ב ab ובאימון רגליים אני עושה פעם אחת סקוואט כבד (3x6)
ודדליפט קל (3x10)
ובאימון השני הפוך כשהדדליפט כבד והסקוואט קל. (או שאני עושה פרונט סקוואט קל)
השאלה היא אם זה מספיק לרגליים? כי הבנתי גם שדדליפט קלאסי עובד חזק גם על 4 ראשי..
עוד שאלה- יש צורך להוסיף תאומים?

מסקוואט אפשר להשיג מסה "מרשימה" לפי המילה שהשתמשת, בהנחה ששומרים על עקרונות האימון ובעיקר עומס פרוגרסיבי, אבל מסה "מרשימה" עוד יותר תשיג ע"י הוספה של תרגילים נוספים, אתה מוזמן לנסות.

חובת ההוכחה היא עליך. אגב היפרטרופיה לא מעידה על התחזקות ברמה אופטימלית. אל תשווה ביניהם...

חובת הוכחה? בחירה שלך להסכים איתי או לא ולתת דעה שונה כמו שזכותי לא להסכים איתך. את יכולה לא להאמין ולא להסכים איתי עד מחר אני אמרתי את דעתי ואת לא ענית לי עדיין על השאלה הפשוטה ששאלתי אותך. כמו שאמרתי לדניאל, לא הייתי זורק שטויות לאוויר אם לא הייתי רואה תוצאות בשטח. אשמח אם תראי לי בן אדם 1 לא צריך יותר, שעובד אך ורק סקוואט (בצורה חכמה כמובן) ויש לו רגליים קטנות או חלשות.
מדברייך עולה שאתה פשוט יכול לעשות סקוואט ודדליפט ולהתקדם רק בהם וזה מספיק. אם זה טוב לך - לך על זה. רק אל תצפה שתהיה שם אחלה היפרטרופיה, כי זה לא יספיק לנצח

מסקוואט אפשר להשיג מסה "מרשימה" לפי המילה שהשתמשת, בהנחה ששומרים על עקרונות האימון ובעיקר עומס פרוגרסיבי, אבל מסה "מרשימה" עוד יותר תשיג ע"י הוספה של תרגילים נוספים, אתה מוזמן לנסות.

את המאסה ״המרשימה״ הזאת לא משיגים מעוד איזה תרגיל מבודד שהוספת אלא מכמות נפח האימון/התקדמות במשקלי העבודה וכל שאר הגיוונים וכמובן מאזן חיובי.
מדברייך עולה שאתה פשוט יכול לעשות סקוואט ודדליפט ולהתקדם רק בהם וזה מספיק. אם זה טוב לך - לך על זה. רק אל תצפה שתהיה שם אחלה היפרטרופיה, כי זה לא יספיק לנצח
דיברתי ספציפית על סקוואט. דדליפט זה סיפור אחר.
אשמח אם תסביר לי למה שלא תיהיה ״אחלה״ היפרטרופיה מלעשות רק סקוואט? אם לעבוד בנפח נכון אז למה לא?

את המאסה ״המרשימה״ הזאת לא משיגים מעוד איזה תרגיל מבודד שהוספת אלא מכמות נפח האימון/התקדמות במשקלי העבודה וכל שאר הגיוונים וכמובן מאזן חיובי.

אני מעולם לא אמרתי להוסיף "עוד איזה תרגיל מבודד" אתה מוציא את דבריי מהקשר. הבנת הנקרא.
מזה "כל שאר הגיוונים"? אתה עונה לעצמך מה שאני טענתי במשך כל הדיון.

• פותח/ת השרשור
אני מעולם לא אמרתי להוסיף "עוד איזה תרגיל מבודד" אתה מוציא את דבריי מהקשר. הבנת הנקרא.
מזה "כל שאר הגיוונים"? אתה עונה לעצמך מה שאני טענתי במשך כל הדיון.
כי הרבה יותר קל להוסיף משקל למוט כשאתה עובד בטווחי חזרות נמוכים יחסית, ומוסיף נפח לרגליים על ידי עוד תרגילים מאשר לעבוד רק עם סקוואט לנפח יחסית גבוה (שנחוץ להיפרטרופיה) שכנראה בקושי יאפשר לך להתקדם

אשמח אם תסביר לי למה שלא תיהיה ״אחלה״ היפרטרופיה מלעשות רק סקוואט? אם לעבוד בנפח נכון אז למה לא?
נו, ומה זה נפח נכון? אתה צריך להגדיל נפח - יש הרבה דרכים להגדיל. לא רק עוד משקל על המוט. משקל על המוט זה טוב ויפה, כל עוד ניתן וזה בגדר הישים. ברגע שזה לא מספיק, מהר מאוד מוסיפים סטים/חזרות/תרגילים וכיוצ"ב. כל מתחיל יפיק המון מ"רק" מורכבים או "רק" סקוואט ודדליפט. אך לאחר זמן מה זה פשוט לא יהיה אותו אידיאל. מלבד זאת, אם אתה מדבר על הסקוואט כתרגיל פןנקציונאלי המערב יותר שרירי - אתה צודק. אבל כתרגיל, למשל, הטוב ביותר ל-4 ראשי ברגל, הוא יכול להיות משווה גם ללג פרס או האק סקוואט. נשמע מזעזע? ממש לא! יש הבדל בין תרגיל שמערב יותר לבין תרגיל שעובד נקודתית. אדם שרוצה להגדיל מאסה בצורה יותר טובה ברגליים, ישלב כנראה ומתישהו, גם קירוב או הרחקת ירך. גם תאומים נלקחים בחשבון. זה שהוא עשה אחלה מאסה מסקוואט זה ברור! אבל זה לא מה שיביא אותו לאקסטרה תוצאות. ועוד לא דיברנו על מהות חשובה של גיוון בתרגילים וגם זוויות (כן, עוד טאבו פה בפורום שריפטו היה משתגע רק מלקרוא), שגם צריכים להיעשות במידה כזו או אחרת. ולא, לא רק למטרות בילדינג או היפרטרופיה. גם ליפטינג לסוגיו וכיוצ"ב משתמשים בתרגילי עזר (לאו דווקא מבודדים) ורוטציות שונות. אתה רוצה להגיד לי שכמה וכמה מאנשי הפורום המאוד חזקים פה הגיעו לסקוואט 250+ שלהם רק מלבצע סקוואט? נקודה למחשבה

למה שלא תיהיה "אחלה" היפרטרופיה מסקוואט? כי זה תלוי במתאמן, מישהו שכבר מרים משקלים מרשימים בסקוואט לא בהכרח יהנה מאותה ההיפרטרופיה כמו בהתחלה, אפשר להסתגל לתנועה מסוימת ברמה שקשה להמשיך להשתפר בה ומערכת העצבים מאוד יעילה בלגייס סיבים בתבנית שתואמת לאותה תנועה. וברגע שאתה מוסיף תנועה שאתה פחות יעיל בה זה יכול לעזור לעורר תגובה אדפטיבית.

אז נכון שיש טעות נפוצה של מתאמנים מתחילים שחושבים שהם צריכים לעשות 4 סוגים של כפיפות מרפקים או תרגילים לחזה כדי לגדול, אבל זה גם לא אומר שיש חוק ברזל שאומר שתנועה אחת תמיד תספיק כדי למקסם תוצאות.

נו, ומה זה נפח נכון? אתה צריך להגדיל נפח - יש הרבה דרכים להגדיל. לא רק עוד משקל על המוט. משקל על המוט זה טוב ויפה, כל עוד ניתן וזה בגדר הישים. ברגע שזה לא מספיק, מהר מאוד מוסיפים סטים/חזרות/תרגילים וכיוצ"ב. כל מתחיל יפיק המון מ"רק" מורכבים או "רק" סקוואט ודדליפט. אך לאחר זמן מה זה פשוט לא יהיה אותו אידיאל. מלבד זאת, אם אתה מדבר על הסקוואט כתרגיל פןנקציונאלי המערב יותר שרירי - אתה צודק. אבל כתרגיל, למשל, הטוב ביותר ל-4 ראשי ברגל, הוא יכול להיות משווה גם ללג פרס או האק סקוואט. נשמע מזעזע? ממש לא! יש הבדל בין תרגיל שמערב יותר לבין תרגיל שעובד נקודתית. אדם שרוצה להגדיל מאסה בצורה יותר טובה ברגליים, ישלב כנראה ומתישהו, גם קירוב או הרחקת ירך. גם תאומים נלקחים בחשבון. זה שהוא עשה אחלה מאסה מסקוואט זה ברור! אבל זה לא מה שיביא אותו לאקסטרה תוצאות. ועוד לא דיברנו על מהות חשובה של גיוון בתרגילים וגם זוויות (כן, עוד טאבו פה בפורום שריפטו היה משתגע רק מלקרוא), שגם צריכים להיעשות במידה כזו או אחרת. ולא, לא רק למטרות בילדינג או היפרטרופיה. גם ליפטינג לסוגיו וכיוצ"ב משתמשים בתרגילי עזר (לאו דווקא מבודדים) ורוטציות שונות. אתה רוצה להגיד לי שכמה וכמה מאנשי הפורום המאוד חזקים פה הגיעו לסקוואט 250+ שלהם רק מלבצע סקוואט? נקודה למחשבה

ומה שאתה רושם הוא תקף לכל מתאמן? אני לא חולק על הידע שלך, אבל נראה מנקודת המבט שלי שדבריך תקפים יותר למתאמנים שאינם טבעיים.

ניקח לדגומה מתאמן טבעי שמתאמן מספר שנים מכובדות ומאמן את הרגליים בעיקר ע"י סקוואט, דדליפט ולאנג'ים נניח כתרגיל נוסף.

עד כמה יועילו הגיוון בתרגילים ועבודה על זוויות נוספות לגדילה שלו? יש מחקר כלשהו שעקב אחר מקרים כאלו? פשוט קשה לי מאוד להאמין שמתאמן טבעי שהשיג מסה מרשימה במשך השנים ע"י עבודה עם התרגילים שציינתי, יצליח להוסיף מסה בכמות ניכרת ע"י מה שרשמת פה מאשר מה שהיה מוסיף אם היה ממשיך באותה צורה.

- כל זה בהנחה שהוא טבעי, אני לא מדבר על מתאמנים שאינם טבעיים שכאמור לדעתי עבורם יש תוקף למה שרשמת, וגם זה מתוך קריאה, הסקות ומעקב אחרי בילדרים, שום דבר ממה שאמרתי כאן לא נובע מידע מוחלט שיש לי, אלא יותר נפנופי ידיים.

אשמח להסברים מהצד שלך על מנת להחכים.

@John Snow גם בקרב פאוורליפטרים יש שימוש נרחב בתרגילי עזר. זה פחות נפוץ בארץ.
אני לא יכול לייצג את דניאל אבל הגיוון לא נועד לבלבל את השריר' או לשנות זוויות.
בשלב מסוים מרבית המתאמנים ממצים התקדמות מכל מיני סיבות, אפילו 'פחד' מלהרים כבד.
במקרים כאלה בהחלט אפשר להמיר חלק מהעבודה לתרגילים אחרים על מנת ליצור את הנפח.
לדוגמא במקום סקווט 5*5, סקווט קל יותר 6*3 פלוס מכרעים.

למה שלא תיהיה "אחלה" היפרטרופיה מסקוואט? כי זה תלוי במתאמן, מישהו שכבר מרים משקלים מרשימים בסקוואט לא בהכרח יהנה מאותה ההיפרטרופיה כמו בהתחלה, אפשר להסתגל לתנועה מסוימת ברמה שקשה להמשיך להשתפר בה ומערכת העצבים מאוד יעילה בלגייס סיבים בתבנית שתואמת לאותה תנועה. וברגע שאתה מוסיף תנועה שאתה פחות יעיל בה זה יכול לעזור לעורר תגובה אדפטיבית.

אז נכון שיש טעות נפוצה של מתאמנים מתחילים שחושבים שהם צריכים לעשות 4 סוגים של כפיפות מרפקים או תרגילים לחזה כדי לגדול, אבל זה גם לא אומר שיש חוק ברזל שאומר שתנועה אחת תמיד תספיק כדי למקסם תוצאות.
או תודה רבה! סוף סוף תשובה שחיכיתי לה. מעניין באמת.. לא חשבתי על זה אף פעם בצורה כזאת. ואם נניח אני נתקע בשלב מסויים, לא עדיף לבדוק אולי קודם אפשרויות אחרות כמו שינוי תוכנית האימונים או תזונה או אולי אפילו ריסט לפני שמוסיפים תרגילים אחרים?
אני מדבר כמובן על משקלים יותר רציניים כבר.
@John Snow גם בקרב פאוורליפטרים יש שימוש נרחב בתרגילי עזר. זה פחות נפוץ בארץ.
אני לא יכול לייצג את דניאל אבל הגיוון לא נועד לבלבל את השריר' או לשנות זוויות.
בשלב מסוים מרבית המתאמנים ממצים התקדמות מכל מיני סיבות, אפילו 'פחד' מלהרים כבד.
במקרים כאלה בהחלט אפשר להמיר חלק מהעבודה לתרגילים אחרים על מנת ליצור את הנפח.
לדוגמא במקום סקווט 5*5, סקווט קל יותר 6*3 פלוס מכרעים.
אבל אתה חוזר לנקודת ההתחלה. למתאמן שהוא לא פאוורליפטר, למתאמן הממוצע שבסך הכל רוצה להתחזק ולפתח מאסת שריר בפלג גוף התחתון לדעתך לא יספיק רק סקוואט? אני לא מדבר איתך על מתאמן מתקדם ברמות כאלה ואחרות כי הרי לא כולם מעוניינים להגיע למשקלים מטורפים.

@Ultra instinct לרוב האנשים סקווט ודדליפט יספיקו כתרגיל רגליים עיקריים ורצוי להגיע למספרים יפים לפני שמתחילים עם תרגילים חלופיים.
אבל בשלב מסוים ההתקדמות נעצרת או שהאימונים נעשים קשים/ארוכים מדי ואז יש מקום לחשיבה מחדש.

@Ultra instinct לרוב האנשים סקווט ודדליפט יספיקו כתרגיל רגליים עיקריים ורצוי להגיע למספרים יפים לפני שמתחילים עם תרגילים חלופיים.
אבל בשלב מסוים ההתקדמות נעצרת או שהאימונים נעשים קשים/ארוכים מדי ואז יש מקום לחשיבה מחדש.
יפה. בדיוק לזה התכוונתי, תודה.

ד.א זאת הסיבה שאמרתי לפותח הפוסט שסקוואט בהחלט יספיק לרגליים כי לפי השאלה שלו אפשר להבין שהוא כנראה דיי מתחיל בכל העסק.

או תודה רבה! סוף סוף תשובה שחיכיתי לה. מעניין באמת.. לא חשבתי על זה אף פעם בצורה כזאת. ואם נניח אני נתקע בשלב מסויים, לא עדיף לבדוק אולי קודם אפשרויות אחרות כמו שינוי תוכנית האימונים או תזונה או אולי אפילו ריסט לפני שמוסיפים תרגילים אחרים?
אני מדבר כמובן על משקלים יותר רציניים כבר.

אני לא מומחה בתכנון אימונים אבל עד כמה שאני מבין זה בעיקר מיועד לבילדרים או ליפטרים מאוד מתקדמים אחרי כמה בלוקים טובים של היפרטרופיה ו/או כוח (תכנון האימונים והתזונה היא לא הבעיה במקרים האלה). בנוסף לכך, הסקוואט הוא לא תמיד אידיאלי בתור התרגיל היחיד לכולם.

לדוגמא לי יש עקמת קלה (קלילה, ותופתע לגלות עד כמה זה נפוץ) וזה בא לידי ביטוי בחלוקה של העומס על הרגליים, רגל ימין הדומיננטית אצלי נוטה להשתלט ויש הבדל ניכר במראה בין ימין ושמאל. במקרה שלי אני חייב גם לעבוד על כל רגל בנפרד אפילו אם זה רק כדי לשפר את הסקוואט שלי. אילו הייתי יודע את זה מההתחלה יכול להיות שלא הייתי פורק את פיקת הברך בצד שמאל (זה קרה בלי קשר לאימונים) כי הייתי מבודד את שמאל ומחזק את ה-VMO.

Iron Barbie בסה"כ אמרה שמוקדם מדי לקפוץ למסקנות ללא עוד מידע על המתאמן ואני מסכים איתה. עם כל האהבה שלי לגישה המינימליסטית
לתכנון אימונים שבאמת מאוד אפקטיבית וחסרה לרוב המתאמנים והמאמנים.

אני לא מומחה בתכנון אימונים אבל עד כמה שאני מבין זה בעיקר מיועד לבילדרים או ליפטרים מאוד מתקדמים אחרי כמה בלוקים טובים של היפרטרופיה ו/או כוח (תכנון האימונים והתזונה היא לא הבעיה במקרים האלה). בנוסף לכך, הסקוואט הוא לא תמיד אידיאלי בתור התרגיל היחיד לכולם.

לדוגמא לי יש עקמת קלה (קלילה, ותופתע לגלות עד כמה זה נפוץ) וזה בא לידי ביטוי בחלוקה של העומס על הרגליים, רגל ימין הדומיננטית אצלי נוטה להשתלט ויש הבדל ניכר במראה בין ימין ושמאל. במקרה שלי אני חייב גם לעבוד על כל רגל בנפרד אפילו אם זה רק כדי לשפר את הסקוואט שלי. אילו הייתי יודע את זה מההתחלה יכול להיות שלא הייתי פורק את פיקת הברך בצד שמאל (זה קרה בלי קשר לאימונים) כי הייתי מבודד את שמאל ומחזק את ה-VMO.

Iron Barbie בסה"כ אמרה שמוקדם מדי לקפוץ למסקנות ללא עוד מידע על המתאמן ואני מסכים איתה. עם כל האהבה שלי לגישה המינימליסטית
לתכנון אימונים שבאמת מאוד אפקטיבית וחסרה לרוב המתאמנים והמאמנים.
רגע פתחת לי תיבת פנדורה רצינית. לי יש עקמת דיי רצינית. בנוסף אני מתקשה להתקדם בסקוואט דווקא משום שלפעמים יש לי כאב מאוד חד בברך שמאל. יש מצב שזה בגלל העקמת כאילו? יכול להיות שהעקמת מגבילה אותי יחסית הרבה מבחינת משקלי העבודה?

אני חושב שבהחלט יש מצב, תנסה לבדוק עד כמה כל רגל חזקה בפיסטול סקוואט (סקוואט על רגל אחת בלי משקל) וזה יתן לך אינדיקציה מסוימת,
ובכללי זה תרגיל טוב כדי לחזק את כל המייצבים. תנסה גם לצלם מאחור ולבדוק איך הסקוואט שלך (עם מוט) נראה מבחינת סימטריה.

הסקוואט הוא עדיין נהדר כדי להתחזק בכללי, אבל הייתי שוקל גם לעבוד על כל רגל בנפרד. לדוגמא אפשר לשלב פיסטול סקוואט במקום סקוואט רגיל
באימון עם הדדליפט. אם חסר לך שיווי משקל או כוח באחת הרגליים אתה יכול להיאחז במשהו, ותנסה לחלק את העבודה בצורה שווה.

אני חושב שבהחלט יש מצב, תנסה לבדוק עד כמה כל רגל חזקה בפיסטול סקוואט (סקוואט על רגל אחת בלי משקל) וזה יתן לך אינדיקציה מסוימת,
ובכללי זה תרגיל טוב כדי לחזק את כל המייצבים. תנסה גם לצלם מאחור ולבדוק איך הסקוואט שלך (עם מוט) נראה מבחינת סימטריה.

הסקוואט הוא עדיין נהדר כדי להתחזק בכללי, אבל הייתי שוקל גם לעבוד על כל רגל בנפרד. לדוגמא אפשר לשלב פיסטול סקוואט במקום סקוואט רגיל
באימון עם הדדליפט. אם חסר לך שיווי משקל או כוח באחת הרגליים אתה יכול להיאחז במשהו, ותנסה לחלק את העבודה בצורה שווה.
ואו שמע לימדת אותי משהו חדש לגמריי. לא חשבתי לרגע שעקמת יכולה בכלל להיות קשורה לכל מה שאמרת. תודה רבה אני בהחלט אנסה את ההמלצות שלך.

רגע פתחת לי תיבת פנדורה רצינית. לי יש עקמת דיי רצינית. בנוסף אני מתקשה להתקדם בסקוואט דווקא משום שלפעמים יש לי כאב מאוד חד בברך שמאל. יש מצב שזה בגלל העקמת כאילו? יכול להיות שהעקמת מגבילה אותי יחסית הרבה מבחינת משקלי העבודה?

ואו שמע לימדת אותי משהו חדש לגמריי. לא חשבתי לרגע שעקמת יכולה בכלל להיות קשורה לכל מה שאמרת. תודה רבה אני בהחלט אנסה את ההמלצות שלך.
לא אירוני שאתה טוען שסקוואט ודד נפלאים להכל, ומתאר מצב אישי בו אתה מוגבל במשקלי העבודה?
דוגמא קלאסית לאדם שצריך להכניס נפח משלים/תרגילים אלטרנטיביים
איך לא הבנת את זה קודם!?!?!?!?!

• פותח/ת השרשור
לא אירוני שאתה טוען שסקוואט ודד נפלאים להכל, ומתאר מצב אישי בו אתה מוגבל במשקלי העבודה?
שמע אי אפשר להאשים אותו, בוא נגיד שזה הפורום הרציני מבין השניים העיקריים בתחום (מניח שאתה יודע מי השני) והפורום תמיד דגל כמו שרשמת בכמה שפחות, אז אם הוא נתקע בסקוואט אז סביר להניח שהדבר האחרון שהוא יחשוב שצריך לעשות זה להוסיף נפח לרגליים כי הפורום פה עד היום היה נגד זה בצורה מוחלטת.

אתה סתם מתנגח בי ומנסה להוכיח כמה אתה צודק. קראת בכלל מה רשמתי? ניסיתי להוסיף נפח/לעשות ריסט/להחליף תוכנית אימונים וכו... זה לא עזר משום שכל פעם שהמשקל ניהיה כבד יותר, ברך שמאל היית כואבת ומגבילה אותי מאוד בתנועה. בדד אין לי את הכאב הזה ולכן אני מתקדם בו יופי. אתה סתם מפספס את הנקודה ואני לשניה לא מזלזל בידע ובניסיון שלך אבל נראה שאתה אפילו לא מנסה להבין ורק מזלזל בדעה שלי. לא באתי להתווכח פה חלילה כולה שאלתי שאלה והתעלתם ממנה לגמריי. בכל מקרה, yeti הסביר הכל בצורה מעולה.

נערך לאחרונה:

למה אתה מגיב בצורה הזו?

ואם מתייחסים לתוכן התגובה עצמה, מלבד האופן המזלזל שלה - הסטת את הנושא העיקרי בדרך פלא, אף אחד כאן לא דיבר על מתאמן שזקוק לתרגילים אלטרנטיביים מתוך אילוץ, אז כל מה שרשמת לא מתייחס לנושא במאומה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית