הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כאבים ב lateral raise

amit13579

משתמש פעיל
372
12
נק' מוניטין:
5
372
12
כשאני עושה את התרגיל מאוד כואבת לי כתף שמאל , ההרגשה היא לא של כאב של שריר אלא כאב לא טוב, אני מרגיש את אותו כאב גם כשאני עושה מקבילים ופשיטה עם דאמבל מעל הראש (ליד אחורית כאילו), בזמן האחרון נמענתי מלעשות את התרגילים האלה, השאלה מה זה יכול להיות ואיך אפשר לעקוף את זה כדי לקבל עבודה על כתף צדדית?

ניחוש שלי shoulder impingement syndrome, ככל הנראה בחלק הפנימי.

impi_syn.jpg

אני לא פיזיותרפיסט אבל יש לי ניסיון עם הפציעה הזאת (אני עדיין איתה). קודם כל צריך להבין למה זה קורה לך, זה יכול להיות מכמה סיבות, הסיבה
הכי נפוצה שניתנת לתיקון היא יציבה לא טובה וטכניקה לקויה בתרגילים.

כשהשרירים הקדמיים כמו החזה והדלתא הקדמית חזקים ומכווצים יותר בהשוואה לשרוול המסובב (rotator cuff), הטרפזים והרומבויד, יכול להיווצר
מצב שבו עצם הזרוע נעה בצורה שיוצרת חיכוך בין גיד הסופראספינטוס לאקרומיון ובסופו של דבר זה גורם לכאב. בכל זאת הייתי מחכה לתגובה של מיכאל.

אבל בכל מקרה, תימנע מלעשות את מה שגורם לכאב ותראה אם יש וריאציות כמו שינוי זווית או תרגילים אלטרנטיביים שלא גורמים לכאב. הייתי אומר לך לעשות חתירה בעמידה אבל זה תרגיל שיכול לפצוע אותך אפילו יותר בביצוע לא מדויק. ותבדוק את היציבה שלך, אם הכתפיים שלך מעוגלות פנימה אז אתה הרבה יותר חשוף לפציעה הזאת וכדאי לך לשלב תרגילים מתקנים.

אם הפציעה שyeti תאר נכונה
דרך להמנע ממנה בתרגיל היא לפתוח טיפה את הזרועות למנח של טיפה external rotation (לסובב את פנים היד כלפי מעלה) ולבצע את ההרמה בפוזיציה הזו..

דרך להמנע ממנה בתרגיל היא לפתוח טיפה את הזרועות למנח של טיפה external rotation (לסובב את פנים היד כלפי מעלה) ולבצע את ההרמה בפוזיציה הזו..
ניסיתי את זה בעצמי ובמקרה שלי זה לא עזר, השכמה (והכתף) השמאלית שלי בולטת קדימה בקטע מפגר, עברתי לפייס פולס עם רוטציה החוצה. (מסתיימת בסוג של באק דאבל בייספס).

• פותח/ת השרשור
ניסיתי את זה בעצמי ובמקרה שלי זה לא עזר, השכמה (והכתף) השמאלית שלי בולטת קדימה בקטע מפגר, עברתי לפייס פולס עם רוטציה החוצה. (מסתיימת בסוג של באק דאבל בייספס).

גיליתי שהגרסא הזאת (עם חבל):
https://www.bodybuilding.com/exercises/exerciseImages/sequences/71/Female/m/71_2.jpg
הרבה יותר נוחה לי ומרגישה בכללי יותר טוב, איך התרגיל הזה לכתף צדדית?

זאת חתירה בעמידה, אני לא יודע איך אתה מבצע אותה עם חבל אבל התרגיל הזה יכול להיות בעייתי אם מבצעים אותו לא נכון. בגדול אם זה לא כואב, אתה רואה שהכתף מחלימה, וזה נותן לך פאמפ טוב אז הוא סבבה... איך התרגיל הזה? במקרה הזה רק אתה יכול לדעת, זה מסוג המקרים שזה מאוד אינדיבידואלי.

• פותח/ת השרשור
זאת חתירה בעמידה, אני לא יודע איך אתה מבצע אותה עם חבל אבל התרגיל הזה יכול להיות בעייתי אם מבצעים אותו לא נכון. בגדול אם זה לא כואב, אתה רואה שהכתף מחלימה, וזה נותן לך פאמפ טוב אז הוא סבבה... איך התרגיל הזה? במקרה הזה רק אתה יכול לדעת, זה מסוג המקרים שזה מאוד אינדיבידואלי.
אני עושה כמו שהוא עושה פה ב 4:33
השאלה אם התרגיל הוא תרגיל שנועד לטרגט את הכתף הצדדית? כי כן הרגשתי שריפה באזור (שריפה של פאמפ, לא כאב) אבל עדיין אני לא סגור על זה...התרגיל בעיקרו עובד על כתף צדדית?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית