הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ התוכנית הזאת טובה ? (fbw)

בטח שיש לי סיבה, וגם יותר מאחת. תנועה שלא מצריכה שיווי משקל, קורדינציה והפעלה של המייצבים, לא מתורגמת בצורה ממש טובה לביצועים ספורטיביים ולא מפעילה את שרירי הליבה בצורה שהרבה תרגילים אחרים מפעילים, מאפשרת לך להרים משקלים גבוהים שעלולים לגרום לך לחשוב שאתה חזק (ולפעמים גם להיפצע)... והיא מכוערת.

במילים אחרות, it's fucking gay.
אז עכשיו משקלים גבוהים זה לא אינדיקציה לכוח? או שזה תלוי בתרגיל ואם אתה אוהב את התרגיל אז זה כן?

אז עכשיו משקלים גבוהים זה לא אינדיקציה לכוח? או שזה תלוי בתרגיל ואם אתה אוהב את התרגיל אז זה כן?
ברור שזאת אינדיקציה לכוח. אבל אפשר באמצעות שינוי זוית הישיבה ו'משחק' בטווח תנועה לשנות את כמות המשקל שתרים בלחיצת רגליים בעשרות קילו בשונה לדוגמא מסקווט שבו התנועה הרבה יותר ברורה.

דר'א אחד החסרונות של לחיצת הרגליים זה משקל גבוה מדי שיוצר עומס

ברור שזאת אינדיקציה לכוח. אבל אפשר באמצעות שינוי זוית הישיבה ו'משחק' בטווח תנועה לשנות את כמות המשקל שתרים בלחיצת רגליים בעשרות קילו בשונה לדוגמא מסקווט שבו התנועה הרבה יותר ברורה.

מסכים איתך אבל זה לא מה שיטי כתב

עומס על הברכיים הכוונה?
אני לא יודע מה איתך אבל בתור מתאמן שמכוון את עצמו אך ורק לפיתוח גוף אני מצאתי שלג פרס/האק סקוואט/פשיטת ברכיים הם פתרון מאוד נוח ואפקטיבי לפיתוח הקוואדס.
כמובן שכבודו של הסקוואט מונח במקומו, אבל אני לא חושב שזה מוצדק לשלול תרגילים אחרים שיכולים לעזור מאוד במטרה.

עומס על הברכיים הכוונה?
אני לא יודע מה איתך אבל בתור מתאמן שמכוון את עצמו אך ורק לפיתוח גוף אני מצאתי שלג פרס/האק סקוואט/פשיטת ברכיים הם פתרון מאוד נוח ואפקטיבי לפיתוח הקוואדס.
כמובן שכבודו של הסקוואט מונח במקומו, אבל אני לא חושב שזה מוצדק לשלול תרגילים אחרים שיכולים לעזור מאוד במטרה.
זה פורום של ליפטרים אתה מודע לזה?

מודע ועוד איך, הגישה פה קצת צרת מחשבה 🤣
קצת זה לא מילה אומר לך תאמת יש פורומים יותר טובים לבילדינג שאנ מכיר אבל אסור לפרסם פה תחפש בגוגל אני בטוח שתמצא
בכל מקרה אני משתמש בפורום בלדיקות טכניקה במורכבים למרות שלא מרבים לעזור פה מחכה לצדיק

שאלות לגבי בילדינג לא הייתי שואל פה

קצת זה לא מילה אומר לך תאמת יש פורומים יותר טובים לבילדינג שאנ מכיר אבל אסור לפרסם פה תחפש בגוגל אני בטוח שתמצא
בכל מקרה אני משתמש בפורום בלדיקות טכניקה במורכבים למרות שלא מרבים לעזור פה מחכה לצדיק

שאלות לגבי בילדינג לא הייתי שואל פה
מסכים, אבל יש פה הרבה משתמשים עם ידע די נרחב שמצדיק לשאול פה שאלות מסויימות.
אבל כן בעיקרון אתה צודק הפורום הזה נוקט בגישה מאוד ליפטרית.

אתה יודע לקרוא? לייצר כוח בתנועה עם מסלול מקובע לא הופך אותך לחזק. זאת אינדיקציה מסוימת לכוח, אבל להיות חזק ממש לא מסתכם בזה. לדוגמא לג פרס במשקל גבוה לא בהכרח יאפשר לך לשלוט על היריב שלך בקלינץ' בהיאבקות כמו הסקוואט או אפילו כמו הלאנג' (בהנחה שאתם באותה רמה טכנית).

אם המטרה שלך היא רק אסתטיקה, אז הלג פרס יכול להיות טוב. וממש לא הייתי מגדיר את עצמי כליפטר, מבחינתי פיתוח גוף זה אומר גם לפתח את היכולות האתלטיות עד כמה שניתן ולא רק לדאוג לגבי המראה שלי, למה שאני אשקיע את הזמן והמאמץ שלי כדי לפתח שרירים שרק נראים כאילו הם יכולים לזוז?

מסכים, אבל יש פה הרבה משתמשים עם ידע די נרחב שמצדיק לשאול פה שאלות מסויימות.
אבל כן בעיקרון אתה צודק הפורום הזה נוקט בגישה מאוד ליפטרית.
ראיתי איך ענו לך לגבי התוכנית...

אתה יודע לקרוא? לייצר כוח בתנועה עם מסלול מקובע לא הופך אותך לחזק. זאת אינדיקציה מסוימת לכוח, אבל להיות חזק ממש לא מסתכם בזה. לדוגמא לג פרס במשקל גבוה לא בהכרח יאפשר לך לשלוט על היריב שלך בקלינץ' בהיאבקות כמו הסקוואט או אפילו כמו הלאנג' (בהנחה שאתם באותה רמה טכנית).

אם המטרה שלך היא רק אסתטיקה, אז הלג פרס יכול להיות טוב. וממש לא הייתי מגדיר את עצמי כליפטר, מבחינתי פיתוח גוף זה אומר גם לפתח את היכולות האתלטיות עד כמה שניתן ולא רק לדאוג לגבי המראה שלי, למה שאני אשקיע את הזמן והמאמץ שלי כדי לפתח שרירים שרק נראים כאילו הם יכולים לזוז?
"להרים משקלים גבוהים שעלולים לגרום לך לחשוב שאתה חזק" זה מה שאתה כתבת לא יודע מה זה קלינצ' אבל אם אתה רוצה לדעת לנצח מכות אז הרבה יותר מועיל יהיה לך ללכת ללמוד היאבקות/MMA/אומנות לחימה לכשהי

ולשאלה האחרונה שלך מאותה סיבה שאנשים שוקלים 150 קילו רק כדי לעשות כמה שיותר טוטאל

עומס על הברכיים הכוונה?
אני לא פוסל אף תרגיל. לדעתי צריך לעבור דרך עם הסקווט ולהביא אותו למשקל סביר לפני שעוברים לאלטרנטיבות.
ואכן התכוונתי לעומס על הברך, בעיקר בשלב תחילת התנועה.

מודע ועוד איך, הגישה פה קצת צרת מחשבה 🤣
ראיתי איך ענו לך לגבי התוכנית...

"להרים משקלים גבוהים שעלולים לגרום לך לחשוב שאתה חזק" זה מה שאתה כתבת לא יודע מה זה קלינצ' אבל אם אתה רוצה לדעת לנצח מכות אז הרבה יותר מועיל יהיה לך ללכת ללמוד היאבקות/MMA/אומנות לחימה לכשהי

ולשאלה האחרונה שלך מאותה סיבה שאנשים שוקלים 150 קילו רק כדי לעשות כמה שיותר טוטאל
אני מוכרח לשאול, אתה בכוונה מטריל? ציטטת את חלק מהתגובה בצורה שמוציאה את הדברים מהקשרם.

ונכון, להרים משקלים גבוהים בלג פרס לא בהכרח הופך אותך לחזק, זאת הנקודה שלי. מניין לך שאני לא לומד אומנויות לחימה?

קלינץ':

clinch.png

לגבי התשובה שלך עם הטוטאל, לי זה נראה טיפה אירוני שאתה לוקח את התגובות שלי כמשהו בסגנון "שיט שליפטרים אומרים", וכשאני מסביר שהעמדה שלי נובעת מהחדגוניות שבאימונים רק למטרות אסתטיקה אתה משווה את זה לאנשים שעולים ל-150 קילו בשביל טוטאל גבוה... כאילו
שאני חושב שזה רעיון טוב.

אם זה "מאותה הסיבה" כמו שאתה אומר, אז לדעתי זו לא סיבה מאוד טובה. שכל אחד יעשה מה שטוב לו, כן? אבל ברגע שאני נותן עצה או מביע את דעתי, מטבע הדברים אני עושה את זה על פי מיטב שיקול הדעת שלי. אותו שיקול הדעת שעל פיו אני מציב לעצמי מטרות.

אני רק לא אוהב את ההכללות שאתה עושה, "זה פורום של ליפטרים" בזלזול... יש פה גם הרבה מפתחי גוף, קרוספיטרים ואנשים מכל מיני תחומים.
וזה הפורום היחיד שבו אני רואה התייחסות מקצועית לתכנון אימונים, ולא רק במטרה להוסיף עוד משקל על המוט.

• פותח/ת השרשור
בטח שיש לי סיבה, וגם יותר מאחת. תנועה שלא מצריכה שיווי משקל, קורדינציה והפעלה של המייצבים, לא מתורגמת בצורה ממש טובה לביצועים ספורטיביים ולא מפעילה את שרירי הליבה בצורה שהרבה תרגילים אחרים מפעילים, מאפשרת לך להרים משקלים גבוהים שעלולים לגרום לך לחשוב שאתה חזק (ולפעמים גם להיפצע)... והיא מכוערת.

במילים אחרות, it's fucking gay.
הטיעונים נכונים, אין סיבה להשתמש במילה gay כמילת גנאי
לאנצים בסמיט זה טוב ?

• פותח/ת השרשור
תודה אחי התוכנית ככה כרגע
לאנצים עם משקולות יד 3x8

מתח 3x6

חתירה עם משקולות יד 10x2

בנץ פרס 3x12

פרפר במכשיר 3x10

חתירה בעמידה מוט w 3x8

לחיצה צרפתית עם מוט w 10x3

כפיפות מרפקים בישיבה מוט w 3x10

בטן בגלגל 3x15

- - -

יש לך משהו להוסיף ?

רק נקודה קטנה, חתירה בעמידה לדעתי עדיף לעשות עם כבל וחבל אם יש לך אפשרות, זה יותר ידידותי לכתפיים מהמוט w, אחרת אולי עדיף לעשות לחיצות כתפיים. אם נוח לך לעשות חתירה עם מוט w אז זה גם בסדר (לי זה עושה בעיות). סה"כ נראה לי די בסדר, הייתי שוקל גם להוריד חזרות בבנץ' פרס (פחות חזרות זה אומר יותר משקל, אני אוהב לעבוד בטווח של 5-8), אבל זה שיקול שלך.

בנצ' הייתי מוריד מ-12 חזרות ל-6 (אני מניח שאתה רוצה לבנות חזה אז 6 חזרות לטעמי זה אחלה איזון בין כוח לנפח) ומעלה כל אימון ב-2.5 קילו (1.25 קילו בכל צד).
יש לך כבר את הפרפר בתור תרגיל עזר עם מספר חזרות גבוה.

לגבי כתפיים, לדעתי עדיף לחיצת כתפיים בישיבה עם משקולות או בעמידה עם מוט 3X8

אני רק לא אוהב את ההכללות שאתה עושה, "זה פורום של ליפטרים" בזלזול... יש פה גם הרבה מפתחי גוף, קרוספיטרים ואנשים מכל מיני תחומים.
וזה הפורום היחיד שבו אני רואה התייחסות מקצועית לתכנון אימונים, ולא רק במטרה להוסיף עוד משקל על המוט.
קלינץ' זה התפסיה או הבעיטה?

תקשיב אתה יכול לא לאהוב אבל זה האמת אני בא לפה שאני צריך עזרה בטכניקה או במשהו שקשור לליפטינג לא לבידלינג מהסיבה ש
א. לא נראה לי בכלל יש פה בילדר אחד פעיל (לא ראיתי אף תוגבה)
ב. אני רואה מהתגובות פה את הידע של אנשים בבילדינג שאצלם זה דבר ראשון תעלה משקל (תעשה SS)

Back
למעלה תחתית