הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ צין אפס, דיפס, ויונילטרל דדליפט

daniel2006

משתמש מתחיל
34
0
נק' מוניטין:
0
34
0
בהינתן מצב בו אני צריך להמנע מהסקוואט עקב APT... האם אפשר לתכנן תוכנית על בסיס השלושה הללו בלבד? כשהמתח והמקבילים עם משקל

אליהם יתווספו גם ספרינטים
ויום אחד לליבה וספציפית לבטן + מתיחות לגב תחתון והקוואדס

כמובן לא למטרות היפרטרופיה

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
הhip flexor כמובן
זה גם מה שהביא אותי למצב הזה, הסקוואט שהיה דומיננטי מדי בנוסף לעוד כמה גורמים

לצערי הענין הזה בעגן כרגע עדיפות ראשונה מבחינת תוכנית. אבל בד בבד אני רוצה לשמר ולהתייחס לשאר הגוף גם כן

הhip flexor כמובן
זה גם מה שהביא אותי למצב הזה, הסקוואט שהיה דומיננטי מדי בנוסף לעוד כמה גורמים
אלא אם יש לך איזושהי פתולוגיה שלא מאפשרת לך לעשות סקוואט לא הייתי נמנע ממנו, אל מנסה למצוא איך לתקן את הבעיה, התעלמות לא תפתור את הבעיה.
במידת הצורך ממליץ לפנות לפיזיותרפיסט

• פותח/ת השרשור
יש בעיה אז במשהו אז פשוט לא עושים אותו? יש לך בעיות בטכניקה של הסקוואט.

ממש לא
הסקוואט ובזמן האחרון במיוחד הפרונט זה התרגיל הדומיננטי שלי תמיד

כשיש Apt זה לא קשור לסקוואט. זה קשור לאגן. והאגן בסקוואט פעיל בצורה אגרסיבית (אלא אם כן יש דרך לעשות סקוואט בלי זה... אולי סקוואט בולגרי ששומר את הסקוואט באותו משקל בדיוק על כל רגל בנפרד, וחוסך משקל מחובר של הצדדים על האגן

וכמו שכתבתי הApt כרגע עדיפות עליונה (מן הסתם... זה אחד העיוותים החמורים שדרושים טיפול מיידי)
אלא אם יש לך איזושהי פתולוגיה שלא מאפשרת לך לעשות סקוואט לא הייתי נמנע ממנו, אל מנסה למצוא איך לתקן את הבעיה, התעלמות לא תפתור את הבעיה.
במידת הצורך ממליץ לפנות לפיזיותרפיסט

הבנתי עד כמה חשוב המתיחות של הגב התחתון והקוואדס, אז אני יטפל בזה בעצמי... יקדיש לזה יום על המזרון ועל הגומיות

אבל לגבי הסקוואט אין דרך שהוא לא יחמיר apt, מפרק האגן זה הסקוואט חחח

ממש לא
הסקוואט ובזמן האחרון במיוחד הפרונט זה התרגיל הדומיננטי שלי תמיד

כשיש Apt זה לא קשור לסקוואט. זה קשור לאגן. והאגן בסקוואט פעיל בצורה אגרסיבית (אלא אם כן יש דרך לעשות סקוואט בלי זה... אולי סקוואט בולגרי ששומר את הסקוואט באותו משקל בדיוק על כל רגל בנפרד, וחוסך משקל מחובר של הצדדים על האגן

וכמו שכתבתי הApt כרגע עדיפות עליונה (מן הסתם... זה אחד העיוותים החמורים שדרושים טיפול מיידי)

הבנתי עד כמה חשוב המתיחות של הגב התחתון והקוואדס, אז אני יטפל בזה בעצמי... יקדיש לזה יום על המזרון ועל הגומיות

אבל לגבי הסקוואט אין דרך שהוא לא יחמיר apt, מפרק האגן זה הסקוואט חחח
APT מאוד קשור לסקוואט, זה יכול מאוד להיווצר מטכניקה שגויה, שיכולה להימצא בכל התרגילים המורכבים אצלך, זה למה התעלמות מהבעיה לא תפתור אותה.
צריך ללכת לפיזיותרפיסט ו\או מאמן טוב

• פותח/ת השרשור
APT מאוד קשור לסקוואט, זה יכול מאוד להיווצר מטכניקה שגויה, שיכולה להימצא בכל התרגילים המורכבים אצלך, זה למה התעלמות מהבעיה לא תפתור אותה.
צריך ללכת לפיזיותרפיסט ו\או מאמן טוב
זה בדיוק מה שאמרתי בהמשך. האגן הוא מרכזי בסקוואט. ובגלל זה אני לא מכליל אותו. מה הנקודה?

זה בדיוק מה שאמרתי בהמשך. האגן הוא מרכזי בסקוואט. ובגלל זה אני לא מכליל אותו. מה הנקודה?
הנקודה היא שסקוואט לא חייב להוביל או להחמיר APT במידה והטכניקה נכונה, אבל אם הגעת למצב הזה מסקוואט אז הבעיה היא עמוקה וכנראה תחמיר בין אם תעשה או לא תעשה סקוואט, כנראה בגלל שאר התרגילים המורכבים.
זה למה צריך קודם כל לטפל בבעיה, ולא לעשות תוכנית שמנסה בצורה פשוטה מדי לעקוף את הבעיה

אם אתה נמנע מסקוואט בגלל APT אז למה לא להימנע גם מספרינטים? הם אולי הגורם מספר 1 ל-APT... כמעט לכל הספורטאים שעושים הרבה ספרינטים יש APT ובהרבה מהמקרים זה נחשב לתקין, השאלה היא עד כמה זה חמור אצלך?

• פותח/ת השרשור
הנקודה היא שסקוואט לא חייב להוביל או להחמיר APT במידה והטכניקה נכונה, אבל אם הגעת למצב הזה מסקוואט אז הבעיה היא עמוקה וכנראה תחמיר בין אם תעשה או לא תעשה סקוואט, כנראה בגלל שאר התרגילים המורכבים.
זה למה צריך קודם כל לטפל בבעיה, ולא לעשות תוכנית שמנסה בצורה פשוטה מדי לעקוף את הבעיה
הבעיה הזאת נגמרת מכמה משתנים בין היתר כתוצאה ממתיחת יתר וחולשה של ההאמסטרינג וחולשה של הגלוטוס
ומן הצד השני בפלג העליון - שריר הבטן
בצד הקדמי למטה, זה כבר בכלל ג’ונגל, והאחורי למעלה זה הגב התחתון.
בקיצור אין שום צורה של סקוואט, שמפעיל את הhip flexor.
אני אוהב את הכיוון שלך לגבי פתירת בעיות מהשורש התהומי שלהן, אבל הוספת סקוואט לא משתלבת בשום צורה בכך.
לגבי הפיזיותרפיה אני בהחלט מכיר כיום בחשיבות. ובגלל זה אקדיש להן חשיבות
אם אתה נמנע מסקוואט בגלל APT אז למה לא להימנע גם מספרינטים? הם אולי הגורם מספר 1 ל-APT... כמעט לכל הספורטאים שעושים הרבה ספרינטים יש APT ובהרבה מהמקרים זה נחשב לתקין, השאלה היא עד כמה זה חמור אצלך?
יש לך מקור לזה?
כי דווקא ההאמסטרינג אמור לעבוד חזק מאוד בספרינט... מה שאמור למנוע את נפילת האגן, יש עוד משהו בנוסף שאני לא יודע?
אצלי בכל מקרה זה חמור, אבל לא כתוצאה מספרינטים אלה מהסיבה הנפוצה יותר - עיוות אגן בגלל סקוואט דומיננטי מדי

Current Position Statement on Anterior Pelvic Tilt

ההאמסטרינג גם עובד מאוד חזק בסקוואט ובדדליפט, זה לא קשור... בספרינט כשאתה עובר את שלב הדרייב ונכנס למהירות מקסימלית הנטיה היא
לסובב את האגן פנימה, עד כמה שאני מבין זה מותח את ההאמסטרינג יותר וכנראה גם מאפשר לגלוטס לייצר מומנט טוב יותר:

sprinter.jpg

ודוגמא יותר קיצונית:

e723e07b9e747c76f1e3f2d81e9bc103--michael-johnson-form.jpg

חוץ מזה, אם אני מבין נכון האמסטרינג וזוקפי גב חזקים במצב של "היפר-טונוס" (סוג של כיווץ מוגבר במנוחה) עלולים להחמיר APT, אני לא פיזיותרפיסט אבל עד כמה שאני מבין הפתרון לבעיה הוא חיזוק של השרירים האנטגוניסטים (צריך לבדוק על אילו שרירים מדובר) ומתיחות לשרירים שבכיווץ יתר.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
Current Position Statement on Anterior Pelvic Tilt

ההאמסטרינג גם עובד מאוד חזק בסקוואט ובדדליפט, זה לא קשור... בספרינט כשאתה עובר את שלב הדרייב ונכנס למהירות מקסימלית הנטיה היא
לסובב את האגן פנימה, עד כמה שאני מבין זה מותח את ההאמסטרינג יותר וכנראה גם מאפשר לגלוטס לייצר מומנט טוב יותר:

sprinter.jpg

ודוגמא יותר קיצונית:

e723e07b9e747c76f1e3f2d81e9bc103--michael-johnson-form.jpg
הגיוני לגמרי. תודה רבה לך. מה אתה חושב על התרגילים הללו כבסיס?
ואגב, על איזה רובי תמליץ לי? כי גם אופניים לא בריא לסיטואציה... אני מאוד אוהב אינטרוולים

אני לא חושב שאתה בהכרח חייב להימנע מהפעילויות האלו, זאת הנקודה שניסיתי להעביר בעקיפין...

הייתי מנסה למצוא איש מקצוע שבאמת מבין עניין ועובד עם ספורטאים, שיסתכל בדיוק מה המצב שלך ויתן לך המלצות... אני חושב שהכיוון יהיה מתיחות וחיזוק בתנועות של PPT. אני לא מבין בזה הרבה אבל אולי תרגיל כמו הL-SIT (על הרצפה) יכול לעזור לך הרבה, מחזק מאוד את השרשרת הקדמית.

נערך לאחרונה:
אם אכן יש לך APT אז אתה צריך לעבוד על הבטן בתרגילים שהם לא כפיפות (פלאנק למשל), למתוח את הכופפי ירך ולחזק את הגלוטאוס וההאמסטרינג. שים לב שאתה עושה פלאנק עם כיווץ התחת ועושה PPT בזמן התרגיל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית