הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ למה בSS לא עובדים על ידיים?

אבל יותר טוב להתקדם בהכל אם מה שמעניין אותך זה בילדינג 😃
זה לא מדויק. רצוי לכל מתאמן לבנות לעצמו בסיס של כוח. ורק אח''כ להתחיל במתן דגשים.
אני בטוח שאתה יכול לראות הבדלים בין התקופה שמשכת 100 קילו לעכשיו שאתה מושך 150

זה לא מדויק. רצוי לכל מתאמן לבנות לעצמו בסיס של כוח. ורק אח''כ להתחיל במתן דגשים.

שאני הייתי בשיא של הכוח שלי (200 דד, 105 בנץ', 65-70 פרס, 160 סקוואט והכל לחזרה) הגב והיד הקדמית שלי לא היו רחבים וגדולים כמו היום שאני משקיע בשניהם באופן ספציפי ועושה תוכנית שיש בה יותר נפח.

זה הזוי כמה הדיונים האלה פשוט לא נגמרים. כל פעם אותו דבר.. ימי ה״זוהר״ של ריפטו נגמרו כבר מזמן וכבר יצאו מחקרים חדשים.. נכון ש SS תוכנית מעולה לבניית כוח בסיסית אבל זה כל מה שהיא. ודעתי האישית, עדיף כבר לעשות FWB וזהו..

שאני הייתי בשיא של הכוח שלי (200 דד, 105 בנץ', 65-70 פרס, 160 סקוואט והכל לחזרה) הגב והיד הקדמית שלי לא היו רחבים וגדולים כמו היום שאני משקיע בשניהם באופן ספציפי ועושה תוכנית שיש בה יותר נפח.
מה המשקל שלך אז ועכשיו?
אני לא טוען שהידיים יגדלו באותה מידה אלא שכדאי לבנות קודם מסה באמצעות התרגילים המרכזיים ולא בעזרת תרגילים משניים.

מה המשקל שלך אז ועכשיו?
אני לא טוען שהידיים יגדלו באותה מידה אלא שכדאי לבנות קודם מסה באמצעות התרגילים המרכזיים ולא בעזרת תרגילים משניים.

שקלתי 80.5

היום אני שוקל 73-74 ואני נראה יותר גדול (ופחות שמן)
גובה 171

אתה סתם מתווכח.. בן אדם שחיף שעושה SS מן הסתם שהידיים שלו יגדלו רק מתרגילים המרכזיים אבל יהיה גבול מסויים משום שתצטרך להוסיף עוד נפח. דוג׳ אישית שלי, אני שוקל 120 קילו והיה לי קשה מאוד עם המתח עד שחיזקתי את הידיים שלי בעזרת תרגילי עזר זה הכל.. לפעמים תרגילים מבודדים דווקא עוזרים המון להתקדמות בתרגילים המרכזיים במיוחד בתוכניות יותר מתקדמות..

אתה לובש היום מידת חולצה יותר גדולה מאשר שקלת 80?

אותה מידה כרגע. שזה אומר שאני יותר שריר ופחות שומן מאז. היום יש לי בטן שטוחה ולאחר אימון רואים קוביות. אז לא

לא מסכים הסיבה היחידה שאני עושה לינארית זה כי מעניין לי תפתח הימני איך הרגליים שלי יראו ואני נהנה הרבה יותר מבילדינג ספציפית מכיר מספיק אנשים שמרימים הרבה פחות ממני (בכל מורכב) ויותר גדולים ממני אני מאמין שחובה נפח בשבילך לפתח גדול
צריך לעשות את זה בשכל וכן להתקדם במשקלים אבל יותר חשוב לפיתוח גוף זה הנפח (לפני שיוצאים עלי אני לא אומר למתחיל לעשות ABC או אפילו AB הנפח זה ביחס לרמה למתחיל FBW לבינוני AB)

אביא מדבריו של מייק ישראטל בעניין זה:
כאשר מדובר במתאמן מתחיל, או אם לדייק מתאמן שכף רגלו דורכת בפעם הראשונה בחדר הכושר, עבודה עצימה בטווח נמוך תביא להיפרטרופיה טובה מאוד יחד עם עליה משמעותית בכוח. טווח חזרות כמו 5-8 יהיו מתאימים ובעיקר בתרגילים מורכבים, שמשם, בעצם, רוב הנפח יגיע.
ומה בהמשך? עם הזמן תהליכים שונים יביאו לכך שהגוף יזדקק ליותר נפח ובטווח חזרות גבוה יותר

אני לא מבין אבל למה אנשים מתייחסים לזה בתור "או היפרטרופיה/נפח או כוח"... אתה יכול בכיף לעשות באימון חזה 3X5 או 5X5 עם עלייה לינארית ולהוסיף תרגיל חזה נוסף במשקל נמוך יותר ובטווח חזרות גבוה יותר. נכון שאולי ההתקדמות תהייה איטית יותר אבל ככה אפשר להינות משני העולמות

צודק. אני בעד לשלב כוח, התייעלות עצבית והיפרטרופיה באותו אימון. לא מבין מה כל הסיבוך הזה..

אני לא מתנגד להוספת בידוד ליד קדמית/אחורית לSS. אם זה מה שעושה לך טוב ואתה מרגיש שזה לא מזיק להתקדמות בשאר תרגילי פלג גוף עליון אז לך על זה.

לא מבין איך אתם מסוגלים להכנס לפורום כושר שם (או לכל פורום אחר שם לצורך העניין)

נטו בשביל להעלות לי חיוך על השפתיים כשאני מצוברח. חיוך מובטח כשתראה את התגובות(יותר נכון הטרלות)

Back
למעלה תחתית