עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
בסקוואט אני ניסיתי לשמור על הגב ישר (ומה שאמרת) אז איך אני אני צריך לעשות אותו? (מבחינת הגובה ירידה זה בכוונה כרגע .. עשיתי סקוואט לפני שבוע אם משקל שהיה לי מאוד כבד וכנראה עשיתי תנועה מאוד לא נכונה והיה לי כאב בברך הימנית(בעיקר שיורדים במדרגות או עולים) לכן אם אני יורד עד לשם זה לא כואבשניהם לא משהו
פרס: אתה מתחיל עם המרפקים מאחורי המוט, מה שאומר שהתנועה לא יעילה ואתה מצליח להרים את המשקל רק כי הוא קל מספיק. את צריך להתחיל עם מרפקים מתחת למוט או מעט מלפניו, ועם גב מכווץ, ככה אתה יכול להעביר אנרגיה ביעילות למוט.
סקוואט: אתה בכוונה עושה היי באר או שסתם ככה יצא? בכל מקרה אתה מקשית הרבה יותר מדי את הגב, מנסה בכוח שהחזה יפנה קדימה, ויוצא שאתה מתגלש למטה ולא יורד בסקוואט. אתה צריך לשמור על טורסו אחיד ומקובע, לא משנה איזה סקוואט אתה עושה, ואתה צריך לרדת הרבה יותר כדי לשבור מקביל.
בגב ישר הכוונה כולו, לא רק חלקבסקוואט אני ניסיתי לשמור על הגב ישר (ומה שאמרת) אז איך אני אני צריך לעשות אותו?
אתה יכול אולי לשלוח סרטון או תמונה של המצב שאתה מתכוון אליו?בגב ישר הכוונה כולו, לא רק חלק
מה שאתה צריך לעשות זה לנסות לדחוס את הצלעות למטה, לכיוון האגן.
דרך טוב לדעת איך זה אמור להרגיש ולהיראות, היא לנסות לנשוף אוויר חק ובכוח עד שלא נשאר לך יותר אוויר. איך שאתה מרגיש בסוף, זו רמת הכיווץ שאתה צריך בבטן. אחרי שלמדת איך לכווץ חזק, תלמד גם לנשום תוך כדי שאתה שומר על הכיווץ.
ולגבי העומק, אם זה רק עניין זמני אז אין בעיה, תעשה בינתיים כמה שאתה מצליח.
אתה יכול אולי לשלוח סרטון או תמונה של המצב שאתה מתכוון אליו?
כל הדגשים שציינת פה לא נכונים, כנראה זה חלק גדול מהבעיהבעיקרון שאני עושה סקוואט זה הדגשים שאני מנסה לשמור עליהם
להבליט חזה החוצה
להכניס בטן פנימה
לשמור על גב ישר
להוציא תחת החוצה
לא לעבור עם הברכיים את הקו רגליים
אני חושב שאולי משהו בדגשים שלי לא נכון או חסר וזה מה שגורם לזה
הסירטון ששלחת קצת ארוך מידי ובאנגלית
התכוונתי להדגמה בצורה של סקוואט כי לא ממש הבנתי פה (אני אראה את כל הסירטון יותר מאוחר)
כל הדגשים שציינת פה לא נכונים, כנראה זה חלק גדול מהבעיה
תראה את הסרטון הזה:
הגב הוא חלק חשוב מהסקוואטחשבתי שהגב צריך להיות כמה שיותר מאונך
אמורים לרדת שהגב יורד ושהוא עולה הוא משתמש גם בגב ככה אמורים? או רק בגלל המשקל הוא עשה ככה?
בסקוואט HB הגב אמור להיות מאוד אנכי לרצפה, אבל הוא מאוד בעייתי לביצוע וקשה ללמוד אותו לעומת הLB ששם זה כמו שראית בסרטון...חשבתי שהגב צריך להיות כמה שיותר מאונך
אמורים לרדת שהגב יורד ושהוא עולה הוא משתמש גם בגב ככה אמורים? או רק בגלל המשקל הוא עשה ככה?
תלוי במנח של המוט. המטרה שלך היא לשמור את המוט מעל אמצע כף הרגל. בנקודה זו אתה נמצא בשיווי משקל ואתה עושה את התרגיל בצורה היעילה ביותר.אמורים לרדת שהגב יורד ושהוא עולה הוא משתמש גם בגב ככה אמורים? או רק בגלל המשקל הוא עשה ככה?
זה לא נכון. אני לא רואה דרך לבצע סקוואט נכון בלי לעבור את קצה האצבעות. (חוץ ממקרים נדירים של אנשים שבנויים בצורה מסוימת).לא לעבור עם הברכיים את הקו רגליים
אני לא כל כך יודע למה אתה מתכוון אבל בשביל להשתמש בשרירי הבטן בצורה יעילה אתה צריך לקחת נשימה עמוקה (תחשוב שאתה שותה את האוויר עם קש), לשמור את האוויר בפנים, לכווץ את הבטן ולהמשיך לשמור את האוויר בפנים ואת הכיווץ לכך אורך החזרה (ירידה ועלייה).להכניס בטן פנימה
קיו חשוב אבל אין צורך להגזים איתו. אם אתה מגזים עם ההוצאת חזה הגב שלך ניכנס לHyper-Extension ואתה לא יכול להשתמש בבטן כמו שצריך.להבליט חזה החוצה
נכון שיש הישענות קדימה אבל אתה לא צריך להוציא את התחת בצורה כל כך מוגזמת. בעיקר תחשוב על לפתוח בירכיים.להוציא תחת החוצה
עידכון טכניקה
סווקאט
פרס
הסקוואט נראה יותר טוב.
לא כל כך אפשר לראות, אתה מכווץ את השכמות לפני שאתם שם את המוט על הגב? משום מה יש לי תחושה שלא.
אל תשכח לקחת אוויר ולכווץ את הבטן.
וכווץ גם ישבן.
גם הפרס נראה יותר טוב אבל עדיין לא שם. יש תחושה שאתה פשוט לוקח את המוט מהכלוב ומתחיל להניף אותו מעל לראש בלי להתכונן, בלי להיכנס לפוזיציה, לכווץ את כל השרירים הנחוצים ולקחת אוויר.
תראה את הבחור בתמונה. תראה את הפוזיציה שלו לפני ההרמה. מרפקים ממוקמים לפני המוט ומוצמדים לבית השחי, חזה מורם, מבט מרוכז. רק אחרי שאתה במצב הזה אתה צריך לקחת הרבה אוויר, לכווץ את הבטן ולהיכנס מתחת למוט.
![]()
לפי דעתי סרטונים שווים יותר מאלף תמונות
פשוט מכווץ אותם חזקאיך אתה מכווץ בזמן סקוואט את הבטן והישבן?
מה? מה? מה?"סקוואט אתה עדיין מנסה להוציא חזה החוצה וזה מיותר ומוגזם.." אתה מתכוון שאני צריך להיות ביחס לברכיים ולגב בזווית יותר חדה?,גב ישר אבל פשוט עם הגוף נוטה טיפה יותר קדימה(כלפי מטה)?
כן, אתה אמור לכווץ שכמות ואז לשים את המוט על הגב.בסקוואט המוט אמור להיות מונח על השכמות (אחרי הכיווץ)?
כן, משהו כזה. האמת שקצת קשה להבין בכתב אז אני רק רוצה להבהיר עוד קצת:אתה מתכוון שאני צריך להיות ביחס לברכיים ולגב בזווית יותר חדה?,גב ישר אבל פשוט עם הגוף נוטה טיפה יותר קדימה(כלפי מטה)?
זה הסרטון הכי טוב שיצא לי לראות בנושא, הוא מסביר הרבה יותר טוב ממניאיך אתה מכווץ בזמן סקוואט את הבטן
פשוט תפעיל אותו כמו שאתה מפעיל כל שריר אחר בגוף.והישבן?
הוא לא משתמש בגב תחתון, הוא משתמש באגן.מה הוא בדיוק עושה?
כן, אתה אמור לכווץ שכמות ואז לשים את המוט על הגב.
אני משער שאתה ראית סרטונים על סקוואט. ואני יודע שבסרטונים ביוטיוב של אנשים מנוסים זה נראה שהם פשוט שמים את המוט על הגב ומתחילים לעבוד. אבל האמת היא שהם עושים הרבה הכנות לפני, הם פשוט עושים את זה בצורה אוטומטית ומהירה וכנראה לא שמת לב לכיווץ שכמות, לקיחת אוויר וכיווץ.
בסרטון הזה הוא נותן כמה טיפים טובים. אבל חשוב לי שתשים לב לאיך הוא נכנס להרמה. ב00:44 תראה איך הוא מכווץ את השכמות תוך כדי שהוא נכנס מתחת למוט. ב01:30 הוא מדבר על איך להיכנס לפוזיציה טובה. ב02:45 הוא מדבר על העניין של הנשימה וכיווץ הבטן.
כן, משהו כזה. האמת שקצת קשה להבין בכתב אז אני רק רוצה להבהיר עוד קצת:
הרבה אנשים כשהם חושבים על סקוואט הם חושבים שהגב צריך להיראות כמו בתמונה הכי ימנית. אבל הגב לא אנכי לגמרי, יש נטייה קדימה. אתה עושה High Bar אז הסקוואט שלך אמור להיות בסגנון של התמונה האמצעית.
![]()
זה הסרטון הכי טוב שיצא לי לראות בנושא, הוא מסביר הרבה יותר טוב ממני
פשוט תפעיל אותו כמו שאתה מפעיל כל שריר אחר בגוף.
הוא לא משתמש בגב תחתון, הוא משתמש באגן.
![]()
לפי מה שאני מבין, הסיבה לכך היא זו:
כמו בסקוואט, גם בפרס המוט חייב להיות מעל אמצע כף הרגל לכל אורך התרגיל בשביל לשמור על שיווי משקל ולעשות את התרגיל בצורה היעילה והחזקה ביותר. (בתמונה למעלה אתה יכול לראות שלכל אורך החזרה המוט נע בקו ישר למעלה, זה אנחנו שזזים סביב המוט).
לכן, המטרה שלנו היא להרים את המוט בקו ישר אל מעל הראש. אבל בשביל להרים את המוט בקו ישר אנחנו צריכים לעבור איכשהו את הראש. אז משהו צריך לזוז, או שנזיז את הראש אחורה או שנקדם את האגן קדימה. אחרת, נצטרך לעבור את הראש בקו לא ישר שזה ממש לא יעיל ומאוד קשה במשקלים כבדים.
אז יש אנשים שמזיזים את הראש אחורה והאמת היא שככה ריפטו לימד במהדורות הקודמות (זה למה לפרס שהוא מלמד במהדורה החדשה הוא קורא פרס 2.0).
ויש אנשים שמזיזים את האגן בשביל להשתמש בשרירים נוספים וגם כדי לנצל את המומנטום (stretch reflex) שאם משתמשים בו נכון יכול להיות מאוד עוצמתי.
סיפור קטן כדי שתבין את הכוח של האגן בפרס- הפרס היה פעם תרגיל תחרותי בתחרויות של weightlifting. ספורטאים שידעו לנצל היטב את המומנטום היו מגיעים למצב שהפרס שלהם היה נראה כמו לחיצת חזה בעמידה והמטרה של התרגיל פוספסה. מאחר והגוף המארגן של התחרויות לא יכל או לא רצה לקבוע סף מקסימלי להישענות ולאכוף אותו, הם פשוט הורידו את הפרס מהתחרות.
![]()
ועוד משהו,
אני מבין שזו עשויה להיות השקעה קצת יקרה אבל תחליף נעליים. רצוי לנעל עם עקב או לפחות לנעל שטוחה. אתה תרגיש שונה לגמרי. אפשר לומר שבינתיים זה כאילו שאתה עושה סקוואט ופרס בזמן שאתה עומד על מיטה.