הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מעבר לABC

12cohenGilad

משתמש פעיל
307
34
נק' מוניטין:
43
307
34
זה התוכנית שאני עכשיו איתה:
A חזה כתפיים יד אחורית:
בנץ 5*3
פרס 8*3
מקבילים רחב עם משקל 8*3
בנץ עליון 8*3
הרחקות לצדדים 8*3
לחיצה צרפתית 8*3
פשיטת מרפקים 8*2
ואז עושה בטן סטטי ועוד כמה סטים של הרמת ברכיים

אני עושה רוטציה בין בנץ עצים ופרס עצים כל אימון(כלומר אימון אחד מתחיל מבנץ עצימות ואז פרס נפח ואימון שני פרס עצימות ואז בנץ נפח).

B רגליים גב יד קדמית:
סקוואט 5*3
לאנגים 8*3
פשיטת ברכיים 8*3
מתח עם משקל 8*3
פולאובר 8*3
בנט אובר רואו 8*3
כפיפות מרפקים עם מוט 8*3
פטישים 8*2
ואז עושה תאומים

אני עושה גם פה רוטציה בין סקוואט עצימות ודדליפט כבד לשתי סטים (פעם אחת אימון מתחיל מרגליים וסקוואט כבד ואימון שני מתחיל מדדליפט כבד ואז רגליים כשאת הסקוואט אני עושה נפח).

משקלים:
140 לחמישייה בדדליפט
130 לחמישייה בסקוואט
90 בבנץ לחמישייה
60 לחמישייה בפרס

שוקל 66.5 על מטר 65
רוצה להעלות נפח למסה אך לעשות גם אימון כבד פעם בשבוע, למישהו יש רעיון איך לחלק את התוכנית? (תרגילים אני כבר אוסיף לפי תרגילים שאני אוהב ומרגיש טוב בהם את השרירים חזק)
אגב שכחתי להוסיף שכבר בקושי מתקדם בתכנית הנוכחית

ממליץ לעשות תקופה של ppl לפני abc. תוכנית יותר מאוזנת לדעתי. וכדאי גם שתעשה סבבים של תוכניות כוח מדי פעם כדי להתחזק.

למה דווקא יותר מאוזנת?
לדעתי. בגלל הנפח לפלג גוף תחתון. בדרך כלל אנשים עושים רגליים עם כתפיים, או ידיים. אני לא חושב שאחרי אימון רגליים רציני אני יכול להתעסק בדברים האלה.

• פותח/ת השרשור
לדעתי. בגלל הנפח לפלג גוף תחתון. בדרך כלל אנשים עושים רגליים עם כתפיים, או ידיים. אני לא חושב שאחרי אימון רגליים רציני אני יכול להתעסק בדברים האלה.
אני חושב שכבר בAB שיש לי עכשיו יש נפח מספיק לרגליים האמת, הם גדלות אצלי מאוד מהר והרבה יותר מאשר פלג גוף עליון זה בעיקר גם למה אני רוצה לעבור לABC, כדי לחזק את פלג גוף עליון

אני חושב שכבר בAB שיש לי עכשיו יש נפח מספיק לרגליים האמת, הם גדלות אצלי מאוד מהר והרבה יותר מאשר פלג גוף עליון זה בעיקר גם למה אני רוצה לעבור לABC, כדי לחזק את פלג גוף עליון
מה שאתה מעדיף, זה לא כזה משנה.

כמה זמן אתה מתאמן?
לדעתי כטבעי אין לך יותר מדי מה לחפש בABC, יכול להיות שהתוכנית התקדמות שלך פשוט כבר לא יעילה מספיק ואתה צריך להחליף התקדמות.
גם בAB אתה יכול לעשות יום כבד ויום קל(יום נפח ויום עצימות), זה לא משהו שעושים רק בABC.

• פותח/ת השרשור
כמה זמן אתה מתאמן?
לדעתי כטבעי אין לך יותר מדי מה לחפש בABC, יכול להיות שהתוכנית התקדמות שלך פשוט כבר לא יעילה מספיק ואתה צריך להחליף התקדמות.
גם בAB אתה יכול לעשות יום כבד ויום קל(יום נפח ויום עצימות), זה לא משהו שעושים רק בABC.
אני מתאמן שנתיים, אני יודע שיכלתי להגיע להישגים הרבה יותר טובים בשנתיים, אבל הביצפר ושאר גורמים קצת האטו די הרבה את ההתקדמות.
אגב אני כן עושה יום עצימות ויום נפח לכל אחד מהשרירים, פעם אחד עובד עצים והשני בנפח ואז הראשון בנפח והשני עצים
אבל כבר לא כל כך אכפת לי ממשקלים, אני רוצה להשקיע בהם ולהתקדם, אבל יותר חשוב לי כרגע להעלות מסת שריר.
רק חייב להגיד שברוטינה הנוכחית שלך אתה מזניח האמסטרינג בצורה מוגזמת.
אני עושה סקוואט לואובאר ולג פרס עם דגש על ההאמסטרינג, שם את הרגליים יותר למעלה.
והאמת אני חושב שזה מספיק
(לג פרס עושה במקום לאנגים שכחתי לשנות את זה)

אני עושה סקוואט לואובאר ולג פרס עם דגש על ההאמסטרינג, שם את הרגליים יותר למעלה.
והאמת אני חושב שזה מספיק
(לג פרס עושה במקום לאנגים שכחתי לשנות את זה)

סקוואט ולג פרס לא עובדים על ההאמסטרינגס. לא משנה איזו עמידה תעשה או איפה תמקם את הרגליים/מוט, ההאמסטינרס שלך לא יעבדו. התפקיד של ההמסטרינגס הוא לא לפשוט ברך אלה לכופף אותה ולמשוך את האגן למטה. הדרך לעבוד עליהם היא או דדליפט קלאסי (גם סומו יכול אבל קלאסי יותר אפקטיבי עליהם לפחות אצלי), כיפוף ברכיים בשכיבה או עמידה ופשיטת גב/אגן.

סקוואט ולג פרס עובדים בעיקר על הארבע ראשי ושרירי התחת

• פותח/ת השרשור
סקוואט ולג פרס לא עובדים על ההאמסטרינגס. לא משנה איזו עמידה תעשה או איפה תמקם את הרגליים/מוט, ההאמסטינרס שלך לא יעבדו. התפקיד של ההמסטרינגס הוא לא לפשוט ברך אלה לכופף אותה ולמשוך את האגן למטה. הדרך לעבוד עליהם היא או דדליפט קלאסי (גם סומו יכול אבל קלאסי יותר אפקטיבי עליהם לפחות אצלי), כיפוף ברכיים בשכיבה או עמידה ופשיטת גב/אגן.

מה? הם כן עובדים,ואתה כן מכופף ברכיים כשאתה עושה סקוואט/לג פרס זה דבר ראשון, דבר שני אני רואה שהם גדלים טוב ומרגיש אותם טוב באימון, אוליי אני אוסיף דדליפט רומני אבל להגיד שהם לא עובדים זה פשוט לא נכון...

מה? הם כן עובדים,ואתה כן מכופף ברכיים כשאתה עושה סקוואט/לג פרס זה דבר ראשון, דבר שני אני רואה שהם גדלים טוב ומרגיש אותם טוב באימון, אוליי אני אוסיף דדליפט רומני אבל להגיד שהם לא עובדים זה פשוט לא נכון...

אתה גם פושט מרפק שאתה עושה כיפוף מרפק לבייספס, אתה גם מרים את הידיים מעל הראש שאתה יורד במתח ואתה גם מוריד את הידיים למטה שאתה עושה לחיצת כתפיים. אתה הולך לומר לי שאפשר לעבוד על הגב רק בעזרת לחיצת כתפיים, לעבוד על הכתפיים רק בעזרת מתח ולעשות על התלת ראשי רק בעזרת כיפוף מרפקים?

אם אתה יורד לאט בסקוואט או בלג פרס אתה עדיין עובד על הארבע ראשי....

• פותח/ת השרשור
אתה גם פושט מרפק שאתה עושה כיפוף מרפק לבייספס, אתה גם מרים את הידיים מעל הראש שאתה יורד במתח ואתה גם מוריד את הידיים למטה שאתה עושה לחיצת כתפיים. אתה הולך לומר לי שאפשר לעבוד על הגב רק בעזרת לחיצת כתפיים, לעבוד על הכתפיים רק בעזרת מתח ולעשות על התלת ראשי רק בעזרת כיפוף מרפקים?

אם אתה יורד לאט בסקוואט או בלג פרס אתה עדיין עובד על הארבע ראשי....
אוקיי, אז אעבוד עליהם יותר.

ברור שהם כן. סקוואט ממש לא עובד רק על ארבע ראשי וגלוטאוס.(גם לא לג פרס)במיוחד אם הוא עושה פוזיציית לואו באר.התפקיד של ה האמסטרינג הוא גם פשיטת ירך.חוץ מזה אני מסכים איתך שחסר האמסטרינג בתוכנית. נ.ב: גם הדוגמא שהבאת עם הכפיפות מרפקים לא נכונה בהכרח, שרירים אנטיגוניסטים כמעט תמיד עובדים ביחד כמייצבים.

נערך לאחרונה:
ברור שהם כן. במיוחד אם הוא עושה פוזיציית לואו באר.התפקיד של ה האמסטרינג הוא גם פשיטת ירך.חוץ מזה אני מסכים איתך שחסר האמסטרינג בתוכנית.

לא. השרירים הללו כמעט ולא פועלים בסקוואט כי הם מחוברים לאגן ולעצם השוק ולכן ממצב ישיבה למצב עמידה ולהפך, הם נשארים פלוס מינוס באותו האורך. השריר העיקרי שעובד בסקוואט בשרשרת האחורית הוא הגלוטס

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לא. השרירים הללו כמעט ולא פועלים בסקוואט כי הם מחוברים לאגן ולעצם השוק ולכן ממצב ישיבה למצב עמידה ולהפך, הם נשארים פלוס מינוס באותו האורך. השריר העיקרי שעובד בסקוואט בשרשרת האחורית הוא הגלוטס
מה דעתך על התוכנית שבניתי?
אני רוצה דבר ראשון לנסות 10 חזרות על שרירים בינוניים קטניים ולראות איך אגיב לזה, דבר שני רציתי לדעת אם להחשיב דדליפט כתרגיל גב? או רגליים? יכול להיות ששמתי קצת יותר מידי נפח יחסית? התכנון הוא ABCABXX ואז ממשיך שבוע הבא CABCAXX וכן הלאה...

A חזה+יד אחורית:
בנץ פרס 5 חזרות 3 סטים (אעשה פעם בשבוע כבד ואם יש אימון שני אז רק 8 חזרות ולפמפם)
בנץ פרס עליון 8 חזרות 3 סטים
פרפר תחתון בכבל 8 חזרות 3 סטים(או מקבילים עם משקל? מה עדיף?)
פולאובר 8 חזרות 3 סטים( יש אולי תרגיל יותר טוב שאפשר להחליף ?)
בנץ פרס 8 חזרות 2 סטים במכונה עושה יד אחת ואז עוד יד, סופר סט.(חושב אולי להוריד)

לחיצה צרפתית 10 חזרות 3 סטים
פשיטת מרפקים 10 חזרות 3 סטים
פשיטת מרפק בישיבה מעל הראש יד יד 10 חזרות 2 סטים

B גב+יד קדמית:
דדליפט 5 חזרות סט אחד כבד, פעם בשבוע.
מתח עם משקל 8 חזרות 3 סטים
בנט אובר רואו 8 חזרות 3 סטים
חתירה בישיבה עם כבל 8 חזרות 3 סטים
פול אובר 8 חזרות 3 סטים
פולי עליון רחב 8 חזרות 2 סטים סופר סט(גם חושב לוותר עלזה)

כפיפת מרפקים בדאמבל 10 חזרות 3 סטים
פטישים בדאמבל 10 חזרות 3 סטים
כפיפות מרפקים באחיזה רחבה 10 חזרות 2 סטים(לוותר על התרגיל? אני חושב שיספיק אבל לא בטוח)

C רגליים+ כתפיים:
סקוואט 5 חזרות 3 סטים(אעשה פעם בשבוע כבד ואם יש אימון שני אז רק 8 חזרות ולפמפם)
דדליפט רומני עם דאמבלים או מוט תלוי במה אני מרגיש יותר טוב את השריר 8 חזרות 3 סטים(לא בטוח אם לדחוף כאן או אחרי שמסיים קוואדס)
לג פרס 8 חזרות 3 סטים
לא יודע איך קוראים לזה אבל זה ל8 חזרות 3 סטים
הרמת תאומים 20 חזרות 3 סטים

אוברהד פרס 10 חזרות 3 סטים
הרמות לצדדים 10 חזרות 3 סטים
פרפר הפוך בישיבה 10 חזרות 3 סטים(או פייספול? לא בטוח מה יותר טוב)
אני רוצה דבר ראשון לנסות 10 חזרות על שרירים בינוניים קטניים ולראות איך אגיב לזה, דבר שני רציתי לדעת אם להחשיב דדליפט כתרגיל גב? או רגליים? יכול להיות ששמתי קצת יותר מידי נפח יחסית? התכנון הוא ABCABXX ואז ממשיך שבוע הבא CABCAXX וכן הלאה...

A חזה+יד אחורית:
בנץ פרס 5 חזרות 3 סטים (אעשה פעם בשבוע כבד ואם יש אימון שני אז רק 8 חזרות ולפמפם)
בנץ פרס 8 חזרות 2 סטים במכונה עושה יד אחת ואז עוד יד, סופר סט.(חושב אולי להוריד)

B גב+יד קדמית:

כפיפות מרפקים באחיזה רחבה 10 חזרות 2 סטים(לוותר על התרגיל? אני חושב שיספיק אבל לא בטוח)

C רגליים+ כתפיים:
דדליפט רומני עם דאמבלים או מוט תלוי במה אני מרגיש יותר טוב את השריר 8 חזרות 3 סטים(לא בטוח אם לדחוף כאן או אחרי שמסיים קוואדס)
לג פרס 8 חזרות 3 סטים

שכחתי לציין, פולאובר לחזה אעשה בדאמבל, ולגב בפולי

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור

A חזה+יד אחורית:

B גב+יד קדמית:
פול אובר 8 חזרות 3 סטים

C רגליים+ כתפיים:
לג פרס 8 חזרות 3 סטים

שכחתי לציין, פולאובר לחזה אעשה בדאמבל, ולגב בפולי
@Daniel Barack
מה דעתך? יש אפשרות אולי למצות יותר טוב את הAB או שאעבור לABC?
@MasterSplitter
@kotzer

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית