הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קלוריות בעליה במאסה או חיטוב

pickitup

משתמש פעיל
566
1
נק' מוניטין:
1,028
566
1
היי, אני בן 24, גובה 185, שוקל 78
BMR 1900
RMR 2280 (בהכפלה ב-1.2)
ואם אני מוסיף שעה וקצת של אימון במכון אז זה מגיע ל 2630 (לפי האתר הזה: http://www.pubdiet.com/pubdiet/calculator.asp)
אחוזי שומן 13.5-14

החל מלפני שנה וחצי עד לפני כשנה בערך הלכתי מספר פעמים לתזונאית במטרה שתכין לי תפריט להוריד אחוזי שומן. היא אמרה לי להגיד למדריך במכון להכין לי תוכנית לעליה במסת שריר והכינה לי תפריט של 1800 קלוריות ובעצם אני אמור גם להוריד אחוזי שומן וגם להישאר או להעלות טיפה מסת שריר.
ממה שקראתי לאחרונה באינטרנט, כדי לבצע חיטוב צריך להגיע לגירעון קלורי של בערך 300 קלוריות מהRMR ולא 800.
זה הגיוני מה שהתזונאית הביאה לי? היא בכלל לא דיברה איתי על RMR (לא ראיתי שינוי רציני ומבחינת משקלים במכון הם עלו ממש מעט ואני תקוע כבר תקופה ארוכה)

שאלה נוספת, עכשיו אני רוצה להעלות מסת שריר, אז אני צריך לאכול 3 אלף קלוריות?

נערך לאחרונה:
היי, אני בן 24, גובה 185, שוקל 78
BMR 1900
RMR 2280 (בהכפלה ב-1.2)
ואם אני מוסיף שעה וקצת של אימון במכון אז זה מגיע ל 2630 (לפי האתר הזה: http://www.pubdiet.com/pubdiet/calculator.asp)
אחוזי שומן 13.5-14

החל מלפני שנה וחצי עד לפני כשנה בערך הלכתי מספר פעמים לתזונאית במטרה שתכין לי תפריט להוריד אחוזי שומן. היא אמרה לי להגיד למדריך במכון להכין לי תוכנית לעליה במסת שריר והכינה לי תפריט של 1800 קלוריות ובעצם אני אמור גם להוריד אחוזי שומן וגם להישאר או להעלות טיפה מסת שריר.
ממה שקראתי לאחרונה באינטרנט, כדי לבצע חיטוב צריך להגיע לגירעון קלורי של בערך 300 קלוריות מהRMR ולא 800.
זה הגיוני מה שהתזונאית הביאה לי? היא בכלל לא דיברה איתי על RMR (לא ראיתי שינוי רציני ומבחינת משקלים במכון הם עלו ממש מעט ואני תקוע כבר תקופה ארוכה)

שאלה נוספת, עכשיו אני רוצה להעלות מסת שריר, אז אני צריך לאכול 3 אלף קלוריות?
רק בישראל...
משה קח אותי איתךך!!@#!:(

• פותח/ת השרשור
קראתי כמובן אבל מכיוון שיש לי פחד מהשמנה (יצא לי להוריד כבר 12 קילו לפני כמה שנים) אני לא רוצה לעשות טעות ואולי לא הבנתי נכון את המאמר, לכן אני רוצה רק לוודא כאן.

כמה אתה צריך לאכול תלוי בחישוב ה BMR שלך, תחשב אותו עם המחשבון במאמר ותדע כמה אתה צריך לאכול.
3000 קלוריות יתאימו לאדם X שלדוגמה שוקל 70 ק"ג אבל לא יתאימו לאדם Y ששוקל 100 ק"ג.

אל תחשב במחשבונים זו הטעות הכי גדולה שאתה יכול לעשות.
איך בנוי האימון שלך, מה אתה עושה? כמה סטים? כמה אירובי? באיזו עצימות?

• פותח/ת השרשור
אני עושה את הבולקינג רוטין של לייל מקדונלדס, בלי אירובי (רק 5 דקות חימום על הסקי) ובלי סקוואט (אני יודע שזה גרוע להוריד את זה אבל יש לי בעיות בברכיים אז במקום זה אני עושה פשיטת ברכיים ומוסיף תרגיל לבטן) עצימות גבוהה.

אז אתה שורף בלחץ 150 קלוריות באימון.
אם נחשב הכל ביחד אתה מגיע ל 2400 בערך, אז אתה צריך בתור התחלה לאכול 2900-3000 קלוריות כדי לעלות במסת שריר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית