הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון כתף אחורית לזקוף גב?

• פותח/ת השרשור nivoni
  • פורסם בתאריך

nivoni

משתמש פעיל
346
27
נק' מוניטין:
46
346
27
שמעתי מכמה אנשים וממדריכי כושר שתרגילי כתף אחורית יכולים לעזור בלזקוף את הגב באוכלוסייה המבוגרת,
הכוונה לדוגמא למבוגרים בגילאי 60-80(או אולי אפילו פחות) - שהם הולכים בהליכה לא זקופה ויש להם מן גיבנת באיזור הגב העליון,

האם תרגיל כתף אחורית כמו זה יכול להיות יעיל? - כי מן הסתם שלא ארצה לתת תרגיל כזה למבוגר בשביל לחזק את הכתף האחורית בלבד אבל השאלה האם הוא משרת אותי במטרה שציינתי למעלה.

Rear_Delt_Flyes_Machine.png

לזקוף גב -דדליפט - וכמה שיותר כבד 😉

• פותח/ת השרשור
עוד פעם אציין - ברור לי שלזוקפי הגב יש תרגילים ספציפיים, אבל אני מדבר פה בעיקר על האוכלוסייה המבוגרת שיש לה מן גיבנת באיזור העליון של הגב - ויש תחושה שהמכשיר ל-REAR DELTOID כאילו "פותח את האיזור שם"

האם יש היגיון?

הדרך הכי טובה לחזק את הגב היא לחזק את הגב.
דברים כמו משיכות מלמעלה או חתירות יהיו האופציה הטובה ביותר

• פותח/ת השרשור
הדרך הכי טובה לחזק את הגב היא לחזק את הגב.
דברים כמו משיכות מלמעלה או חתירות יהיו האופציה הטובה ביותר

כן אני מבין ואני אכן משלב לאותו מבוגר משיכה לחזה מפולי עליון וחתירה..

אבל בכל זאת...

1180.jpg

השרירים שמעורבים במכונה REAR DELTOID ממש באיזור שיש לאותו מבוגר ולעוד הרבה אנשים בעיות "גיבנת" קלות והם הולכים כפוף מעט,
יש טעם להשתמש במכונה הזאת בעינך כי איזור השרירים הפועלים זה איזור שנראה בעייתי אצל אותו אוכלוסייה?

אתה מדבר על שיפור היציבה, קיימים לזה תרגילים ספציפיים. הבעיה עם התרגיל שציינת ועם כל תרגיל גב אחר (כולל דדליפט) שאפשר לבצע אותם
ביציבה דפוקה. ואם הבן אדם רגיל להיות עם יציבה דפוקה אז הוא צריך תרגיל שיאלץ אותו לתוך יציבה נכונה. התרגיל ב-4:06 זה התרגיל שהכי עזר לי לתקן את הבעיה הזאת.

חשוב לבצע את התרגיל בשכיבה עם הדגשים שהוא נותן.

נערך לאחרונה:
גיבנת יכולה להיות גם מעיגול קדמי של הכתפיים. צריך לעבוד בתרגילים שנותנים דגש על ה-rotator cuffs

תרגילים שאני עושה כדי לשפר את היציבה; דדליפט, מתח, פייספולס, פרונט סקוואט, אוברהד סקוואט, ראק פולס, אוברהד פרס...
ומתיחות לחזה ולכתפיים

• פותח/ת השרשור
גיבנת יכולה להיות גם מעיגול קדמי של הכתפיים. צריך לעבוד בתרגילים שנותנים דגש על ה-rotator cuffs

איזה תרגיל אתה ממליץ ?
אתה מדבר על שיפור היציבה, קיימים לזה תרגילים ספציפיים. הבעיה עם התרגיל שציינת ועם כל תרגיל גב אחר (כולל דדליפט) שאפשר לבצע אותם
ביציבה דפוקה. ואם הבן אדם רגיל להיות עם יציבה דפוקה אז הוא צריך תרגיל שיאלץ אותו לתוך יציבה נכונה. התרגיל ב-4:06 זה התרגיל שהכי עזר לי לתקן את הבעיה הזאת.

חשוב לבצע את התרגיל בשכיבה עם הדגשים שהוא נותן.

תרגיל מצוין!
אבל אותו מתאמן שלי בן 70 ואין לו גמישות כזאת בכתפיים - ניסיתי לעשות אותו דבר עם מקל של מטאטא בעמידה והוא לא מצליח להגיע עם המקל מאחורי הגב

אפשר עם גומיה. בעמידה זה לא עושה את אותו האפקט בכל אופן. יכול להיות שאחת הסיבות שהוא לא הצליח זה בדיוק בגלל היציבה הגרועה ובשכיבה זה יעבוד.

לזקוף גב -דדליפט - וכמה שיותר כבד 😉

כן לבני 60-80 דדליפט וכמה שיותר כבד....

לנושא:
חתירות / תרגילים לכתף אחורית / פולי (לחלק יהיה מאוד קשה מתח) כן אמור לשפר את היציבה, בדרך כלל בגיל שלהם
הם יותר כפופים טבעית וזה אמור לעזור להם ''לתקן את זה'' אפילו אם לא לגמרי.

הבעיה בחתירה ובפולי שאחת הדרכים להקל על התנועה זה לכווץ את הבטן, הצוואר, לערב את החזה ולהתכופף עוד יותר (הרבה עושים את זה במתח)... התרגיל שהמלצתי לך עליו מאמץ את הזוקפים, את הגב העליון ואת חגורת הכתפיים בדיוק בנקודות הבעייתיות... אני יודע את זה בתור מישהו בגובה 1.94 שהתרגל ללכת כפוף, והפעם הראשונה שבאמת הרגשתי שכל האזור הזה השתחרר הייתה אחרי שעשיתי את התרגיל הזה. השאלה היא האם לאדם מבוגר יש את הקורדינציה לבצע אותו.

הבעיה בחתירה ובפולי שאחת הדרכים להקל על התנועה זה לכווץ את הבטן, הצוואר, לערב את החזה ולהתכופף עוד יותר (הרבה עושים את זה במתח)... התרגיל שהמלצתי לך עליו מאמץ את הזוקפים, את הגב העליון ואת חגורת הכתפיים בדיוק בנקודות הבעייתיות... אני יודע את זה בתור מישהו בגובה 1.94 שהתרגל ללכת כפוף, והפעם הראשונה שבאמת הרגשתי שכל האזור הזה השתחרר הייתה אחרי שעשיתי את התרגיל הזה. השאלה היא האם לאדם מבוגר יש את הקורדינציה לבצע אותו.

תמיד אפשר לבצע חתירה שאתה נשען מלפנים אל הספה, תשמע אם הם לא מצליחים לעשות פולי במשקל הכי בדיחה / חתירה טיפה נורמלית
אני לא יודע איך הם יבואו לחדר כושר בכלל.

גם אם אתה נשען מלפנים לראש עדיין יש נטיה לברוח קדימה... הנקודה בתגובה האחרונה שלי היא שאפשר להיות מאוד חזק בחתירה ומתח/פולי ועדיין ללכת עם יציבה דפוקה, ואחת הסיבות לכך היא שאחת הפונקציות של הרחב גבי היא רוטציה פנימית של הכתף (שהיא תנועה די מנוגדת לרוטציה חיצונית וזקיפה של הגב העליון), ככה שטונוס מוגבר ברחב גבי יכול אפילו להחמיר את הבעיה.

גם אם אתה נשען לפנים לראש עדיין יש נטיה לברוח קדימה... הנקודה בתגובה האחרונה שלי היא שאפשר להיות מאוד חזק בחתירה ומתח/פולי ועדיין ללכת עם יציבה דפוקה, ואחת הסיבות לכך היא שאחת הפונקציות של הרחב גבי היא רוטציה פנימית של הכתף, ככה שטונוס מוגבר ברחב גבי יכול אפילו להחמיר את הבעיה.

עובדים עם משקלים מותאמים, קשה לי לראות בן אדם בן 65-70 שלוקח דאמבל של 7 קילו ולא מצליח לבצע אותו בטכניקה סבירה.
זה לא יהיה גב ישר לחלוטין כי בדרך כלל יש להם גיבנת קטנה בלי קשר, אבל אמורים להצליח, בן אדם בגיל הזה שלא מצליח
לעשות את זה, בטח ובטח שלא יצליח לעשות את מה שאתה הצגת לפני זה..

זה לא העניין כאן, התרגילים שהצעת לא תוקפים את הבעיה ישירות, אפשר להשתפר בהם עד אינסוף ועדיין להישאר עם הבעיה.

זה לא העניין כאן, התרגילים שהצעת לא תוקפים את הבעיה ישירות, אפשר להשתפר בהם עד אינסוף ועדיין להישאר עם הבעיה.

לשפר את הכתף אחורית / גב עליון / LATS לא ישפרו את היציבה? באמת? אני לא צריך מושגים בכלל כדי להבין את ההיגיון שמאחורי זה.
אני מבין מה אתה אומר ולא מסכים, שרירים חזקים יותר בחלק האחורי יגרמו ליציבה טובה יותר (ישרה יותר)

לשפר את הכתף אחורית / גב עליון / LATS לא ישפרו את היציבה? באמת? אני לא צריך מושגים בכלל כדי להבין את ההיגיון שמאחורי זה.
אני מבין מה אתה אומר ולא מסכים, שרירים חזקים יותר בחלק האחורי יגרמו ליציבה טובה יותר (ישרה יותר)
יכול לעזור אבל לא מחייב שלמי שיש שרירי גם חזקים ילך יותר זקוף

יכול לעזור אבל לא מחייב שלמי שיש שרירי גם חזקים ילך יותר זקוף

כלום לא מחייב, גם לא מחייב שאם אשתה הרבה מים לא אסבול מהתייבשות באמצע הקיץ בגלל בעיות כאלו ואחרות
אפשר להגיד את זה על כל דבר - זה הדבר האידיאלי לעשות (לחזק את החלק האחורי) כדי לשפר את היציבה, ללמוד בכללי איך ללכת בצורה נכונה
ולשנות הרגלים מזיקים.

לא בהכרח. חוסר ההסכמה שלך נובע מהבנה חלקית של הבעיה. אתה מדבר על השרירים הפריפריאליים, היציבה הגרועה לא קשורה אליהם ישירות אלא יותר לטונוס חלש בזוקפים בחלק העליון. קשה לאנשים "ללמוד" איך ללכת בצורה נכונה בגלל שהשרירים האלה תמיד רפויים אצלם והם אפילו לא יודעים איך זה אמור להרגיש, זה לא מרגיש טבעי עד הרגע שבו אתה עושה תרגיל שמפעיל אותם ישירות ומרגיש את זה.

אתה אשכרה מתווכח על בסיס היפותטי עם בן אדם שסבל מהבעיה הזאת, עשה מתח וחתירה במשך שנים ועדיין הלך עם יציבה דפוקה, אז אני מצטער, אבל ההיגיון שלך מוטעה במקרה הזה.

Erector-Spinae-copy.jpg

אתה רואה את כל הזוקפים בחלק העליון (החל מ-Thoracis ועד Cervicis)? אפשר לבצע חתירה, מתח, פולי, ואפילו דדליפט (במקרים מסוימים) בלי לגייס את השרירים האלה בצורה שמספיקה כדי לתקן את היציבה.

Back
למעלה תחתית