עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
ומה תורם לי הסיבים והויטמינים ?הם חשובים לסיבים ולויטמינים
הסיבים חשובים לעיכול תקין ולבריאות מערכת העיכול, והויטמינים לתפקוד תקין של הגוףומה תורם לי הסיבים והויטמינים ?
הסיבים חשובים לעיכול תקין ולבריאות מערכת העיכול, והויטמינים לתפקוד תקין של הגוף
סיבים מסיסים חשובים גם להורדת הכולסטרול.הסיבים חשובים לעיכול תקין ולבריאות מערכת העיכול, והויטמינים לתפקוד תקין של הגוף
גם הם חשובים לתפקוד תקין של הגוףלמה חשוב לצרוך שומן בריא ?
כן, בין השארהאם שומן בריא נמצא גם בזיתים וחלמון הביצה ?
גם נכוןסיבים מסיסים חשובים גם להורדת הכולסטרול.
גם הם חשובים לתפקוד תקין של הגוף
כן, בין השאר
גם נכון
זה שומן טבעי, זה בסדראני בחיטוב ואני אוכל חזה עוף 3% שומן, וקוטג 3% שומן , האם זה נחשב כשומן בריא ? או שזה שומן לא בריא ?
אין ממש בעיה עם שומן רווי מן החי בתוך מסגרת של תזונה מאוזנת ואורח חיים בריאשומן מהחי הוא שומן רווי ולא נחשב בריא
ביצה נחשבת בריאה בגלל חלבון איכותי וכולין (כמו ויטמין)
זה שהביצה בריאה לא הופך את השומן שיש בה לבריא
שאומרים שומן בריא מתכוונים לשומן מהצומח כמו אבוקדו זיתים אגוזים שקדים זרעים שמן זית
אין בעיה כל עוד נצרך במידה כמו כל דבראין ממש בעיה עם שומן רווי מן החי בתוך מסגרת של תזונה מאוזנת ואורח חיים בריא
שומן רווי לא גורם למחלות לב.שומן רווי כשלעצמו הוא מזיק וגורם ידוע למחלות לב
פירות וירקות לא מנטרלים את ההשפעה של שומן רווי.לשלב בתזונה רכיבים שינטרלו את ההשפעה משומן רווי כמו ירקות ופירות
הוא לא גורם ישיר אבל כן בעקיף בצריכה מוגזמת ובלי לשלב סיבים שיעזרו לסלק שומן עודףשומן רווי לא גורם למחלות לב.
מחלות לב וכלי דם זה נושא מאוד מורכב, ולהגיד ששומן רווי גורם למחלות לב זה פשוט לא נכון.
פירות וירקות לא מנטרלים את ההשפעה של שומן רווי.
הסיבים, שנמצאים גם בפירות וירקות, עוזרים בסילוק כולסטרול מהגוף, ובכך יכולים לשפר את מדדי הכולסטרול בגוף
הוא לא גורם ישיר אבל כן בעקיף בצריכה מוגזמת
שומן רווי הוא שומן לכל עניין ודבר, צריכה לא מאוזנת שלו בהכרח מעלה סיכון למחלות (עודף שומן=סיכון למחלות)
כמובן שעודף קלורי מוגזם מעלים בין השאר את הסיכון למחלות לב, אבל כדי שזה יגיע למחלות לב זה לא מספיק, ואלה לא השומנים שיגרמו אותםלמשל בדגנים אין שומן בעיקר פחמימות אבל גם הם יהפכו לשומן בצריכה לא מבוקרת
סיבים לא מלקים שומן, הם עוזרים לסלק כולסטרול. אלה דברים שלרוב באים ביחד, אבל הם שונים.בלי לשלב סיבים שיעזרו לסלק שומן עודף
זה גם לא נכון. זה כולסטרול שמעורב בתהליך, אבל עדיין מה גורם לכולסטרול להפוך למזיק בפלאק לא ידוע לחלוטין, ונכון להיום ידוע שזה כל כך מולטי פקטוריאלי שאי אפשר להצביע על אשם אחד.עודף שומנים בדם גורם להצטברות פלאק ולהיצרות העורק ובסוף לסתימה שלו
גם שם לא הייתי מגזים יתר על המידה, כי עודף סיבים גם יכול לפגוע בעיכול תקיןאפשר לאכול הכל קצת מכל דבר בלי שום בעיה וכמובן ירקות בלי הגבלה
כולסטרול הוא סוג של מולקולת שומן (להבדיל מרקמת שומן)סיבים לא מלקים שומן, הם עוזרים לסלק כולסטרול.
הכוונה לכלל השומנים בדם (כולסטרול טריגליצרידים) שיכולים להצטבר בעורק ולגרום לפלאקזה גם לא נכון. זה כולסטרול שמעורב בתהליך
עודף משקל, מחלות מטאבוליות, עישון, סדנטריות ולחץ. מי שנמנע מאלה, כולסטרול לבד כנראה לא יספיק כדי לגרום למחלות לב
גם שם לא הייתי מגזים יתר על המידה, כי עודף סיבים גם יכול לפגוע בעיכול תקין
לא ממש נכון, כולסטרול זה כולסטרולכולסטרול הוא סוג של מולקולת שומן
?(להבדיל מרקמת שומן)
זה לא נכון, זה כולסטרול מחומצן ותהליכים דלקתיים, שומן לא מצטבר בעורקיםהכוונה לכלל השומנים בדם (כולסטרול טריגליצרידים) שיכולים להצטבר בעורק ולגרום לפלאק
מבחינת גורמי הרפואה כן כחלק מהכללה, פרקטית בפני עצמו לאכולסטרול גבוה אוטומטית מכניס לקבוצת סיכון (גם אם אין גורמי סיכון אחרים)
עודף משקל הוא אינדיקטור לעודף משקל. וכולסטרול לבד הוא לא אינדיקטור לסינדרום מטבולי.והוא גם אינדיקטור לעודף משקל וסינדרום מטבולי
בודקים אותו כי אצל אדם לא פעיל ושאוכל רע הוא כן אינדיקטור לבעיותבגלל זה בודקים אותו בבדיקת דם
הסיבה העיקרית להגבלה היא בגלל שהשומן הרווי לא מגיע לבד, הוא מגיע בדר"כ עם הרבה כולסטרול ועודף קלורי, ששם הבעיה העיקרית.אם שומן רווי לא היה חשוד כגורם מסייע למחלות לא היו המלצות להגביל אותו בתזונה (כנ"ל כולסטרול סוכר נתרן וכו')
ידוע כבר ששומן רווי לא משפיע על כולסטרול בדם, לפחות לא בפני עצמו.עדיין לא ברור לגמרי אם שומן רווי/כולסטרול מהאוכל משפיע על רמות כולסטרול בדם ובכלל במחקרי תזונה אין 100% נכון יש קרוב לודאי
כאן צריך להגדיר מה בריא ומה לא, וגם אז זה לא משפט שהייתי דובק בובסוף הגוף הוא מה שאנחנו אוכלים, אם נאכל לא בריא כנראה נהיה לא בריאים, זה ההגיון הפשוט
אז רגע, אם אני מתאמן.. ונגיד בעל אינדקס של 25 בBMI(שרירי יותר), אז גם אם הכולסטרול שלי גבוה זה חרטה ולא אמין?(BMI בפני עצמו לא מדויק זה בטוח)..אין ממש בעיה עם שומן רווי מן החי בתוך מסגרת של תזונה מאוזנת ואורח חיים בריא
צריך לבדוק למה הכולסטרול שלך גבוה, אבל בגדול אין שום מניעה אמיתיתאז רגע, אם אני מתאמן.. ונגיד בעל אינדקס של 25 בBMI(שרירי יותר), אז גם אם הכולסטרול שלי גבוה זה חרטה ולא אמין?(BMI בפני עצמו לא מדויק זה בטוח)..