הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תכנית לאחר SS, תחילת מסה

אנונימי7797

משתמש מתחיל
217
14
נק' מוניטין:
62
217
14
עכשיו כשנגמר הקיץ אני מתכנן לחזור שוב למסה אחרי ממספר חודשי חיטוב בהם התאמנתי על פי SS, אותה המשכתי מהמסה הקודמת. אני יכול להגיד שמיציתי את SS לחלוטין, לאחר שעשיתי הכל לפי הספר. עכשיו אני מחפש תכנית שתעזור לי להתחזק ולהעלות במסת השריר יחד עם משקלי עבודה. אם קיימת תכנית כזו שבה אוכל להתחזק ולעבוד גם קצת בילדינג בעזרת שילוב תרגילי היפרטרופיה זה יהיה מצוין.

הנתונים שלי:
בן 16
משקל - 75 ק''ג
גובה (במידה ורולוונטי) - לא יודע בדיוק אך מעל ל1.80

משקלי עבודה (3X5):
סקוואט - 130 ק''ג
בנץ' - 67.5 ק''ג
דדליפט - 140 ק''ג
פרס - 45 ק''ג

תודה רבה מראש לעוזרים 😃

@TheTzadik
@Mike
@yujinius
@White Walker
@Daniel Barack
@kotzer
@PowerLifting
@moo
@Tank
@MasterSplitter

נערך לאחרונה:
בעזהי"ת

אתה לא צריך מאמן לאימונים אישיים, אבל בהחלט לפגישות ייעוץ מידי פעם ומעקב נלווה, אפילו רק אונליין - ואני בטוח שאפשר למצוא כאלה בעלות נמוכה יותר, במיוחד מאמנים שאינם מאזור המרכז.

תזמין את הספר Practical programing.
אני אוהב את התבנית של HLM בתור תכנית ראשונה של מתאמן בינוני. תריץ חיפוש על HLM מהבלוג של אנדי בייקר.
אבל בגדול כל תכנית שתריץ כמו שצריך תעבוד, טקסס מתהוד, הברידג'. תמצא משהו שמתאים לך ליום יום ונראה לך שאתה יכול להתמיד בו.

ועוד משהו, קשה לי להאמין שבמשקלים של הלחיצות שלך באמת מיצית את התכנית, אבל אם החלטת להתקדם אז בסדר. בכל מקרה, 75 קג על 1.8 זה דיי נמוך, עוד כמה קג ידחפו את המספרים שלך למעלה.

באתי לייעץ לך כמו אליהו - לקחת מאמן.
אבל בוא נהיה ריאלים, אתה בן 16 ואני מאמין שאין לך כמה מאות שקלים בחודש לשלם למאמן. (הייתי לוקח את זה בתור עצה למתי שיהיה לך כסף למאמן).

הליניארית יכולה להתאים, או אפילו 531 עם BBB.

למי שיגיד ״זה מתקדם מדי בשבילו״ זה לא. אין שום דבר רע בהתקדמות איטית ועקבית לאורך זמן. התרגילים הם אותם תרגילים וההתמקדות בתרגילי בסיס הוא זהה.

היות ואתה בן 16 אני מאמין שאין לך כסף לשפוך על מאמן כמו שהמליצו פה.

אני חושב שטקסס תוכל להתאים עם קצת שינויים, אחד מהם יהיה טקסס עם פיצול לעליון/תחתון ששם תוכל לדחוף קצת יותר נפח. האפשרות השנייה היא טמפלט שאני עבדתי לפייה בעבר, כשלא היה לי זמן להגיע למכון ארבעה פעמים בשבוע, וזה היה נראה ככה:
יום נפח:
סקוואט - 5X5
בנץ - 5X5
חתירה - 5X5
מקבילים - לעשות 50 חזרות בכמה שפחות סטים

התאוששות:
סקוואט, בנץ, דדליפט עם 70% ל5X2

יום עצימות:
סקוואט, בנץ, ודדליפט לטפס לסט שבו תשבור שיא, תתחיל מסט של 5 וכשתצטרך תחתוך ל3
אחרי שעשיתי את הסט הכבד הייתי עושה שני סטים של באק אוף, על 85% ו75%.
אחרי שסיימתי עם ההרמות המרכזיות עשיתי פרס 5X5, מתח ומקבילים, 50 חזרות בכמה שפחות סטים.
זה עמוס, קשה, אתה תצטרך להקפיד על התזונה והשינה, אבל אם תעמוד בזה אתה תתקדם ותגדל.

יש גם את האפשרות של לעשות 531 באחת מהצורות שלה שתאהב, אני עובד איתה כרגע, אבל זו פעם ראשונה שלי איתה אז לא ארחיב עליה. קח בחשבון שההתקדמות תהיה יותר איטית, אבל זה לאו דווקא דבר רע.

• פותח/ת השרשור
הליניארית יכולה להתאים, או אפילו 531 עם BBB.

למי שיגיד ״זה מתקדם מדי בשבילו״ זה לא. אין שום דבר רע בהתקדמות איטית ועקבית לאורך זמן. התרגילים הם אותם תרגילים וההתמקדות בתרגילי בסיס הוא זהה.

איזו מבין השניים היית ממליץ לי לקחת על מנת להעלות משקלים ולהתחזק בצורה אפקטיבית יחד עם העלאה יפה במסת השריר? ואיך אוכל "לעצב" אותן ולהוסיף מעט נפח והיפרטרופיה?

אין שום דבר רע בהתקדמות איטית ועקבית לאורך זמן.
מסכים 100% עם המשפט.
כששומעים התקדמות חודשית אנשים ישר קופצים עם משפטים כמו "למה להתקדם לאט כשאפשר להתקדם מהר" אבל להתקדם כל חודש למשך שנה/שנים עדיף מלהתקדם כל שבוע ולהיתקע מהר.

איזו מבין השניים היית ממליץ לי לקחת על מנת להעלות משקלים ולהתחזק בצורה אפקטיבית יחד עם העלאה יפה במסת השריר? ואיך אוכל "לעצב" אותן ולהוסיף מעט נפח והיפרטרופיה?
לוקח זמן לשריר להתפתח בכל מקרה, עדיף שתבסס בסיס יציב ותרגיל את עצמך לתרגילים ולעלות במשקלים באופן קבוע ולא לרדת ולעלות

531 זה לא באמת התקדמות חודשית. אמנם הTM עולה אחת לחודש, אבל אם בשבוע הראשון בסבב עשית 120×10 ושבוע אחרי 125×9-10, התקדמת בשבוע.

חפש מידע על HLM

מתי התחילו לייעץ פה בפורום לילד בן 16 שלא סיים SS אפילו לקחת מאמן פתאום? 😳

לא סיימת ss בטח לא לגובה ולמשקל גוף שלך אתה יכול להגיע למשקלים הרבה יותר גבוהים.
ואם אתה מתעקש לא להמשיך בss וחבל מאוד שזה המצב.... לינארית שיפרה אותי פלאים אחרי שמיציתי את הss. אז אני אמליץ עליה .יש גם טקסס תקרא על שניהן ותחליט למה אתה יותר מתחבר.

מאמן או ייעוץ בשלב שלך? אתה יכול בכיף להסתפק פה בפורום... בהצלחה!

עריכה:
רשמת שסיימת ss בחיטוב. פה הטעות שלך.
לא עושים ss בחיטוב ובטח לא מצפים להתקדם בה.
מאמין שאם עשית ss בחיטוב כמה חודשים בטח דרכת במקום הרבה זמן ובגלל זה אתה בטוח שמיצית את התוכנית וזאת הטעות. תחזור למסה ותחזור לss.
אתה תתפלא כמה עוד אתה יכול להוציא מהתוכנית הזאת.
ואם לחוץ לך הקצת בילדינג הזה שאתה מדבר עליו תוסיף קצת תרגילי עזר בצורה חכמה יסגור לך את הפינה הזאת.
אני סיימתי ss עם ידיים ממש גדולות וכל מה שעשיתי להם זה מתח. אתה תתחזק אתה תגדל אין לך מה להתעסק יותר מידי בלפמפם ידיים עכשיו זה שטות.

נערך לאחרונה:
מתי התחילו לייעץ פה בפורום לילד בן 16 שלא סיים SS אפילו לקחת מאמן פתאום? 😳

לא סיימת ss בטח לא לגובה ולמשקל גוף שלך אתה יכול להגיע למשקלים הרבה יותר גבוהים.
ואם אתה מתעקש לא להמשיך בss וחבל מאוד שזה המצב.... לינארית שיפרה אותי פלאים אחרי שמיציתי את הss. אז אני אמליץ עליה .יש גם טקסס תקרא על שניהן ותחליט למה אתה יותר מתחבר.

מאמן או ייעוץ בשלב שלך? אתה יכול בכיף להסתפק פה בפורום... בהצלחה!

עריכה:
רשמת שסיימת ss בחיטוב. פה הטעות שלך.
לא עושים ss בחיטוב ובטח לא מצפים להתקדם בה.
מאמין שאם עשית ss בחיטוב כמה חודשים בטח דרכת במקום הרבה זמן ובגלל זה אתה בטוח שמיצית את התוכנית וזאת הטעות. תחזור למסה ותחזור לss.
אתה תתפלא כמה עוד אתה יכול להוציא מהתוכנית הזאת.
ואם לחוץ לך הקצת בילדינג הזה שאתה מדבר עליו תוסיף קצת תרגילי עזר בצורה חכמה יסגור לך את הפינה הזאת.
אני סיימתי ss עם ידיים ממש גדולות וכל מה שעשיתי להם זה מתח. אתה תתחזק אתה תגדל אין לך מה להתעסק יותר מידי בלפמפם ידיים עכשיו זה שטות.

מאז שהבינו שאתה תצליח יותר אם תיקח מאמן מהיום הראשון שלך במכון. אם אתה יכול להרשות לעצמך כלכלית כמובן.

מעבר לזה, מאז שהבינו שSS (לדעתי) במיוחד בלמידה עצמית זו ממש לא הדרך היחידה ואף הטובה להתחיל.

מאז שהבינו שאתה תצליח יותר אם תיקח מאמן מהיום הראשון שלך במכון. אם אתה יכול להרשות לעצמך כלכלית כמובן.

מעבר לזה, מאז שהבינו שSS (לדעתי) במיוחד בלמידה עצמית זו ממש לא הדרך היחידה ואף הטובה להתחיל.

אתה תצליח יותר בכל דבר בחיים אם תיקח מאמן לתחום/נושא מסוים. השאלה אם זה באמת נחוץ או שאפשר להסתדר. (תלוי בבן אדם בסופו של דבר.)

דווקא בזה אני לא מסכים איתך, לדעתי ss זאת ה-תוכנית ללמוד איתה טכניקה. מכיר גם רבים וטובים שהתחילו ככה והגיעו לתוצאות מאוד יפות. גם בss וגם בהמשך בתחום. נטו להשקיע קצת ולהעלות סירטונים לביקורת ולעבוד על הטכניקה. גם בss אתה מתרגל את התרגילי בסיס די הרבה פעמים בשבוע, שזה אולי הדבר הכי טוב שמתחיל יכול לעשות בתחילת דרכו.

אתה תצליח יותר בכל דבר בחיים אם תיקח מאמן לתחום/נושא מסוים. השאלה אם זה באמת נחוץ או שאפשר להסתדר. (תלוי בבן אדם בסופו של דבר.)

דווקא בזה אני לא מסכים איתך, לדעתי ss זאת ה-תוכנית ללמוד איתה טכניקה. מכיר גם רבים וטובים שהתחילו ככה והגיעו לתוצאות מאוד יפות. גם בss וגם בהמשך בתחום. נטו להשקיע קצת ולהעלות סירטונים לביקורת ולעבוד על הטכניקה. גם בss אתה מתרגל את התרגילי בסיס די הרבה פעמים בשבוע, שזה אולי הדבר הכי טוב שמתחיל יכול לעשות בתחילת דרכו.

אתה מודע שבכל תכנית ניתן ללמוד את התרגילי בסיס כמו שצריך, נכון?

SS היא לא רעה אם מבצעים אותה פיקס, הבעיה היא לבצע אותה פיקס בלי השגחה / עזרה, רצוי ממישהו במכון.
תמיד אפשר להסתדר. השאלה אם תגיע לטוטאל 500 תוך שנה או שלוש שנים או לעולם לא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית