הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שריר הופך לשומן

Ron.cohen13

משתמש פעיל
892
164
נק' מוניטין:
230
892
164
שמעתי טענה כזאת שאחרי כמה שנים שאתה מתאמן ומפתח שריר, אם תפסיק להתאמן השריר יהפוך לשומן
אני באופן אישי ממש לא מאמין לזה ומניח זה פשוט תהליך שהשאיר מתפרק, אתה ממשיך לאכול הרבה וצובר שומן
אבל חשוב לי להוכיח לטוענים את זה שזה לא נכון
אשמח לאיזה מחקר על זה (מצידי גם בג'יבריש)
אבל משהו באמת מהימן
@Mike @MasterSplitter @kotzer

תודה

עדיין אנשים חושבים ככה??!🤦‍♂️ זה אפילו לא נשמע הגיוני. איך לעזאזל לדעתם שריר יכול להפוך לשומן אם זה שני דברים שונים לחלוטין?! לא צריך מחקר בישביל זה. צריך כולה להפעיל טיפה את השכל וקצת הגיון בריא.

• פותח/ת השרשור
עדיין אנשים חושבים ככה??!🤦‍♂️ זה אפילו לא נשמע הגיוני. איך לעזאזל לדעתם שריר יכול להפוך לשומן אם זה שני דברים שונים לחלוטין?! לא צריך מחקר בישביל זה. צריך כולה להפעיל טיפה את השכל וקצת הגיון בריא.
אני יודע אחי
זה התחיל מזה שהייתי עם המשפחה בשבת וכמו תמיד הנושא של כושר עולה ומלא מיתוסים מפגרים כמו אבקת חלבון זה לא בריא וכל זה
אז אמרו שאם אפסיק להתאמן כל השריר יהפוך לשומן, ניסיתי להסביר לא הלך אמרתי אולי מחקר יעזור פה

אני יודע אחי
זה התחיל מזה שהייתי עם המשפחה בשבת וכמו תמיד הנושא של כושר עולה ומלא מיתוסים מפגרים כמו אבקת חלבון זה לא בריא וכל זה
אז אמרו שאם אפסיק להתאמן כל השריר יהפוך לשומן, ניסיתי להסביר לא הלך אמרתי אולי מחקר יעזור פה
אנחנו באותה הסירה. אומר לך מניסיון זה לא יעזור. למה? כי יש הרבה חרא באינטרנט ואנשים שלא מבינים כלום ושום דבר בנושא הנ״ל פשוט לא ידעו לאיזה מחקר להאמין למרות שהנושא הספציפי הזה אמור להיות דיי ברור ולא ראיתי בשום מקום שהשריר הופך לשומן והאמת שאין לי מושג מאיפה בכלל זה צץ. תנסה להסביר להם שזה פשוט לא אפשרי פיזיולוגית. כל מה שקורה בזמן שמפסיקים להתאמן ולשמור על תזונה זה פירוק שריר..

בכל אופן, מצאתי את זה. אולי יעזור לך.

Muscle-to-fat interaction: a two-way street?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כן תודה רבה אחי, מצאתי גם מאמרים על זה לא צריך להיות גאון גדול כדי להבין את הלוגיקה מאחורי זה

הדרך היחידה ששריר יהפוך לשומן זה דרך סוג מסויים של נקרוזיס, כלומר תהליך פתולוגי, וגם אז זה לא רקמת שומן תקינה.
זה לא מה שקורה במצב תקין. במצב תקין תאבד ממסת השריר ותעלה בשומן אם תמשיך לאכול כאילו אתה במסה אבל ללא האימונים

• פותח/ת השרשור
הדרך היחידה ששריר יהפוך לשומן זה דרך סוג מסויים של נקרוזיס, כלומר תהליך פתולוגי, וגם אז זה לא רקמת שומן תקינה.
זה לא מה שקורה במצב תקין. במצב תקין תאבד ממסת השריר ותעלה בשומן אם תמשיך לאכול כאילו אתה במסה אבל ללא האימונים

הבנתי, תודה רבה ! איך בכלל קורה נקרוזיס?

סליחה על שאני נדחף, אבל אתה בעצם מה שאתה אומר פה שאם אתה תמשיך לאכול רגיל ולא כאילו אתה בתקופת מסה אז השרירים שלך לא יהפכו לשומן? הם פשוט ירדו עם הזמן וזהו? אתה תהיה רזה?

עוד על נקרוזה:
נקרוזה – ויקיפדיה

סליחה על שאני נדחף, אבל אתה בעצם מה שאתה אומר פה שאם אתה תמשיך לאכול רגיל ולא כאילו אתה בתקופת מסה אז השרירים שלך לא יהפכו לשומן? הם פשוט ירדו עם הזמן וזהו? אתה תהיה רזה?

עוד על נקרוזה:
נקרוזה – ויקיפדיה
בגדול כן, בהתחלה הם רק יאבדו גליקוגן וכתוצאה מזה נפח מים ויראו קטנים יותר, אבל אחרי הרבה מאוד זמן של חוסר שימוש אתה תאבד גם סיבי שריר

בגדול כן, בהתחלה הם רק יאבדו גליקוגן וכתוצאה מזה נפח מים ויראו קטנים יותר, אבל אחרי הרבה מאוד זמן של חוסר שימוש אתה תאבד גם סיבי שריר
תודה רבה על התשובה המהירה. בעצם אתה אומר שהם יהיו על מצב ''השהייה'' ואם אני אחזור להתאמן כל עוד לא איבדתי את סיבי השריר אז הם יתנפחו די מהר חזרה? סלח לי על כך שאני קצת קשה קליטה...

תודה רבה על התשובה המהירה. בעצם אתה אומר שהם יהיו על מצב ''השהייה'' ואם אני אחזור להתאמן כל עוד לא איבדתי את סיבי השריר אז הם יתנפחו די מהר חזרה? סלח לי על כך שאני קצת קשה קליטה...
יחסית מהר, עניין של שבועות כנראה

זה קטע שאנשים חושבים ששריר הופך לשומן או שומן הופך לשריר. אני בד"כ לאנשים כאלה מצביע על שולחן עץ (לדוגמה, יכול להיות כל דבר אחר מכל חומר אחר) ואומר שהעץ לא יהפוך לפלדה בשום מצב, החומר אחר, אז זה המצב. בד"כ נתקלתי בתגובה של עצבים ו"מה אתה מזלזל באינטלגנציה שלי?" (קצת מזלזל, כן), אבל מפסיקים לדבר שטויות אז מבחינתי זה מספיק 😉

כמובן ששריר לא הופך לשומן. אבל אדם שיישאר באותו משקל ויפסיק להתאמן. בשלב מסוים יתחיל להראות פחות שרירי/יותר שמן.
זה יקרה גם בגלל דילול במסת השריר ועלייה בשומן וגם בגלל אובדן ה״פאמפ״ כאשר מתאמנים באופן סדיר.

לכן גם במאזן נייטראלי חשוב למדוד היקפים

• פותח/ת השרשור
כמובן ששריר לא הופך לשומן. אבל אדם שיישאר באותו משקל ויפסיק להתאמן. בשלב מסוים יתחיל להראות פחות שרירי/יותר שמן.
זה יקרה גם בגלל דילול במסת השריר ועלייה בשומן וגם בגלל אובדן ה״פאמפ״ כאשר מתאמנים באופן סדיר.

לכן גם במאזן נייטראלי חשוב למדוד היקפים
הבנתי הכל חוץ מהמאזן הנטרלי .. אתה יכול להסביר למה ?

הבנתי הכל חוץ מהמאזן הנטרלי .. אתה יכול להסביר למה ?
הכוונה היא שגם במאזן נייטראלי ללא אימונים ומספיק חלבון מתרחשת ירידה במסת השריר. ואם נשארת באותו משקל בפועל ירדת במסת שריר ועלית בשומן

הכוונה היא שגם במאזן נייטראלי ללא אימונים ומספיק חלבון מתרחשת ירידה במסת השריר. ואם נשארת באותו משקל בפועל ירדת במסת שריר ועלית בשומן
אבל במקרה הזה ספציפית, לוקח לפחות חודש עד שהגוף מתחיל לפרק שריר או אני טועה?

אבל במקרה הזה ספציפית, לוקח לפחות חודש עד שהגוף מתחיל לפרק שריר או אני טועה?
אני לא יודע לתת טווח זמן. אבל כמובן שמדובר על שינוי הדרגתי.
אבל אם אחרי חצי שנה ללא אימונים אתה באותו משקל, אין סיבה להיות מבסוט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית