הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לגבי צום לסירוגין

עזוב

משתמש פעיל
920
262
נק' מוניטין:
377
920
262
אם מה שקורה במהלך הצום הוא שריפת שומן בשביל שהגוף יקבל אנרגיה (לוקח לגוף עד 8 שעות לרוקן את מאגרי הגליקוגן, לא עד הסוף כמובן) אז אם אוכל ארוחה אחת ביום שמתרחשת בערב? האמת היא שזה ממש לא סבל בשבילי מפני שאני לא רעב בכלל במהלך היום ואוכל תכלס מתוך זה שאני חייב... אז שריפת השומן תהיה יעילה יותר? (ברור לי שבלי מאזן קלורי שלילי לא ארד במשקל)

היא לא תיהיה יעלה יותר! הגוף זקוק לאנרגיה.ומה שעלול לקרות אתה תגיע לארוחה בערב די רעב והגוף שלך ירצה להשלים חוסרים.
במצב כזה אתה רק מרחיב את הקיבה מה שלא מסייע בשריפת שומן

• פותח/ת השרשור
היא לא תיהיה יעלה יותר! הגוף זקוק לאנרגיה.ומה שעלול לקרות אתה תגיע לארוחה בערב די רעב והגוף שלך ירצה להשלים חוסרים.
במצב כזה אתה רק מרחיב את הקיבה מה שלא מסייע בשריפת שומן
החשש ליפול בערב זו הבעיה היחידה? ברור שהגוף זקוק לאנרגיה, וכשאין לו פחמימה - הוא פונה לשומן. נכון? למה שריפת השומן לא תהיה יעילה יותר?

אתה מדבר על ארוחה ביום שתכיל את כמות הקלוריות היומית והערכים שאתה צריך?
זה נקרא OMAD, זה לאו דווקא ארוחה אחת אלא חלון של שעה ביום לאכול.
שאלתי את מייק על הנושא באחד מהמחקרים שהוא פרסם ולפי מה שהבנתי לא נגרם איזשהו נזק לגוף מהדרך אכילה הזאת,
כל עוד אתה מגיע לכמות קלוריות טובה וmacros טובים.
לגבי הגדלת הקיבה, לא יודע אם זה נכון.. אני מכיר מישהו שאוכל ככה חצי שנה והוא לא 'מרעיב' את עצמו, דווקא בגלל שאתה מתרגל לאכול ככה
אין לך "מאנצ'ים" מוזרים לשוקולד \ מלוח באמצע היום.

• פותח/ת השרשור
אתה מדבר על ארוחה ביום שתכיל את כמות הקלוריות היומית והערכים שאתה צריך?
זה נקרא OMAD, זה לאו דווקא ארוחה אחת אלא חלון של שעה ביום לאכול.
שאלתי את מייק על הנושא באחד מהמחקרים שהוא פרסם ולפי מה שהבנתי לא נגרם איזשהו נזק לגוף מהדרך אכילה הזאת,
כל עוד אתה מגיע לכמות קלוריות טובה וmacros טובים.
לגבי הגדלת הקיבה, לא יודע אם זה נכון.. אני מכיר מישהו שאוכל ככה חצי שנה והוא לא 'מרעיב' את עצמו, דווקא בגלל שאתה מתרגל לאכול ככה
אין לך "מאנצ'ים" מוזרים לשוקולד \ מלוח באמצע היום.
והאם יש תועלת בזה מבחינת הגברת שריפת שומן?
וכן, ארוחה ביום שתכיל את כמות הקלוריות היומית והערכים שאני צריך (לא ניטראלי, לא מה שהגוף צריך.. יעני מה שאני צריך בשביל להתחטב כראוי).

מעבר לזה שלדעתי זה לא יעיל אתה גם עלול להזיק לעצמך.אתהלא מכניס אנרגיה פחמימות שנאגרות בכבד ובשרירים
רמת האינסולין שלך תצנח וכשתאכל את הארוחה האינסולין יקפוץ בבת אחת למעלה.
צום זה בריא מדי פעם לניקוי הגוף אם זה מסייע בשריפת שומן ממש לא בטוחה.
שאתה מתאמן ללא הכנסת אנרגיה לא רק שאתה לא בונה שריר אתה גם מפרק אותו.אתה במצב קטבולי

עם כמות קלוריות שווה, אין שום יתרון בצום לסירוגין, גם אם זה ארוחה אחת בלבד.
אני רואה אבל 2 בעיות אפשריות עם ארוחה אחת:
  • או שתגיע לכמות המקרו שאתה צריך ביום, אבל כל הכמות בבת אחת יכולה לגרום לבעיות עיכול.
  • או שתאכל הרבה פחות ממה שאתה צריך לחיטוב, ותאבד משקל מהר יותר, אבל גם תאבד יותר שריר

• פותח/ת השרשור
מעבר לזה שלדעתי זה לא יעיל אתה גם עלול להזיק לעצמך.אתהלא מכניס אנרגיה פחמימות שנאגרות בכבד ובשרירים
רמת האינסולין שלך תצנח וכשתאכל את הארוחה האינסולין יקפוץ בבת אחת למעלה.
צום זה בריא מדי פעם לניקוי הגוף אם זה מסייע בשריפת שומן ממש לא בטוחה.
שאתה מתאמן ללא הכנסת אנרגיה לא רק שאתה לא בונה שריר אתה גם מפרק אותו.אתה במצב קטבולי
אם אני הולך לישון ב22:00 ומתעורר ב7:00 ואז אוכל ארוחת בוקר שחלקה מורכבת מפחמימה האינסולין גם יקפוץ , לא? אם כך, מה מה ההבדל בין השניים לגבי רמות האינסולין?
מסכים עם הטענה שאימונים בצום גורמים לפירוק מסת שריר וחשבתי על זה ותכלס אם אלך על ארוחה אחת ביום אז פשוט כדאי לי להתאמן אחרי האוכל.. (או שאני יכול לקחת hmb, bcaa) וכדומה
עם כמות קלוריות שווה, אין שום יתרון בצום לסירוגין, גם אם זה ארוחה אחת בלבד.
אני רואה אבל 2 בעיות אפשריות עם ארוחה אחת:
  • או שתגיע לכמות המקרו שאתה צריך ביום, אבל כל הכמות בבת אחת יכולה לגרום לבעיות עיכול.
  • או שתאכל הרבה פחות ממה שאתה צריך לחיטוב, ותאבד משקל מהר יותר, אבל גם תאבד יותר שריר
אני משתדל לא לערב רגש בפיתוח גוף חוץ מהעמסות, שבהם אני מכניס צ'יט קטן כך שהאפשרות השנייה לא רלוונטית לגביי.
לגבי האפשרות הראשונה - אני מסוגל לדחוף המון אוכל בארוחה אחת.. אם כך, זה בסדר?
ויש לך רפרנס לכך שאין יתרון בצום לסירוגין ודיאטות דומות?

אם אני הולך לישון ב22:00 ומתעורר ב7:00 ואז אוכל ארוחת בוקר שחלקה מורכבת מפחמימה האינסולין גם יקפוץ , לא? אם כך, מה מה ההבדל בין השניים לגבי רמות האינסולין?
להתעסק בהורמונים זה חסר משמעות, אין לך מה לחשוב על זה

(או שאני יכול לקחת hmb, bcaa) וכדומה
הם די בזבוז כסף בלי קשר

פשוט לא רואה שום תועלת בארוחה אחת ביום או בכלל צום לסירוגין, ולעומת זאת הרבה בעיות אפשריות

• פותח/ת השרשור
להתעסק בהורמונים זה חסר משמעות, אין לך מה לחשוב על זה

הם די בזבוז כסף בלי קשר

פשוט לא רואה שום תועלת בארוחה אחת ביום או בכלל צום לסירוגין, ולעומת זאת הרבה בעיות אפשריות
למה בזבוז כסף?
ואתה טוען שאין תועלת בארוחה אחת ביום או בצום לסירוגין על סמך מה?

בוא נתחיל מ-למה אתה רוצה לעשות את זה?
נוחות או ירידה טובה יותר?
ירידה טובה יותר, צריך לבדוק מחקרים, לדעתי זה לא כזה משפיע על איכות החיטוב.
אני כן מסכים שלאכול פחות פעמים ביום ובשעון קטן יותר 12 עד 20 עושה לי אישית טוב להרגשה הכללית, לעייפות, לקיבה וכו'.
אם אתה רוצה את זה נטו לנוחות, לך על זה.

• פותח/ת השרשור
בוא נתחיל מ-למה אתה רוצה לעשות את זה?
נוחות או ירידה טובה יותר?
ירידה טובה יותר, צריך לבדוק מחקרים, לדעתי זה לא כזה משפיע על איכות החיטוב.
אני כן מסכים שלאכול פחות פעמים ביום ובשעון קטן יותר 12 עד 20 עושה לי אישית טוב להרגשה הכללית, לעייפות, לקיבה וכו'.
אם אתה רוצה את זה נטו לנוחות, לך על זה.
בעיקרון נוחות.. מרגיש באופוריה כזאת כשאני צם קצת..
אבל ירידה טובה יותר זה גם נחמד

למה בזבוז כסף?
כי התועלת שלהם קטנה מאוד עד לא קיימת, מה שבטוח הם לא שווים את המחיר שלהם בשום מצב, גם בצום

ואתה טוען שאין תועלת בארוחה אחת ביום או בצום לסירוגין על סמך מה?
המחקרים מראים שכשמשווים את כמות הקלוריות והמקרונוטריאנטים אז אין הבדל בירידה במשקל

• פותח/ת השרשור
כי התועלת שלהם קטנה מאוד עד לא קיימת, מה שבטוח הם לא שווים את המחיר שלהם בשום מצב, גם בצום

המחקרים מראים שכשמשווים את כמות הקלוריות והמקרונוטריאנטים אז אין הבדל בירידה במשקל
סבבה, שקלתי לקנות ועכשיו הורדת לי את ההתלבטות. תודה.
לא מתכוון ליותר ירידה במשקל אלא שיותר אחוזים מהירידה במשקל יהיו באיבוד שומן.
תודה לעונים!

סבבה, שקלתי לקנות ועכשיו הורדת לי את ההתלבטות. תודה.
לא מתכוון ליותר ירידה במשקל אלא שיותר אחוזים מהירידה במשקל יהיו באיבוד שומן.
תודה לעונים!
הכוונה הייתה שהירידה לא "איכותית" יותר.
אני גם משער שבארוחה אחת ביום הירידה תהיה איכותית פחות, כי אתה תהיה ללא תזונה רוב היום, ולכן הגוף יבצע יותר התאמות לירידה במשקל, מה שיגרום לך לשרוף פחות, ואולי אפילו ליותר שריפת שריר

• פותח/ת השרשור
הכוונה הייתה שהירידה לא "איכותית" יותר.
אני גם משער שבארוחה אחת ביום הירידה תהיה איכותית פחות, כי אתה תהיה ללא תזונה רוב היום, ולכן הגוף יבצע יותר התאמות לירידה במשקל, מה שיגרום לך לשרוף פחות, ואולי אפילו ליותר שריפת שריר
קראתי איפה שהוא שעשו מחקר על צום בזמן הרמדאן וגילו שאין פירוק מסת שריר בזמן צום, להפך, זה אפילו עזר לעלות בשריר (למי שהיה במאזן קלורי חיובי)
ברור שאם צמים זמן ממושך מדי יהיה פירוק שריר בצורה משמעותית.

קראתי איפה שהוא שעשו מחקר על צום בזמן הרמדאן וגילו שאין פירוק מסת שריר בזמן צום, להפך, זה אפילו עזר לעלות בשריר (למי שהיה במאזן קלורי חיובי)
מאזן קלורי חיובי.
גם ברמאדן יש 2 ארוחות ביום, שזה לא יותר מדי נורא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית