הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

BENCH PRESS עד החזה או לעצור לפני?

• פותח/ת השרשור Bamba
  • פורסם בתאריך

Bamba

משתמש פעיל
452
17
בליווי אישי
נק' מוניטין:
17
452
17
BENCH PRESS הכי נכון כשהמוט מגיע לחזה? או לעצור כשהידיים בערך ב 90 מעלות מהמיטה?

• פותח/ת השרשור
בכללי הייתי ממליץ להסתכל איך לבצע את התרגיל

זהו אני פשוט מתחרפן שאני רואה שחיפים שלא מתאמנים מרימים יותר ממני לא יודע מה לעשות אני מרגיש אבוד :S
אני בחיטוב נכון, אבל אני מתאמן מפסח, שזה כבר 5 חודש בבערך, ולא מרגיש שיפורים יותר מדי, כן יורד במשקל ומרזה בגלל מאזן קלורי שלילי ויש צורה לשרירים, אבל משום מה שבאים שחיפים שכל היום עושים סמים פתאום בום מרימים יותר..
הגיוני שאני מרים גם רק 50KG 10X4? שזה 15 קילו כל צד ועוד משקל מוט אולימפי 20 קילו? עכשיו באימון האחרון העליתי ל 55 קילו סך הכל ועשיתי 8X4 אבל זה מוריד לי מהעצימות וגם בקושי סיימתי תסט האחרון.. וזה מרגיש כאילו כל מתאמן כאן מרים ארגזים של משקל

אל תשווה את עצמך לאחרים. ראיתי במו עיני אנשים שהגיעו למכון פעם ראשונה והרימו 200. בלי להגזים.

יכול להיות שאתה מחטב יותר מדי / יותר מדי זמן? יכול להיות שאתה על גרעון גבוה מדי?

• פותח/ת השרשור
אל תשווה את עצמך לאחרים. ראיתי במו עיני אנשים שהגיעו למכון פעם ראשונה והרימו 200. בלי להגזים.

יכול להיות שאתה מחטב יותר מדי / יותר מדי זמן? יכול להיות שאתה על גרעון גבוה מדי?

גריעון גבוה מידי בטוח לא כי אני יודע בערך כמה אני מרזה, עכשיו המעקב יהיה יותר מדוייק כי יש לי משקל נורמאלי סוף סוף, אבל פשוט הייתי נשקל באמצע היום ומשווה וכל פעם נשקל באותה שעה כביכול ובהתאם לאימונים וארוחות. גם נתקעתי עכישו תקופה באותו משקל.
יותר מידי ישמצב, מפסח אני משתדל להיות בחיטוב גם היתה תקופה שעליתי ואכלתי שטויות ואז חזרתי, התחלתי להתאמן בפסח הייתי 83 קילו, באמצע הגעתי ל 73, עליתי ל 75-76, ועכשיו 71-72 קילו. אני ממש רוצה להתחיל מסה אבל לא ידוע מרגיש שיש אחוז שומן גבוה מידי ובאלי לשמר כמה שיותר את החיטוב ואת הצורה היפה של הגוף שיש כרגע.. וגם ריבועים לא רואים יותר מידי, רואים בקטנה אם אני מכווץ.. אז לא ידוע מתי עדיך להתחיל מסה. גובה 1.78

כן. בהחלט המון זמן בחיטוב. זה ככל הנראה למה. לא הייתי מצפה להתחזק אחרי שירדתי 11 קילו. צריך להגיד תודה שלא נחלשת.

מתי לעבור למאסה זה אינדיוידואלי. אבל רצוי שתשים על עצמך קצת מאסת שריר.

• פותח/ת השרשור
כן. בהחלט המון זמן בחיטוב. זה ככל הנראה למה. לא הייתי מצפה להתחזק אחרי שירדתי 11 קילו. צריך להגיד תודה שלא נחלשת.

מתי לעבור למאסה זה אינדיוידואלי. אבל רצוי שתשים על עצמך קצת מאסת שריר.

בדיוק דיברתי על זה עם חבר טוב גם שמתעסק בכל זה, שאני כאילו מרגיש במצב של ה"רזה", בלי שרירים בקושי, מצד שני "שמן" בגלל האחוזי שומן שלא רואים אפילו ריבועים. ואז אני בתסביך של מה לעשות, דבר ראשון הכי חשוב היה לי להתחטב אחרי שהשמנתי המון בגלל פציעה וצבא והכל, כשיו אני עוד מוכן איכשהו לחשוב על מסה אבל מפחד שוב להשמין והכל..
מעניין אותי למשל כמה מסה אצטרך לעשות ואחרי כמה זמן איך זה ישפיע, למשל אם אתחיל דיי נכון את המסה, כמה באמת אעלה בשומן, אם אחכ אסיים סתם שמן ואז בחיטוב אוריד שוב שומן אבל השריר ייראה אותו דבר, זה מה שאני פוחד שזה לופ שלא נגמר שאתה עולה רק בשומן ומוריד רק שומן והשריר לא ייגדל ולא אעשה בזה כלום. איך למצוא תוכנית אימונים שהיא נחשבת טובה להיפטרופיה, תפריטים טובים, אני משתמש בתפריט של מייר בקילוגרם ולדעתי הוא אל מחושב טוב בכלל, כאילו הוא מנותק מהמציאות לפחות ככה אני מצאתי, שבדקתי במחשבוני תזונה או בפועל את ההדברים לא הצלחתי להגיע לערכים שאני צריך ועם יותר קלוריות ממה שצריך (אני מדבר על תפריט חיטוב לגברים ששוקלים 70 קג)

אם אתה לא בבקרה קלורית ועם תכנית אימונים עם תכנון נכון - אתה אכן מסתכן בעליה וירידה של ״נטו שומן״. זה קורה להרבה אנשים.

ממליץ בחום לקחת מישה @Mike כמו שיעזור לך עם התהליך.

• פותח/ת השרשור
אם אתה לא בבקרה קלורית ועם תכנית אימונים עם תכנון נכון - אתה אכן מסתכן בעליה וירידה של ״נטו שומן״. זה קורה להרבה אנשים.

ממליץ בחום לקחת מישה @Mike כמו שיעזור לך עם התהליך.

זהו זה מה שאני מפחד, אני משתדל להיות כמה שיותר עם תכנון קלורי, מה שאפשר, לא יודע בראש תמיד תקוע שאם אוכל יותר אעלה בשומן מלא, לא ידוע איך לעלות במסה נקייה, ואני גם לא סיימתי תחיטוב אני 5 חודש בחיטוב ועדיין לא סיימתי כי אי רוצה להגיע לאחוז שומן נמוך שיהיה לי נקודת פתיחה יותר טובה אחכ למסה

צריך לשים לב שלאורך זמן (לא בשבוע ספציפי אלא בתכנון חודשי ומעלה) עולים בנפח עבודה והמשקל מטפס לאט לאט. אם אתה עולה קילו בשבוע - תחתוך קלוריות לדוגמא.

• פותח/ת השרשור
צריך לשים לב שלאורך זמן (לא בשבוע ספציפי אלא בתכנון חודשי ומעלה) עולים בנפח עבודה והמשקל מטפס לאט לאט. אם אתה עולה קילו בשבוע - תחתוך קלוריות לדוגמא.

כן אבל נראלי קשה ממש ואשמין רצח :S
אני עדיין בחיטוב כרגע.. תקוע במשקלי עבודה, ובמסה לא יודע איך אתקדם מבחינת המשקלים גם

תפסיק להיות פרנואיד ותיקח שליטה על התזונה שלך. תהיה קפדן עם צריכת קלוריות ולא תשמין רצח.

תאכל שווארמה והמבורגר וגלידה ״כי מאסה״ וכנראה כן תעלה בשומן.

BENCH PRESS הכי נכון כשהמוט מגיע לחזה? או לעצור כשהידיים בערך ב 90 מעלות מהמיטה?

אני חושב שאתם טועים וזה תלוי במבנה גוף.
בקריאה רופפת כאן תבינו: Ectomorph Weightlifting – Why Skinny Guys Need to Lift a Little Differently

אנשים רזים עם ידיים ארוכות בדרך כלל יגיעו ל90 מעלות בבנצ' פרס כשהמוט עדיין לא מגיע לחזה.
ואילו אנשים אחרים שיעשו בנצ' פרס יגיעו ל90 מעלות כשהמוט כן נוגע בחזה.
בשורה התחתונה היא שצריך לעשות בנצ' פרס כשהיידים מגיעות ל90 מעלות במקביל לריצפה ולא להגיע עד לחזה.
זה למשל מה שאני עושה, אני לא נוגע עם המוט בחזה כי אם אני יגע עם המוט בחזה הידיים יהיהו הרבה מתחת לספת כושר
וזה גם מכאיב בכתפיים...

אני חושב שאתם טועים וזה תלוי במבנה גוף.
בקריאה רופפת כאן תבינו: Ectomorph Weightlifting – Why Skinny Guys Need to Lift a Little Differently

אנשים רזים עם ידיים ארוכות בדרך כלל יגיעו ל90 מעלות בבנצ' פרס כשהמוט עדיין לא מגיע לחזה.
ואילו אנשים אחרים שיעשו בנצ' פרס יגיעו ל90 מעלות כשהמוט כן נוגע בחזה.
בשורה התחתונה היא שצריך לעשות בנצ' פרס כשהיידים מגיעות ל90 מעלות במקביל לריצפה ולא להגיע עד לחזה.
זה למשל מה שאני עושה, אני לא נוגע עם המוט בחזה כי אם אני יגע עם המוט בחזה הידיים יהיהו הרבה מתחת לספת כושר
וזה גם מכאיב בכתפיים...

זה שאתה עושה את זה לא הופך את זה לנכון.

זה שאתה עושה את זה לא הופך את זה לנכון.
לא אמרתי שבגלל שאני עושה את זה אז זה נכון.
אמרתי במילים אחרות שאני עושה את זה כי זה מרגיש לי יותר נוח ונכון בשבילי אחרת אני מרגיש את הכתפיים כואבות.
וגם בגלל כל מה שכתוב בקישור שצירפתי.

לחיצת חזה זה אחד התרגילים הכי פשוטים מבחינת גמישות. כל אחד יכול לשכב על ספסל ולבצע לחיצה בטווח תנועה מלא בלי שום חימום שום מתיחות ושום מאמץ.

כואב לך ללחוץ מוט ריק בטווח תנועה מלא? אני מניח שלא. כואב לך רק ממשקל X, שהגעת אליו עם טווח תנועה חלקי. אז תוותר על האגו ותתקדם מאיפה שנוח לך לבצע טווח תנועה מלא. תקרא ותלמד על מנח כתפיים בבנץ. לא צריך קשת מיוחדת.
אם אתה מתאמן למטרת היפרטרופיה אז כמובן שטווח תנועה מלא זה חשוב. קח בחשבון שבתחתית שרירי החזה עובדים הכי הרבה וזה מה שאתה רוצה להשיג.

אני מבטיח לך שכמה שנראה לך שיש לך ידיים ארוכות / רזה - אני יכול להביא לך דוגמאות הרבה יותר קיצוניות, שמבצעים בנץ׳ בצורה בטיחותות בטווח תנועה מלא.

אתה ככל הנראה מרפה מהכיווץ בתחתית, ניחוש שלי.

גם אני בעבר אכלתי סרט דומה עם סקוואט (לא עמוק מספיק) ובנץ׳ בטענה שככה מרגיש לי הכי נוח וכו׳ וכו׳ וכו׳... זה שקר כדי לשמור על המשקלי עבודה והאגו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית