הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה לאכול כדי לעלות חצי קילו בשבוע

Osher19

משתמש מתחיל
143
0
נק' מוניטין:
0
143
0
בתחילת דרכי בתזונה הייתי אוכל ממש הרבה (700 קלוריות מעל המאזן הניטרלי אפילו יותר ) וזה דרך ממש לא טובה (רציתי לקצר את כל התהליך של השנה לחצי שנה אז אכלתי הרבה ) הבנתי שצריך להעלות במשקל 0.5-1% מהמשקל שלך משהו כזה לא בטוח אז בדקתי כמה זה יוצא ויצא לי 530 גרם , זאת אומרת חצי קילו לשבוע..
עכשיו איך אני יודע כמה לאכול בשביל להעלות חצי קילו בשבוע ? כאילו מה כל שבוע אני אבדוק את המשקל ויראה מה מספר הקלוריות שאני צריך לאכול ? (או שפשוט אני יכול לדעת בערך מעכשיו כמה לאכול בשביל להעלות חצי קילו ?) 500 קלוריות מעל הניטרלי זה סבבה ?
או שצריך פחות כדי להעלות חצי קילו ?

גובה : 1.74
משקל : 53.4
מטרה : להעלות כמו שצריך במסה (לא רוצה לאכול הרבה מידי כמו חייה בעיקר כי אחרי כמה ימים אתה נשבר ואין לך כח לאכול כל-כך הרבה ) אני מכוון לזה שיקח לי בערך 10 חודשים כדי להעלות מסה יפה (לא נקי מידי ולא מלוכלכת)
אז השאלה היא : כמה אצטרך לאכול כדי להעלות חצי קילו בשבוע?

נ.ב
שמעתי גם ממישהו שזה לא משנה בין אם אני אעלה קילו בשבוע או חצי קילו כי ככה או ככה אני אעשה חיטוב בסוף וכל השומן ירד...
בקיצור מה שאני רוצה זה לעשות מסה מבלי לאכול יותר מידי או "מוגזם" כי אני חושב שזה מה שגורם לי להישבר מהר ..

מה השאלה?
תבדוק את המשקל גם כל יום אם אתה יכול. ברגע שאתה רואה משקל חדש, אתה צריך לאזן את הקלוריות בהתאם.
אתה ממש רזה לגובה שלך, אני חושב שאם תעלה מהר יותר ממה שאתה מצפה, זה מצוין.
שלוש טיפים ששמעתי כדי להגביר תיאבון:
1. אורז מגביר תיאבון.
2. ירקות לי אישית מגביר תיאבון.
3. קפאין וסיגריות מוריד תיאבון.

• פותח/ת השרשור
מה השאלה?
תבדוק את המשקל גם כל יום אם אתה יכול. ברגע שאתה רואה משקל חדש, אתה צריך לאזן את הקלוריות בהתאם.
אתה ממש רזה לגובה שלך, אני חושב שאם תעלה מהר יותר ממה שאתה מצפה, זה מצוין.
שלוש טיפים ששמעתי כדי להגביר תיאבון:
1. אורז מגביר תיאבון.
2. ירקות לי אישית מגביר תיאבון.
3. קפאין וסיגריות מוריד תיאבון.
אז אתה כאילו אומר לעלות יותר מחצי קילו בשבוע כי אני ממש רזה ? איך זה קילו בשבוע בשבילי ?

תחשבן שתהיה בפלוס קלורי, תראה מה המינימום קלוריות אתה צריך כדי לעלות במשקל, ותאכל כמה שאתה רוצה יותר מזה, ותראה את המשקל עולה בהתאם.
זה לא משנה כמה אתה עולה בשבוע, תאכל 2.5 גרם חלבון לכל קילו ממשקלך (160 גרם ביום, קח אבקת חלבון אם אתה צריך), תאכל שומן בריא כמו אבוקדו אגוזים שמן זית (הוא ממלא ומוריד תאבון, אז אל תפריז), וממליץ על אורז כפחמימה טובה, ואל תשכח ירקות.
ומה שלא פחות חשוב, זה אימונים. זה אמנם שורף קלוריות, אבל זה יגביר תאבון ויביא את האוכל למקומות שאתה רוצה בגוף (לשרירים).
אין שום בעיה לעלות הרבה משקל. הבעיה זה שאם אוכלים הרבה ג'נק פוד מרגישים זבל. תאכל הרבה אוכל בהתאם לתאבון שלך ויהיה בסדר.

תאכל מה שבזין שלך לפי ערכים (פחמימה שומן וחלבון)
קח את כל השומן שלך מצ'יפס מטוגן או מאבוקדו, אולי צ'יפס מטוגן לא בריא אבל בסופו של יום גרם שומן זה גרם שומן.

כדי לעלות 0.5%-1% ממשקל הגוף בשבוע זה עניין של ניסוי וטעיה.
אתה מתחיל עם פלוס של 500 קלוריות בערך, מודד את המשקל שלך כל יום, עושה ממוצע שבועי, ורואה כמה עלית, ואם יש צורך מוסיף או מוריד קלוריות.
ואתה לא רוצה לעלות מהר מדי, ואז תצטרך להוריד בשומן, כי זה לא כזה פשוט, מאריך משמעותית את התהליך, מוציא ממנו מהכיף, וסתם עושה לך יו-יו, וחבל. אם יש לך את האופציה, תעלה כמו שצריך לאט ובטוח. גם ברגע שאתה צובר שומן קל יותר לצבור אותו מחדש אחרי שהורדת אותו, אז אל תגיע לשם

אתה מתחיל עם פלוס של 500 קלוריות בערך, מודד את המשקל שלך כל יום, עושה ממוצע שבועי, ורואה כמה עלית, ואם יש צורך מוסיף או מוריד קלוריות.
ואתה לא רוצה לעלות מהר מדי, ואז תצטרך להוריד בשומן, כי זה לא כזה פשוט, מאריך משמעותית את התהליך, מוציא ממנו מהכיף, וסתם עושה לך יו-יו, וחבל. אם יש לך את האופציה, תעלה כמו שצריך לאט ובטוח. גם ברגע שאתה צובר שומן קל יותר לצבור אותו מחדש אחרי שהורדת אותו, אז אל תגיע לשם
אם זה מעבר למנטלי אשמח לסימוכין

ככל שאתה צובר שומן תאי השומן גדלים, אבל בנקודה מסויימת הם גם מתרבים, וברגע שהם שם הגוף ישמור על אותה כמות תאי שומן, אז גם אם תרזה תאי השומן היו מוכנים שם. וככל שתצבור יותר שומן ואז תצטרך להוריד אותו, אז יהיו לך יותר תאי שומן ריקים, ותאי השומן הריקים שולחים סימני רעב למוח, מה שיקשה עליך לשמור על דיאטה.
יש פה גם עניין מטבולי וגם עניין הורמונלי.

חצי קילו בשבוע אתה תצבור שומנים יותר ממסה , ואם בכל זאת אתה מתעקש תאכל הכל
לפי מה אתה אומר את זה?

לא מבין מאיפה המסקנה של הפלוס 500 ק׳ מעל הנייטרלי. אני מתייעץ לפעמים עם מייק והוא בעצמו אומר שאין לו מושג מאיפה הטענה הזאת הגיעה.. למה לא להתחיל עם פלוס של 200? או 100 או 300? ה 500 האלה מיותר לחלוטין.
חצי קילו בשבוע אתה תצבור שומנים יותר ממסה , ואם בכל זאת אתה מתעקש תאכל הכל
איך עם חצי קילו הוא יצבור שומן בדיוק? מילא הייתה אומר 2++ קילו אבל מחצי קילו תיהיה עליה מזערית אם בכלל.. תביא סימוכין במקום לזרוק שטויות לאוויר.
הנושא הזה חרוש. תעשה חיפוש בפורום. רוצה לעלות פחות במשקל במשך השבוע שיהיה לך לבריאות אבל קח בחשבון שיקח לך נצח להתקדם.

ככל שאתה צובר שומן תאי השומן גדלים, אבל בנקודה מסויימת הם גם מתרבים, וברגע שהם שם הגוף ישמור על אותה כמות תאי שומן, אז גם אם תרזה תאי השומן היו מוכנים שם. וככל שתצבור יותר שומן ואז תצטרך להוריד אותו, אז יהיו לך יותר תאי שומן ריקים, ותאי השומן הריקים שולחים סימני רעב למוח, מה שיקשה עליך לשמור על דיאטה.

לפי מה אתה אומר את זה?

אם אינני טועה, התאים מתרבים רק בהשמנה קיצונית.

לגבי העליה בחצי קילו? ההמלצה היא בד"כ 1 אחוז בחודש לעליה נקיה, חצי קילו זה יותר מזה עבור כמעט כל האנשים.
אשמח אם תפרט.
לא מבין מאיפה המסקנה של הפלוס 500 ק׳ מעל הנייטרלי. אני מתייעץ לפעמים עם מייק והוא בעצמו אומר שאין לו מושג מאיפה הטענה הזאת הגיעה.. למה לא להתחיל עם פלוס של 200? או 100 או 300? ה 500 האלה מיותר לחלוטין.

איך עם חצי קילו הוא יצבור שומן בדיוק? מילא הייתה אומר 2++ קילו אבל מחצי קילו תיהיה עליה מזערית אם בכלל.. תביא סימוכין במקום לזרוק שטויות לאוויר.

הנושא הזה חרוש. תעשה חיפוש בפורום. רוצה לעלות פחות במשקל במשך השבוע שיהיה לך לבריאות אבל קח בחשבון שיקח לך נצח להתקדם.

חצי קילו בשבוע, זה 2 קילו בחודש.
תוך חצי שנה עלית 12 קילו, זה המון.

לגבי העליה בחצי קילו? ההמלצה היא בד"כ 1 אחוז בחודש לעליה נקיה, חצי קילו זה יותר מזה עבור כמעט כל האנשים.
אשמח אם תפרט.

שרובם שריר. מה ציפיתה שלא תעלה בשומן בכלל? רוצה תעלה 200 או 100 גרם בשבוע אבל כמו שאמרתי יקח לך המון זמן להתקדם.

יש לך מושג מה בערך הסף של אח"ש שממנו הם מתחילים להתרבות? יש בכלל סף כזה או שזה קונספט הרבה יותר מעורפל?
@Mike

יש לך מושג מה בערך הסף של אח"ש שממנו הם מתחילים להתרבות? יש בכלל סף כזה או שזה קונספט הרבה יותר מעורפל?
הם מתרבים ברגע שיש צורך. אם התחלת מאחוז שומן נמוך זה אומר שיש מעט תאי שומן שיכולים לאגור שומן, אז גם עליה לא גדולה במיוחד יכולה לגרום לעליה בכמות תאי השומן, אבל אם התחלת מאחוז שומן גבוה יחסית אז יש כבר הרבה תאי שומן שיכולים לאגור שומן, אז כנראה שם הרף גבוה יותר

אחוז אחד מ-50 ומשהו קילו יוצא בערך חצי קילו

אבל העליה לא תהיה לינארית, בהתחלה זה יהיה קרוב יותר לאחוז, ולאט לאט ירד
לא מבין מאיפה המסקנה של הפלוס 500 ק׳ מעל הנייטרלי. אני מתייעץ לפעמים עם מייק והוא בעצמו אומר שאין לו מושג מאיפה הטענה הזאת הגיעה.. למה לא להתחיל עם פלוס של 200? או 100 או 300? ה 500 האלה מיותר לחלוטין
אני מאמין שכדאי יותר מ-200 כי אפשר לבצע טעויות בחישוב של 200 קלוריות וככה אתה יכול להיות בטעות בנייטרלי או להתקדם ממש לאט, ככה ש-500 זה איזשהו מספר בטוח, לא בגלל שזה איזה כלל ברזל

אני מעלה 150 כל פעם כדי לשמור על אחוז שומן נמוך נכון שזו עליה איטית אבל מבוקרת
לך זה עובד ואחלה, זה לא אומר שזה אוניברסלי, וזה שמשהו מסויים עובד לך, לא אומר שמשהו אחר לא יעבוד

• פותח/ת השרשור

אשמח אם תפרט.

אני כבר לא יודע למה להקשיב , חלק אומרים לי תאכל מלא מלא בלי לדפוק חשבון או שאומרים לי אתה רזה ממש אתה צריך לטחון הרבה (700+ קלוריות מעל הניטרלי)
חצי קילו בשבוע זה באמת בסדר לאדם רזה כמוני ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית