הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה לאכול כדי לעלות חצי קילו בשבוע

Osher19

משתמש מתחיל
143
0
נק' מוניטין:
0
143
0
בתחילת דרכי בתזונה הייתי אוכל ממש הרבה (700 קלוריות מעל המאזן הניטרלי אפילו יותר ) וזה דרך ממש לא טובה (רציתי לקצר את כל התהליך של השנה לחצי שנה אז אכלתי הרבה ) הבנתי שצריך להעלות במשקל 0.5-1% מהמשקל שלך משהו כזה לא בטוח אז בדקתי כמה זה יוצא ויצא לי 530 גרם , זאת אומרת חצי קילו לשבוע..
עכשיו איך אני יודע כמה לאכול בשביל להעלות חצי קילו בשבוע ? כאילו מה כל שבוע אני אבדוק את המשקל ויראה מה מספר הקלוריות שאני צריך לאכול ? (או שפשוט אני יכול לדעת בערך מעכשיו כמה לאכול בשביל להעלות חצי קילו ?) 500 קלוריות מעל הניטרלי זה סבבה ?
או שצריך פחות כדי להעלות חצי קילו ?

גובה : 1.74
משקל : 53.4
מטרה : להעלות כמו שצריך במסה (לא רוצה לאכול הרבה מידי כמו חייה בעיקר כי אחרי כמה ימים אתה נשבר ואין לך כח לאכול כל-כך הרבה ) אני מכוון לזה שיקח לי בערך 10 חודשים כדי להעלות מסה יפה (לא נקי מידי ולא מלוכלכת)
אז השאלה היא : כמה אצטרך לאכול כדי להעלות חצי קילו בשבוע?

נ.ב
שמעתי גם ממישהו שזה לא משנה בין אם אני אעלה קילו בשבוע או חצי קילו כי ככה או ככה אני אעשה חיטוב בסוף וכל השומן ירד...
בקיצור מה שאני רוצה זה לעשות מסה מבלי לאכול יותר מידי או "מוגזם" כי אני חושב שזה מה שגורם לי להישבר מהר ..

שרובם שריר. מה ציפיתה שלא תעלה בשומן בכלל? רוצה תעלה 200 או 100 גרם בשבוע אבל כמו שאמרתי יקח לך המון זמן להתקדם.

השאלה היא כיצד אתה מגדיר התקדמות, במשקלי עבודה? כן אם תאכל יותר כנראה תתאושש יותר. האם תעלה יותר במסת שריר ? זה כבר לא בטוח.
זאת הבעיה, אנשים אוכלים עולים מלא בשומן/נוזלים וחושבים שהם ניהיו סוסים. האמת מתגלה אך ורק שיורדים בשומן.
אגב, אני בעצמי כרגע עולה הרבה יותר מ100-200 נטו מהבחינה שלי אישית קשה להיות יותר מדויק על זה ומעוד סיבות.

הם מתרבים ברגע שיש צורך. אם התחלת מאחוז שומן נמוך זה אומר שיש מעט תאי שומן שיכולים לאגור שומן, אז גם עליה לא גדולה במיוחד יכולה לגרום לעליה בכמות תאי השומן, אבל אם התחלת מאחוז שומן גבוה יחסית אז יש כבר הרבה תאי שומן שיכולים לאגור שומן, אז כנראה שם הרף גבוה יותר

אחוז אחד מ-50 ומשהו קילו יוצא בערך חצי קילו

אבל העליה לא תהיה לינארית, בהתחלה זה יהיה קרוב יותר לאחוז, ולאט לאט ירד

אני מאמין שכדאי יותר מ-200 כי אפשר לבצע טעויות בחישוב של 200 קלוריות וככה אתה יכול להיות בטעות בנייטרלי או להתקדם ממש לאט, ככה ש-500 זה איזשהו מספר בטוח, לא בגלל שזה איזה כלל ברזל

אני התכוונתי ל1% בחודש, שלבנאדם ששוקל 100 קילו זה יוצא קילו בחודש, כלומר 250 גרם בשבוע.
אתה התכוונת ל0.5-1 אחוז בשבוע, ולכן ציינתי את זה שחצי קילו זה המון .

אני כבר לא יודע למה להקשיב , חלק אומרים לי תאכל מלא מלא בלי לדפוק חשבון או שאומרים לי אתה רזה ממש אתה צריך לטחון הרבה (700+ קלוריות מעל הניטרלי)
חצי קילו בשבוע זה באמת בסדר לאדם רזה כמוני ?

כן, זה בסדר לעלות חצי קילו במיוחד שיש לך המון לאן להתקדם (אבל אתה תצטרך לראות עד כמה זה יעיל ומתי כדי לאכול פחות). פשוט חשוב לראות עד כמה אתה באמת מתאמן טוב, כמה אתה מתקדם במשקלי העבודה ובכללי רואה התקדמות במטרות.

אני התכוונתי ל1% בחודש, שלבנאדם ששוקל 100 קילו זה יוצא קילו בחודש, כלומר 250 גרם בשבוע.
עכשיו שמתי לב שבלבלתי פה עם ההתקדמות בחיטוב, שם ההתקדמות היא 0.5%-1% בשבוע, בעוד במסה זה בחודש.
למרות שזה לא בידיוק המקרה עם מתאמן מתחיל, שיכול לעשות את העליה הזאת בשבוע, אבל בהמשך זה באמת בחודש, הייתי אומר אחרי שהגיע למשקל תקין לגובה

עכשיו שמתי לב שבלבלתי פה עם ההתקדמות בחיטוב, שם ההתקדמות היא 0.5%-1% בשבוע, בעוד במסה זה בחודש.
למרות שזה לא בידיוק המקרה עם מתאמן מתחיל, שיכול לעשות את העליה הזאת בשבוע, אבל בהמשך זה באמת בחודש, הייתי אומר אחרי שהגיע למשקל תקין לגובה
אם אני עולה 2% בחודש זה כבר נקרא מסה מלוכלכת או עדיין בגבול הסביר?

• פותח/ת השרשור
השאלה היא כיצד אתה מגדיר התקדמות, במשקלי עבודה? כן אם תאכל יותר כנראה תתאושש יותר. האם תעלה יותר במסת שריר ? זה כבר לא בטוח.
זאת הבעיה, אנשים אוכלים עולים מלא בשומן/נוזלים וחושבים שהם ניהיו סוסים. האמת מתגלה אך ורק שיורדים בשומן.
אגב, אני בעצמי כרגע עולה הרבה יותר מ100-200 נטו מהבחינה שלי אישית קשה להיות יותר מדויק על זה ומעוד סיבות.

כן, זה בסדר לעלות חצי קילו במיוחד שיש לך המון לאן להתקדם (אבל אתה תצטרך לראות עד כמה זה יעיל ומתי כדי לאכול פחות). פשוט חשוב לראות עד כמה אתה באמת מתאמן טוב, כמה אתה מתקדם במשקלי העבודה ובכללי רואה התקדמות במטרות.
ולעלות קילו בשבוע ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית