הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שוני בין פחמימות

• פותח/ת השרשור nivoni
  • פורסם בתאריך

nivoni

משתמש פעיל
346
27
נק' מוניטין:
46
346
27
אם נסתכל על כמה פחמימות לדוגמא:

1.אורז לבן
2.פסטה
3.קוסקוס
4.פתיתים

מה השוני בין הארבעה - האם האחד בריא מהשני ולמה?

חוץ ממספר הקלוריות האם יש עדיפות מסוימת ללכת על אופצייה מסוימת ולא על אופצייה אחרת?

אשמח לתשובה מפורטת

תודה רבה
?

תתפלא לשמוע שכן אני מכיר אנשים שנמנעים מלחם ( גלוטן) וזה הוריד להם את הנפח בפנים
לי אישית זה קרה ממש בהתחלה שהייתי אוכל לחם לבן במסה גם שמתי לב לזה לנפיחות בפנים ושהפסקתי זה ירד זה כן משפיע אבל לא ידוע מה המקור ומאיזה סיבות
חשבת שזה אולי השמרים
לעבוד יחד מאיזו בחינה? בעיכול הם לא עובדים, הם פשוט נספגים
הם מופרשים יחד מהלבלב לפירוק כימי של המזון, אם אני לא טועה.

תתפלא לשמוע שכן אני מכיר אנשים שנמנעים מלחם ( גלוטן) וזה הוריד להם את הנפח בפנים
לי אישית זה קרה ממש בהתחלה שהייתי אוכל לחם לבן במסה גם שמתי לב לזה לנפיחות בפנים ושהפסקתי זה ירד זה כן משפיע אבל לא ידוע מה המקור ומאיזה סיבות
זה כנראה עניין של זמינות הפחמימה, ברגע שיש הרבה בדם זה גם מצטבר מהר יותר ברקמות וסופח איתו נוזלים. זה גם יכול להיות פסיכולוגי
הם מופרשים יחד מהלבלב לפירוק כימי של המזון, אם אני לא טועה.
אלה האנזימים של העיכול, אבל יש לך אנזימים ספציפיים לכל סוג סוכר, ולמה שאין אנזימים פשוט לא עובר פירוק ולא נספג

מהר יותר ברקמות וסופח איתו נוזלים. זה
בוא נגיד שאני כבר מזמן הבנתי שבלחם לא לגעת אבל לאחרונה כן חבר טוב קרה לו ושמתי לב לנפיחות מדובר על נפיחות רגילה לא קריטית והוא אמר שהוא רגיש ללגלוטן

בוא נגיד שאני כבר מזמן הבנתי שבלחם לא לגעת אבל לאחרונה כן חבר טוב קרה לו ושמתי לב לנפיחות מדובר על נפיחות רגילה לא קריטית והוא אמר שהוא רגיש ללגלוטן
שוב, זה גלוטן, או לחם? ראיתי הבדל בין השניים.

זה לא נראה לך סיבה לגרימת נזק?
זה לא, זה פשוט יצא מהצד השני.
הפחמימות אקסטרה יכולות לספוח מים לצואה ולגרום לנפיחות, אבל מזיק זה לא

הוא אמר שהוא רגיש ללגלוטן
אז או שיש לו צליאק, או שהוא סתם מגיב טוב יותר למזונות שונים, רגישות סתם ככה לא קיימת
הבנתי שבכל סוגי הלחמים שמים גלוטן ברוב
לא שמים, פשוט גלוטן זה אחד החלבונים של החיטה

הבנתי שבכל סוגי הלחמים שמים גלוטן ברוב
אבל ניסית לאוכול בורגול ושיבולת שועל שגם מכילים גלוטן, לראות אם יש לך את אותם סימפטומים?
לא שמים, פשוט גלוטן זה אחד החלבונים של החיטה
בחלק מהלחמים רשום שמוסיפים גלוטן בניפרד.

בחיים לא שמעתי על זה
בתור אחד שהיה חולה מעיים רציני, אתה יכול ליסמוך עלי.
אתה גם יכול ללכת למחלקת IBS בכל בית חולים ולישמוע את זה, או לעצור אצל הדיאטנית שם ולשאול.
תסמוך עלי שלצערי לא חסר לי נסיון בזה.

בתור אחד שהיה חולה מעיים רציני, אתה יכול ליסמוך עלי.
אתה גם יכול ללכת למחלקת IBS בכל בית חולים ולישמוע את זה, או לעצור אצל הדיאטנית שם ולשאול.
תסמוך עלי שלצערי לא חסר לי נסיון בזה.
רפואה שלמה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית