הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ספירת קלוריות זה לא מספיק לגדילה

elchonon

משתמש על
13,513
13,610
נק' מוניטין:
8,167
13,513
13,610
חדרי כושר מזדמנים
אני רוצה לשתף כאן את דעתי האישית לתזונה ואימונים.
חשוב לי לציין שאני לא מגיע ממקום של מחקר או אפילו דעה מקצועית.
זה נטו הנסיון האישי שלי שעובד לי ולאחרים שראיתי שעושים את זה.
אם למשהו יש דעה אחרת (ואני בטוח שיש הרבה), או שחושב שאני טועה, אני אשמח לשמוע ממכם בצורה מכבדת.

אני חושב שכולם יודעים שספירת קלוריות זה לא מספיק. זה בסך הכל האנרגיה שהגוף שלנו מקבל מהאוכל.
זה לא לוקח בחשבון איזה סוג מזון אני אוכל מאבות המזון. כל מתאמן יודע שצריך בתוך המסגרת של הספירה הקלורית לספור גם חלבון, שומן, ופחמימה.
הקלוריות בעצמם זה השערה שכל גרם פחמימה או חלבון נותנת 4 קלוריות, וכל גרם שומן נותנת 9.
מייק הטיב להסביר זאת
הערכים התזונתיים שאתם רואים בכל מה שאתם אוכלים כנראה לא מאוד מדויקים. הם מבוססים בעיקר על שיטה שנקראת Atwater (על שם מייסד השיטה) שפותחה לפני כ-100 שנה. בזמנו Atwater ביצע מחקרים על מזונות מבודדים או כחלק מדיאטה כוללת ומצא את הממוצעים שרובינו מכירים כיום: 1 גרם חלבון או פחמימה שווים ל-4 קל', 1 גרם שומן 9 קל' ו-1 גרם אלכוהול 7 קל'. את סך הפחמימות Atwater לא באמת חישב באופן ישיר אלא קיבל מנוסחה מתמטית ע"י החסרה של החלבונים, שומנים, נוזלים ואפר מסך המשקל הכולל של המוצר. הבעיה העיקרית בשיטה זו שהיא אינה מדויקת מכמה סיבות עיקריות:

1. אינה לוקחת בחשבון סיבים תזונתיים ומחשבת אותם כחלק מסך הפחמימות הכללי. לסיבים תזונתיים יש ערך קלורי מעט שונה מגרם פחמימה קלאסי. נהוג לחשוב כיום ש-1 גרם סיב תזונתי שווה לערך ל 1.5-2 קל' לגרם. דוגמאות נוספות הם סוכרים פשוטים מכילים כ-3.75 קל' לגרם מוצר ופוליולים (בין היתר פחמימה רב כהלית) יכול לנוע המספר בין 2-3 קל'/גרם.

2. רוב המידע נאסף ע"י שריפה של מזון כזה או אחר ע"י קלורימטר שזה בעצם מכשיר שמודד חום הנפלט מריאקציה כימית כלשהי (במקרה הזה שריפה של מזון) וע"י כך הערכה של הסך הקלורי של אותו מוצר (בנוסף להערכה גסה של עלות עיכול אותו מזון בגוף האדם).

3. אינו לוקח בחשבון מוצרים שמגיעים בעיקר מהצומח ששם ישנה קליפה שלעיתים גורמת לקושי בעיכול או ספיגה של אותו מזון ולכן בסופו של דבר לערך קלורי מופחת ממה שרשום על התווית בפועל.
דוגמה קלאסית לסעיף 3 הם שקדים. נמצא שב-100 גרם שקדים קלויים יש כ-630 קל'. כך לפחות רשום על התווית. אומנם, חוקרים לקחו את אותם השקדים למבחן התוצאה וניסו למצוא כמה מהם באמת מתעכלים בגוף האדם וכמה יוצאים בסופו של דבר בצואה ולא נספגים כנדרש. ע"י מודלים ומכשור כזה או אחר, יכלו החוקרים לחשב כמה קלוריות לערך נספגו בגוף האדם. באופן דיי מפתיע, ל-100 גרם שקדים נספג בגוף האדם רק 460 קל'. ז"א סטייה של כ-170 קל' ל-100 גרם מוצר (כ-25% הפרש) בין מה שכתוב על התווית לבין מה שמתרחש בפועל.
(תזונה ותוספים - האם קלוריה שווה לקלוריה?) ציטטתי את ההודעה שלו, כי יש אנשים שמגיבים בלי לקרוא את הקישור, וזה חבל)
לצורך חיטוב, אם תהיו בגרעון קלורי, אתם קרוב לוודאי שתרדו במשקל שלכם, פשוט בגלל שהגוף שלכם באופן טבעי משתמש ביותר אנרגיות ממה שהוא מקבל, ולכן הוא צריך להתחיל להשתמש בגוף עצמו כדי לקבל את מה שחסר לו.
ואם החישוב של 4,9,4 לא נכון, הרווחתם וקיבלתם פחות קלוריות.

כל זה נכון וטוב למי שמחפש לרדת במשקל.
אבל אם אתם מנסים להתקדם במשקלים שאתם מרימים, או לגדול במסה, זה מאוד משנה איזה סוג קלוריות אתם אוכלים.
אז דבר ראשון, צריך לספור כמות חלבון רצויה כדי להתקדם, אחרי הכל, השריר עשוי מחלבון. דבר שני צריך לצרוך פחמימות (הייתם חושבים שזה מובן מאליו, אז משום מה זה לא), ומספיק פחמימות. האנרגיה הוא היכולת שלנו לזוז בכלל ולהתאמן. השומן חיוני להמון דברים, בין היתר, הורמונים.
אז עד כאן אני חושב שהכל מוסכם:
  • לספור קלוריות.
  • ובתוך הספירה הזאת, לספור אבות מזון.
אבל אני רוצה להציע כאן עוד רעיון שהרבה מפספסים, וחושבים שזה לא חשוב משום מה לאימונים, ורק רלונטי לבריאות.
אם הסכמתם שחישוב הקלוריות שלכם לא מדויקות, יוצא שיש סיכוי גדול שאתם לא אוכלים מספיק גם אם רשום שאכלתם מספיק קלוריות (ולא מספיק מאבות המזון), והפער יכול להיות גדול מאוד, תלוי איזה סוגי מזון אכלתם (כמו שמייק ציין).
אני מאמין שמזון הוא לא רק מתחלק לאבות המזון, כמו שמוסכם שהוא לא מתחלק רק לקלוריות.
בתוך אבות המזון יש סוגים שונים של מזון (ואני לא מציין את זה לצורך בריאות בכללי, אלא זה לצורך התקדמות באימונים למקסימום שלכם).
לדוגמא פחמימות:
יש פחמימות בדגנים, ויש בפירות ואפילו בירקות. בדגנים יש בלי הסיבים התזונתיים, ויש עם. יש דגנים עם גלוטן, ויש בלי. לחיטה יש יותר וויטמין E משמעותית מדגנים אחרים. ולשיפון יש הרבה מחומצת האמינו טירוזין. גם פירות הם פחמימות שמכילות הרבה יותר מהמינרל אשלגן ביחס לדגנים. וגם לקטניות יש פחמימות.

בחלבון שלכם יש חלבון שאתם אולי רגישים אליו כמו חלב, וסופגים ממנו פחות כתוצאה משילשול. אם נהיה לכם נזלת כשאתם אוכלים חלב, תדעו שהריר הזה הוא חלבון, ואתם מאבדים אותו כשאכלתם את האלרגן שלכם. חלבון הגלוטן שלא מתאים למישהו ספציפית, גונב גם ברזל הרבה פעמים, ולא נספג כמו שהייתם רוצים.

גם בשומן יש הרבה סוגים כמו שומן רווי שמגיע לכם מהחי שידוע כמגביר כולסטרול. שומן רווי מהצומח כמו קוקוס ובוטנים שמכילים חומצות שומניות שונות. וכמובן שיש שומן בלתי רווי כמו שמן זית, קנולה בקבישה קרה שמכילים את האומגות (3,6,9). יש כמובן את השומן מהדגים שמכילים EPA ו DHA.

בכל סוג מזון יש סוגים ומינונים שונים של וויטמינים, מינרלים ופיטו כימיקלים. כדי להשיג את כולם צריך תפריט מגוונת.

אני מציע:
  1. שמתוך החלבון שאתם אוכלים, תוודאו שזה חלבון שאתם לא אלרגים אליו. אל תנסו להיות גיבורים נגד הגוף שלכם.
  2. תאכלו פחמימות מדגנים מלאים, פירות וירקות בשפע, ולמה לא, קטניות.כך תקבלו אנרגיה איטית לגוף במהלך היום. הרעיון הוא לקבל מזון שמכיל את החומרים שיעזרו לגוף שלך לקבל את המזון עם מינימום ביזבוז חומר. הגוף מקבל את אבות המזון עם הוויטמינים והמינרלים שחיוניים לניצול של האוכל, במקום שהגוף יצטרך להשתמש במאגר הפרטי שלו. הסיבים התזונתיים מיועדים לעזור לגוף לקבל את מה שטמון באוכל (אבות המזון), אם זה על ידי התרבות החיידקים הטובים במעיים, או על ידי הגברת פראסתלטיקה (הפעילות השרירית) של המעיים.
  3. אני ממליץ על שומן בעל תפקידים רבים יותר מרק כולסטרול. עדיף שמן בלתי רווי מאשר רווי.
  4. וחשוב שלא לאכול מזון ריק, מזון עם ערך קלורי גבוה ותו לא. במזון שלנו יש הרבה יותר ממה שהצלחנו לראות בעינים עד היום. כמו שבמאה השנה האחרונות גילינו הרבה דברים חדשים במזון. יש עוד הרבה שנסתר עדיין מן העין. תעדיפו לאכול את המזון כמו שהטבע (או אלוקים) יעד לנו. מזון שלא מועיל לגוף הרבה, והשיקול לקחת אותו הוא נטו הטעם, זה לא יעזור לאימונים שלכם כמו שמזון אחר יכול. תעדיפו מזונות על פי הטעם בתוך המסגרת של מה שמועיל לגוף שלכם.
כתוצאה מתזונה כזאת, הגוף שלכם מקבל הרבה יותר מאנרגיה. הוא מקבל את אבני היסוד כדי להשתמש באנרגיה באפקטיביות (חילוף חומרים תקין), להעביר את החלבון למקומות הנכונים. וכמובן שהגוף הוא מערכת שחשוב שכל בורג יהיה מחובר כדי לקבל מקסימום תוצאות.

המינוס הגדול
בזה. זה שאתה מקבלים פחות אנרגיה (קלוריות) ממה שרשום שאתם מקבלים. ואתם משקיעים הרבה אנרגיה על פירוק המזון שלכם.
הפיתרון הוא פשוט, להיות בפלוס קלורי גדול יותר. אתם תראו שמה שרשום על האריזה לא נוגע אליכם. אתם זקוקים ליותר קלוריות ככאלה שאוכלים מזון שבאמת הערך הקלורי שלהם נמוך יותר.
בתזונה כזאת, אי אפשר להסתמך על קלוריות בלבד. ואני מאמין שתראו תוצאות מקסימליות באימונים.
אז לפעמים אני כותב שקלוריות זה חרטא. זה לא באמת כוונתי, כוונתי שאתם לא יכולים לספור קלוריות בלבד ולצפות להתחזק (כמו שאם הקלוריות שלכם מפחמימות או שומן בלבד). כך גם אתם לא יכולים לאכול סתם מאבות המזון ולהגיע למקסימום שלכם באימונים.
"כדי להיות יותר טוב מכל השאר, צריך לעשות משהו שכל השאר לא עושים".

נערך לאחרונה:
הוא מצליח להשתמש באבות המזון בצורה נכונה יותר ולעזור למתאמן להיות חזק, שרירי, חטוב יותר.
לא ברמה כזאת שמשנה יותר מדי.
לא משנה איך תכניס את אבות המזון לגוף,הם מתפרקים לאותו תוצר.
בורקס/אורז מלא לגלוקוז
שייק חלבון/שניצל לחומצות אמינו
שמן קנולה/אגוזים לטריגלצרידים
הגוף שלך ינצל את המשאבים האלה בדיוק אותו דבר,הוא לא יודע מה אכלת,הוא רק יודע שהוא קיבל אב מזון מסויים.

מינרלים,ויטמינים ותזונה מאוזנת יתרמו קצת יותר מ"אכול כפי יכולתך" אבל לא ברמות קריטיות

אשתף ארוחת בוקר שלי. אני אישית אוכל לפי התיאבון שלי בלבד ולא סופר דבר, כך שזה די גמיש ומשתנה.
בערך ליטר מיץ גזר, תפוחים וג'ינג'ר. קוואקר גס עם מים חמים קינמון צימוקים ודבש. 4 ביצים XL מטוגנות במעט שמן זית.
ארוחת צהריים לפני אימון אורז מלא, חזה עוף או דג מושט עם סלט עצבני עם כל הצבעים שאני מוצא (סלק חי, גזר, קייל, בצל ירוק, גמבה, עגבניות...).
זה הכיוון בגדול של הצורה שאני אוכל.
פשוט מיישם את מה שאני ממליץ בהודעה שלי.
ולמי שרוצה לראות איזה תוצאות זה נתן לי,מומלץ לעקוב אחריי המסלול האישי שלי.

בריאות ישפיע על התוצאות של פיתוח שריר. בגלל שבריאות זה הורמוניה בין האיברים של הגוף שלי אחד עם השני (ספר מארק).
כשהגוף מכיל את הוויטמינים, מינרלים, ופיטונוטריאנטים שחיוניים לו, הוא מצליח להשתמש באבות המזון בצורה נכונה יותר ולעזור למתאמן להיות חזק, שרירי, חטוב יותר.
סוג המזון משנה בתוך המשפחה של האב מזון. כמו שהברתי בהודעה הראשונה שלי.
רגע רגע, אתה כולכך חזק בתחום של הפיתוח גוף ומבין עניין וזה אבל לא סופר את הערכים שלך? לא ברור לי איך אפשר להתקדם בלי ספירת ערכים וידיעתם..

• פותח/ת השרשור
רגע רגע, אתה כולכך חזק בתחום של הפיתוח גוף ומבין עניין וזה אבל לא סופר את הערכים שלך? לא ברור לי איך אפשר להתקדם בלי ספירת ערכים וידיעתם..
תתפלא, רוב המתאמנים ברמה של תחרויות כמוני לא סופרים קלוריות. אלא רק חלבון, וגם זה לא על הקשקש.
אולי בגלל שאני במצב שיודע כמה אני צריך בלי לספור כל מאכל. לא יודע, אבל אף פעם לא ספרתי, ולא אף אחד מהמתחרים האחרים שאני מכיר.
אולי לתחרות בילדינג צריך לספור.
לא ברמה כזאת שמשנה יותר מדי.
לא משנה איך תכניס את אבות המזון לגוף,הם מתפרקים לאותו תוצר.
בורקס/אורז מלא לגלוקוז
שייק חלבון/שניצל לחומצות אמינו
שמן קנולה/אגוזים לטריגלצרידים
הגוף שלך ינצל את המשאבים האלה בדיוק אותו דבר,הוא לא יודע מה אכלת,הוא רק יודע שהוא קיבל אב מזון מסויים.

מינרלים,ויטמינים ותזונה מאוזנת יתרמו קצת יותר מ"אכול כפי יכולתך" אבל לא ברמות קריטיות
בוא לא נסכים, התוצאות שלך אולי מגיעות ממעבדה, שלי מוויטמינים ומינרלים וסוגי מזונות יעילים של אבות המזון.
יש מזונות שיתנו לך להרגיש שהם שונים מבני דודיהם. תאכל אותו כמות פחמימה מורכבת לעומת סוכר מזוקק ותרגיש פיזית אחרת. יש הבדלים לגוף.

תתפלא, רוב המתאמנים ברמה של תחרויות כמוני לא סופרים קלוריות. אלא רק חלבון, וגם זה לא על הקשקש.
אולי בגלל שאני במצב שיודע כמה אני צריך בלי לספור כל מאכל. לא יודע, אבל אף פעם לא ספרתי, ולא אף אחד מהמתחרים האחרים שאני מכיר.
אולי לתחרות בילדינג צריך לספור.

בוא לא נסכים, התוצאות שלך אולי מגיעות ממעבדה, שלי מוויטמינים ומינרלים וסוגי מזונות יעילים של אבות המזון.
יש מזונות שיתנו לך להרגיש שהם שונים מבני דודיהם. תאכל אותו כמות פחמימה מורכבת לעומת סוכר מזוקק ותרגיש פיזית אחרת. יש הבדלים לגוף.
מי אמר שלא יהיו הבדלים מבחינת הרגשה פיזית? כל הדיבור פה הוא נטו על גדילה, וקשה לסתור עובדה חזקה מאד בתחום הפיתוח גוף: מאזן קלורי.

• פותח/ת השרשור
מי אמר שלא יהיו הבדלים מבחינת הרגשה פיזית? כל הדיבור פה הוא נטו על גדילה, וקשה לסתור עובדה חזקה מאד בתחום הפיתוח גוף: מאזן קלורי.
השתמשתי בדוגמה של הבדל בהרגשה פיזית בין שני סוגי מזון מאותו אב מזון, כדי להמחיש את ההבדל שקיים בינהם למרות שהם מאותו אב מזון.
מאזן קלורי הוא באמת הדבר היחיד שמשנה במשקל. אבל בגלל שהמושג קלוריות כל כך מעופף מכמה סיבות (זה משתנה בין סוגי המזון, בישול, אדם, וכו'...), המלצתי לכאלה שסופרים קלוריות להכניס סוגי מזונות טובים בתוך מסגרת הקלוריות, והם כנראה יגלו שהם צריכים להוסיף קלוריות מעבר למה שהיו צריכים עם מזונות פחות טובים.
לכאלה כמוני שלא סופרים קלוריות, סוג המזון הוא קריטי. אם אוכל בורקס עד שאני שבע, אתנפח. אבל בגלל שאני אוכל מזון "בריא". אני שבע כשצריך, ומכניס מזון איכותי שבונא את הגוף שלי, ואת הבריאות שלי.

השתמשתי בדוגמה של הבדל בהרגשה פיזית בין שני סוגי מזון מאותו אב מזון, כדי להמחיש את ההבדל שקיים בינהם למרות שהם מאותו אב מזון.
מאזן קלורי הוא באמת הדבר היחיד שמשנה במשקל. אבל בגלל שהמושג קלוריות כל כך מעופף מכמה סיבות (זה משתנה בין סוגי המזון, בישול, אדם, וכו'...), המלצתי לכאלה שסופרים קלוריות להכניס סוגי מזונות טובים בתוך מסגרת הקלוריות, והם כנראה יגלו שהם צריכים להוסיף קלוריות מעבר למה שהיו צריכים עם מזונות פחות טובים.
לכאלה כמוני שלא סופרים קלוריות, סוג המזון הוא קריטי. אם אוכל בורקס עד שאני שבע, אתנפח. אבל בגלל שאני אוכל מזון "בריא". אני שבע כשצריך, ומכניס מזון איכותי שבונה את הגוף שלי, ואת הבריאות שלי.
מסכים לגמרי עד "ומכניס מזון איכותי שבונה את הגוף שלי" - אתה תגדל גם מבורקסים בהנחה והתנאים מתקיימים

• פותח/ת השרשור
מסכים לגמרי עד "ומכניס מזון איכותי שבונה את הגוף שלי" - אתה תגדל גם מבורקסים בהנחה והתנאים מתקיימים
איכות מזון הוא בדברים האחרים שבמזון מלבד אבות המזון הבסיסיים, כמו וויטמינים, מינרלים, סיבים, חומצות שומניות, פיטונוטריאנטים, אנזימים ועוד הרבה שעוד לא ראינו אולי בעיניים שלנו.
אבות המזון הם אותו דבר בין סוכר מזוקק לשיבולת שועל, אבל כל הדברים שנמצאים עם האב מזון, עושים את "כל" ההבדל.
הרגשת שובע כשצריך, סוכר דם מאוזן, מניעת עצירות ובעיות עיכול, לחץ דם תקין, ובקיצור "בריאות".
כשהמזון שאתה אוכל מכיל את הדברים הקטנים שעוזרים ל"בריאות" הגוף, הגוף שלך יתפקד הרבה יותר טוב מאשר שהיית נותן לו רק אבות מזון.

איכות מזון הוא בדברים האחרים שבמזון מלבד אבות המזון הבסיסיים, כמו וויטמינים, מינרלים, סיבים, חומצות שומניות, פיטונוטריאנטים, אנזימים ועוד הרבה שעוד לא ראינו אולי בעיניים שלנו.
אבות המזון הם אותו דבר בין סוכר מזוקק לשיבולת שועל, אבל כל הדברים שנמצאים עם האב מזון, עושים את "כל" ההבדל.
הרגשת שובע כשצריך, סוכר דם מאוזן, מניעת עצירות ובעיות עיכול, לחץ דם תקין, ובקיצור "בריאות".
כשהמזון שאתה אוכל מכיל את הדברים הקטנים שעוזרים ל"בריאות" הגוף, הגוף שלך יתפקד הרבה יותר טוב מאשר שהיית נותן לו רק אבות מזון.
שוב, לא חולק על זה.

@elchonon
@עזוב..
חבר'ה כולנו מסכימים על אותו דבר בדיוק,פשוט מדברים בשפה אחרת.
אלחנן,אתה מנסה לדבר רוסית עם ברזילאי פה..למרות שאתם באותה דעה בדיוק.

אבות המזון הם אותו דבר בין סוכר מזוקק לשיבולת שועל

זה הדבר היחיד שאני והבחור השני טענו.

על זה לא דיברנו בכלל,ושנינו הסכמנו איתך שכאן באמת יש הבדל.

• פותח/ת השרשור
אני מנסה לחתור לפשרה,לשלום בינינו ואתה מתעקש לקבל יותר.. מזכיר לי משהו
אני לא צריך פשרה. הבעתי את דעתי ואתה לא חייב להסכים איתה. אתה לא צריך לכתוב שאנחנו בעצם מסכימים, אם אנחנו לא.

• פותח/ת השרשור
אבל הסכמנו איתך על משהו. אולי לא שמת לב
זכותכם.
כל עוד הגוף מקבל את מה שהוא צריך למטרת בניית מסת שריר , אין שום סיבה שבאוכל נקי יראו תוצאות ובאוכל לא נקי לא יראו.
בוא נסכים לא להסכים. אני שיתפתי את נסיוני, ואתה את שלך. יש לי תוצאות, מהדרך שלי, ואשמח לשמוע על שלך. מה אתה אוכל, ואיך אתה מתקדם?

אתם מפספסים שנות אור את הנקודה של אלחנן. עזבו עכשיו עליה במשקל. בן אדם שאוכל יותר
זכותכם.

בוא נסכים לא להסכים. אני שיתפתי את נסיוני, ואתה את שלך. יש לי תוצאות, מהדרך שלי, ואשמח לשמוע על שלך. מה אתה אוכל, ואיך אתה מתקדם?
אפשר לשאול האם ניסיתה פעם לאכול בצורה ״מלוכלכת״ (מן הסתם עם כל הערכים שאתה צריך) ולא גדלתה? סתם מעניין

• פותח/ת השרשור
אפשר לשאול האם ניסיתה פעם לאכול בצורה ״מלוכלכת״ (מן הסתם עם כל הערכים שאתה צריך) ולא גדלתה? סתם מעניין
בצורה מלוכלכת הגעתי למ"ג 90 עם בנץ' 140. שם נתקעתי.
זה יפה, והייתי מאוד מרוצה מעצמי, כשאכלתי יותר עליתי במשקל גוף, אבל מעט מאוד במשקלי עבודה.
אחרי תקופה מאוד ארוכה שנסיתי לשנות את התוכנית שלי ולעשות כל מה שיכולתי לעשות כולל הרבה יותר חלבון. רק השמנתי.
בגלל בעיות רפואיות החלטתי לנסות לאכול יותר בריא, ואפילו לאכול פחות חלבון. פחדתי שאאבד הכל, אבל הייתי מוכן לקחת סיכון, כי ידעתי שלחזור לאן שהייתי, יהיה מאוד קל בשבילי, ואין לי מה להפסיד אם אנסה.
אז באמת אכלתי אחרת, כמו שאני ממליץ כאן, תוך זמן קצר שקלתי 80 ק"ג ודחקתי 160 בנץ'.
עם מסה מלוכלכת השמנתי לא מעט, היום אני מחוטב וחזק יותר.
כדי ליצבור מסה בלי להשמין, ולקבל כוח, הפרטים שציינתי חשובים.

בצורה מלוכלכת הגעתי למ"ג 90 עם בנץ' 140. שם נתקעתי.
זה יפה, והייתי מאוד מרוצה מעצמי, כשאכלתי יותר עליתי במשקל גוף, אבל מעט מאוד במשקלי עבודה.
אחרי תקופה מאוד ארוכה שנסיתי לשנות את התוכנית שלי ולעשות כל מה שיכולתי לעשות כולל הרבה יותר חלבון. רק השמנתי.
בגלל בעיות רפואיות החלטתי לנסות לאכול יותר בריא, ואפילו לאכול פחות חלבון. פחדתי שאאבד הכל, אבל הייתי מוכן לקחת סיכון, כי ידעתי שלחזור לאן שהייתי, יהיה מאוד קל בשבילי, ואין לי מה להפסיד אם אנסה.
אז באמת אכלתי אחרת, כמו שאני ממליץ כאן, תוך זמן קצר שקלתי 80 ק"ג ודחקתי 160 בנץ'.
עם מסה מלוכלכת השמנתי לא מעט, היום אני מחוטב וחזק יותר.
כדי ליצבור מסה בלי להשמין, ולקבל כוח, הפרטים שציינתי חשובים.
אבל כבר דובר רבות על כך שמסה מלוכלכת זה עיניין של מאזן קלורי. הרי יש הבדל בין מאזן חיובי 500 ק׳ לבין 1000+.. זה של ה 1000 ישמין הרבה יותר מזה של ה 500 ק׳ (מתאמנים אותו הדבר לצורך העיניין). ובעצמך אמרתה שהיו לך בעיות בריאותיות - אולי זה מה שעצר אותך מלהתקדם? אולי היה חסר לך עוד אוכל? שינוי בתוכנית האימונים?

• פותח/ת השרשור
אבל כבר דובר רבות על כך שמסה מלוכלכת זה עיניין של מאזן קלורי. הרי יש הבדל בין מאזן חיובי 500 ק׳ לבין 1000+.. זה של ה 1000 ישמין הרבה יותר מזה של ה 500 ק׳ (מתאמנים אותו הדבר לצורך העיניין).
נכון מאוד, אבל אי אפשר למזער את החשיבות של ערך תזונתי במזון מלבד אבות המזון.
אני לא בא לומר אם לספור קלוריות או לא. רק באתי להביא מודעות לערך תזונתי מלבד אבות המזון בשביל פיתוח גוף.
מפלוס קלורי גדול מידי נשמין, ומנייטרלי לא נתקדם. אבל מסוגי הקלוריות במסגרת הפלוס הנכון, לא נשמין ונתחזק.
כמה שהפלוס גדול מידי, נסכן השמנה גדולה יותר, אבל זה לא מתיחס לחשיבות של איכות המזון. איכות מזון ידאג לכמה דברים חשובים בגוף שלנו כדי לנצל מזון בצורה טובה יותר. קריאטין לא מכיל חלבון, אבל עוזר למסה (למרות שהוא לא אב מזון), גם וויטמינים B עוזרים לנצל אנרגיה, ואין צורך להתנפל על תוסף כזה או אחר, פשוט לדאוג שהם נמצאים במזון, כי הם לא רק ינצלו אנרגיה, גם ירכיבו את הגוף שלנו.
סידן מביא חלבון לעצמות, אבץ מביא חלבון לשיער (השיער 99% חלבון).
זה אומר שכדי שאבות מזון יעשו את התפקידים שלהם ולא ישמינו אותנו או יהפכו לאנרגיה זמינה (אם נהיה במינוס קלורי) צריך את כל הערכים התזונתיים השונים.
אימון שורף קלוריות, אבל במידה והשמנה הוא לא הבעיה היחידה שלך (ואתה רוצה להתחזק גם כן), דרוש יותר מחישוב קלוריות בלבד לדעתי.

זכותכם.

במסה האחרונה שלי אכלתי חצי נקי חצי מלוכלך.
שמתי דגש מאד גדול על רדיפה אחרי משקלי העבודה במסה, ותוך חודשיים סיימתי מסה עם משקלי עבודה מכובדים מאד וגדילה מאד מאד משמעותית, ברוך השם.
חודש וחצי עבר מאז סיום המסה, ואני שוקל כעת 9 קילו פחות. אני נראה גדול יותר ומצליח להרים יותר אפילו, ברוך השם. מרוצה מאד, ושמח מאד, ברוך השם.
נכון מאוד, אבל אי אפשר למזער את החשיבות של ערך תזונתי במזון מלבד אבות המזון.
אני לא בא לומר אם לספור קלוריות או לא. רק באתי להביא מודעות לערך תזונתי מלבד אבות המזון בשביל פיתוח גוף.
מפלוס קלורי גדול מידי נשמין, ומנייטרלי לא נתקדם. אבל מסוגי הקלוריות במסגרת הפלוס הנכון, לא נשמין ונתחזק.
כמה שהפלוס גדול מידי, נסכן השמנה גדולה יותר, אבל זה לא מתיחס לחשיבות של איכות המזון. איכות מזון ידאג לכמה דברים חשובים בגוף שלנו כדי לנצל מזון בצורה טובה יותר. קריאטין לא מכיל חלבון, אבל עוזר למסה (למרות שהוא לא אב מזון), גם וויטמינים B עוזרים לנצל אנרגיה, ואין צורך להתנפל על תוסף כזה או אחר, פשוט לדאוג שהם נמצאים במזון, כי הם לא רק ינצלו אנרגיה, גם ירכיבו את הגוף שלנו.
סידן מביא חלבון לעצמות, אבץ מביא חלבון לשיער (השיער 99% חלבון).
זה אומר שכדי שאבות מזון יעשו את התפקידים שלהם ולא ישמינו אותנו או יהפכו לאנרגיה זמינה (אם נהיה במינוס קלורי) צריך את כל הערכים התזונתיים השונים.
אימון שורף קלוריות, אבל במידה והשמנה הוא לא הבעיה היחידה שלך (ואתה רוצה להתחזק גם כן), דרוש יותר מחישוב קלוריות בלבד לדעתי.
אתה תעלה שומן גם אם תחשב כל קלוריה ותבחר את המאכלים הכי בריאים, בהנחה שאתה אוכל במאזן חיובי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית