הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה לגבי סטים עם משקלים מהכבד אל הקל

זוזו

משתמש מתחיל
111
12
נק' מוניטין:
16
111
12
שלום לכולם
משקל 76 גובה 177 גיל 61. מתאמן 6-7 חדשים FBW. סקוואט, דדליפט, לחיצות כתפיים, מתח, בנץ פרס, תרגיל ליד קידמית וליד אחורית. 4 סטים 6-12 חזרות.
רציתי לשאול על יתרונות וחסרונות של תרגול הסט בשיטה הזאת:
חזרות עד כשל במשקל בו אפשר -10-8 חזרות, מיד אחריו בלי מנוחה, חזרות על כשל עם 70 אחוז משקל ומיד אחריו חזרות עד כשל עם 30 אחוז משקל. 3 סטים כאלה לתרגיל. יכול להיות שיש שם לסגנון הזה אבל אני לא מכיר. ראיתי את זה באינטרנט וניסיתי לעשות בעיקר ליד קידמית ויד אחורית וכתפיים. אני מנסה כי אני לא ממש מרגיש גדילה בחודשים האחרונים ורציתי קצת להגביר סטרס על השרירים.
חסרונות לעומת יתרונות, מישהו יודע?

משקלים כבדים זה לא בהכרח המפתח לההתקדמות לפעמים זה מתכון לפציעה
זה ממש לא מתכון לפציעה אם אתה עושה את זה נכון, פציעות לרוב מתרחשות כתוצאה מנפח (overuse injury) או כתוצאה מעומס פתאומי, כמו עליה משמעותית בנפח או עצימות בתקופה קצרה מאוד

אני חושב באמת אלה שמתאמנים כבר 20 שנה וניסו כבר את כל האופציות האפשריות, מה הם עושים במצבים כאלה
הם מתחזקים. אין מה לעשות, אתה לא יכול להיות גדול בלי להיות חזק, ואתה לא יכול להיות באמת חזק בלי להיות גדול (כמובן הכל יחסי).
אתה לא תמיד יכול להוסיף חזרות, וסטים, ודרופ סטים ומה לא, יש לך זמן ומשאבים מוגבלים. דרך טובה לדאוג שתוכנית נפח ומה תמשיך לעבוד, יהיה כמה בלוקים של כוח לפני כהכנה, ככה גם שימוש באותה תוכנית יעבוד בגלל שאתה משתמש במשקלים גבוהים יותר, וזה למה הנפח גדול יותר.

זה שאתה מתאמן הרבה זמן זה לא אומר שאתה מתאמן כמו שצריך במשך כל התקופה. אני יכול להצביע על אינספור אנשים שמתאמנים במשך 20-30 שנה, משקיעים הרבה אבל נראה אותו דבר בעשור האחרון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית