הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בנוגע לדלליפט ואמות

אילן חסוי

משתמש פעיל
301
34
נק' מוניטין:
25
301
34
היי ,
אני רוצה לבצע שינוי בתוכנית אימונים ולהוסיף דדליפט כתרגיל לגב
אך המטרה העיקרית היא לבצע שינוי מקצה לקצה בחוזק האמות.
האם יש אחיזה מסוימת שתיתן דגש גדול לפיתוח חוזק וגודל באמות?
בנוסף לזה אוסיף 2 תרגילים באימון יד קדמית של אמות על מנת לבצע ביצוע מקסימלי.

אז תסביר לי איך הטופ של הפווארליפטרים שהם מתאמנים ללא רצועות אתה יכול לראות שהם לא על אותה סוג אחיזה??
כי רצועות מאפשרות לך להרים את המשקל בצורה נוחה יותר, כש-2 הידיים נמצאות בצורה שווה על המוט. אבל כשאתה לא יכול להרים בתחרות עם רצועות אתה צריך למצוא דרך שהמוט לא יתגלגל לך מהיד. דרך אחת זה ההוק גריפ, שנועל את היד מהצד השני. הדרך השניה זה האחיזה המשולבת שלא נותנת למוט להתגלגל לשום כיוון, כי אתה אוחז אותו מ-2 כיוונים שונים. בשביל להתחזק בדדליפט זה באמת לא משנה באיזו אחיזה תשתמש, או אם תשתמש ברצועות, אבל כדי לשפר את האחיזה, שהיא חלק חשוב מהדדליפט בתחרות (בתור אחד שהפיל משקל בתחרות, אני מבטיח לך שזה חשוב) צריך להתאמן לפחות חלק מהזמן ללא רצועות

אני אומר לך מה למדתי מפוואר ליפטרים מתחרה
אני בעצמי פאוורליפטר תחרותי, מתאמן עם פאוורליפטרים ומאמן חלק, אז גם לי יש לא מעט ניסיון

הדיון כאן מגוכח.
15-20 חזרות בדדליפט.....לא סתם שאלתי היה לי ברור שאתה קצת קוקו (זה בסדר כולם לומדים)
למה קוקו ? עשיתי את זה כמה פעמים ובלי רצועות, זה מאוד יחזק את האמות שמגיבות להרבה חזרות.
ביצעתי 200 קילו כפול 15 חזרות פעם, מי שלא ניסה לא יודע מה זה גיהנום.
אבל כדי לשפר את האחיזה, שהיא חלק חשוב מהדדליפט בתחרות (בתור אחד שהפיל משקל בתחרות, אני מבטיח לך שזה חשוב) צריך להתאמן לפחות חלק מהזמן ללא רצועות
למה רק חלק מהזמן. מתי תמליץ על רצועות בדדליפט?

הדיון כאן מגוכח.

למה קוקו ? עשיתי את זה כמה פעמים ובלי רצועות, זה מאוד יחזק את האמות שמגיבות להרבה חזרות.
ביצעתי 200 קילו כפול 15 חזרות פעם, מי שלא ניסה לא יודע מה זה גיהנום.

קוקו זה השילוב של כל מה שהלך כאן עם הבחור. לא ראיתי בן אדם שעושה 20 חזרות דדליפט על בסיס קבוע אולי אני טועה..

לא נפוץ אמנם, אבל שמעתי על דברים כאלה.

שקוראים מה הבחור רושם הוא לא עושה את זה כי הוא יודע מה הוא עושה, הוא עושה כי הוא חושב שזה כמו בייספס curls
''אם אתה עושה לבייספס 15 חזרות למה לא גם לדדליפט'' הוא לא מבין את ההבדלים ביניהם, אני גם לא מתיימר ללמד אותו
ואומר לו שסך הכל כולם לומדים....הוא נשמע שטוף מוח שלא מודע להקשר של רצועות ואחיזה.

שקוראים מה הבחור רושם הוא לא עושה את זה כי הוא יודע מה הוא עושה, הוא עושה כי הוא חושב שזה כמו בייספס curls
''אם אתה עושה לבייספס 15 חזרות למה לא גם לדדליפט'' הוא לא מבין את ההבדלים ביניהם, אני גם לא מתיימר ללמד אותו
ואומר לו שסך הכל כולם לומדים....הוא נשמע שטוף מוח שלא מודע להקשר של רצועות ואחיזה.
מסכים, הנושא מעורר צחוק.

מסכים, הנושא מעורר צחוק.
לא דיברתי בחיים על רצועה למה סתם לחזק בן אדם??

דיברתי על סוגי אחיזה וחיזוק האמות,ואמרתי שיש פאוורלפטרים שמשתמשים באחיזה רגילה והבאתי סרטונים של אנשים באחיזה עם 250 קילו פלוס .
זה הכל.

לא דיברתי בחיים על רצועה למה סתם לחזק בן אדם??

דיברתי על סוגי אחיזה וחיזוק האמות,ואמרתי שיש פאוורלפטרים שמשתמשים באחיזה רגילה והבאתי סרטונים של אנשים באחיזה עם 250 קילו פלוס .
זה הכל.

חבר יקר אני מקווה שאתה תצליח בקרוב מאוד להבין שאתה לא מבין יותר מידי ותיתן הזדמנות לטובים ממך ללמד אותך
כמו שאני עשיתי, תשפיל ראש ותלמד וזהו לא צריך להיכנס ראש בקיר ולהתווכח עם אנשים עם הרבה יותר זמן ממך בתחום + ניסיון בשטח (לא מדבר עלי)
כל הדיון הזה אתה סתרת את עצמך וניסית לצאת צודק, איך זה עוזר לך בחדר כושר? מה תתווכח עם עצמך באמצע סטים?
קח קערה עם אורז שב מהצד ותקרא. אל תהיה ראש בקיר שאתה לא מבין יותר מידי זה מיותר תאמין לי שהייתי שם...

15-20 חזרות בדדליפט.....לא סתם שאלתי היה לי ברור שאתה קצת קוקו (זה בסדר כולם לומדים)

נסביר לך כי למה לא.
אתה במלא בן אדם שיורד על בן אדם שאפילו המנהל הראשי הצדיק אותו באשכול לפחות היית קורא את כל האשכול חחחח

שאתה עושה חזרות של 15-20 אתה עדיין עובד היפוטרפיה דד ליפט בבילדינג זה שונה מכח ,אין שום סיבה לעשות 5 חזרות עם משקח גבוה אם המטרה שלך היא לא כח מרבי.

ככל שאתה עובד חזרות גבהות יותר ככה אתה מפתח
יותר קשר מוח שריר זה הדרך הכי טובה לעבוד על טכניקה ואתה גם בונה שריר,אני אוהב מספר חזרות גבוה והרבה בודיבלדרים מתאמנים עם מספר חזרות של 15-20 .

אם יש לך שאלות אני אשמח לעזור אם אתה לא מבין על מה אתה מדבר זה בסדר אני אסביר לך.
חבר יקר אני מקווה שאתה תצליח בקרוב מאוד להבין שאתה לא מבין יותר מידי ותיתן הזדמנות לטובים ממך ללמד אותך
כמו שאני עשיתי, תשפיל ראש ותלמד וזהו לא צריך להיכנס ראש בקיר ולהתווכח עם אנשים עם הרבה יותר זמן ממך בתחום + ניסיון בשטח (לא מדבר עלי)
כל הדיון הזה אתה סתרת את עצמך וניסית לצאת צודק, איך זה עוזר לך בחדר כושר? מה תתווכח עם עצמך באמצע סטים?
קח קערה עם אורז שב מהצד ותקרא. אל תהיה ראש בקיר שאתה לא מבין יותר מידי זה מיותר תאמין לי שהייתי שם...
חחחחחח עד פעם אתה מדבר בלי לקרוא.
חחחח דווקא המנהל ראשי הצדיק אותי בוויכוח לא דברתי לעולם על רצועות .
דיברתי על סוגי אחיזה ועל החוזק של באמות

ואמרתי שלמדתי מהאמנת שלי שהיא פוואר לפטרית מתחרה שלא משנה איזה אחיזה אתה עושה והוא הסביר לי את דעתו.

חחחחחחחחח
עזוב תוריד תראש אחי חחחחחחחחחחחחחח
חחחחחחחחחח חחחחחחחחחח
עזוב בטח אתה נראה בהתאם לידע שלך חחחחחחחחחחחחח

אבל נסביר לך כי למה לא.
אתה במלא בן אדם שיורד על בן אדם שאפילו המנהל הראשי הצדיק אותו באשכול לפחות היית קורא את כל האשכול חחחח

שאתה עושה חזרות של 15-20 אתה עדיין עובד היפוטרפיה דד ליפט בבילדינג זה שונה מכח ,אין שום סיבה לעשות 5 חזרות עם משקח גבוה אם המטרה שלך היא לא כח מרבי.

יותר קשר מוח שריר זה הדרך הכי טובה לעבוד על טכניקה ואתה גם בונה שריר,אני אוהב מספר חזרות גבוה והרבה בודיבלדרים מתאמנים עם מספר חזרות של 15-20 .

אם יש לך שאלות אני אשמח לעזור אם אתה לא מבין על מה אתה מדבר זה בסדר אני אסביר לך.

חחחחחח עד פעם אתה מדבר בלי לקרוא.
חחחח דווקא המנהל ראשי הצדיק אותי בוויכוח לא דברתי לעולם על רצועות .
דיברתי על סוגי אחיזה ועל החוזק של באמות

ואמרתי שלמדתי מהאמנת שלי שהיא פוואר לפטרית מתחרה שלא משנה איזה אחיזה אתה עושה והוא הסביר לי את דעתו.

חתרת למשהו אחד והוא התפשר איתך על משהו אחר (אין לי שמץ איך) ואז רכבת על זה בתור זה שאתה ''צודק'' ניסית להוכיח נקודה
על אחיזות בכך שנתת סרטון של אדי האל עם רצועות. יש לך פשוט מזל שkotzer בחור נחמד ובחר לא להשפיל אותך זה הכל.
וכן אתה עדיין במחשבה שזה בייספס curls או שהמערכת עצבים שלך בתור טבעי מאפשרת לך להתקדם ולהתאושש טוב עם 20 חזרות בדדליפט / סקוואט כל אימון (לסטים!)

חח ניסית לצאת חכם לא צודק ''הנא תרעה הוא האסכים איתי'' ילד גדול! בהצלחה באימונים בכל מקרה.

למה רק חלק מהזמן. מתי תמליץ על רצועות בדדליפט?
כשהאחיזה הופכת להיות הנושא המגביל בנפח.
לדוגמאות לי יש בתוכנית סט של 10 חזרות ב-rpe 10, ואז עוד 7 סטים של 10 עם 10% פחות (הלוואי והייתי צוחק, אבל זו האמת), ואין שום סיכוי בעולם להצליח את כל 7 הסטים הנוספים עם אחיזה כמו שצריך

דווקא באדיבילדרים יכולים להרוויח הרבה מאוד מעבודת כוח. לא אומר לשפר את המקסימום לחזרה אחת, אבל כן להתחזק בכללי, גם בטווח 5-6 החזרות

קשר מוח שריר זה משהו שאתה תפתח בכל מאמץ, לא רק חזרות גבוהות, אבל בחזרות גבוהות זה יקרה בעיקר בחזרות האחרונות, ובחזרות נמוכות בכולן. בסופו של דבר הם שווי ערך. והרבה באדיבילדרים לא יודעים להתאמן וזה חבל, הם בעיקר מתאמנים לפי מה שהם שמעו ממישהו שלא בהכרח מבין מהחיים שלו, או ממגזין שצריך להוציא כתבות כל שבוע, אז מן הסתם ינפיץ שטויות כי אין לו מידע חדש לספר.
לרוע המזל עולם הבאדיבילדינג מלא בשטויות ומיתוסים, ומעט מאוד מידע אמין

חתרת למשהו אחד והוא התפשר איתך על משהו אחר (אין לי שמץ איך) ואז רכבת על זה בתור זה שאתה ''צודק'' ניסית להוכיח נקודה
על אחיזות בכך שנתת סרטון של אדי האל עם רצועות. יש לך פשוט מזל שkotzer בחור נחמד ובחר לא להשפיל אותך זה הכל.
וכן אתה עדיין במחשבה שזה בייספס curls או שהמערכת עצבים שלך בתור טבעי מאפשרת לך להתקדם ולהתאושש טוב עם 20 חזרות בדדליפט / סקוואט כל אימון (לסטים!)

חח ניסית לצאת חכם לא צודק ''הנא תרעה הוא האסכים איתי'' ילד גדול! בהצלחה באימונים בכל מקרה.
אני שלוש חודשים עושה גם סקוואט וגם דדליפט ל20 חזרות ומתואשש פי עשר יותר טוב.
התוצאות שלי עלו היד שלי גדלה ב4 ס"מ.

אתה לא משפיל אותי וגם הודתי שאני לא מבין ברצועות.
רק אמרתי שלמדתי שאין קשר באחיזה לחיזוק האמות ואין בעייה שהתאמן אם מה שמרגיש לו הכי נח.

נ
חחח מה קשור בחורה? אם יש לך משהו על הלב שפוך באוף טופיק 😉

היד עלתה 4 ס''מ ב3 חודשים וואו! מה כמה עכשיו היקף? 42?

38.5 ואני גאה בתוצאות שלי .
כשהאחיזה הופכת להיות הנושא המגביל בנפח.
לדוגמאות לי יש בתוכנית סט של 10 חזרות ב-rpe 10, ואז עוד 7 סטים של 10 עם 10% פחות (הלוואי והייתי צוחק, אבל זו האמת), ואין שום סיכוי בעולם להצליח את כל 7 הסטים הנוספים עם אחיזה כמו שצריך

דווקא באדיבילדרים יכולים להרוויח הרבה מאוד מעבודת כוח. לא אומר לשפר את המקסימום לחזרה אחת, אבל כן להתחזק בכללי, גם בטווח 5-6 החזרות

קשר מוח שריר זה משהו שאתה תפתח בכל מאמץ, לא רק חזרות גבוהות, אבל בחזרות גבוהות זה יקרה בעיקר בחזרות האחרונות, ובחזרות נמוכות בכולן. בסופו של דבר הם שווי ערך. והרבה באדיבילדרים לא יודעים להתאמן וזה חבל, הם בעיקר מתאמנים לפי מה שהם שמעו ממישהו שלא בהכרח מבין מהחיים שלו, או ממגזין שצריך להוציא כתבות כל שבוע, אז מן הסתם ינפיץ שטויות כי אין לו מידע חדש לספר.
לרוע המזל עולם הבאדיבילדינג מלא בשטויות ומיתוסים, ומעט מאוד מידע אמין

כל הזמן לומדים דברים חדשים.
אני אומר אם קאי גרין טוב להתאמן ב20 חזרות והוא ההסביר יפה מאוד כמה טוב לעבוד אכותי ולא על משקל.

כח זה משהו שמתפר גם אם נרצה וגם אם לא נרצה.

אתה מסכים איתי שעבודה על טכניקה וחזרות של 15-20 עדיין תתן עבודה של היפוטרפיה?

אני לא אכפת לי כמה משקל אני מעמיס אני אכפת לי לעבוד קשה וחזרות גבוהות גם גרמו לי לפחות כאבים וגם תוצאות גבוהות יותר.

יש הרבה דרכים להגיע לאותה נקודה ואני הולך על הדרך שאני רואה התקדמות בה.

כל עד אני מתקדם למה שאני יכנס לכל הפוליטקה,?
איזה התנשאות בהצלחה בחיים חח.

אני חייב לכתוב כאן שההודעות כאן לא מועילות, ומובילות לשום מקום.
ניסו כאן להסביר, להעליב, להתווכח. אין טעם.
אני מבקש מכל מי שמחשיב את עצמו קצת בוגר, לכתוב הודעות מכבדות שקשורות לנושא, או לא לכתוב דבר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית