הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עלייה במסה - קלוריות

• פותח/ת השרשור LK
  • פורסם בתאריך

LK

משתמש פעיל
364
37
נק' מוניטין:
43
364
37
שלום לחברי הפורום, אני אעשה קצר מבלי לבלבל את המוח.
יש את הנוסחה המאוד מפורסמת שזה גיל, משקל וגובה - מקבלים תוצאה, ואז צריך להכפיל אותה ב1.2.
א ב ל ! מכפילים ב1.2 רק אם לא מתאמנים, יושבים אוכלים הולכים להתקלח סרט ללכת לאטובוס וכו'.
עכשיו אני הבנתי שאם אתה מתאמן (וזה תלוי בכמה פעמים בשבוע, אז אתה צריך להכפיל את זה בכמות הפעמים שאתה הולך להתאמן, אשר אפשר לראות בקישור הבא:
upload_2019-1-27_18-8-3.png

עכשיו אני רציתי לשאול, אם אני עשיתי בול כמו שצריך והכפלתי ב1.55 ואני עכשיו מתחיל במסה ויצא לי שאני צריך לאכול 2660 ומשהו קלוריות ובתפריט יש לי 2700 קלוריות, האם אני צריך להוסיף עוד 200-300 בערך? 2900 קלוריות? אני בא ממקום של מישהו ששקל 125 קילו, הוריד 54 קילו (71 בערך עכשיו.) ועכשיו נכנס בפעם הראשונה בחיים למסה, וזו הסיבה שאני קצת מפחד מכמות כל-כך גדולה של קלוריות, אז האם זה בסדר?
תודה רבה, וכן זה מאוד מצחיק שאמרתי שלא אבלבל את השכל אך כן בלבלתי. מצטער מראש. תודה לכל מי שמקדיש זמן לאשכול הזה, מודה לכם, וערב טוב!

קודם כל שאפו על הירידה אחי!
לדעתי צריך להוסיף קלוריות אפילו לאכול 3 אלף. אל תפחד אחי אתה בונה פה מסת שריר.
כל עוד לא תהיה בעודף קלורי מוגזם ותתאמן כמו שצריך אתה תגדיל בעיקר את המסת שריר שלך אבל לאו דווקא תעלה באחוזי שומן(כן תעלה בשומן אבל ביחס לשריר האחוזי שומן לא ישתנו יותר מדי) תעשה ממוצע שקילות שבועי תהיה בבקרה על העליה שלך במשקל גוף(תכוון לחצי קילו פלוס מינוס בשבוע) נ.ב כמובן שתוך כדי אתה שומר על ערכים נכונים של חלבון ויטמנים ושומנים בריאים.
בהצלחה!

כל הכבוד על הירידה של 54 קילו!!
הייתי מציע לא להתחיל עם יותר מדי קלוריות, אני לא יודע איזה וכמה אימונים אתה עושה אבל לא הייתי מוסיף מעל ה 2700, אולי אפילו מוריד קצת. עם מעקב אחרי המשקל גוף תמיד אפשר לעלות עוד בהדרגה, עדיף מלהתחיל גבוה ולעלות שומן מיותר.
עליה של חצי קילו בשבוע נשמע מוגזם ומתכון לעליה גבוהה מדי באחוז שומן. כלל אצבע אומר לעלות בערך עד 1% מהמשקל שלך בחודש.
מה שאמרתי זה תקף אם אתה לא רוצה לעלות יותר מדי שומן אבל זה אומר גם לעלות שריר לאט. אפשר להיות בפלוס גבוה, לעלות יותר שומן אבל גם לעלות שריר יותר מהר, פשוט לסבול בחיטוב יותר אחרי זה.

• פותח/ת השרשור
כל הכבוד על הירידה של 54 קילו!!
הייתי מציע לא להתחיל עם יותר מדי קלוריות, אני לא יודע איזה וכמה אימונים אתה עושה אבל לא הייתי מוסיף מעל ה 2700, אולי אפילו מוריד קצת. עם מעקב אחרי המשקל גוף תמיד אפשר לעלות עוד בהדרגה, עדיף מלהתחיל גבוה ולעלות שומן מיותר.
עליה של חצי קילו בשבוע נשמע מוגזם ומתכון לעליה גבוהה מדי באחוז שומן. כלל אצבע אומר לעלות בערך עד 1% מהמשקל שלך בחודש.
מה שאמרתי זה תקף אם אתה לא רוצה לעלות יותר מדי שומן אבל זה אומר גם לעלות שריר לאט. אפשר להיות בפלוס גבוה, לעלות יותר שומן אבל גם לעלות שריר יותר מהר, פשוט לסבול בחיטוב יותר אחרי זה.
תודה רבה, הקטע הוא שחישבתי הכל ואני מתאמן 4-5 פעמים בשבוע משמע אני צריך לצרוך 2660 קלוריות בערך אולי 2662, הבדל של איזה קלוריה לפה ולשם, חישבתי כבר הכל לבד גם בעזרת אתרים אחרים וגם בעזרת הנוסחה הזו של הגיל גובה ומשקל ובקיצור התפריט פה זה 2700 אז אולי באמת עדיף להוסיף עוד 200 קלוריות? כי עד כה הייתי בחיטוב, וגם איבדתי המון מסת שריר בחיטוב הזה, מדובר בחיטוב מאוד מטומטם של ילד בן 17 שכל מה שרצה זה לרדת במשקל ולחטב אבל לא ידע כמה דבר וקיבל בראש ועל כך שילם מחיר כבד במסת השריר שנעלמה לו (אני) עכשיו יש לי זיכרון שריר ובלה בלה נאמר לי מהמאמן שאם גם אעשה מסה אז אחזור לעצמי ובלי קשר אצליח להשיג יותר שריר. אז... מה דעתך? ויש לי תפריט מהאתר קי לוגרם לגבר ששוקל 65 שזה נראה אחלה לגמרי!

צריך לצרוך 2660 קלוריות בערך אולי 2662
תעשה לעצמך טובה ואל תחשוב ברזולוציה קטנה כזאת של קלוריות בודדות, כי מה שציטטתי זה הבדל של איזה 3 גרגירי אורז.
דעתי היא מה שכתבתי שעדיף להתחיל נמוך, לעקוב אחרי המשקל גוף ואם צריך להוסיף אז להוסיף בשבוע-שבועיים הראשונים. העניין שהנוסחאות זה הערכה גסה ולא יותר מזה, יכול להיות שאתה צריך יותר ויכול להיות שאתה צריך פחות.

עליה של חצי קילו בשבוע נשמע מוגזם ומתכון לעליה גבוהה מדי באחוז שומן.
לדעתי אתה טועה עליה של לא יותר מחצי קילו בשבוע היא די אידיאלית, מן הסתם כן יעלה גם השומן אך לא מחייב שאחוזי השומן יגדלו עקב עלייה במסת השריר.

כלל אצבע אומר לעלות בערך עד 1% מהמשקל שלך בחודש.
לא יודע מאיפה הבאת את הכלל הזה, אבל גם הוא לדעתי ממש לא נכון. לעלות במסה רק 700 גרם בחודש?? זה התקדמות קטנה ומזערית שיקח שנים לפתח מסת שריר גדולה.

כל הכבוד, אני רוחש לך כבוד עצום על ירידה כל כך משמעותית של משקל, זה לא דבר פשוט בכלל.
אני מסכים עם yujinius שלא כדאי להתחיל עם קלוריות רבות מידי בהתחלה.
אחרי תקופה של ירידה במשקל, נדרש זמן מה "לשמור" על זה, דהיינו לא לחזור לכמות גבוה (או אפילו נורמלית) של קלוריות.
תעלה עם הקלוריות באיטיות ובמעקב אחרי המשקל שלך.
כשסופרים קלוריות חשוב לדעת שני דברים חשובים.
  1. לכל בן אדם יש צרכים קלוריים שונים בהתאם לפעולות הפזיות שלו ביום, אבל גם גנטית. כך שכל האתרים שאומרים לך כמה קלוריות לצרוך, זה השערה שמבוססת על ממוצע, זה לא בהכרח נכון בשבילך במיוחד אחרי ירידה גדולה, חובה להיות עם יד על הדופק.
  2. קלוריות בכללי זה השערה שגרם פחמימה או חלבון שווים 4 קלוריות. הכמות האמיתית של הקלוריות בלתי אפשרית למדידה, בגלל שכל מזון יצא שונה, וכל גוף ינצל כמות שונה מהמזון, וכל סוג בישול ישנה את היכלת של הגוף לספוג את המזון, ובתוך כל סוג מזון יש סוגים שונים, כמו סוגי אורז שונים, ופחמימות מורכבות וריקות
בשביל ירידה במשקל, קל יחסית על סמך השערות להיות במינוס קלורי (לגוף שלך) ולרדת במשקל. בעליה במשקל בלי להשמין זה קצת יותר מסובך.
כתבתי על זה כאן ספירת קלוריות זה לא מספיק לגדילה.
ניכר שעשית המון שיעורי בית על הקלוריות, מקווה שמה שאני כותב כאן יעזור לך.

• פותח/ת השרשור
כל הכבוד, אני רוחש לך כבוד עצום על ירידה כל כך משמעותית של משקל, זה לא דבר פשוט בכלל.
אני מסכים עם yujinius שלא כדאי להתחיל עם קלוריות רבות מידי בהתחלה.
אחרי תקופה של ירידה במשקל, נדרש זמן מה "לשמור" על זה, דהיינו לא לחזור לכמות גבוה (או אפילו נורמלית) של קלוריות.
תעלה עם הקלוריות באיטיות ובמעקב אחרי המשקל שלך.
כשסופרים קלוריות חשוב לדעת שני דברים חשובים.
  1. לכל בן אדם יש צרכים קלוריים שונים בהתאם לפעולות הפזיות שלו ביום, אבל גם גנטית. כך שכל האתרים שאומרים לך כמה קלוריות לצרוך, זה השערה שמבוססת על ממוצע, זה לא בהכרח נכון בשבילך במיוחד אחרי ירידה גדולה, חובה להיות עם יד על הדופק.
  2. קלוריות בכללי זה השערה שגרם פחמימה או חלבון שווים 4 קלוריות. הכמות האמיתית של הקלוריות בלתי אפשרית למדידה, בגלל שכל מזון יצא שונה, וכל גוף ינצל כמות שונה מהמזון, וכל סוג בישול ישנה את היכלת של הגוף לספוג את המזון, ובתוך כל סוג מזון יש סוגים שונים, כמו סוגי אורז שונים, ופחמימות מורכבות וריקות
בשביל ירידה במשקל, קל יחסית על סמך השערות להיות במינוס קלורי (לגוף שלך) ולרדת במשקל. בעליה במשקל בלי להשמין זה קצת יותר מסובך.
כתבתי על זה כאן ספירת קלוריות זה לא מספיק לגדילה.
ניכר שעשית המון שיעורי בית על הקלוריות, מקווה שמה שאני כותב כאן יעזור לך.
ברור שאני לא הולך לאכול עכשיו 3000 קלוריות אחרי שהייתי בחיטוב כלכך הרבה זמן ועוד עם הספקות והכל, אני הלכתי לאתר קילוגרים משם מצאתי תפריט, ראיתי שהוא 2700 קלוריות, הלכתי לאתר ישראלבודי שמראה את הנוסחה שצריך לחשב שם גילXגובהXמשקל
במקום להכפיל ב1.2 שזה צריך להכפיל מי שלא מתאמן אלא רק תלמיד, מישהו שמתקלח הולך לאכול עובד ובקיצור זה שלא מתאמן היה שם הכפלה של 1 כפול X משהו
וכו'
היה שם כתוב שמי שמתאמן 3-5 פעמים שיכפיל ב1.55, יצא לי 2600 שאני שורף ומשהו (2660 אני חושב) עכשיו הבנתי שהתפריט שלי זה 2700 קלוריות ככה שצריך להוסיף עוד 100 ~ 200, לא עוד איזה 500...
אני רק אגיד דבר אחד, יש לי עודף עור קטנטן באיזור הבטן, אין מה לעשות אף אחד מאיתנו לא מושלם, אני מסתכל בשיא הכנות על עצמי במראה וכבר רואים את עצמות החזה. ממש בצדדים, אז.. אין לי אפילו שומן בחזה. שתבינו שפעם היה לי יותר שומן בחזה משל בחורה. אני לא אגיד ציצי כי זה נשמע ילדותי אבל אני יודע שאתם מבינים על מה אני מדבר.

קודם כל הייתי מציע לך למצוא את הניטרלי שלך לא תמיד החישובים נכונים לפי המחשבונים האלה באינטרנט זה נותן לך הערכה לא מדויקת וזה משתנה מבנאדם לבנאדם, ותזכור שיש תמיד טעויות בשקילות או במוצרים שונים וערכים שונים , אם תצליח למצוא את הניטרלי שלך זה כבר טוב, תתחיל מעליה של 150 קלוריות בלבד מעל הניטרלי או 5% מהסך הקלורי שלך כתוספת כדי לא לעלות באחוזי שומן וכל פעם שתתקע תוסיף אותה כמות, אתה תמיד יכול להוסיף עוד במידה וראית שזה לא מספיק במיוחד אחרי שעבדת כלכך קשה על חיטוב לתקופה ארוכה, אז חבל שתתחיל ממספר גבוה ותהרוס לעצמך, כמוכן תעקוב אחרי אחוזי השומן שלך ותתחיל להתקדם , וזה שאתה במסה ז׳א אתה צריך להתאמן כמו שצריך כדי לבנות מסה ושלא יהיה מצב שאתה צורך יותר קלוריות ולא מנצל אותם לבניית מסה בהצלחה

• פותח/ת השרשור
קודם כל הייתי מציע לך למצוא את הניטרלי שלך לא תמיד החישובים נכונים לפי המחשבונים האלה באינטרנט זה נותן לך הערכה לא מדויקת וזה משתנה מבנאדם לבנאדם, ותזכור שיש תמיד טעויות בשקילות או במוצרים שונים וערכים שונים , אם תצליח למצוא את הניטרלי שלך זה כבר טוב, תתחיל מעליה של 150 קלוריות בלבד מעל הניטרלי או 5% מהסך הקלורי שלך כתוספת כדי לא לעלות באחוזי שומן וכל פעם שתתקע תוסיף אותה כמות, אתה תמיד יכול להוסיף עוד במידה וראית שזה לא מספיק במיוחד אחרי שעבדת כלכך קשה על חיטוב לתקופה ארוכה, אז חבל שתתחיל ממספר גבוה ותהרוס לעצמך, כמוכן תעקוב אחרי אחוזי השומן שלך ותתחיל להתקדם , וזה שאתה במסה ז׳א אתה צריך להתאמן כמו שצריך כדי לבנות מסה ושלא יהיה מצב שאתה צורך יותר קלוריות ולא מנצל אותם לבניית מסה בהצלחה
מצאתי אותו אותו כבר מה עכשיו?

מצאתי אותו אותו כבר מה עכשיו?

במידה ואתה באמת יודע מה הנייטרלי שלך, ממליץ לך להשאר בו 10 ימים או אפילו שבועיים. אחרי זה תתחיל לעלות קלוריות לאט לאט, סביבות ה 200 קלוריות מעל הנייטרלי יעשו את העבודה.

• פותח/ת השרשור
במידה ואתה באמת יודע מה הנייטרלי שלך, ממליץ לך להשאר בו 10 ימים או אפילו שבועיים. אחרי זה תתחיל לעלות קלוריות לאט לאט, סביבות ה 200 קלוריות מעל הנייטרלי יעשו את העבודה.
אני כבר בו 14 יום בערך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית