עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
קיצר דודי הטכניון השתלט לך על השרשור, הוא ירדוף אותך תמיד 😛
נראה לי שעדיף שנפסיק את הדיון הזה כאן כדי לא לגנוב לדודי יותר את הבמה. סה"כ אין לי איך להעביר את הנקודה שלי יותר טוב ממה שהעברתי וכל אחד מוזמן להסכים או לא להסכים. מתנצל בפני כל מי שלא בא לכאן כדי לקרוא את החפירות שלי על חשיבות האימונים לסטודנט בתואר.
מה שמצחיק זה שדודי פתח את השרשור כי הוא תמיד השתלט על שרשורים אחרים . נראלי שהם מחזירים לך.
איך המכון שלך בהשוואה לארץ מבחינת תשלום וציוד ?
אבל זה בדיוק מה שאמרת. בכל אופן או שלא ניסחת את עצמך טוב או שלא הבנתי טוב, אחרי ההודעה האחרונה יותר מובן, אבל אני עדיין לא ממש מסכים עם זהיש הבדל בין לתעדף אימונים על לימודים לבין ליצור אשליה במוח שלך שלפיה 8 שעות מהשבוע שלך תפוסות לאימונים no matter what
חחח... כל מתאמן נורמלי גם בארץ שיראה בטח כמה משקל אתה מרים גם לא יפריע לך וישאל כמה נשאר לך. וכל אדם נורמלי בארץ שיראה אותך ניגש אליו, מיד יפנה לך את המיטה. אתה בטוח שזה לא בגלל שאתה חזק הרבה יותר מהם? 😉1. כמו שציינתי, יש כמה ספות לבנץ' אבל אני מעדיף ספציפית אחת כי יש שם מתקן נחמד שמזיז את הראק ומאפשר לי להוציא את המוט ממש בקלות בלי ספוטר. אם אני מגיע ויש שם מישהו אני תמיד שואל אותו כמה סטים עוד נשארו לו ואז מתחמם באחת הספות האחרות. בהרבה מאוד מהפעמים הבנאדם או קבוצת האנשים שעושה בנץ' ביחד שואלים אותי אם אני מעדיף שהם יעברו לאחת הספות האחרות בשביל לפנות לי את הספה שאני אוהב - ממש נחמד מצידם.
2. רוב האמריקאים לא מאמינים בלשאול כמה סטים נשארו, הם פשוט נעמדים בצד ומחכים בסבלנות בלי להפריע. הרבה פעמים אני בעצמי פניתי לבחור שמחכה בצד ושאלתי אותו אם הוא מעוניין להיכנס איתי כי אני נח הרבה בין הסטים ולא איכפת לי.
3. אני לא זוכר אפילו פעם אחת שמישהו שאל אם הוא יכול לעבוד איתי, או שהם יחכו בצד או שהם ילכו לעשות משהו אחר.
החד"כ בטכניון היה די מצויד עם מוטות אלייקו, שני כלובים ופלטפורמה. בחדר כושר הנוכחי שלי יש:
שלושה כלובים
13 מוטות של Ivanko
שלוש פלטפורמות ועוד אחת בחוץ למי שמעדיף לזרוק את המשקל או לבצע הרמות אולימפיות.
שלוש ספות לחיצה כששתיים מתוכן תחרותיות
עוד שתי ספות לחיצה מתכוונות למי שמשלב שיפוע חיובי או שלילי
ארבע שרשראות במשקל של 20 ק"ג כל אחת
כמות מטורפת של פלטות - לא ראיתי שום דבר שמתקרב לזה בישראל
לגבי מחיר - התאמנתי לתקופה קצרה בחד"כ בקומפלקס שלי שהוא ממש לא רע (שני כלובים) אבל המוטות על הפנים, אסור להשתמש במגנזיום ויש רק פלטפורמה אחת. הוא היה בשיפוצים שבוע אחד והקומפלס השיג אישור לכל הדיירים שמעוניינים בכך ללכת להתאמן בחד"כ בו אני מתאמן כיום לשבוע. כשבאתי לשם המנהל התחיל לדבר איתי כשהוא ראה אותי מדדלפט 220 ושמח לשמוע שאני ישראלי - אמר לי שמבחינתו אני יכול להמשיך לבוא לשם אם אני מעוניין אז החלטתי לעבור 😃
כשבאתי לשם המנהל התחיל לדבר איתי כשהוא ראה אותי מדדלפט 220 ושמח לשמוע שאני ישראלי - אמר לי שמבחינתו אני יכול להמשיך לבוא לשם אם אני מעוניין אז החלטתי לעבור 😃
מעוניין אז החלטתי לעבור 😃
לא משלם על החד"כ כמובן, יש חדרי כושר מסחריים בסביבה כאן כמו 24h fitness שלוקחים 25 דולר לחודש, כמו גם חדרי כושר ייעודיים לפווארליפטינג שגובים 50 דולר או יותר. אין שום דבר שאני מרגיש שחסר לי בחד"כ בו אני מתאמן חינם והוא גם קרוב לבית (אגב, גם הנבחרת הלקרוס הרשמית של סן דייגו מתאמנת שם) אז לא רואה סיבה לעבור בשלב הזה.
אם כבר דיברנו על חדר כושר, כמה אירועים שהיו שם ששונים ממה שהולך בארץ:
1. כמו שציינתי, יש כמה ספות לבנץ' אבל אני מעדיף ספציפית אחת כי יש שם מתקן נחמד שמזיז את הראק ומאפשר לי להוציא את המוט ממש בקלות בלי ספוטר. אם אני מגיע ויש שם מישהו אני תמיד שואל אותו כמה סטים עוד נשארו לו ואז מתחמם באחת הספות האחרות. בהרבה מאוד מהפעמים הבנאדם או קבוצת האנשים שעושה בנץ' ביחד שואלים אותי אם אני מעדיף שהם יעברו לאחת הספות האחרות בשביל לפנות לי את הספה שאני אוהב - ממש נחמד מצידם.
2. רוב האמריקאים לא מאמינים בלשאול כמה סטים נשארו, הם פשוט נעמדים בצד ומחכים בסבלנות בלי להפריע. הרבה פעמים אני בעצמי פניתי לבחור שמחכה בצד ושאלתי אותו אם הוא מעוניין להיכנס איתי כי אני נח הרבה בין הסטים ולא איכפת לי.
4. אמרתי כבר שאין מדריכים שמסתובבים וצועקים על אנשים להחזיר פלטות אז הרבה מהמתאמנים לא מחזירים ומשאירים על הפינים שעל המתקן בו הם משתמשים (לא על המוט) - נראה לי שהוא פשוט לא מודעים לזה שכשהחדר כושר נסגר הבחורה הנחמדה בקבלה ששוקלת 50 ק"ג צריכה להיגרר עם כל הפלטות של ה45lbs שהם משאירים ברחבי החד"כ. אני תמיד עוזר ומסדר אז הם די אוהבים אותי שם. שבוע שעבר מישהו אפילו שאל אותי אם אני עובד שם כי הוא ראה אותי מסדר 😃
5. בחלק מהטלוויזיות מוקרנים שיאים של מתאמנים שלוקחים אימונים אישיים עם המאמנים שלהם - סקוואט, בנץ' ודדליפט בעיקר. כל פעם שמתאמן באימון אישי עושה PR באחד משלושת הגדולים הם כותבים את זה על נייר ונועצים בלוח.
חחח... כל מתאמן נורמלי גם בארץ שיראה בטח כמה משקל אתה מרים גם לא יפריע לך וישאל כמה נשאר לך. וכל אדם נורמלי בארץ שיראה אותך ניגש אליו, מיד יפנה לך את המיטה. אתה בטוח שזה לא בגלל שאתה חזק הרבה יותר מהם? 😉
עושה רושם שהחד"כ שלך בארץ לא ממש היה חד"כ רגיל אלא הוא היה הרבה יותר מצויד וברמה מאוד גבוהה. ברוב חדרי הכושר אין לא באמפר פלייטס ובטח שלא מוטות הרמה(ועוד של אלייקו).
תמיד תהיתי מה המטרה של שימוש בשרשראות ברזל ?
שם מעריכים אנשים עם כוח. וואלה ? מה הגיב על כך שאתה ישראלי ?
בסוף לא יעבור עוד המון זמן עד שתודיע לנו שאתה מתחיל להתחרות חחחח
הלוואי כאן מחירים כאלו... ועוד שם אני מניח שיש לא מעט קומפלקסים ענקיים של מכוני כושר במחסן/האנגר עם תקרה גבוהה אטו מכון עם כמה קומות.
דווקא מפתיע בהתחשב בכך שיצא לאמריקאים שמתאמנים "שם" מעצבן במיוחד בעיקר בהיותם דושבאג'ז "פול טיים ג'וב".
משום מה הזכרת לי את הסרטון פארודיה על החדר כושר עם כל "הטיפוסים" שרואים בחדרי הכושר.
והמדריכים לא סוחבים משקולות ?
מה היו התגובות של ההורים שלכם למעבר?
שקלתם רילוקיישן לפני הצעת העבודה של אשתך אן שהצעת העבודה הגיעה קודם?
וואלה ? זה שונה לגמרי ממה ששמעתי מהרבה אנשים שאחרי שיש ניסיון כבר מסתכלים על הניסיון שלך ולא אכפת מהממוצעהממוצע שלכם והדירוג בו תסיימו את הלימודים יסגור או יפתח דלתות לאורך כל החיים המקצועיים שלכם - גם אחרי 10+ שנות ניסיון.
לגבי שילוב לימודים, אימונים ועבודה - זה אינדיוידואלי, אני אישית השקעתי את המינימום בלימודים כי זה מה שאני מאמין שהכי יעיל, סיימתי עם ממוצע 80 (הנדסת תעו״נ, רופין) שזה לא רע, אבל בהחלט היו סטודנטים שלא עבדו, לא התאמנו וסיימו עם ממוצע נמוך ממני.
אם היו לי ראיות שממוצע ציונים מזיז למישהו - אולי הייתי פועל אחרת. חברה שלי לומדת בסידני, הנדסת מחשבים, היא מאוד חכמה ומשקיעה המון בלימודים, היא פרפקציוניסטית ומקבלת ציונים מאוד גבוהים ובעבר הייתה בטוחה שזה מאוד משנה. היום שהיא עובדת במשרה חלקית בחברה גדולה (בואינג) וגם עם שיחה עם יועץ לימודים, כולם אמרו לה חד וחלק שאף אחד לא מסתכל בכלל על הגליון ציונים, רק על הנסיון.
לגבי חדר כושר ותרבות חדרי כושר כאן:
יצא לי להתאמן בהמון חדרי כושר ב5~ שנים שאני גר כאן, החל מחדרי כושר מסחריים יוקרתיים, תקציביים, חינמיים, בודיבילדינג, קרוספיט, פאוורליפטינג וכו׳.
כמו בארץ, גם כאן יש ליצנים, לא פחות. ההבדל שאף אחד לא יעיר לך, במקרה הטוב יתעניין במה שאתה עושה (ואני עושה דברים יחסית לא קונבנציונלים למתאמן הממוצע מבחינת סוגי תרגילים וכו׳). כאן כמעט כולם עושים סקוואט ודדליפט, ברמה מסויימת.
המחירים של החדרי כושר- 115-170 ש״ח לחודש עבור מכון זול ובסיסי.
250-300 ש״ח לחודש עבור מכון פאוורליפטינג מוביל.
ספציפית במקום עבודה שלי יש במקרה מכון בחינם עם ציוד בסיסי סביר לחלוטין (אבל ממש לא מתאים לליפטינג).
דיברו כאן על באמפר פלייטס ומוטות סבירים, יש כמעט בכל מכון. אני עדיין לא מבין למה אנשים מתקבעים על באמפר פלייטס, הן לא טובות לשום דבר חוץ מווייטליפטינג.
מבחינת ציוד לפאוורליפטינג הייתי אומר שאוסטרליה היא ה-חלום, אפילו יותר מארה״ב. יש כאן ריכוז מאוד גבוה של מכונים ייעודיים של פאוורליפטינג, בסידני לבד אני יכול לחשוב על 10-20 כנראה.
אצלי יש מוטות ייעודיים לכל התרגילים, 3 מונוליפטים, 3 בנצ׳ תחרותי, 4 במות דדליפט, גומיות סלינגשוט וכל מה שתרצה בערך.
חסרון הכי גדול - שום מכון ליפטינג לא ממוזג. קטע תרבותי כזה לצערי, יש ימים שחם כאן לא פחות מהארץ.
אם אתה מדבר על חום - זה תלוי איפה. אוסטרליה בגודל של ארה״ב פחות או יותר אז המזג אוויר שונה קיצונית מקצה לקצה. יכול להיות לך באותו יום שלג בקצה אחד ו40 מעלות בקצה שני.אוסטרליה ''לא פחות מהארץ?'' ציפיתי ליותר
וואלה ? זה שונה לגמרי ממה ששמעתי מהרבה אנשים שאחרי שיש ניסיון כבר מסתכלים על הניסיון שלך ולא אכפת מהממוצע
מה גם שממה שהבנתי הממוצע זה רק כרטיס כניסה לראיון ומשם הכל תלוי בראיון ולא בממוצע , כלומר עבור 2 אנשים שהגיעו לראיון זה לא משנה למי יש ממוצע יותר גבוה(בהנחה ושתיהם מאותו מוסד נניח) אלא מי היה יותר טוב בראיון
באופן כללי לחשוב על ממוצע יותר מידי זה ממש מלחיץ ולעשות מועדי ב על ציונים סבירים ולרדוף אחרי הממוצע לא יודע אם זה שווה את זה , ככה אני מרגיש לפחות - מעדיף לסיים עם ממוצע נמוך יותר אבל שחייתי בסדר בשנים האלו - לא ויתרתי על תחביבים וחיי חברה מינימליים, אולי אני טועה ועושה טעות(שורף הרבה זמן במכון) לא יודע בכל מקרה אני לא מסוגל ללמוד כל היום
אולי זה שונה אצל מהנדסי חשמל , אני לומד מדעי המחשב
וסליחה אם החזרתי את הדיון הקודם:37mv:
חסרון יחסית לא משמעותי אבל עדיין מרגיז כאן (אבל קיים בארץ כנראה בכיוון ההפוך) - מדיה שמאלנית בהגזמה.
ראיתי קמפיין נגד השמצות נגד גברים במדיה. כולם כאן רגישים מאוד לכל מי שהוא: אישה/LGBT/POC/וכו׳ וכו׳ וכו׳... אי אפשר להוציא מילה אחת רעה נגדם. שהיה כאן פיגוע (כמעט לא קורה) עם טרוריסט מוסלמי שצעק ״אללה וואכבר!״ אף אתר/חדשות לא ציין את זה, למרות שציינו בארץ ובארה״ב.
אבל מצד שני, בדר״כ שיש איכות חיים מאוד גבוהה ורמת בטחון גבוהה - אנשים מוטרדים מצרות של אנשים אחרים כי אין להם כאלה.
תוספת:
המצב מבחינת שמאלנים קיצוניים הרבה יותר חמור בארה״ב, שם יש מגמה של אלימות, השחתת רכוש, ביטול הרצאות של פעילי ימין וכו׳ וכו׳. קראתי היום על בחורה אסייתית שמרגישה לא בנוח שארוסה הוא לבן ואמרה שהיא מצטערת שהוא לא נולד הומו או היה קולגה שלה. לא צוחק.
לפי זה, לא כדאי לרוב הישראלים לעבור לאוסטרליה. מצביעי הביבי לא רצויים שם.שמע, את האמת ה״שמאלניות״ הזאת (אני אגב שמאל-מרכז בפוליטיקה בארץ) לא משנה כלום באורח חיים שלך. זה בעיקר תקף למדיה חברתית ואיך אנשים יכולים לחשוב עליך / להיפך.
מנגד, עזבתי את המכון הקודם שלי בעקיפין בגלל שמאלנים קיצוניים (נשמע הזיה):
פרסמתי משהו בפייסבוק שהתפרש אצל שמאלנים קיצוניים בתור משהו ימני (משמע גזעני, מיזוגני וכו׳, בדיוק לפי אותו הגיון שמי שיש לו כובע של טראמפ - הוא נאצי).
התחיל ויכוח לוהט בפייסבוק עם כמה חבר׳ה מהמכון, רובם השלימו עם החוסר הסכמה בינינו, אבל זוג אחד החליט להפסיק לדבר ולהתעלם לחלוטין איתי ועם חברה שלי בגלל הדעות הימניות שלנו כביכול (היא מצביעה לשמאל אגב). אותו זוג חברים טובים של הבעלים ויצא שהייתה אווירה חרא להתאמן. זה אגב לא משהו שקורה כאן, אבל לפרסם דברים לא-שמאלניים קיצוניים זה נחשב מאוד בעייתי.
אין כאן בעיות בטחוניות ככה שההצבעה לרוב נעשית עפ״י דעות כלכליות וחברתיות (משהו שאין לליכוד).לפי זה, לא כדאי לרוב הישראלים לעבור לאוסטרליה. מצביעי הביבי לא רצויים שם.
סורי שאני נדחף ככה לדיון אבל תמיד תהיתי לעצמי עד כמה באמת פוגשים את החיות המסוכנות באוסטרליה?עוד משהו שעלה לי לראש שישראלים יתקשו להתרגל כאן (אני מאמין שבארה״ב זה לא קרוב) - דברים מאוד טריויאלים יכולים להיות לא חוקיים.
הגבלות על שתיה (בעיקר בסידני) - מפסיקים להגיש שתיה אלכוהולית ב2:00, משעה מסויימת לא מגישים דאבל שוט (50 מ״ל, שזה הסטנדרט בארץ), לא מגישים בכוסות זכוכית, לא מגישים שוטים. משעה מסויימת גם מפסיקים להכניס אנשים למועדון.
הגבלות על צעצועים - לא מוכרים כאן רובי צעצוע. הם לא חוקיים ונחשבים לנשק. מישהו נעצר על אחזקת רובה ג׳ל (שיורה כדוריות ג׳ל לא כואבות). יש כאן רובים שנראים באופן מובהק כמו צעצוע (NERF) והם חוקיים. אין כאן שום דבר שנראה כמו רובה. התחפשתי לחייל צעצוע לפני כמה שנים והייתי בהלם שבשום מקום אין להשיג רובה. קניתי רובה NERF וצבעתי אותו בירוק.
אכיפה על נהיגה - כבר ציינתי מקודם.
סיגריה אלקטרונית - המכשיר חוקי, אבל אסור להחזיק ניקוטין בצורת נוזל.
קנאביס - ברוב הארצות אין גם מריחואנה רפואית. זה ישתנה עם הזמן אני מאמין.
סיגריות - אסור לפרסם, אסור להציג ויש עוד המון מגבלות. חפיסה עולה כאן 65 ש״ח (כן, לא מגזים), מנגד - אף אחד כאן לא מעשן כמעט!
אין כאן בעיות בטחוניות ככה שההצבעה לרוב נעשית עפ״י דעות כלכליות וחברתיות (משהו שאין לליכוד).