הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אמצע מסה

ניר זוהר

משתמש מתחיל
150
11
נק' מוניטין:
44
150
11
אני יודע שהתמונות לא ברורות אבל השאלה אם להמשיך מסה אחרי חודשיים המשקלים רשומים...אני מתכוון אם התווספו שומנים בבטן תחתונה / צדדים ברמה של לעצור ?
גובה 1.71 הלכתי על מסה בינונית לא נקייה לא מלוכלכת בערך 700+
8 קג בערך בחודשיים שבערך 3 קג נוזלים
זה משאיר 2.5 קג עליה לכל חודש
כמה קג בערך בקצב הזה אני יכול להמשיך לפני שאני יגיע ל15% שומן ?
מעריך בתמונה לפני בערך 8%
במצב הנוכחי הייתי מנחש 11%

תודה למי שמנסה לעזור 😃

קבצים מצורפים

• 20190217_200530.jpg
    20190217_200530.jpg
    KB 43.6 · צפיות: 176
לא נראה שעלית בשומן בכלל, אתה עדיין ברמה נמוכה מאוד. אם כי נשאר לך טיפה מהעור העודף עדיין, אבל זה יעבור.
תן עם כל המרץ, אתה עובד טוב ברוך ה', תצליח.

• פותח/ת השרשור
תודה.

וכן אני לא רואה כל כך תוספת שומן על הגוף
להפך השריר גדל בכל חלק וחלק רק שחזה צד אחד קצת יותר גדול מהשני וזה מתסכל אותי
אבל בפלג גוף תחתון יש תחושה של קצת
תוספת לא רצויה (;
אני מחפש תמונה טובה של לפני בשביל להשוות אבל כן נראה לי שאני ימשיך עד 80 קג ומשם נעשה חישוב מסלול מחדש

עוד שאלה על הדרך
אם אני מגיע ל3300 קלוריות ולא עולה במשקל...להפך אפילו ממוצע שבועי ירד בפעם האחרונה
לעשות יום/יומיים של גירעון קל או לעלות קלוריות ?

• פותח/ת השרשור
זה יהיה בערך 1000 מעל נייטרלי
לא שאני מכוון למסה נקייה אבל עשיתי את זה לפני כמה חודשים רק שההבדל הקטן היה אז פעמיים באותו חודש מלון הכל כלול חחח

לא מבין איך בן אדם ששוקל 75 קילו צריך לטחון יותר מ 3000 ק׳ בחיי. אני שוקל יותר מ100 קילו על כמעט 2 מטר ומכניס 3500-3800 ק׳. או שאתה פעיל מאוד ביום יום או שאתה פשוט לא מחשב נכון.

• פותח/ת השרשור
מחשב הכל ומדוייק בזה אני בטוח.
כנראה שורף יותר גם עובד פיזי מאוד מה שבטוח זה יכול לתסכל .
העלתי פה מדי פעם את התפריט שלי ולא היו בעיות בחישובים

חישוב קלוריות זה לא הכל, זה מאוד משנה איזה סוג מזון אתה אוכל ואיך הוא הוכן. ברגע שיש כמות מסוימת של קלוריות שאתה אוכל ולא מתקדם, צריך פשוט להוסיף. עזוב את הממוצע של המשקל שלך.
כתבתי על הדעה שלי איך לעלות במסה כאן ספירת קלוריות זה לא מספיק לגדילה.
אתה בכיוון טוב, פשוט תמשיך.

• פותח/ת השרשור
אני כבר יקרא ואם יש עוד מאמרים מחקרים ומידע שוטף אני ישמח לקרוא.

בגדול אוכל ככה
שיבולת שועל
משקאות חלבון
חזה עוף
אורז
ביצים
קוטג
גרנולה
אבקת חלבון
גיינר בימים קשים לאכילה
בישולים עם שמן אבוקדו .

ולצד זה כמה פעמים בשבוע פשוט מוסיף בכמויות בכדי לוודא שאני במאזן חיובי מכובד.

אומנם אני אחרי ירידה של 30 קג משנה שעברה ובשנה הראשונה כמובן של באימונים ומסה שניה כי הראשונה הייתה מלוכלכת ביותר. ..אבל אי אפשר להתווכח עם מאזן חיובי ודאי.

למה אתה מתכוון כשאתה אומר ״זה מאוד משנה איזה סוג מזון אתה אוכל ואיך הוא הוכן״?
אם הכוונה שלך לצורך העיניין שקילה שגויה אז ללא ספק אני מסכים איתך כי יש כאלה שחושבים ששיבולת שועל לפני בישול זה כמו אחרי בישול כי הם לא לוקחים בחשבון את עיניין הנוזלים לכן השקילה גם שגויה ובהתאם גם הערכים. אבל אם הכוונה שלך שאם בן אדם יאכל רק זבל, יהיה על מאזן חיובי ובכל זאת לא יעלה במשקל, אתה טועה.

• פותח/ת השרשור
זבל או בריא הכל עניין של מאזן חיובי
מה שכן יש כאלה יש הרבה בעיות לגבי חזה עוף לפני או אחרי ואם מייבשים אותו
ואורז מי שמחשב אחרי זה בעייתי כי יש כמה סוגים
אני תמיד מחשב הכל לפני זה הכי קל ומדוייק

מה שכן הגעתי למסקנה שאני שורף יותר מ1200 קלוריות שבועיות ב6 אימונים בשבוע (ככה אני מחשב הכל בממוצע שבועי גם תזונה)

סוג של פיצול fbw

למה אתה מתכוון כשאתה אומר ״זה מאוד משנה איזה סוג מזון אתה אוכל ואיך הוא הוכן״?
אם הכוונה שלך לצורך העיניין שקילה שגויה אז ללא ספק אני מסכים איתך כי יש כאלה שחושבים ששיבולת שועל לפני בישול זה כמו אחרי בישול כי הם לא לוקחים בחשבון את עיניין הנוזלים לכן השקילה גם שגויה. אבל אם הכוונה שלך שאם בן אדם יאכל רק זבל, יהיה על מאזן חיובי ובכל זאת לא יעלה במשקל, אתה טועה.
אני מתכוון שכמות הקלוריות במזון, זה לא דווקא הכמות שאנחנו סופגים. הממוצע שקבעו לנו, זה שבגרם חלבון או פחמימה יש 4 קלוריות. ובגרם שומן יש 9. כל שומן זה קצת אחרת, אבל זה ממוצע. אם מבשלים מזון יותר מידי כמות החלבון שיספג יהיה שונה מאשר אם היה מתבשל פחות לטוב ולמוטב. וכן כל בן אדם יספוג כמות קלוריות טיפה שונה מחברו. וכל אחד ישרוף כמות קלוריות שונה מחברו. שחקן שחמט לא פעיל פיזית עדיין שורף המון קלוריות, בובי פישר אכל 20 ביצים כל יום. כך שהמושג קלוריות זה די השערה, אבל זה עובד, כי זה אמנם בערך, אבל זה די עקבי.
אתה יכול לקרוא על זה כאן
אז בעצם ברמה קיצונית אדם שיאכל את כל המזון שלו שרוף או מזון מסוים (כמו דגנים, קטניות ואולי גם עוף ובשר) לא מבושל בכלל. הוא יוכל להכניס המון קלוריות ולא לעלות במסה. ברמה פחות קיצונית, אדם נורמלי חורג ב 20-170 קלוריות בגלל חישובים לא מדויקים.
תקרא על זה כאן תזונה ותוספים - האם קלוריה שווה לקלוריה?
אז יותר חשוב לשמוע לגוף כמה קלוריות זה נייטרלי או כמה מספיק למסה מאשר לכל חישוב אחר.
אז ברגע שאתה חושב שאתה בעודף קלוריות אבל לא עולה, זה סימן שצריך להוסיף, כי משום מה לגוף שלך זה לא עודף.

אני מתכוון שכמות הקלוריות במזון, זה לא דווקא הכמות שאנחנו סופגים. הממוצע שקבעו לנו, זה שבגרם חלבון או פחמימה יש 4 קלוריות. ובגרם שומן יש 9. כל שומן זה קצת אחרת, אבל זה ממוצע. אם מבשלים מזון יותר מידי כמות החלבון שיספג יהיה שונה מאשר אם היה מתבשל פחות לטוב ולמוטב. וכן כל בן אדם יספוג כמות קלוריות טיפה שונה מחברו. וכל אחד ישרוף כמות קלוריות שונה מחברו. שחקן שחמט לא פעיל פיזית עדיין שורף המון קלוריות, בובי פישר אכל 20 ביצים כל יום. כך שהמושג קלוריות זה די השערה, אבל זה עובד, כי זה אמנם בערך, אבל זה די עקבי.
אתה יכול לקרוא על זה כאן

אז בעצם ברמה קיצונית אדם שיאכל את כל המזון שלו שרוף או מזון מסוים (כמו דגנים, קטניות ואולי גם עוף ובשר) לא מבושל בכלל. הוא יוכל להכניס המון קלוריות ולא לעלות במסה. ברמה פחות קיצונית, אדם נורמלי חורג ב 20-170 קלוריות בגלל חישובים לא מדויקים.
תקרא על זה כאן תזונה ותוספים - האם קלוריה שווה לקלוריה?
אז יותר חשוב לשמוע לגוף כמה קלוריות זה נייטרלי או כמה מספיק למסה מאשר לכל חישוב אחר.
אז ברגע שאתה חושב שאתה בעודף קלוריות אבל לא עולה, זה סימן שצריך להוסיף, כי משום מה לגוף שלך זה לא עודף.
תשמע אתה צודק ברמת העיקרון כי מכל מה שרשמת בסופו של דבר הסיכום לכל זה הוא אם לא עולים במשקל אז מה שנשאר זה פשוט להוסיף עוד קלוריות זה הכל.
זבל או בריא הכל עניין של מאזן חיובי
מה שכן יש כאלה יש הרבה בעיות לגבי חזה עוף לפני או אחרי ואם מייבשים אותו
ואורז מי שמחשב אחרי זה בעייתי כי יש כמה סוגים
אני תמיד מחשב הכל לפני זה הכי קל ומדוייק

מה שכן הגעתי למסקנה שאני שורף יותר מ1200 קלוריות שבועיות ב6 אימונים בשבוע (ככה אני מחשב הכל בממוצע שבועי גם תזונה)

סוג של פיצול fbw

יפה מצאתה את הבעיה.

תשמע אתה צודק ברמת העיקרון כי מכל מה שרשמת בסופו של דבר הסיכום לכל זה הוא אם לא עולים במשקל אז מה שנשאר זה פשוט להוסיף עוד קלוריות זה הכל.
זה באמת הסיכום. רק שהסברתי גם למה. אבל מה שחשוב זה להוסיף.

• פותח/ת השרשור
בגדול אחרי שאני יודע שאני צורך את כל מה שהגוף צריך לא משנה הרי מאיפה אני ישלים את הקלוריות
פשוט אפשר לקחת מקור שומן טוב ולצרוך ממנו קלוריות עד שאני סוגר את המכסה היומית?
נגיד שקדים 50 גרם יתן 320 קלוריות בערך ופה לסגור את היום?
או אבוקדו וכו לא משנה מה כי חלבון יש יותר ממספיק ופחמימות או שומן לא באמת משנה מה.

באימון מסה כבדה עם היפוטרופיה, לא יזיק לך 3 גרם חלבון לקילו אפילו. ובעצימות גבוהה, כדאי להוסיף הרבה פחמימה (אני מעדיף רק מורכב). אבל שומן מנסיוני לא צריך להוסיף, גם המאמן שלי חושב שגם אם אתה שוקל יותר מאחרים, הצרכים של שומן לא כל כך עולים במשקל גוף גבוה.
אני אישית הייתי מוסיף הרבה ירקות וחלבון, ואולי גם פירות.
כי אני מאלה שמאמינים שפירות וירקות יעזרו לספיגה של מזון טוב יותר.
אבל תכלס, גם שומן זה קלוריות, כך שזה לא ממש משנה כנראה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית