הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

איך המשקלי עבודה ביחס למשקל גוף?

• פותח/ת השרשור Benj
  • פורסם בתאריך

Benj

משתמש מתחיל
282
83
נק' מוניטין:
237
282
83
מ.ג 65kg
גובה 165

אלה משקלי שיא אחרי ירידה של 6kg (כרגע בחיטוב חודש וחצי)

ירדתי 5 קילו בדדליפט אבל שאר המשקלים או נשארו אותו דבר או עלו אפילו...
מכוון לבילדינג ולא ליפטינג אבל רוצה חוות דעת על המשקלים ביחס למ.ג...
כי אני רואה הרבה strenght standarts באינטרנט שמגדירים אותך מתי אתה מתאמן בינוני , מתחיל או מתקדם... אבל אני מאמין שזה תלוי מ.ג...

בנץ פרס:
80kg ל-4 חזרות
75kg לשישיות

פרס:
50kg לשישיות

דדליפט:
135kg x4

Bor:
83kg לשישיות

סקוואט:
101kg לחמישיות
104kg לרבעייה

(חלק מהמספרים מוזרים כי אני משתמש גם בליברות וגם בkg)

סינגלים אין לי מושג... אף פעם לא בדקתי
אני רוצה לרדת עוד קצת בא.ש תוך כדי שמירה על אותם משקלים ואז להיכנס ל5/3/1 ולקחת תקופה של כמה חודשים בשביל להתחזק עוד לפני שאני ממשיך עם הבילדינג

לדעתי מצבך לא רע בכלל.
יש עוד לאן להתקדם אבל! ראש קדימה ולהוסיף פלטות וקלוריות.

מ.ג 65kg
גובה 165

אלה משקלי שיא אחרי ירידה של 6kg (כרגע בחיטוב חודש וחצי)

ירדתי 5 קילו בדדליפט אבל שאר המשקלים או נשארו אותו דבר או עלו אפילו...
מכוון לבילדינג ולא ליפטינג אבל רוצה חוות דעת על המשקלים ביחס למ.ג...
כי אני רואה הרבה strenght standarts באינטרנט שמגדירים אותך מתי אתה מתאמן בינוני , מתחיל או מתקדם... אבל אני מאמין שזה תלוי מ.ג...

בנץ פרס:
80kg ל-4 חזרות
75kg לשישיות

פרס:
50kg לשישיות

דדליפט:
135kg x4

Bor:
83kg לשישיות

סקוואט:
101kg לחמישיות
104kg לרבעייה

(חלק מהמספרים מוזרים כי אני משתמש גם בליברות וגם בkg)

סינגלים אין לי מושג... אף פעם לא בדקתי
אני רוצה לרדת עוד קצת בא.ש תוך כדי שמירה על אותם משקלים ואז להיכנס ל5/3/1 ולקחת תקופה של כמה חודשים בשביל להתחזק עוד לפני שאני ממשיך עם הבילדינג
רמת המתאמן היא לפי היכולת התאוששות, למרות שיכול להיות שאתה מתאמן מתחיל והתכנית שאתה מבצע לא מאפשרת התקדמות כזאת.
אבל בכל מקרה, אם המטרה שלך היא בילדינג, לא הייתי מנסה להתקדם מהר מידי במשקלי עבודה, תעבוד לפי התכנית ותמשיך להתקדם(בין אם זה בחזרות, זמני מנוחה, עלייה בסטים וכו').
ובאופן כללי המשקלי עבודה לא רעים.

הדדליפט נשמע טוב ואפילו מצויין, זה יותר מפי 2 משקל גוף. אבל בגלל זה אני תמה על הסקוואט שעוד לא הגיע לפי 2 משקל גוף. אני נטה לחשוב שאתה עושה את הסקוואט עם ירידה מספיק טובה אמנם (אני משער כי המשקל יחסית נמוך), אבל הטכניקה שלך בטח לוקה מאוד.
שלא תבין אותי לא נכון, המשקל של הסקוואט יפה, אבל בגלל הדדליפט שלך, אני משער שהטכניקה שם בעייתית ויש לך פוטנציאל גדול מאוד איתו.
בנץ' הוא בדרך כלל חלש כשסקוואט ודדליפט גבוהים. ביחס לדדליפט שלך, הייתי מצפה לבנץ' כמעט 100 ק"ג. 80 זה יפה, אבל שוב, ביחס לדדליפט הוא לא מספיק.
בקיצור תכין תוכנית יותר טובה עם טכניקה יותר טובה, כי המשקלים שלך יפים, עם פוטנציאל ענק, ולאןם שהגעת עם הדדליפט מעיד שבאחרים יש לך יכולת להתקדם המון.

הדדליפט נשמע טוב ואפילו מצויין, זה יותר מפי 2 משקל גוף. אבל בגלל זה אני תמה על הסקוואט שעוד לא הגיע לפי 2 משקל גוף. אני נטה לחשוב שאתה עושה את הסקוואט עם ירידה מספיק טובה אמנם (אני משער כי המשקל יחסית נמוך), אבל הטכניקה שלך בטח לוקה מאוד.
שלא תבין אותי לא נכון, המשקל של הסקוואט יפה, אבל בגלל הדדליפט שלך, אני משער שהטכניקה שם בעייתית ויש לך פוטנציאל גדול מאוד איתו.
בנץ' הוא בדרך כלל חלש כשסקוואט ודדליפט גבוהים. ביחס לדדליפט שלך, הייתי מצפה לבנץ' כמעט 100 ק"ג. 80 זה יפה, אבל שוב, ביחס לדדליפט הוא לא מספיק.
בקיצור תכין תוכנית יותר טובה עם טכניקה יותר טובה, כי המשקלים שלך יפים, עם פוטנציאל ענק, ולאןם שהגעת עם הדדליפט מעיד שבאחרים יש לך יכולת להתקדם המון.
בנץ 100 על RM4 של 135? נראלי קצת מוגזם..
סקוואט בדרך כלל נמוך יותר מהדדליפט, וזה גם תלוי במבנה גוף, טכניקה, מה בוצע קודם וכו'.
אל תשכח שאתה מדבר פה על מישהו מטר 65.

אני מדבר ביחס למשקל גוף.
בדדליפט הוא חצה את הפי 2 משקל גוף ובסקוואט הוא די מפגר מאחורה. לאחד ששוקל 100 זה כמו 230 דדליפט עם 150 סקוואט, אתה לא רואה בעיה בזה?
לאחד ששוקל 100 הבנץ המצופה זה לפחות פעם וחצי משל גוף אם הדדליפט כבר בפי 2. בנץ 150. זה לא מוגזם.
לפני שנה היה לי סקוואט 150 עם דדליפט 230. שיפרתי טכניקה וקירבתי את הסקוואט לדדליפט.

אני מדבר ביחס למשקל גוף.
בדדליפט הוא חצה את הפי 2 משקל גוף ובסקוואט הוא די מפגר מאחורה. לאחד ששוקל 100 זה כמו 230 דדליפט עם 150 סקוואט, אתה לא רואה בעיה בזה?
לאחד ששוקל 100 הבנץ המצופה זה לפחות פעם וחצי משל גוף אם הדדליפט כבר בפי 2. בנץ 150. זה לא מוגזם.
לפני שנה היה לי סקוואט 150 עם דדליפט 230. שיפרתי טכניקה וקירבתי את הסקוואט לדדליפט.
ברור, אבל הוא עדייין לא מספיק חזק, מילא היה לו סקוואט של פי 2 משקל גוף.
בדדליפט קל לעבור את הפי 2 משקל גוף.
ולי אישית היה בנץ 100 על דדליפט 160X4(אבל לי יש בעיה בבנץ אז ישמצב יכולתי יותר).

אתה נסחף ידידי. זה לא "המצופה" זה מצויין.
לדחוק 150 זה מכובד ביותר. תהיה בטוח שרוב המתאמנים בארץ לא עוברים את ה120
לא אמרתי מה רוב המתאמנים מצליחים, אמרתי מה המטרה המינימלית, רוב המתאמנים לא עובדים נכון.
פעם וחצי משקל גוף זה מינימלי לדעתי. אני מאמין שאפשר להגיע לזה בפחות מצי שנה של אימונים נכונים. המתאמן שלי כבר שם תוך חודשיים.

• פותח/ת השרשור

מבחינת טכניקה אני מאמין שהטכניקה שלי טובה בסקוואט על פי ריג'קטים שקיבלתי פה ממשתמש אחר שלי (יכול להיות שאפילו הכי טובה מבין כל המורכבים)... הבעיה שלי בסקוואט כרגע היא יותר מנטאלית לדעתי, מהרגע שהגעתי ל100kg קשה לי לפרוץ את המחסום המנטלי הזה ורק עכשיו אני איכשהו הצלחתי להמשיך להתקדם...

בנץ תמיד היה הנקודה החלשה שלי כרגע בגרעון קלורי אני בספק שהוא עוד יעלה אבל מקווה שהוא יעוף כשאחזור לפלוס קלורי

לא אמרתי מה רוב המתאמנים מצליחים, אמרתי מה המטרה המינימלית, רוב המתאמנים לא עובדים נכון.
פעם וחצי משקל גוף זה מינימלי לדעתי. אני מאמין שאפשר להגיע לזה בפחות מצי שנה של אימונים נכונים. המתאמן שלי כבר שם תוך חודשיים.

אתה קובע פה עובדות בלי לדעת שום רקע על המתאמן.
אולי הדדליפט שלו פשוט חזק יותר בגלל שיש לו ידיים מאוד ארוכות? רק הסיבה הזאת יכולה להסביר פער מאוד גדול בין הבנץ' והסקוואט לדדליפט.
גם לקבוע סטנדרטים לפי משקל גוף זה לא נכון, להגיע לפי 1.5 משקל גוף בבנץ זה הרבה יותר קל לבחור ששוקל 60 קילו מאשר לבחור ששוקל 100 קילו(לא מדבר על המקרה של פותח הפוסט, מדבר בכללי לכל הקביעות שלך בקשר לכח ביחס למשקל גוף). וזה נכון לשלושת ההרמות.

אני מתחרה במשקל כבד והבנץ' הוא בושה ביחס לדדליפט, אבל הטכניקה שלי בלחיצה היא הטובה משלושת ההרמות.
פשוט יש לי ידיים מאוד ארוכות וכנראה עוד פקטורים שמשפיעים כמו נקודות האחיזה של השריר.

אולי הדדליפט שלו פשוט חזק יותר בגלל שיש לו ידיים מאוד ארוכות? רק הסיבה הזאת יכולה להסביר פער מאוד גדול בין הבנץ' והסקוואט לדדליפט.
גם לקבוע סטנדרטים לפי משקל גוף זה לא נכון, להגיע לפי 1.5 משקל גוף בבנץ זה הרבה יותר קל לבחור ששוקל 60 קילו מאשר לבחור ששוקל 100 קילו(לא מדבר על המקרה של פותח הפוסט, מדבר בכללי לכל הקביעות שלך בקשר לכח ביחס למשקל גוף). וזה נכון לשלושת ההרמות.

אני מתחרה במשקל כבד והבנץ' הוא בושה ביחס לדדליפט, אבל הטכניקה שלי בלחיצה היא הטובה משלושת ההרמות.
פשוט יש לי ידיים מאוד ארוכות וכנראה עוד פקטורים שמשפיעים כמו נקודות האחיזה של השריר.

אני רק רוצה לציין שיש משהו נכון בדבריו

רוב הליפטרים עובדים עם תוכניות שנותנות דגש לפחות פי 2-3 לסקוואט (רגליים (חוץ מזה שסקוואט LB איתן קרי אובר לדד)) מלפלג גוף העליון

אני רק רוצה לציין שיש משהו נכון בדבריו

רוב הליפטרים עובדים עם תוכניות שנותנות דגש לפחות פי 2-3 לסקוואט (רגליים (חוץ מזה שסקוואט LB איתן קרי אובר לדד)) מלפלג גוף העליון

את האמת שלא הבנתי איך הטענה נכנסת לדיון על פותח הפוסט(לא בקטע רע, באמת לא הבנתי), אבל אם לא תסתכל על חלוקה של פלג גוף עליון ותחתון אלא על כמה נפח כל אחד משלושת ההרמות מקבל לעצמו, ברוב המקרים הבנץ' מקבל הכי הרבה נפח.

הטענה שלי היא שלקבוע שיש בעיה טכנית בהרמות רק בגלל הפרש מסוים בניהן הוא לא נכון ברוב המקרים, בעיה טכנית אפשר לקבוע רק לפי סרטון טכניקה או במקרה ממש קיצוני של פערים בכח(שזה לא המקרה).

את האמת שלא הבנתי איך הטענה נכנסת לדיון על פותח הפוסט(לא בקטע רע, באמת לא הבנתי), אבל אם לא תסתכל על חלוקה של פלג גוף עליון ותחתון אלא על כמה נפח כל אחד משלושת ההרמות מקבל לעצמו, ברוב המקרים הבנץ' מקבל הכי הרבה נפח.

הטענה שלי היא שלקבוע שיש בעיה טכנית בהרמות רק בגלל הפרש מסוים בניהן הוא לא נכון ברוב המקרים, בעיה טכנית אפשר לקבוע רק לפי סרטון טכניקה או במקרה ממש קיצוני של פערים בכח(שזה לא המקרה).
וואלה קראתי רק את התגובות שלך וסתם הגבתי על מה שכתבת

אני כן חושב שאפשר לקבוע לדוגמה אם הבנצ' שלך 100 ודדליפט 200+ אז שאתה מתעדף פלג גוף תחתון
ואם הסקוואט שלך 160 אבל דדליפט 100 כנראה שאתה לא יורד כמו שצריך

וואלה קראתי רק את התגובות שלך וסתם הגבתי על מה שכתבת

אני כן חושב שאפשר לקבוע לדוגמה אם הבנצ' שלך 100 ודדליפט 200+ אז שאתה מתעדף פלג גוף תחתון
ואם הסקוואט שלך 160 אבל דדליפט 100 כנראה שאתה לא יורד כמו שצריך

תלוי כמה המקרה קיצוני, אבל בגדול הייתי מאוד נזהר מקביעות כאלה כי אי אפשר לדעת מה מתרחש בלי לראות את הטכניקה+התוכנית.
סקוואט של 160 עם דדליפט של 100 זה באמת יהיה משהו מוזר שכנראה קשור לטכניקה(או מישהו שמעולם לא עבד על דדליפט).

אבל בדוגמא של בנץ' 100 קילו ודדליפט 200+, אולי זאת באמת בעיה בתוכנית, ואולי בעיה בטכניקה, ואולי משהו אחר. קשה לקבוע בלי לדעת את הנתונים.

אולי באמת מיהרתי לחרוץ. שיתפתי את נסיוני האישי ומה שראיתי אצל אחרים. אבל תכלס יש מצב שיש לו גוף שונה והדברים אצלו מתחלקים אחרת. אבל הייתי בודק טכניקה כדי לוודות שזה המצב, כי אני כן חושש לטכניקה לקויה, זה לדעתי מידי נפוץ.

למי אכפת כמה אתה מרים ביחס למשקל גוף שלך? אתה מנסה לשבור שיא ישראל/עולם? פשוט תעבוד על להרים יותר וזה הכל, די עם כל החארטות האלה

• פותח/ת השרשור
למי אכפת כמה אתה מרים ביחס למשקל גוף שלך? אתה מנסה לשבור שיא ישראל/עולם? פשוט תעבוד על להרים יותר וזה הכל, די עם כל החארטות האלה

למה אכפת לי? כי פידבקת נותן לך תמונת מצב ריאלית על מצבך. אם לא היה אכפת לי כמה אני מרים ולא הייתי משתף את המשקלים שלי סביר להניח שעדיין הייתי עושה בנץ' עם 40 קילו... כי מבחינתי מה שהיה חשוב זה לבלבל את השריר

זה פשוט אינדקציה מסוימת להתקדמות, במיוחד אם המטרה היא להיות חזק. בשביל אנשים כמוני זה כמו לשאול כמה אחוז שומן אני בשבילך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית