הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משהו שאני לא מצליח להבין

Itayare

משתמש מתחיל
8
0
נק' מוניטין:
0
8
0
בערך לפני חודש חזרתי להתאמן אחרי פציעה ארוכה. החלטתי לראשונה לבסס תוכנית מלאה שמבוססת על תרגילים מורכבים. אני מתאמן בקושי חודש מאז שחזרתי אבל לראשונה אני משלב דדליפט סקוואט ופרס באימון ואני פשוט רואה התקדמות מהירה לפחות פי 3 מהרגיל בשרירים שלא קשורים בכלל לסקוואט ודדליפט.

אני יודע שרק חזרתי להתאמן והגיוני שתהיה כזאת קפיצה אבל זה הרבה יותר מכל מה שראיתי אי פעם בגוף שלי.

אז לשורה התחתונה, איך זה שסקוואט ודדליפט משפיעים על היד קדמית יותר מהפאקינג w שכל התכלית שלו זה לקרוע לך תיד קדמית. אפשר לדבר כל היום על זה שהסקוואט מפריש הורמוני גדילה וזה וזה אבל הוא לא נוגע בכלל ביד קדמית, הw והדאמבלים קורעים את האמאמא שלה, וחודש שאני עושה סקוואט ואיזה 4 סטים ליד קדמית והשריר שלי גדל כאילו אני מתאמן 3 חודשים בלי סקוואט. מישהו באמת יכול להסביר את זה?

אז לשורה התחתונה, איך זה שסקוואט ודדליפט משפיעים על היד קדמית יותר מהפאקינג w שכל התכלית שלו זה לקרוע לך תיד קדמית
סקוואט ודדליפט מפתחים לך את כל שרירי הגוף מכף רגל ועד ראש(כמעט).

בשורה התחתונה,נהוג לומר שבשביל להוסיף אינץ' להיקף יד צריך לעלות בערך 6-7 קילו משקל גוף.
זה בערך הסטטיסטיקה.

עבודה על יד קדמית ,ועוד המון סטים ופמפום רציני כמו שאתה מתאר לא באמת יתרמו לך לגודל של היד כמו תרגילים מורכבים אחרים שבהם המשקל הוא הרבה יותר גבוה.

קח דוגמה אחרת,לך למקרר,תוציא קרטון חלב,תנער למשך 90 שניות. מבטיח שתקרע לך היד ותרגיש כאב שלא הרגשת משום משקולת...אבל אם זה נותן לך משהו לגדילה? לא כלכך.

מוזמן לקרוא מאמר שכתבתי על עבודה לידיים.
מאמר/הסבר לעבודה על שרירי היד
לפחות פי 3 מהרגיל בשרירים שלא קשורים בכלל לסקוואט ודדליפט.
קשה מאוד למצוא שריר שלא מושפע מסקוואט ודדליפט.
אולי רק הרחב גבי הכתף קדמית והתלת ראשי
שהסקוואט מפריש הורמוני גדילה
ויתקן אותי @kotzer אם הוא יודע משהו אחר..אבל ממיטב ידיעתי זה לא ברמה שיתן לך boost כלשהו לפיתוח גוף.. מדובר על הפרשה מינימלית מאוד

אולי רק הרחב גבי הכתף קדמית והתלת ראשי
בעבודה נכונה הם דווקא יעבדו חזק מאוד

יתקן אותי @kotzer אם הוא יודע משהו אחר..אבל ממיטב ידיעתי זה לא ברמה שיתן לך boost כלשהו לפיתוח גוף.. מדובר על הפרשה מינימלית מאוד
צודק, לא משהו רציני בתמונה הגדולה.

בכל מקרה הסיבה לגדילה היא העומס הכללי הנוסף שמופעל על השריר.
תרגילים מבודדים בהחלט עושים את העבודה, אבל בעזרת המורכבים מופעל על השרירים האלה סטרס נוסף ורציני, אז יש להם עוד סיבה לגדול

בעבודה נכונה הם דווקא יעבדו חזק מאוד
יאללה נו,נותן לך כתף קדמית כמייצב בסקוואט.

וlats לדדליפט.

תלת ראשי מה תפקידו?
עריכה-ייתכן שגם בדדליפט יש תרומה לכתף קדמית שאני חושב על התנועה בהגיון

lats לדדליפט.
הלטס הם אחד השרירים החשובים ביותר בייצוב הטורסו ושמירתו על מקשה אחת, בגלל שהוא השריר היחיד שהולך מהכתף עד האגן, ככה שהוא הכרחי מאוד בכל תרגיל שמחייב טורסו קשיח, שזה סקוואט, דדליפט, בנצ', פרס ומה לא

תלת ראשי מה תפקידו?
בתור אחד השרירים החשובים יותר בשמירה על מיקום ומתח המרפק, גם בדדליפט ובגם בסקוואט יש לו חשיבות בשמירה על המרפק איפה שהוא צריך, וזה יעזור לשמור על הכתף וכף היד במקום. הוא חוליה חשובה מאוד בשרשרת הכוח

אז התלת ראשי יותר מגן על היד מלהתפרק.. הוא לא חלק מהתנועה. טוב נו אני לא עשיתי קורסים באנטומיה

חחחחח גבר כנראה זה בגלל הזכרון שריר+עבודה של תרגיל מבודד על הבייספ
מבטיח לך שאם נגיד תמשיך להתאמן לאורך זמן בלי לבודד ידיים אתה לא תראה כזה שינוי.

ככה שהוא הכרחי מאוד בכל תרגיל שמחייב טורסו קשיח, שזה סקוואט, דדליפט, בנצ', פרס ומה לא
דרך אגב.. אתה יודע שכל מדריך כושר בינוני שתגיד לו שאתה מרגיש את הגב בבנץ פרס,יגיד לך שאתה עושה לא נכון? זה אבסורד שהאנשים שאחראים על הבטיחות בחדר כושר לא יודעים בכלל דברים בסיסיים.
אני מכיר המון אנשים שיעידו שהגב מתעייף להם יותר מהחזה במשקלים כבדים מאוד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית