הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית טקסס מטוד

• פותח/ת השרשור temp
  • פורסם בתאריך

temp

משתמש משקיע
6,236
8
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
38,506
6,236
8
טקסס מטוד

היכרות :
התוכנית הזאת מתאימה לכל מי שלא יכול להשיג התקדמות לינארית. כלומר תוכנית זאת מתאימה למתאמנים מתקדמים או ותיקים .
הכוונה שלי שאני מתייחס לרמת האימון של המתאמנים היא רק מבחינת אימוני כח , זה לא משנה מה הרקע שלכם, אם לא עבדתם אף פעם בסגנון זה אתם מתחילים .

עקרונות התוכנית :

תוכנית זו בעלת שוני גדול בין האימונים במשך השבוע . באימון הראשון בשבוע נפח האימון גדול בעצימות בינונית , באימון השני הדגש הוא על אימון קל לתחזוקה והתאוששות , ובאימון השלישי נפח האימון מאוד נמוך בעצימות מאוד גבוהה .

אימון 1 ווליום
– 5 סטים 5 חזרות עם אותו משקל

אימון 2 התאוששות – 3סטים 3 חזרות עם אותו משקל

אימון 3 עצימות- סט אחד של 1-3 חזרות כבדות .

סדר האימונים חשוב אימון ההתאוששות צריך להיות תמיד בין הווליום לאימון העצים .

הסברים :
אימון הווליום הוא האימון הכי קשה מבין השלושה , הוא יעמיס הכי הרבה על הגוף שלך ויגרום לך להכי הרבה כאב בשרירים . אימון ההתאוששות יעזור לך להחלים על ידי כך שתזרים דם לשריר .

באימון העצים (3) אתה תעבוד עד לסט אחד כבד של 1-3 חזרות , הכוונה היא שלא תרים ישר את המשקל המקסימלי אלא תבצע מספר סטים עם משקלים קלים עד שתגיע למקסימום שלך .

תרגילים :

אתה יכול לבחור כמעט כל תרגיל מורכב ולהשתמש בטקסס מטוד כדי להרים אותו לגבהים חדשים .
סקוואט , פרונט סקוואט , דדליפט , פוש פרס או פרס מעל הראש , בנץ פרס , מתח או מקבילים , פוואר קלין בנט אובר רו וכו ...

בחירת משקלים :

עדיף להתחיל עם משקלים ולעבוד בהדרגתיות למשקלים הכבדים , מאשר להתחיל כבד מידי והפסיק מהר .

אימון ווליום – התחל עם משקל שאתה יודע שאתה מסוגל לבצע 5 סטים של 5 חזרות .

אימון התאוששות – 10% משקל פחות מאימון הווליום ל3 סטים של 3חזרות

אימון עצים – התחמם ובצע נסיון לשיא אישי חדש .

אל תגביל את עצמך לחוקים הללו , עם אתה מרגיש שהמשקל כבד מידי באימון ההתאוששות הורד אותו , זה אימון שנועד להתאוששות אחרי הכל . עם המשקל קל מידי באימון הווליום העלה יותר משקל בשבוע הבא .

התקדמות –

המטרה שלך היא להתקדם על בסיס שבועי , כלומר להרים יותר משקל מאשר אותו יום בשבוע שעבר .

אימון ווליום – הוסף 2.5 קילו כל שבוע .

אימון התאוששות – 10% פחות מאימון הווליום .

אימון עצים – השג שיא אישי .

אתה לא תוכל להוסיף משקל כל שבוע בסופו של דבר אתה תתקע. אף פעם לא באימון השני בגלל שהוא נועד להתאוששות אבל באימון הווליום או באימון העצים זה יקרה .

כשלון באימון הווליום
לדוגמא
עשית 3 סטים של 5 חזרות אבל הצלחת לבצע רק 3 חזרות ב2 סטים האחרונים . יש 2 פתרונות:
1. תנסה עוד פעם , שבוע הבא תנסה עם אותו משקל לעשות את ה5X5 .
2. דילוד , הורד את המשקל ב10% , וחזור על תהליך הוספת המשקל משבוע לשבוע (2.5 קילו ) .

משקל באימון ההתאוששות הוא תמיד 10% פחות מביום הווליום , תנסה לבצע אימון מלא עד 3 שבועות ברציפות , במידה וזה לא מצליח תבצע דילוד , אל תבצע דילוד מוקדם מידי , ימים רעים הרבה פעמים גורמים לעיקוב .

כשלון ביום העצים .

אני יודצא מנוקדת הנחה שאתם עובדים חזק באימון הווליום .
אם אתם אכן עובדים כך ולא יכולים לשבור שיאים באופן רציף ביום העצים אז נסו את הדברים הבאים:
1. החליפו כל שבוע בין בודדים , כפולות ושלשות ( הכוונה למספר החזרות )
2. הורידו את המשקל שאתם עובדים ביום הווליום ב10%.

לפעמים אימוני הווליום הם יותר מדי מוצלחים ואתם צריכים יותר מידי זמן להתאושש , הורידו 10% ותראו מה קורה .

אימון דינמי :
ישנה אפשרות להחליף את האימון העצים באימון דינמי , בצורת אימון זו אנחנו מפעילים על המוט את מקסימום הכח שאנו יכולים על מנת לגרום לו לנוע במהירות הכי גדולה שאפשר , טכניקה זו מאוד יעילה אך יכולה להיות מאוד קשה להתאוששות לאורך זמן .
נשתמש במחזור של 3 שבועות בצורה הבאה :
שבוע 1 – 12 סטים של 2 חזרות עם 50% מRM1
שבוע 2 – 12 סטים של 2חזרות עם 55% מRM1
שבוע 3 - 10 סטים של 2 חזרות עם 60% מRM1

ניתן לחזור על הסייקל הזה הרבה פעמים .

הנה תבנית לדוגמא של האימון , היות ואתם מתאמנים מתקדמים השתמשו בה בתור קווים מנחים .
אתם צריכים ללמוד להרגיש את המשקל . http://stronglifts.com/files/texas.method.xls

לינקים נוספים שמשם תרגמתי את התוכנית
http://stronglifts.com/the-texas-method-strength-training-for-intermediate-lifters/
http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=1720181

• פותח/ת השרשור
דפים מהספר של ריפטו שהוא מדבר על התוכנית .
הסריקה של הדפים היא תודות לתומר (עם אני זוכר נכון:193ek: ).

קבצים מצורפים

• תמונה 189.pdf
    KB 33 · צפיות: 215
  • תמונה 190.pdf
    KB 54.5 · צפיות: 213
  • תמונה 191.pdf
    KB 47.8 · צפיות: 208
  • תמונה 192.pdf
    KB 41.8 · צפיות: 167
  • תמונה 193.pdf
    KB 39.3 · צפיות: 226
  • תמונה 198.pdf
    KB 53.9 · צפיות: 160
  • תמונה 197.pdf
    KB 44.8 · צפיות: 207
  • תמונה 196.pdf
    KB 50.9 · צפיות: 197
  • תמונה 195.pdf
    KB 42.7 · צפיות: 209
  • תמונה 194.pdf
    KB 57.4 · צפיות: 212
  • פותח/ת השרשור
דף אחרון ...
ואני יודע שיש כמה אנשים פה שניסו את השיטה , אז בבקשה תרגישו חופשי להוסיף לשפר ולתקן .

קבצים מצורפים

• תמונה 199.pdf
    KB 39.7 · צפיות: 173
ממה בנוייה שאר התוכנית? זאת אומרת, איך אתה קובע מה משלים את הווליום של התוכנית?
אתה בוחר את התרגילי עזר לפי נקודות חלשות בגוף?
אני אשמח לדוגמא למשל אם בחרתי את הדדליפט כתרגיל שעליו אני מיישם את התוכנית.

😆😆😆

איפה התוכנית של הרוסים? איפה ווסטסייד? כל שבוע אני שומע ממך על תוכנית חדשה שהיא התוכנית הבאה שלך 😆😆😆

תכנס למסן ליצן, גם אתה עידן 👑

כרגע אני מתקדם מעולה עם התוכנית שלי,בשלב מסיום אני אעצור.
יש כל כך הרבה תוכנית טובות שפשוט קשה להחליט,מכיוון שאני רוצה להתחיל ללמוד ולא יהיה לי הרבה זמן להתאמן גג 3 פעמים בשבוע אז ווסט סייד הכי מתאימה לי.(דעה זאת נכונה ל 6.11.08 🙄)

תודה רבה עידן !

😆😆😆

איפה התוכנית של הרוסים? איפה ווסטסייד? כל שבוע אני שומע ממך על תוכנית חדשה שהיא התוכנית הבאה שלך 😆😆😆

תכנס למסן ליצן, גם אתה עידן 👑

על מה אתה מדבר !? הוא לא מפסיק לדבר על התוכנית הזאת 😆
🙄

deus בטח אתה יודע איפה יש reviews ולוגים של אנשים שעשו תתכנית
מעניין אותי לדעת איך היא עבדה על אנשים אבל לפרטי פרטים

הבנץ' פרס אצלי לא רוצה להתקדם, דווקא הסקוואט והדד ליפט מתקדמים מצוין

• פותח/ת השרשור
יש לי אבל אני לא ממליץ על התוכנית הזאת עם המטרה הראשית שלך היא שיפור הבנץ'
יש תוכניות שמתמחות בזה .

איפה אתה נתקע בבנץ ?

deus בטח אתה יודע איפה יש reviews ולוגים של אנשים שעשו תתכנית
מעניין אותי לדעת איך היא עבדה על אנשים אבל לפרטי פרטים

הבנץ' פרס אצלי לא רוצה להתקדם, דווקא הסקוואט והדד ליפט מתקדמים מצוין

הבנץ' פרס מן הסתם תמיד מתקדם יותר לאט מסקוואט ודדליפט. תראה איך התוכנית שלך נראית...

הבנץ' פרס מן הסתם תמיד מתקדם יותר לאט מסקוואט ודדליפט. תראה איך התוכנית שלך נראית...

גם כשעוד התחלתי להתאמן הבנץ' פרס היה גרוע, נשאר גרוע וכנראה ישאר גרוע
פשוט חלש בחלק העליון..

יש לי אבל אני לא ממליץ על התוכנית הזאת עם המטרה הראשית שלך היא שיפור הבנץ'
יש תוכניות שמתמחות בזה .

איפה אתה נתקע בבנץ ?

אם אני צריך לבחור את הנקודה היותר חלשה היא בעליה בהתחלה, כאילו שזה לא מספיקר גם הידיים שלי מאוד נחלשו בגלל פציעות בגידים שהיו לי בשתיהן.

אני יכול לחיות עם בנץ' פרס חלש, אבל אם אפשר לשפר אז זה יהיה טוב
אבל מצד שני אני לא רוצה שיהיה מצב שאני מתעסק רק בזה, כי לפחות הסקוואט והדד ליפט חזקים אז אני לא רוצה שיפגעו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית