הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צריך עזרה בבניית תפריט למסה

maoraver

משתמש מתחיל
104
3
נק' מוניטין:
6
104
3
שלום לכולם, מאוד מקווה שזה המקום הנכון ושאני לא עובר על אחד החוקים.
*מי שרוצה לדלג על כל הסיפור רקע וללכת ישר לשאלות, תרדו הכי למטה אחרי הנקודותיים המודגשות*
אנסה לספר הכל ובקצרה כמה שאפשר.
אני בן 22, גובה 1.90 ומשקל בין 75 ל80 קילו. אני נמצא כרגע בסיטואציה שנקראת סקיני פאט, אני נורא רזה וצנום מבחינת ידיים אך בטן מעט עודפת(בלשון המעטה.)

החלטתי לעשות עם עצמי משהו ולהירשם לחדר כושר, אממה? הייתי רשום לחדר כושר גם לפני כשנתיים (במשך שנה שלמה הייתי רשום והתמדתי) אך לא היו תוצאות - וכנראה שזה בגלל הקטע התזונתי.
הפעם החלטתי שאני לא הולך לוותר לעצמי ואני חייב לדעת בדיוק מה לאכול, איך לאכול, מתי לאכול והכי חשוב - כמה לאכול.
אחרי כל הרקע הזה, אשמח לעזרתכם בנושא. אין לי שום ידע מקדים ואני לא רוצה שהפעם הזאת גם תהיה לחינם מבחינת ההרשמה והתשלום לחדר הכושר.
יש לי מטרה והיא תוך חצי שנה לשנות במעט את מבנה הגוף שלי, להרחיב טיפה כתפיים ולהגדיל טיפה ידיים - וכמובן גם להשטיח את הבטן המעצבנת.

אין לי באמת מושג כמה חלבון או פחמימות אני צריך לצרוך, אבל אני כן הבנתי שצריך בערך 2 גרם חלבון על כל קילו גוף. חלק גם אמרו לי שכדאי לי להגיע ל300 גרם חלבון ביום.

אני חייב להגיד שאני די בעייתי באוכל, נניח דגים אני לא אוכל, קוסקוסים וכד'. אני כן אוכל שניצלים ורציתי לדעת נגיד אם זה בסדר לאכול שניצל עם פירורי לחם או שמומלץ להימנע?
אני גם אוכל אורז וכמובן צריך לדעת את המידות הנכונות ואת הכמויות של כמה לאכול.
בנוסף לזה, רציתי לדעת אם כדאי לי לשלב גם אבקת חלבון ביחד? (גיינר אני לא אקח כי יש לי ניסיון רע עם זה ואני די מעדיף לעלות במשקל בצורה טבעית.).

בכל מקרה, למי שמעדיף שאקצר לו את כל הסיפור הזה בשאלות ספציפיות בלי סיפורי רקע:
  • האם תוכלו לעזור לי בבניית תפריט תזונה שיתאים לצרכים שלי? אני מעוניין לעלות במשקל אבל בצורה נכונה ושלא תגרום לי להשמין יתר על המידה.
  • מה הכמויות שאני צריך לאכול?
  • האם כדאי לשלב אבקת חלבון ביחד? במידה וכן, האם מומלץ לצרוך חלבון כל יום גם במידה ואני לא מתאמן?
  • מה השעות שכדאי לי לאכול בהן?

• פותח/ת השרשור
אתה גולם אבל בקטע טוב אחי.
בגלל זה רציתי שתצטט,כי תבין יותר טוב שתכתוב בעצמך.
אתה יכול בכיף להוסיף קורנפלקס כלשהו או פסטה
שבת שלום, בטח התגעגעת אליי ;)
Screenshot
זה התפריט שלי אחרי קצת שינויים, זה בערך הכמות שאני הולך לאכול בוודאות, פשוט משהו שם נראה לי לא הגיוני מבחינת האורז(סימנתי 4 כוסות של 146 גרם, אבל אני לא באמת יודע כמה גרם זה 2 כוסות אחרי בישול).
בכל מקרה, עד שלא אשקול את האורז, מה דעתך? הנתונים סבבה? או שזה TOO MUCH פחמימות?

נראה נחמד,אפשר אולי להגביר קצת חלבון..
אין "יותר מדי פחמימה" כל עוד זה מתאים לך לחישובים.

• פותח/ת השרשור
נראה נחמד,אפשר אולי להגביר קצת חלבון..
אין "יותר מדי פחמימה" כל עוד זה מתאים לך לחישובים.
חלבון אני עוד אוסיף או ממשקאות פרו של יטבתה או משייק חלבון. השאלה אם כמות הקלוריות, הפחמימות והשומן סבירים

יש אולי קצת יותר מדי קלוריות,אולי.
תתחיל מטיפה פחות ותישקל פעם בשבוע למשך שבועיים(באותו יום ואותם תנאים)
תראה אם העלייה סבבה או מוגזמת. משם תחליט להוריד או לעלות

• פותח/ת השרשור
יש אולי קצת יותר מדי קלוריות,אולי.
תתחיל מטיפה פחות ותישקל פעם בשבוע למשך שבועיים(באותו יום ואותם תנאים)
תראה אם העלייה סבבה או מוגזמת. משם תחליט להוריד או לעלות

תקשיב יש לי שאלה
קניתי משקל מזון כדי למדוד את הגרמים באורז ובחזה עוף/שניצל.
עכשיו, באתר יש אופציה לכוס אורז שזה אמור להיות שווה 146 גרם.
בדקתי כוס אורז עכשיו אחרי בישול, יצא לי 170 גרם וזה היה נראה ממש ממש מעט, משהו שלא נראה לי הגיוני.
יכול להיות שהכוונה היא ל146 גרם לפני בישול? איך זה עובד? אני מה זה לא מבין בזה -_-

זה מאוד קריטי. חזה עוף מאבד בבישול בערך שליש משקל.
מאה גרם חזה עוף מבושל(בערך 140 גרם לא מבושל) זה משהו כמו 25-30 גרם חלבון

• פותח/ת השרשור
זה מאוד קריטי. חזה עוף מאבד בבישול בערך שליש משקל.
מאה גרם חזה עוף מבושל(בערך 140 גרם לא מבושל) זה משהו כמו 25-30 גרם חלבון
באמת? עד כדי כך? אוקיי טוב לדעת, עוד משהו שלמדתי
יש עוד משהו שאני צריך לדעת שהוא לפני בישול? בחיים לא הייתי חושב ככה. אם הגעתי ל150 גרם בחזה עוף אחרי בישול, זה עדיין בעייתי?

זה בערך 50 גרם חלבון. זה אחלה.
בשר ועוף מאבדים מלא משקל,המון נוזלים יוצאים מהם.
אורז פסטה וכו' עולים במשקל כי הם סופחים מים.

• פותח/ת השרשור
זה בערך 50 גרם חלבון. זה אחלה.
בשר ועוף מאבדים מלא משקל,המון נוזלים יוצאים מהם.
אורז פסטה וכו' עולים במשקל כי הם סופחים מים.
אז אני מניח שגם בשניצל אותו עיקרון, 150 גרם אחרי בישול זה טוב.
עכשיו השאלה מה אני עושה עם האורז? סיר מלא אחרי בישול. כמה גרם אני אמור לשים בצלחת אם אני צריך 140 גרם לפני בישול? יש אולי דרך לדעת משהו?

רוצה לדעת אחת ולתמיד? תמדוד כוס אורז,תבשל אותו,תמדוד אחרי בישול כמה כוסות יוצא,כמה שוקלת כל כוס
עדיף כוס קרטון/פלסטיק ולא ספל כי אין לזה משקל
ואז שמכינים בבית אורז,תמזוג מהסיר לכוס ותשקול כמה שאתה צריך

• פותח/ת השרשור
רוצה לדעת אחת ולתמיד? תמדוד כוס אורז,תבשל אותו,תמדוד אחרי בישול כמה כוסות יוצא,כמה שוקלת כל כוס
עדיף כוס קרטון/פלסטיק ולא ספל כי אין לזה משקל
ואז שמכינים בבית אורז,תמזוג מהסיר לכוס ותשקול כמה שאתה צריך
יש לי אופציה במשקל לאפס טרה(יעני לשים כוס לפני כדי שהמשקל יזהה את משקל הכוס ולא יתייחס אליו)
חשבתי על לעשות את זה, אבל הבעיה היא שעכשיו יש סיר מלא באורז, ואני צריך קודם לסיים אותו, ועכשיו אין לי באמת מושג כמה גרם אני צריך ‍♂️

• פותח/ת השרשור
ברור שהכוונה לפני בישול
אורז סופח ים מים ומתנפח

מה קורה? חוזר רגע לזה, נכון אמרת לי שהכוונה היא ללפני בישול? משהו לא מסתדר לי
בתפריט הזה (תפריט תזונה) רשום שצריך 2 כוסות אורז בצהריים ו2 כוסות אורז בערב, עכשיו ברור לי שאלו 2 כוסות של אחרי בישול, אבל לא מציינים שם כמה גרם דרוש, ונראה לי די הזוי לבקש 2 כוסות של 146 גרם לפני בישול, זו כמות שלא יכולה להיכנס לבטן בארוחה אחת, ובספק אם ב2, אז עוד רוצים ממני 4 כוסות כאלו?
אתה יכול לעשות לי סדר בבקשה?

אחי אתה יכול להמיר את האורז בכל פחמימה אחרת.לא צריך מקובעות מוחלטת.
הקבעון צריך להיות על הערכים.

בכל מקרה רק שתמדוד כמה אורז יוצא אחרי בישול של כוס אחת יהיו לך את התשובות.

אני גם לא חושב שהכוונה ל4 לפני בישול

• פותח/ת השרשור
אחי אתה יכול להמיר את האורז בכל פחמימה אחרת.לא צריך מקובעות מוחלטת.
הקבעון צריך להיות על הערכים.

בכל מקרה רק שתמדוד כמה אורז יוצא אחרי בישול של כוס אחת יהיו לך את התשובות.

אני גם לא חושב שהכוונה ל4 לפני בישול
לא לא הבנת אותי, הבעיתיות פה היא לא באורז עצמו, אין לי בעיה לאכול אורז. הבעיתיות פה היא בכמות שכתבו
השאלה שלי היא מה הכמות הריאלית, אם בתפריט שם רשום 2 כוסות (הכוונה היא ל2 כוסות אחרי בישול), אז כמה גרם הם התכוונו? זה מה שאני מתקשה להבין

אני גם לא מבין. בגלל זה אני אומר לך שזה לא חייב להיות אורז.
הם לא ברורים.

גם עזוב אותך מתפריט שלהם,תבנה משהו לפי מה שאתה אוהב אבל תקפיד על אותם ערכים של חלבון ושומן כמו בתפריט הכתוב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית