הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צריך עזרה בבניית תפריט למסה

maoraver

משתמש מתחיל
104
3
נק' מוניטין:
6
104
3
שלום לכולם, מאוד מקווה שזה המקום הנכון ושאני לא עובר על אחד החוקים.
*מי שרוצה לדלג על כל הסיפור רקע וללכת ישר לשאלות, תרדו הכי למטה אחרי הנקודותיים המודגשות*
אנסה לספר הכל ובקצרה כמה שאפשר.
אני בן 22, גובה 1.90 ומשקל בין 75 ל80 קילו. אני נמצא כרגע בסיטואציה שנקראת סקיני פאט, אני נורא רזה וצנום מבחינת ידיים אך בטן מעט עודפת(בלשון המעטה.)

החלטתי לעשות עם עצמי משהו ולהירשם לחדר כושר, אממה? הייתי רשום לחדר כושר גם לפני כשנתיים (במשך שנה שלמה הייתי רשום והתמדתי) אך לא היו תוצאות - וכנראה שזה בגלל הקטע התזונתי.
הפעם החלטתי שאני לא הולך לוותר לעצמי ואני חייב לדעת בדיוק מה לאכול, איך לאכול, מתי לאכול והכי חשוב - כמה לאכול.
אחרי כל הרקע הזה, אשמח לעזרתכם בנושא. אין לי שום ידע מקדים ואני לא רוצה שהפעם הזאת גם תהיה לחינם מבחינת ההרשמה והתשלום לחדר הכושר.
יש לי מטרה והיא תוך חצי שנה לשנות במעט את מבנה הגוף שלי, להרחיב טיפה כתפיים ולהגדיל טיפה ידיים - וכמובן גם להשטיח את הבטן המעצבנת.

אין לי באמת מושג כמה חלבון או פחמימות אני צריך לצרוך, אבל אני כן הבנתי שצריך בערך 2 גרם חלבון על כל קילו גוף. חלק גם אמרו לי שכדאי לי להגיע ל300 גרם חלבון ביום.

אני חייב להגיד שאני די בעייתי באוכל, נניח דגים אני לא אוכל, קוסקוסים וכד'. אני כן אוכל שניצלים ורציתי לדעת נגיד אם זה בסדר לאכול שניצל עם פירורי לחם או שמומלץ להימנע?
אני גם אוכל אורז וכמובן צריך לדעת את המידות הנכונות ואת הכמויות של כמה לאכול.
בנוסף לזה, רציתי לדעת אם כדאי לי לשלב גם אבקת חלבון ביחד? (גיינר אני לא אקח כי יש לי ניסיון רע עם זה ואני די מעדיף לעלות במשקל בצורה טבעית.).

בכל מקרה, למי שמעדיף שאקצר לו את כל הסיפור הזה בשאלות ספציפיות בלי סיפורי רקע:
  • האם תוכלו לעזור לי בבניית תפריט תזונה שיתאים לצרכים שלי? אני מעוניין לעלות במשקל אבל בצורה נכונה ושלא תגרום לי להשמין יתר על המידה.
  • מה הכמויות שאני צריך לאכול?
  • האם כדאי לשלב אבקת חלבון ביחד? במידה וכן, האם מומלץ לצרוך חלבון כל יום גם במידה ואני לא מתאמן?
  • מה השעות שכדאי לי לאכול בהן?

• פותח/ת השרשור
אני גם לא מבין. בגלל זה אני אומר לך שזה לא חייב להיות אורז.
הם לא ברורים.

גם עזוב אותך מתפריט שלהם,תבנה משהו לפי מה שאתה אוהב אבל תקפיד על אותם ערכים של חלבון ושומן כמו בתפריט הכתוב
הבעיה שלי היא בבניית התפריט, כמה שאני לא מנסה לבנות אני לא מצליח להגיע לכמות הנדרשת - וכן אני יודע שאמרת לי שאני יכול כל דבר, אבל אני מנסה להוסיף עוד ועוד ואני כבר מתחיל לאבד את עצמי
אני כאילו מוסיף דברים ריאליים עבורי שאני יודע שקיימים בבית ואני יכול להכין לי ביום יום, אבל זה פשוט לא עובד.
כי הפחמימות הכי טובות בתכלס זה כל האורז, פסטה וכו', ואין לי גם מושג כמה אני באמת דרוש לקחת מזה.

כי הפחמימות הכי טובות בתכלס זה כל האורז, פסטה וכו'
מה ההבדל בין פסטה לבורקס?

חוץ מזה,גביע גדול של גבינה לבנה 500 גרם זה 400 קלוריות ו47 גרם חלבון.
איך אתה מסתבך בלהגיע לערכים גבוהים?
גבינה,טונה וקצת ביצים והגעת ל100 גרם חלבון בארוחה אחת

• פותח/ת השרשור
מה ההבדל בין פסטה לבורקס?

חוץ מזה,גביע גדול של גבינה לבנה 500 גרם זה 400 קלוריות ו47 גרם חלבון.
איך אתה מסתבך בלהגיע לערכים גבוהים?
גבינה,טונה וקצת ביצים והגעת ל100 גרם חלבון בארוחה אחת
החלבון זו הבעיה הכי נמוכה שלי, הפחמימות זו הבעיה שלי.
אני ביום אוכל 3 ביצים, קופסת טונה שלמה וקופסה שלמה של קוטג'(ביום!)
הבעיה שלי היא להגיע לכמות פחמימות הנדרשת, זה פשוט לא עובד לי. אז נכון אני אוכל כמות פחמימות מסויימת שזה האורז שיש בבית, אבל אין לי מושג כמה אני באמת צריך ואם אני מגיע למידה הדרושה, כי לפי ההרגשה זה פשוט לא מספיק.

אני הצעתי לו שיוריד קצת מכמות פחמימות ויעלה שומן וככה יהיה לו יותר קל להכניס אוכל וגם כי לא צריך כל כך הרבה פחמימות
(כי הוא טוען שהוא לא יכול להגיע לכמות פחמימות כזו)
אבל לא רוצה להטעות אותו,אולי מישהו עם ידע יותר טוב ממני יוכל לעזור

תראה, הבעיה שלך לדעתי שאתה חושב שיש ערך פחמימה שאתה צריך להגיע אליו.
יש לך ערכי חלבון וערכי שומן שצריך להגיע אליהם כי הגוף לא יכול לייצר אותם בעצמו לעומת פחמימה שהוא יכול להחליף אותה באנרגיה ממקורות אחרים.
למתאמן אמנם יש כאלה שממליצים שהמינימום יהיה 150 גרם לאדם ממוצע, אבל זה יותר לתחושת שובע ואנרגיה לעשות את האימון, אחרי הכול יש דיאטות ללא פחמימה/כמעט בלי פחמימה והם עדיין מתאמנים וגדלים.
מה שקשה לך להגיע אליו זה כמות הקלוריות היומיות, תתחיל למצוא לעצמך 'גיינרים' בייתים, שיבולת שועל, בננה, חלב, חמאת בוטנים והופ אתה בכיף סוגר 1000 קלוריות.
תאכל חלווה, טחינה, 2 לחמניות בבוקר עם החבילה זה עוד 500.
כמו שפרוזן אמר התפריט שהבאתי הוא רק דוגמה, אל תתקבע על האוכל עצמו אלא על הקלוריות, אין לך זמן להכין אורז? קח בגט עם החזה עוף, בצהריים שתית מרק של 300 קלוריות? אפשר פעם בשבוע שבועיים לשבת בערב על מגש פיצה וכו'
תכין לעצמך רשימה של אוכל חלופי עם פחות או יותר ערכים וככה התפריט ישתלב לחיים המציאותיים, אי אפשר כל יום את אותו התפריט, החיים דינמיים.

• פותח/ת השרשור
תראה, הבעיה שלך לדעתי שאתה חושב שיש ערך פחמימה שאתה צריך להגיע אליו.
יש לך ערכי חלבון וערכי שומן שצריך להגיע אליהם כי הגוף לא יכול לייצר אותם בעצמו לעומת פחמימה שהוא יכול להחליף אותה באנרגיה ממקורות אחרים.
למתאמן אמנם יש כאלה שממליצים שהמינימום יהיה 150 גרם לאדם ממוצע, אבל זה יותר לתחושת שובע ואנרגיה לעשות את האימון, אחרי הכול יש דיאטות ללא פחמימה/כמעט בלי פחמימה והם עדיין מתאמנים וגדלים.
מה שקשה לך להגיע אליו זה כמות הקלוריות היומיות, תתחיל למצוא לעצמך 'גיינרים' בייתים, שיבולת שועל, בננה, חלב, חמאת בוטנים והופ אתה בכיף סוגר 1000 קלוריות.
תאכל חלווה, טחינה, 2 לחמניות בבוקר עם החבילה זה עוד 500.
כמו שפרוזן אמר התפריט שהבאתי הוא רק דוגמה, אל תתקבע על האוכל עצמו אלא על הקלוריות, אין לך זמן להכין אורז? קח בגט עם החזה עוף, בצהריים שתית מרק של 300 קלוריות? אפשר פעם בשבוע שבועיים לשבת בערב על מגש פיצה וכו'
תכין לעצמך רשימה של אוכל חלופי עם פחות או יותר ערכים וככה התפריט ישתלב לחיים המציאותיים, אי אפשר כל יום את אותו התפריט, החיים דינמיים.
לא יודע, לפי כל מה שקראתי עד עכשיו הבנתי שבעצם הפחמימה זה החלק הכי חשוב במסה, טעיתי?

• פותח/ת השרשור
לא פחמימה.
קלוריות.
מה היתרון של פחמימה על חלבון/שומן חוץ מתחושת שובע/תחושת אנרגיה לחלק מהאנשים?
פחמימה גורם דווקא לרעב.
חלבון תורם לתחושת שובע
שמעתי לפה ולפה
אינעללללללללללללל
אני שובר תראש על פחמימות כשבתכלס הפחמימות זה לא הדבר הקריטי פה? חבל שאין פה איזה קישור לגיפים, הייתי מראה לכם גיף שמתאר בדיוק את מה שעובר עליי עכשיו

פחמימה = סוכר
הרבה סוכר = עלייה גדולה בסוכר בדם
עלייה ברמות סוכר בדם = הפרשת אינסולין
הפרשת אינסולין = הכנסת הסוכר לתאים במהירות וביעילות
הכנסת סוכר לתאים = חוסר בסוכר בדם
חוסר בסוכר בדם = איתותים לגוף שחסר אוכל וצריכים סוכר.

מומלץ לשמור על צריכת פחמימה מאוזנת במהלך היום ולא גבוה מדי.

אינעללללללללללללל
אני שובר תראש על פחמימות כשבתכלס הפחמימות זה לא הדבר הקריטי פה? חבל שאין פה איזה קישור לגיפים, הייתי מראה לכם גיף שמתאר בדיוק את מה שעובר עליי עכשיו
אתה גנוב מאור..
פחמימה זה סה"כ דלק, מאמר מעניין ממליץ בחום
פחמימות – עד כמה אנו צריכים אותן? - קילוגרם - כושר, תזונה ופיתוח הגוף

• פותח/ת השרשור
אתה גנוב מאור..
פחמימה זה סה"כ דלק, מאמר מעניין ממליץ בחום
פחמימות – עד כמה אנו צריכים אותן? - קילוגרם - כושר, תזונה ופיתוח הגוף
פחמימה = סוכר
הרבה סוכר = עלייה גדולה בסוכר בדם
עלייה ברמות סוכר בדם = הפרשת אינסולין
הפרשת אינסולין = הכנסת הסוכר לתאים במהירות וביעילות
הכנסת סוכר לתאים = חוסר בסוכר בדם
חוסר בסוכר בדם = איתותים לגוף שחסר אוכל וצריכים סוכר.

מומלץ לשמור על צריכת פחמימה מאוזנת במהלך היום ולא גבוה מדי.
יש כאן אבל בעיה, אני לא רוצה מסה מלוכלכת שתגרום לי לגדול ולהשמין יתר על המידה, אני צריך הכל במידה נכונה.
איך אני יכול לדעת שאני לא מגזים? כי עכשיו כל התמונה השתנתה לי חחחח

יש כאן אבל בעיה, אני לא רוצה מסה מלוכלכת שתגרום לי לגדול ולהשמין יתר על המידה, אני צריך הכל במידה נכונה.
איך אני יכול לדעת שאני לא מגזים? כי עכשיו כל התמונה השתנתה לי חחחח
מזה מלוכלכת זה עודף קלורי גדול מידי, תשמור על פלוס הגיוני ותהיה במעקב אחרי העלייה השבועית וזהו

• פותח/ת השרשור
מזה מלוכלכת זה עודף קלורי גדול מידי, תשמור על פלוס הגיוני ותהיה במעקב אחרי העלייה השבועית וזהו
במדריך הזה ששלחת לי
עלייה במסת שריר [המדריך המלא לעלייה במסה] | קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
המליצו על אתר שמחשב בערך את הBMI ושריפת הקלוריות - SELF Nutrition Data | Food Facts, Information & Calorie Calculator
יצא לי שם משהו די מדאיג, כתוב לי שם שאני שורף קרוב ל3 אלף קלוריות ביום, דבר שבחישוב הראשוני דרך המדריך היה הרבה פחות (באיזור ה2400).
לפי מה שהם כתבו גם, האתר הזה הרבה יותר אמין. זה עכשיו גורם לי לקצת בלבלה, תוכל לעשות לי סדר בבלאגן? כי במידה ואני צריך ללכת לפי האתר הזה, זה אומר שאני שורף ביום 3 אלף קלוריות, ואני צריך להכניס הרבה יותר מ3

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית