הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צריך עזרה בבניית תפריט למסה

maoraver

משתמש מתחיל
104
3
נק' מוניטין:
6
104
3
שלום לכולם, מאוד מקווה שזה המקום הנכון ושאני לא עובר על אחד החוקים.
*מי שרוצה לדלג על כל הסיפור רקע וללכת ישר לשאלות, תרדו הכי למטה אחרי הנקודותיים המודגשות*
אנסה לספר הכל ובקצרה כמה שאפשר.
אני בן 22, גובה 1.90 ומשקל בין 75 ל80 קילו. אני נמצא כרגע בסיטואציה שנקראת סקיני פאט, אני נורא רזה וצנום מבחינת ידיים אך בטן מעט עודפת(בלשון המעטה.)

החלטתי לעשות עם עצמי משהו ולהירשם לחדר כושר, אממה? הייתי רשום לחדר כושר גם לפני כשנתיים (במשך שנה שלמה הייתי רשום והתמדתי) אך לא היו תוצאות - וכנראה שזה בגלל הקטע התזונתי.
הפעם החלטתי שאני לא הולך לוותר לעצמי ואני חייב לדעת בדיוק מה לאכול, איך לאכול, מתי לאכול והכי חשוב - כמה לאכול.
אחרי כל הרקע הזה, אשמח לעזרתכם בנושא. אין לי שום ידע מקדים ואני לא רוצה שהפעם הזאת גם תהיה לחינם מבחינת ההרשמה והתשלום לחדר הכושר.
יש לי מטרה והיא תוך חצי שנה לשנות במעט את מבנה הגוף שלי, להרחיב טיפה כתפיים ולהגדיל טיפה ידיים - וכמובן גם להשטיח את הבטן המעצבנת.

אין לי באמת מושג כמה חלבון או פחמימות אני צריך לצרוך, אבל אני כן הבנתי שצריך בערך 2 גרם חלבון על כל קילו גוף. חלק גם אמרו לי שכדאי לי להגיע ל300 גרם חלבון ביום.

אני חייב להגיד שאני די בעייתי באוכל, נניח דגים אני לא אוכל, קוסקוסים וכד'. אני כן אוכל שניצלים ורציתי לדעת נגיד אם זה בסדר לאכול שניצל עם פירורי לחם או שמומלץ להימנע?
אני גם אוכל אורז וכמובן צריך לדעת את המידות הנכונות ואת הכמויות של כמה לאכול.
בנוסף לזה, רציתי לדעת אם כדאי לי לשלב גם אבקת חלבון ביחד? (גיינר אני לא אקח כי יש לי ניסיון רע עם זה ואני די מעדיף לעלות במשקל בצורה טבעית.).

בכל מקרה, למי שמעדיף שאקצר לו את כל הסיפור הזה בשאלות ספציפיות בלי סיפורי רקע:
  • האם תוכלו לעזור לי בבניית תפריט תזונה שיתאים לצרכים שלי? אני מעוניין לעלות במשקל אבל בצורה נכונה ושלא תגרום לי להשמין יתר על המידה.
  • מה הכמויות שאני צריך לאכול?
  • האם כדאי לשלב אבקת חלבון ביחד? במידה וכן, האם מומלץ לצרוך חלבון כל יום גם במידה ואני לא מתאמן?
  • מה השעות שכדאי לי לאכול בהן?

כמו שפרוזן אמר תוודא שהכמות חלבון מספקת ותהיה במעקב על המשקל, אתה צריך להעלות בערך 2-3 קילו לחודש, אם העלייה איטית מידי תוסיף עוד קלוריות.
התפריט הוא ביום עם ובלי אימון, הגוף בונה שריר לפי מחקרים ב24-48 שעות אחרי האימון

• פותח/ת השרשור
זה כמו שתשאל אם צריך חזה עוף/טונה/בשר גם בימים ללא אימון.
אתה כבר יודע מה התשובה שלי,לא ככה?
חחחחח כבר יודע 😃
כמו שפרוזן אמר תוודא שהכמות חלבון מספקת ותהיה במעקב על המשקל, אתה צריך להעלות בערך 2-3 קילו לחודש, אם העלייה איטית מידי תוסיף עוד קלוריות
באמת מודה לכם מכל הלב, זה ממש לא מובן מאליו שמזמנכם עזרתם לי.
תודה רבה! אולי מחר אחזור לכאן עם שינויים בתפריט ;)

בכיף, שוב מדגיש מה שחשוב זה ערכים מאקרו - קלוריות, חלבון, שומן, פחמימה.
התפריט זה כבר עניין שלך

• פותח/ת השרשור
התפריט זה כבר עניין שלך
אגב משהו ששמתי לב אליו עכשיו. רשום 2 כוסות אורז בתפריט, זה הגיוני? 2 כוסות אורז זה סיר מלא, ורשום 2 כוסות אורז גם בצהריים וגם בערב. זה משהו קצת לא אפשרי.... איך אפשר לסיים סיר אורז שלם?
זה כמו שתשאל אם צריך חזה עוף/טונה/בשר גם בימים ללא אימון.
אתה כבר יודע מה התשובה שלי,לא ככה?

התפריט זה כבר עניין שלך

מה קורה חברים? עשיתי עכשיו קצת שינוי לתפריט על ידי הוספה והורדה לפי דברים שאני אוכל, הבעיה היא שהגעתי לכמות חלבון ופחמימות שאני צריך, גם שומן בערך, אבל רק 2000 קלוריות, מה שאומר שזה מאזן קלורי נמוך ב500 ממה שאני מוציא במהלך היום (ולפי המחשבון שבדקתי, אני מוציא 2500 בלי פעילות ספורטיבית בכלל.). מה אתם ממליצים לי לעשות?
נכון לכרגע זה התפריט (שימו לב, 164 חלבון עם 200 פחמימות ו73 שומנים - כשלפי הבדיקה במדריך בקילוגרם אני אמור להכניס 160 חלבון, 175 פחמימות ו80 שומנים).
94614688.jpeg

• פותח/ת השרשור
אתה אמור להכניס כמה מאות של פחמימות.
איפה רשום לך שצריך רק 200?
במדריך בקילוגרם על איך לעלות במסה היה רשום שם איך לחשב את הכמות שצריך, ולפי המשקל שלי צריך באיזור ה200 ככה היה כתוב.... יכול להיות שאני טעיתי?

• פותח/ת השרשור
תעלה לפה את הציטוט המדוייק משם. לא הגיוני

"כדי לחשב את הפחמימות אנו צריכים תחילה לסכם את מה שקיבלנו מבחינה קלורית בחישוב השומן והחלבון, לכן:
800+900 = 1700 קלוריות.
כתוצאה מכך, נשארו לנו 1700 קלוריות מסך כל ה 3400 קלוריות שהצבנו מלכתחילה (1700= 3400-1700)
ציינו בתחילת המאמר ש-1 גרם פחמימה שווה ערך לכ-4 קלוריות, לכן נקבל: 425 גרם פחמימה (425=1700/4).
כאן שוב ניתן לשחק עם יחס הפחמימה והחלבון. ניתן לאכול גם 200 גרם פחמימה ולהחליף את 225 הגרם הנותרים בשומן (או חלק מהם בחלבון)."

שמע, מתמטיקה זה לא הצד החזק שלי, אז יכול מאוד להיות שטעיתי חחחח
אני בחישוב שלי הגעתי ל160 גרם חלבון ביום שזה 640 קלוריות, ל80 גרם שומן ביום שזה 720 קלוריות (שזה ביחד 1360 לא?), ומה שנשאר לי זה בערך עוד 1700 קלוריות שצריכות לבוא מפחמימות? ואז אני צריך 425.......... לאט לאט נופל לי האסימון תוך כדי שאני כותב לך חחח

בכל זאת, זה בערך התפריט של מה שאני אוכל ביום יום, איזה עוד פחמימות אני יכול להוסיף? לא עולה לי לראש כלום.

אתה גולם אבל בקטע טוב אחי.
בגלל זה רציתי שתצטט,כי תבין יותר טוב שתכתוב בעצמך.
אתה יכול בכיף להוסיף קורנפלקס כלשהו או פסטה

• פותח/ת השרשור
אתה גולם אבל בקטע טוב אחי.
בגלל זה רציתי שתצטט,כי תבין יותר טוב שתכתוב בעצמך.
אתה יכול בכיף להוסיף קורנפלקס כלשהו או פסטה

חחחחח קורה לטובים ביותר.
הבעיה שאני מנסה להוסיף דברים שאני ביום יום משתמש בהם כמו קפה וכו', אבל אין את הקפה שאני שותה באתר שם.
אם אני אוסיף דברים שיגרמו גם לחלבון ולשומן לעלות, זה יהיה קריטי?

לא קריטי,רק תגיע לקלוריות.
עדיף לשלב פחמימות אבל קריטי ברמה גבוה מדי.
בקפה אין שום ערכים. הקלוריות באות מהחלב או מהסוכר

• פותח/ת השרשור
לא קריטי,רק תגיע לקלוריות.
עדיף לשלב פחמימות אבל קריטי ברמה גבוה מדי.
בקפה אין שום ערכים. הקלוריות באות מהחלב או מהסוכר
קשה לבנות תפריט מסה, מה שאני לא מוסיף זה בקושי עולה וזה כבר בכמויות שאני לא חושב שאעמוד בהם....

קשה?
אנשים פה ינבחו עליך בעוד 3..2..1

תאכל מה שבא לך בשביל להשלים את הקלוריות החסרות.
מה שבא לך

קשה לבנות תפריט מסה, מה שאני לא מוסיף זה בקושי עולה וזה כבר בכמויות שאני לא חושב שאעמוד בהם....

תוסיף מאכלים עם דחיסות קלורית...אגוזים. חמאת בוטנים, אבוקדו....טחינה...פחמימות? תוסיף לחם או פסטה במקום אורז. מאכלים עם יותר קלוריות במקום רק להוסיף ולהוסיף (אם אתה אומר שלא תעמוד בזה)

פיתוח גוף זה ספורט קשה.
יותר מזה,ספורט יקר
אני מוציא בערך 200-300 שקל בשבוע רק לחלבון שלי(שיהיה מגוון וטעים)

• פותח/ת השרשור
תוסיף מאכלים עם דחיסות קלורית...אגוזים. חמאת בוטנים, אבוקדו....טחינה...פחמימות? תוסיף לחם או פסטה במקום אורז. מאכלים עם יותר קלוריות במקום רק להוסיף ולהוסיף (אם אתה אומר שלא תעמוד בזה)
טוב, אחרי שהוספתי טחינה זה באמת קפץ והגעתי ל2750 קלוריות, לדעתי זה מספיק לא?
לא אנבח. רק אומר שאם קשה, תמצא תחביב יותר קל מאימונים.
הייתי רוצה, אבל יש מטרה מול העיניים. נמאס לי מהשחיפיות
פיתוח גוף זה ספורט קשה.
יותר מזה,ספורט יקר
אני מוציא בערך 200-300 שקל בשבוע רק לחלבון שלי(שיהיה מגוון וטעים)
אני חושב גם לקחת שייק חלבון. יש איזה משהו מומלץ? הבנתי שכדאי על בסיס מי גבינה, השאלה מה יהיה טעים בערבוב עם מים

תיקח שיבולת שועל, חמאת בוטנים, חלב תעשה מזה שייק זה יכול להגיע בקלות ל1000 קלוריות.
יש מקומות שאפשר לטעום(מכונים וכאלה) תלך תנסה.. בכל מקרה לרוב זה גם טעם נרכש, קניתי פעם בננה בהתחלה היה מזעזע אחרי זה התרגלתי ואפילו היה טוב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית