הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טכניקת סקוואט

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
יש לי בעיה שאני לא יכול בסקוואט אפילו עם משקל גוף לשמור על הגב זקוף אני יכול לרדת למקביל אבל אז אני ממש כפוף (אומנם לא מעוקם אבל כפוף ולא זקוף) ברגע שאני מנסה לזקוף אותו אני פשוט נופל אחורה, לדעתי מהרבה סרטונים שראיתי זה בגלל שאין לי ankle dorsiflexion אני באמת לא מצליח להביא את הברכיים אפילו עד לקו של האצבעות בלי לגרום לעקבים שלי להתרומם מהרצפה, עכשיו הציעו לי לנסות לעשות עם רווח יותר רחב בין הרגליים (זה נקרא סומו סקוואט) ושם במאת הצלחתי לרדת בלי שהגב מתעקם האם הטכניקה שלי טובה? והאם סקוואט כזה עם רווח גדול זה שווה ערך לסקוואט רגיל?

• פותח/ת השרשור
אי אפשר לשפוט סקוואט לפי טכניקה של סקוואט עם משקל גוף, ברגע שאתה שם מוט על הגב כל התנועה משתנה.

אתה מטה את הגב יותר מידי קדימה ומרגיש לי קצת שהתנועה שלך באה מהירך כמו דדליפט , דרך טובה ללמוד סקוואט זה פשוט לעמוד ישר , לשים כיסא מאחורייך ופשוט לשבת ולקום - הכי טבעי שלך

כמו שאמרתי, עמידה רחבה זה בסדר, אבל עד גבול מסויים

אומנם יש הרבה מה לשפר אבל זה נראה הרבה יותר טוב ממה שהעלית כאן בעבר שאמרת שאין מצב שאתה יכול לעשות סקוואט.

מה שאתה עושה זה סקוואט וזה בסיס לא רע להתקדמות. סבלנות ואתה תשתפר, אין לי ספק.
אוקיי אחרי בערך חודש של סקוואטים עליתי ממוט ריק בינתיים ל47.5 ועדיין עולה די בקלות ומקווה ששיפרתי טכניקה מעלה פה סרטון אם תוכלו לתת חוות דעת מה לשפר והאם זה נראה יותר טוב מההתחלה, חזרה שניה שם קצת שמתי לב שהיה משהו מוזר אבל חוץ מזה איך נראה?

נראה לא רע בכלל. צריך לרדת טיפה יותר נמוך ולהחליף נעליים. צריך לראות שכשהמשקלים יהיו כבדים הטכניקה תשמר.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
נראה סה"כ טוב, אולי הייתי מצר קצת את הפיסוק, זה יעזור לך לרדת עוד
לא מצליח כשאני יותר צר אני מאבד שיווי משקל ונופל אחורה אלא אם כן אני מכופף מאוד את הגב, מצאתי שזה בערך הרוחב האידיאלי בשבילי

כמו שכבר אמרו לך, תפטר מהנעליים, תוציא את האגודלים ממתחת למוט (שיהיו מעל עם שאר האצבעות) ותרים את האמאמא של המרפקים שלך למעלה.
גם את הפיסוק לדעתי אתה יכול להצר קצת, אם תעלה סרטון עם פיסוק צר יותר ומשקל קל נוכל להבין למה אתה נופל.

• פותח/ת השרשור
כמו שכבר אמרו לך, תפטר מהנעליים, תוציא את האגודלים ממתחת למוט (שיהיו מעל עם שאר האצבעות) ותרים את האמאמא של המרפקים שלך למעלה.
גם את הפיסוק לדעתי אתה יכול להצר קצת, אם תעלה סרטון עם פיסוק צר יותר ומשקל קל נוכל להבין למה אתה נופל.
מה הקטע של לשים אגודלים מעל הבר ולהרים מרפקים? ראיתי את זה באמת בכמה מקומות אבל מרגיש לי לא נוח כזה
ראיתי גם בחלק מהמקומות לעשות את זה רק בלו בר ולא בהיי בר

מה הקטע של לשים אגודלים מעל הבר ולהרים מרפקים? ראיתי את זה באמת בכמה מקומות אבל מרגיש לי לא נוח כזה
ראיתי גם בחלק מהמקומות לעשות את זה רק בלו בר ולא בהיי בר
פחות עומס על פרק כף היד (אם עושים את זה נכון), וההרמה של המרפקים יוצרת יותר כיווץ בשכמות ובגב שגוררים לתמיכה טובה יותר במוט ומונעים קריסה של הגב קדימה (מה שקורה לך עכשיו)

@AviAmo @AQUANGEL אתם מבינים שההמלצות שאתם נותנים לו הן כלליות מדי ולא מתייחסות למצב הספציפי שלו?
@ASAFABADI הסקוואט ב-2 החזרות הראשונות לא משהו, כי אתה פשוט צולל ויורד ללא שליטה. בחזרות אחר כך המצב בהחלט יותר טוב והסקוואט נראה לא רע בכלל, אבל אלה גם החזרות שבהן אתה קוטע את הירידה מוקדם מדי. אל תפחד לרדת.
וחוץ מזה וההמלצה להיפטר מהנעליים לא חושב שיש עוד משהו קריטי כרגע. תמשיך לעדכן

• פותח/ת השרשור
@AviAmo @AQUANGEL אתם מבינים שההמלצות שאתם נותנים לו הן כלליות מדי ולא מתייחסות למצב הספציפי שלו?
@ASAFABADI הסקוואט ב-2 החזרות הראשונות לא משהו, כי אתה פשוט צולל ויורד ללא שליטה. בחזרות אחר כך המצב בהחלט יותר טוב והסקוואט נראה לא רע בכלל, אבל אלה גם החזרות שבהן אתה קוטע את הירידה מוקדם מדי. אל תפחד לרדת.
מה הכוונה שההמלצות שהם נתנו לי כלליות מידי ולא מתייחסות אלי? בנוגע לפיסוק זה באמת ספציפית לא מתאים לי אבל אתהמתכוון גם שלא לשים אגודלים מעל ולהרים מרפקים?
ואני באמת שמח שממצב שאני לא מצליח אפילו בלי מוט להגיע למצב שאתם פה אומרים לי שנראה לא רע בכלל, דרך אגב לפני כל סקוואט לפני הסט הראשון 2-3 דקות של מתיחות לעקב ומוביליטי של הברך בלי זה אני פשוט לא מצליח

מה הכוונה שההמלצות שהם נתנו לי כלליות מידי ולא מתייחסות אלי?
הן מתייחסות ללימוד הטכניקה מאפס ומשם המתאמן אמור להתפתח ולמצוא את הדרך שלו, אבל אם אתה כבר מצאת דרך שמאפשרת לך לשלוט במוט בצורה טובה אז תלך עם זה

אתהמתכוון גם שלא לשים אגודלים מעל ולהרים מרפקים?
בידיוק

אוקיי אחרי בערך חודש של סקוואטים עליתי ממוט ריק בינתיים ל47.5 ועדיין עולה די בקלות ומקווה ששיפרתי טכניקה מעלה פה סרטון אם תוכלו לתת חוות דעת מה לשפר והאם זה נראה יותר טוב מההתחלה, חזרה שניה שם קצת שמתי לב שהיה משהו מוזר אבל חוץ מזה איך נראה?

קצת יותר כיווץ בשכמות בגב עליון.ואתה.בובה

• פותח/ת השרשור
נראה לא רע בכלל. צריך לרדת טיפה יותר נמוך ולהחליף נעליים. צריך לראות שכשהמשקלים יהיו כבדים הטכניקה תשמר.

נראה סה"כ טוב, אולי הייתי מצר קצת את הפיסוק, זה יעזור לך לרדת עוד

קצת יותר כיווץ בשכמות בגב עליון.ואתה.בובה

סוף סוף הגעתי למשקלים שכבר קשה לי ופה נמדדת הטכניקה מה אתם אומרים?

לא החלפת נעליים, היציאה מסורבלת עם הרבה צעדים ועדיין חסר קצת עומק.
דווקא לדעתי עומק פה סבבה
ולגבי צעדים אולי הייתי מקצר קצת אבל גם זה בסדר לדעתי

תשמע בגדול זה נראה סבבה
הייתי מחליף נעליים דחוף נעליים כאלה לעשות סקוואט ממש לא נוח תחליף לנעליים עם סוליה ישירה כמו אולדסטאר תרגיש הבדל עצום

תעשה סקוואט בלי נעליים, או שתקנה deadlift slippers שעולים 10 דולר.
בנוסף נראה שחסר עומק, אבל ממש מעט.
חוץ מזה בסדר גמור

• פותח/ת השרשור
תעשה סקוואט בלי נעליים, או שתקנה deadlift slippers שעולים 10 דולר.
בנוסף נראה שחסר עומק, אבל ממש מעט.
חוץ מזה בסדר גמור
אני מגיע למקביל אבל לא שובר מקביל או שגם אפילו לא מגיע למקביל?
למה הנעליים האלה כאלה לא טובות שאתה ממליץ לי לעשות יחף? ומה זה הדדליפט סליפרס האלה מחיפוש בגוגל זה נראה כמו גרביים רגילות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית