הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חשק מיני מוגבר,מדוע?

זה היה הו כל כך ברור, שיתחילו עם שאלות רפרנס נו ברור כי אתה מדבר כל כך נחרץ וחד משמעי שהייתי בטוח שאתה מתבסס על משהו
אתה יכול להאזין לג'ורדן פיטרסון לגבי סקס מזדמן וההשלכות שלו.
פודקאסט זה לא מחקר
אם אני אמצא אני אפנה למחקר שהראה שככל שנשים היו עם יותר פרטנרים ככה עלה הסיכוי שלהן לסיים חד הוריות.
מה הקשר?
בכל אופן, יש מנגנונים פשוטים של תגמול במוח, זה לא טוב להזין אותם בצורה אימפולסיבית כיוון שזה משרטט את האישיות שלך כמו כל דפוס התנהגות אחר, וזה גם *מתגמל* אותך, ולכן אתה מגדל מפלצת.
כן כן מר פרופסור ספר עוד על מחקר ארוך השנים שלך על קהות חושים כי עשיתי סקס עם 2 בחורות
זה ברור לך שאם אתה תאכל בצורה חסרת רסן במשך שנים כנראה שיהיה לך קשה פתאום להצטמצם לתזונה בריאה.
מקווה שבשביל הדוגמה הזאת לא צריך רפרנס
ויש אנשים כמוני שאוכלים אוכלים כמה שהם רוצים ולא משמינים 😇
לפחות לגבי תזונה בריאה יש מחקרים ואפשר להתווכח עליהם, אתה בא לפה כמו ד"ר לאב ומנפיץ שטויות כמו קהות חושים, מזכיר לי את הסיפורים שאם אתה תאונן יגדל לך שיער על כף היד, לפחות תוסיף "לדעתי" לפני שאתה מתחיל לבלבל בשכל
מה השריטה שלך? הוא כתב דברי טעם. צריך מחקר להגיון. איפה היכולת מחשבה והגיון שלך.
יש לך מחקר שאצבע באש ישרף? ש"אתה" לא יכול לעוף? ושהאבקת חלבון שאתה לוקח באמת מכיל חלבון?
אם יש לך טענה הגיונית, תשתף בנושא הזה. אל תגיע איתי למחקרים בנושה הזה.
אז אתה לא משמין מאכילה מרובה? אז במקרה הספציפי שלך, אתה טוען טענה נגד מחקרים מבוססים. ואתה יוצא מול מישהו שמביע דעה על נושא שאין עליו מחקרים?
יש הרבה שחושבים אחרת מ @the Raccoon
אבל הם מביעים דעה שונה, בלי להיכנס לנושא הדבילי של מחקר בענין הזה.

קיום יחסים הוא דבר שולי במערכת יחסים. כמו שמערכת יחסים עם הורים חברים וילדים לא כוללים קיום יחסים מיניים. גם בזוגיות נשואה, קיום יחסים לא בהכרח יהיה במרכז מערכת היחסים.
לגמרי לא מסכים איתך. קיום יחסי מין בזוגיות זה לא הדבר יחיד שחשוב ויש הרבה מאוד מעבר לזה אבל זה לגמרי לא דבר שולי. זה מה שמבדיל בין יחסים עם הורים, חברים וכו' ליחסים בין בני זוג. אם חיי המין לא טובים בזוגיות לדעתי זה ישפיע על כל הזוגיות.

לגמרי לא מסכים איתך. קיום יחסי מין בזוגיות זה לא הדבר יחיד שחשוב ויש הרבה מאוד מעבר לזה אבל זה לגמרי לא דבר שולי. זה מה שמבדיל בין יחסים עם הורים, חברים וכו' ליחסים בין בני זוג. אם חיי המין לא טובים בזוגיות לדעתי זה ישפיע על כל הזוגיות.
ישפיע, כן. ואפילו דבר חשוב. אבל נישואין זה לא למטרת קיום יחסי מין, יש הרבה יותר סיבות להתחתן מאשר לקיים יחסים.
לא צריך להתחתן כדי לקיים יחסים מיניים.

מה השריטה שלך? הוא כתב דברי טעם. צריך מחקר להגיון. איפה היכולת מחשבה והגיון שלך.
יש לך מחקר שאצבע באש ישרף? ש"אתה" לא יכול לעוף? ושהאבקת חלבון שאתה לוקח באמת מכיל חלבון?
אם יש לך טענה הגיונית, תשתף בנושא הזה. אל תגיע איתי למחקרים בנושה הזה.
אז אתה לא משמין מאכילה מרובה? אז במקרה הספציפי שלך, אתה טוען טענה נגד מחקרים מבוססים. ואתה יוצא מול מישהו שמביע דעה על נושא שאין עליו מחקרים?
יש הרבה שחושבים אחרת מ @the Raccoon
אבל הם מביעים דעה שונה, בלי להיכנס לנושא הדבילי של מחקר בענין הזה.
כנראה לא הבנת נגד מה אני יוצא
אני יוצא נגד הטענות הדביליות שלו לקהות חושים ועוד כמה שטויות בסגנון שהוא קבע שיש לאנשים שמנהלים אורח חיים של סקס מזדמן, זה דבילי כי קודם כל זה כל כך אינדבידואלי ולא חד משמעי לגבי כל אחד שאי אפשר לקבוע דבר כזה חד משמעית כפי שעולה מרוח הדברים שלו, דבר שני, איך מגדירים אורח חיים כזה? האם סקס פעם בחודש עם מישהי אחרת נחשב אורח חיים פרוע שגורם לקהות חושים כהגדרתו או שניצלתי? מה עם פעם בשבוע, רבעון?
תהיו בזוגיות חמש שנים ואז תבינו מה זה קהות חושים בסקס, עד אז אי אפשר לנהל דיון על זוגיות כשהרוב פה היו מקסימום שנה-שנתיים בזוגיות

כשלא יעמוד לך בגיל 60, מה תעשה אז? תתגרש?

הפוך, תן דגש אחי
הגיע הזמן להפסיק לחנך גברים להתנהג כמו פר משובש באחו
איפה מחנכים לזה? לא ראיתי שלטים "גבר תזיין המון" או משהו בסגנון, אתה בטח מתכוון לתרבות ולתודעה הציבורית ואין לזה קשר למערכת החינוך או הורים, אני לא זוכר שאבא שלי אמר לי לזיין כמה שיותר אלא דווקא להפך
סקס עם פרטנרים רבים/מזדמנים גורם לקהות רגשית, וככה פוגע ביכולת להתקשרויות יציבות בחיים, בזוגיות ומחוצה לה.
טוב לשטות הזאת כבר התייחסתי, אני דווקא מכיר בתולים שיש להם יותר קהות רגשית מ"זיינים", אני מרשה לעצמי לזרוק אנקדוטות כי רמת הדיוק פה כבר ירדה מזמן אז למה לא
החיים הם לא מירוץ לסיפוק דחפים
הנסיון שלך להגדיר מה הם החיים הוא פתטי ברמה מביכה, אפילו הפילוסופים הגדולים לא ניסו לקבוע מה הם החיים אלא שיתפו רעיונות ואמונות

כשלא יעמוד לך בגיל 60, מה תעשה אז? תתגרש?
אבל נישואין זה לא למטרת קיום יחסי מין, יש הרבה יותר סיבות להתחתן מאשר לקיים יחסים.
תקראו את כל התגובה בבקשה עוד פעם
קיום יחסי מין בזוגיות זה לא הדבר יחיד שחשוב ויש הרבה מאוד מעבר לזה
ואני מקווה שבגיל 60 עדיין יעמוד לי אגב, אחרת המצב לא משהו בכלל
קיום יחסים הוא דבר שולי במערכת יחסים
קצת סתרת את עצמך
ישפיע, כן. ואפילו דבר חשוב

כנראה לא הבנת נגד מה אני יוצא
אני יוצא נגד הטענות הדביליות שלו לקהות חושים ועוד כמה שטויות בסגנון שהוא קבע שיש לאנשים שמנהלים אורח חיים של סקס מזדמן, זה דבילי כי קודם כל זה כל כך אינדבידואלי ולא חד משמעי לגבי כל אחד שאי אפשר לקבוע דבר כזה חד משמעית כפי שעולה מרוח הדברים שלו, דבר שני, איך מגדירים אורח חיים כזה? האם סקס פעם בחודש עם מישהי אחרת נחשב אורח חיים פרוע שגורם לקהות חושים כהגדרתו או שניצלתי? מה עם פעם בשבוע, רבעון?
תהיו בזוגיות חמש שנים ואז תבינו מה זה קהות חושים בסקס, עד אז אי אפשר לנהל דיון על זוגיות כשהרוב פה היו מקסימום שנה-שנתיים בזוגיות
תודה, נשוי כמעט 5 שנים.
ואני חושב שהוא צודק לגבי כהות החושים. אולי לא גורף, אבל על פי רוב.
לדעתי קיום יחסי מין בלי הרגשה או רצון להרגיש חיבור נפשי עם בת\בן הזוג, הוא דבר שלילי.

גם אם אתה לא מסכים - תחלוק עליו בצורה מכובדת.
אני לא מבין על מה כל ההתלהמות, יש כאן כמה גברים שלא הקטע שלהם לזיין כל דבר שזז, מה ככ קשה לקבל? אתם לא חייבים להסכים, אבל זו דעה רלוונטית מאוד.

בתור רווק שהייתי יותר צעיר (20-25) נהניתי מסטוצים ולחפש הרפתקאות וכיבושים, כמובן אחרי כל קשר ארוך שהסתיים יש קצת צורך בסקס מזדמן ולא הרבה יותר מזה, אחרי הקשר האחרון שלי שהסתיים היו לי כמה סטוצים ומהר מאוד שמתי את זה בעדיפות נמוכה כי הרגשתי שאומנם זה כיף אבל זה לא שווה את זה, להשקיע כל כך הרבה בשביל משהו שנגמר תוך לילה אחד. למזלי פגשתי את החברה הנוכחית מאוד מהר ושנינו היינו לחלוטין בקטע של מערכת יחסים ואת האמת אני הייתי יותר נעול על זה ממנה.

לגבי בנות זוג ששכבו עם הרבה גברים, זה עניין אינדיוידואלי. אני מאמין בעצמאות של נשים ונשים שנהנות מסקס לא פחות מגברים, אם מישהי נהנית מסקס כל עוד אף אחד לא מנצל אותה וכל עוד היא לא עושה את זה מסיבות אחרות (כמו להרשים בחורים, השפעת אלכוהול / סמים, מתוך בדידות וכו׳ וכו׳) אז זה לא מאוד מפריע לי. הייתה לי בת זוג שגיליתי ששכבה עם מספר גבוה מאוד הייתי אומר של אנשים, בהתחלה כמובן זה היה לי לא נעים אבל זה לא באמת השפיע על הקשר.

מנגד, יש נשים שיהיו פעילות מינית ממש עד לרגע שהתחלתם לצאת, או שתשכב עם אחרים בהתחלה עד שתסכימו לא לצאת עם אחרים, זה כמובן לדעתי מעט רדוד ולא הייתי מרגיש עם זה בנוח בתור קשר רציני.

ככה או ככה אין שום בעיה לדעתי אם אתה מעדיף שהבן/בת זוג שלך לא יהיו עם נסיון עשיר מאוד.

בנושא הזה אני די ליברלי, גם לא אכפת לי שהבת זוג שלי תפגש עם ידידים וכו׳, אני לא קנאי ובוטח בה. אבל מנגד, אני די שמרן בתמונות שהבת זוג מעלה לאינסטגרם ומאודדדדדד לא בנוח אם הבת זוג תעלה תמונות עם חוטיני וכו׳ (משהו שמאוד נפוץ באוסטרליה, גם אצל נשים נשואות או בקשרים רציניים, שמישהו יהרוג אותי למה).

תודה, נשוי כמעט 5 שנים.
ואני חושב שהוא צודק לגבי כהות החושים. אולי לא גורף, אבל על פי רוב.
לדעתי קיום יחסי מין בלי הרגשה או רצון להרגיש חיבור נפשי עם בת\בן הזוג, הוא דבר שלילי.
קיבלת ממני רושם שאני נגד התחברות לצד השני? אני חושב שאתם בורחים לקיצוני מהר מידי, אף אחד לא מדבר על להגיד היי ואז להזדיין, זה קורה בעיקר בסרטים ונדיר מאוד בחיי היומיום, רוב הפעמים מדובר בהכרות מסויימת גם אם שטחית, אני לא מסכים שיש בזה שלילי כמו שאני לא טוען שזה חיובי, הכל תלוי מקרה ותדירות.
"כהות חושים" - עוד לא שמעתי על זה, זה כשאין לך רגשות לאתיופים?

גם אם אתה לא מסכים - תחלוק עליו בצורה מכובדת.
אני לא מבין על מה כל ההתלהמות, יש כאן כמה גברים שלא הקטע שלהם לזיין כל דבר שזז, מה ככ קשה לקבל? אתם לא חייבים להסכים, אבל זו דעה רלוונטית מאוד.
קל לקבל, קשה לקבל התבטאויות נחרצות כאלה כמו של רקון שממש מעוררות כעס, הפצת פייק ניוז ודעות אינדבידואליות כמדעיות זה קו אדום אצלי
ממש לא במקום
מה לא במקום?

הדיון הזה הפך לקצת צבוע בעיניי. כל אלה שנגד סקס מזדמן מביאים ביד כמה פעמים ביום מול פורנו וכידוע פורנו דופק תמוח לא פחות מלהיות פרפר אז איפה פה ההבדל? עדיף כבר לזיין מאשר לראות חרא באינטרנט.

מתבסס על מנגנונים פשוטים ומוכרים מעולם הפסיכולוגיה ועל היגיון בסיסי

פודקאסט זה לא מחקר, אבל העניין של מחקר הוא קטנוני ומגוחך כשזה מגיע לדברים שההיגיון מחייב אותם, וניסיון לעטוף אותם הרמטית במחקר, יראה כמו הרצאה של אוטיסט על כישורים חברתיים.

בנוסף, אתה מדבר על אדם שמרצה בכובע של דוקטור לפסיכולוגיה, ונשען על העקרונות של תחום הדעת הזה, שהוא בעצמו פסאודו מדע בחלקו הגדול, אבל עדיין מצליח לקלוע היטב רוב הזמן. אז שוב, העניין ה*מדעי* אצלך כמו אצל רבים אחרים גובל בסטייה- רוצה לומר - יש גם מציאות פשוטה לצד הניסיון לאכוף את כללי המשחק שקבעתם, כדי להחליט מה קיים ומה לא.

לגבי האימהות החד הוריות, הטענה המקורית הייתה שמערכות יחסים רבות יוצרות אנשים יציבים פחות שיחזיקו מסכרות בפחות הצלחה.

לא דיברתי שם על שתי בחורות. אלא על קורלציה, ועל מספרים משמעותיים יותר.

מבין שאתה כנראה ילד או ילדותי, ולכן השיח שלי "איתך" נעשה לטובת כלל הקוראים.

צהריים טובים
(אחפש מחקר שעכשיו צהריים בהקדם)
לקבל, קשה לקבל התבטאויות נחרצות כאלה כמו של רקון שממש מעוררות כעס, הפצת פייק ניוז ודעות אינדבידואליות כמדעיות זה קו אדום אצלי
הפצת פייק ניוז
אני באמת חושב שאתה תגחך עוד כמה שנים כשתבקע מהבועה שלך.

קהה זה ההפך מחד, ולא ההיפך מבהיר.

הטענה היא שיחסי מין הם דבר שמקרב בין אנשים, בשביל אישה ברמה כימית, אצלך אני לא יודע אם באופן מובהק כימית, כגבר. על מנת להיות מסוגל להיות בקירבה כל כך גדולה לאדם, ליצור איתו *מערכת יחסים* לצורך העניין (נניח מספר מפגשים מיניים וכיוצא בזה) ולהמשיך הלאה כאילו לא היה כלום, נדרש ממך להדחיק את הרגשות שלך (לאישה על אחת כמה וכמה).
כמו למשל תהליכים שפסיכולוג צריך לעבור על מנת שלא להזדעזע מתכנים שהוא שומע, מקרים לא נעימים ויזואלית שרופא בחדר טראומה רואה, וכיוצא בזה.
אותה יכולת מנטאלית שעוברת אדפטציה, הופכת את המנגנונים הרגשיים שלך לאטומים יותר, וזה לא לטובתך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית