הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הסולידית - מומלץ לקרוא

• פותח/ת השרשור hanan
  • פורסם בתאריך
מקס כשתגיע למה שאתה מדבר עליו בעצמך, כשתהיה לך משפחה וגם חופש כלכלי ותוכל להשקיע זמן גם במשפחה וגם בתחביבים וכו', אז תוכל לדבר, כי כשאין שום דבר מזה אז קל לחשוב שאתה מבין הכל יותר טוב על סמך איזה בלוג או ספר או שניים שקראת.
מה אני מתנסח בצורה כל כך גרועה שכל הנקודות שניסיתי להעביר התצמצמו לזה שנראה כאילו שבאתי לכאן להתנשא על אנשים שאני יותר טוב מהם? אם כן אז חבל לכולנו על הזמן. אמשיך להתעסק בעניינים שלי במקום להגיב כאן.

אתה יכול לחשוב שאני לא מבין על מה אני מדבר ושכל עוד לא הגעתי למצב שיש לי משפחה וילדים אני סתם זורק מילים לאוויר אבל דווקא בגלל שכן הבנתי מה המשמעות של להיות בעל משפחה וילדים מבחינת כמות הזמן הפנוי שיש לך לעצמך הגעתי למסקנה שחייב לדאוג לעתיד כלכלי שיאפשר חופש תנועה ולא יגרום לי להפוך לזומבי שכל חייו סובבים סביב עבודה וגידול ילדים.

נערך לאחרונה:
לא יודע אם אתה בלבלת בשם או שזה סתם צירוף מקרים אבל קוראים לה דורין.

אפשר לאמן את יכולות הריכוז שלך. זה לא בא בצורה טבעית. כמה חיילים ראית שמצליחים לישון באוטובוס? איך הם מצליחים לישון באוטובוס מפוצץ אנשים מזיעים וצועקים? גם אתה בטח שאלת את עצמך את זה בשבועות הראשונים של הטירונות ואז זה כבר הפך להרגל.
אתה יכול לצחוק כמה שבא לך ולהיות קטן אמונה אבל אין לי שום סיבה לשקר. כשאני נוסע באוטובוס כל עוד יש לי מקום ישיבה אני מסוגל לקרוא ספר לעומק והשעות האלה הן פרודוקטיביות עבורי. כמובן כל עוד שמתי אוזניות עם מוזיקה כדי שהרעש מסביב לא יפריע לי.

לא מכיר את המושג לחכות לאוטובוס. יש לי mooveit. אני מגיע ו2 דקות אחרי האוטובוס מגיע. במקום שאני גר בו הmooveit עובד מצוין.
אם ה4 ימים בשנה שבהם יש מזג אוויר באמת בלתי נסבל גורמים לך לשלם הון תועפות על רכב והתחזוק שלו אתה יותר ממוזמן. לא באתי לכאן לשכנע אנשים לעשות את מה שהסולידית אומרת. רק לקרוא בלוג עם הרבה תובנות על התנהלות כלכלי והשקעות בשוק ההון.

יש tradeof במה שאתה עושה. אתה מקבל רכב שנותן לך ניידות למרחקים ארוכים. אתה משלם בתמורה סכום כסף לא טריוויאלי שמתבזבז על רכישת הרכב והתחזוקה שלו. אם מבחינתך זה שווה את הכסף, תעשה את זה. אני מנסה לדחות את זה כי כל עוד אין לי צורך ממשי ברכב ברגע זה אני מעדיף לחסוך עוד כמה אלפי שקלים בשנה שיאפשרו לי להגדיל יותר את תיק ההשקעות שלי.

אתה מדבר על זמן מבוזבז, אבל לא כל שעה ביום שוות ערך לשעה אחרת.
נסיעה בתחבורה ציבורית(באזור שלי לפחות) יכולה להיות מתישה מאוד. לחץ להספיק לאוטובוס, לצאת ולנסות להבין אם הוא הקדים או לא/לחכות לו בחוץ/בשמש. להתמודד עם הרעש/התחנות/הריח/ מה שיש בפעם הזו שהייתי באוטובוס ולחכות שם את הנסיעה.
כל הדבר הזה, גם אם מבחינת זמן מסתכם לא הרבה יותר מהזמן שיקח להגיע ברכב(וזה לא, אבל נגיד), הוא מסתכם בהרבה יותר אנרגיה נפשית שאתה משקיע בזה. זה, לעומת להגיע למקום עם הרכב שלך, בזמן שלך, עם המוזיקה שלך ובכללי בצורה הרבה יותר נעימה. אחרי יום עבודה/לימודים ארוך יש לזה המון ערך בשבילי.
גם אם לא בזבזת הרבה יותר זמן בתחב"צ, בזבזת אנרגיה(או לפחות אני מבזבז).
בנוגע להערה לגבי שיחה ב2 בלילה מבחורה, זו נשמעת לי כמו סיבה לא רעה בכלל, לא מבין למה התייחסו אליה בזלזול.

חיי חברה, זוגיות וגמישות הרבה יותר קלים עם רכב. לפגוש חברים מאוחר, להיות ספונטני יותר, ולקפוץ לידידות ב2 בלילה - כל אלה דברים שמאוד קשים בלי רכב, ושווים לי דיי הרבה.
הדרישות האלה הן מאוד מציאותיות.
היום כדי להחזיק בית שנחמד לגור בו, אוכל טוב, רכב, מפגשים חברתיים וכמה תחביבים(מה שיחשב בבלוג של הסולידית כבזבוז קיצוני) לא דרוש סכום בלתי אפשרי, מקסימום 6.
תקראו לי יהיר, אבל אני מתחיל ללמוד תואר עם ביקוש בשוק, באוניברסיטה טובה ואני מאמין שאוכל לממן לעצמי את רמת החיים הזו בחיים הבוגרים שלי, כשעדיין חלק יפה מהמשכורת שלי ילך לחיסכון. ובלי קשר להאם הויתורים האלה שווים בשביל הכסף שנחסך או לא, אני בספק אם הייתי רוצה להפסיק לעבוד בגיל 35, או 50. יש דרכים לשלב חיים אישיים ותחביבים גם עם עבודה, ויש גם עניין ואתגר בעבודה שאני כן מחפש.

@Tank אני מבין אותך באופן כללי. אבל כנראה שגם אתה יחסית כמו הסולידית קיצוני ביחס לשאר האנשים פה. לכן הם אומרים את זה.

מאוד ממליץ לראות את הסרטון הזה

אחד הדברים שמאוד התחברתי אליהם. אם תרדוף אחרי החלום הזה במשך המון שנים אתה תפספס המון חויות בדרך.

כמו שרשמו לכל דבר יש תועלת וחסרון. כל אחד צריך לעשות את השיקולים שלו. יש אנשים שחייבים רכב. יש כאלו שרוצים לאכול במסעדות כי בשבילם זה חוויה וזה חלק מהחיים.

לדעתי לבכות על המצב זה לא נכון. כל אחד צריך להחליט מה חשוב לו בחיים.

אני לדוגמא קניתי דירה, אבל נוסע באוטובוס. אני מעדיף לבזבז את כל הכסף שלי על טיסות לחו"ל. מקווה שבעתיד יצא לי לטוס הרבה יותר מעכשיו. לא רואה טעם סוג של להתחיל לחיות רק בגיל 50.

דרך אגב לא בטוח שתצליח לצאת "לחופשי" בגיל מוקדם יותר מ 50. ברגע שיהיה לך משפחה. אם כמובן תצליח למצוא אישה שמאוד בראש שלך אז אולי כן. אבל בעולם של היום זה ניראה לי ממש נדיר. מקסימום תצטרך להתפשר אולי על דברים אחרים בבת הזוג.

כמו שרשמו לכל דבר יש תועלת וחסרון. כל אחד צריך לעשות את השיקולים שלו. יש אנשים שחייבים רכב. יש כאלו שרוצים לאכול במסעדות כי בשבילם זה חוויה וזה חלק מהחיים.
מסכים לגמרי וגם זה מה שאמרתי. הבעיה המרכזית שאני מנסה להעביר היא שהרבה אנשים לא חושבים לעומק על הבחירות שלהם בחיים. הם חושבים שהם צריכים רכב כי לכולם יש או שזה נוח או ש"איך אפשר בלי רכב היום? זה לא 1970". ההבדל בינך לבין הרבה אנשים אחרים הוא שאתה מודע לבחירות שלך ואתה הפעלת מחשבה שהביאה אותך לבחירות האלה. המטרה שלי היא לא שאנשים יחיו כמו הסולידית אלה שהם יקבעו לעצמם בצורה מודעת מה רמת החיים שתספק אותם ויחיו לפיה, במקום לזרוק כסף לכל כיוון בלי שהם בעצמם יודעים למה הם עושים את זה.

אני לדוגמא קניתי דירה, אבל נוסע באוטובוס. אני מעדיף לבזבז את כל הכסף שלי על טיסות לחו"ל. מקווה שבעתיד יצא לי לטוס הרבה יותר מעכשיו. לא רואה טעם סוג של להתחיל לחיות רק בגיל 50.
נהדר. קח אותי איתך מתישהו 😃

דרך אגב לא בטוח שתצליח לצאת "לחופשי" בגיל מוקדם יותר מ 50. ברגע שיהיה לך משפחה. אם כמובן תצליח למצוא אישה שמאוד בראש שלך אז אולי כן. אבל בעולם של היום זה ניראה לי ממש נדיר. מקסימום תצטרך להתפשר אולי על דברים אחרים בבת הזוג.

גם אם אני לא אצא לחופשי זה לא סוף העולם. יש לי מטרה ואני עובד כדי להשיג אותה. במקרה הרע אני אולי לא אצא לחופשי אבל יהיה לי הון שיניב לי הכנסה פאסיבית שלפחות תכסה לי חלק מההוצאות. אז אם אגיע בגיל 50 לדוגמא רק להון של 2 מיליון שקל עדיין אפשר לייצר מהסכום הזה הכנסה פאסיבית של 5 אלף שקל בחודש לפי כלל 3 האחוזים.

ראה כאילו שבאתי לכאן להתנשא על אנשים שאני יותר טוב מהם? אם כן אז חבל לכולנו על הזמן. אמשיך להתעסק בעניינים שלי במקום להגיב כאן.
לי לפחות זה נראה ככה לצערי, גם בגלל המשפט הבא:
המטרה שלי היא לא שאנשים יחיו כמו הסולידית אלה שהם יקבעו לעצמם בצורה מודעת מה רמת החיים שתספק אותם ויחיו לפיה, במקום לזרוק כסף לכל כיוון בלי שהם בעצמם יודעים למה הם עושים את זה.
זה מראה לי אחושרמוטה התנשאות וחשיבה של "אני יודע יותר טוב ממכם". למה המטרה שלך צריכה להיות קשורה לאנשים שהם לא אתה או האנשים הכי קרובים אליך אני לא מבין. מי שמבזב בלי היכר זה בעיה שלו, כל עוד הוא לא לוקח ממך.
תה יכול לחשוב שאני לא מבין על מה אני מדבר ושכל עוד לא הגעתי למצב שיש לי משפחה וילדים אני סתם זורק מילים לאוויר אבל דווקא בגלל שכן הבנתי מה המשמעות של להיות בעל משפחה וילדים מבחינת כמות הזמן הפנוי שיש לך לעצמך הגעתי למסקנה שחייב לדאוג לעתיד כלכלי שיאפשר חופש תנועה ולא יגרום לי להפוך לזומבי שכל חייו סובבים סביב עבודה וגידול ילדים.
לפי מה שענית לארקדי אתה תהיה מוכן להקים משפחה רק לקראת גיל 50 כשתגיע או תתקרב לאותו חופש כלכלי, או לפני ואז עדיין תהיה "זומבי" כמו שקראת לזה. אם זה מה שאתה רוצה זו זכותך אבל להרבה אנשים (גם לי בין היתר) זה לא מתאים. אגב, לפחות לדעתי, זה בסדר לא לרצות משפחה וילדים, אני חושב שזה עדיף שבנאדם מבין שהוא לא רוצה את זה מאשר להקים משפחה ואז להבין את זה.
אז אני לא רואה כאן נכון ולא נכון אבל מה שמתאים לך זה לא בהכרח מה שמתאים לי או למישהו אחר. וכן, אני חושב שבתור סטודנט רווק בן 25 מה שאתה אומר זה דיבורים באוויר (לא אמרתי שלא תגיע לזה, אני מאחל לך להגיע לאן שאתה שואף, שלא תחשוב אחרת)
אגב, למי שאמר לחיות את הרגע וכל זה, יש לי דוגמה של שני אנשים שחיו וחיים ככה אבל לטעמי ברמה מאוד קיצונית, והתוצאה: אחד בן 35, גר עם ההורים, עובד ייצור במפעלים (כל פעם במקום אחר) בשכר מינימום, השני בן 38-39 בדירת עמידר, עובד בשמירה בשכר מינימום. אז לפני איזה 10-15 שנה זה היה נראה מגניב (להוא בן 35, את השני אני לא מכיר מספיק קרוב והוא גם תמיד היה שרוט יותר מדי) והיום זה נראה פתטי.

לי לפחות זה נראה ככה לצערי, גם בגלל המשפט הבא:
זאת לא הייתה המטרה. אני אחשוב מחדש על איך לנסח את הדעות שלי בצורה טובה יותר. כשאני קורא את ההודעה שלי שוב גם לי זה נראה מהצד כמו התנשאות.
זה מראה לי אחושרמוטה התנשאות וחשיבה של "אני יודע יותר טוב ממכם". למה המטרה שלך צריכה להיות קשורה לאנשים שהם לא אתה או האנשים הכי קרובים אליך אני לא מבין. מי שמבזב בלי היכר זה בעיה שלו, כל עוד הוא לא לוקח ממך.
זאת לא באמת "מטרה". פשוט אני מרגיש שאם אני עוזר להעלאת המודעות לניהול כלכלי נכון והשקעות יש סיכוי שאני אעזור לאנשים שקוראים את ההודעות שלי לבנות את העתיד שלהם בצורה טובה יותר. במקרה הזה נראה שבמקום להשיג את המטרה הזאת נראתי כמו פוץ מתנשא שחושב שהוא יודע יותר טוב מכולם מה טוב להם. לקחתי את ההערות שלך לצומת ליבי ואנסה להשתפר להבא.
לפי מה שענית לארקדי אתה תהיה מוכן להקים משפחה רק לקראת גיל 50 כשתגיע או תתקרב לאותו חופש כלכלי, או לפני ואז עדיין תהיה "זומבי" כמו שקראת לזה. אם זה מה שאתה רוצה זו זכותך אבל להרבה אנשים (גם לי בין היתר) זה לא מתאים.
שוב יש בינינו קצר בתקשורת. אני כן רוצה משפחה בגיל מוקדם והעדיפות היא לפני 35. אני רוצה משפחה שתהיה באותו מיינדסט איתי ושמסוגלים להגיע לאיכות חיים גבוהה ברמת חיים לא מאוד גבוהה. אני מעדיף להגיע לחופש כלכלי כבנאדם בעל משפחה בגיל 50 מאשר כרווק בגיל 40.
אני לא מציע לאנשים לחיות כמוני או לחיות כמו הסולידית. רק רוצה להעלות מודעות בנושא התנהלות כלכלית חכמה והשקעות.
כשאמרתי שהמטרה שלי היא לצאת לחופש כלכלי לא התכוונתי שאני רוצה לצאת לחופש כלכלי על חשבון הקמת משפחה. זאת אי הבנה מאוד מאוד משמעותית בכל השיחה הזאת ואני מקווה שהבנת אותי עכשיו שאמרתי את הכוונות שלי בבהירות.

זאת לא באמת "מטרה". פשוט אני מרגיש שאם אני עוזר להעלאת המודעות לניהול כלכלי נכון והשקעות יש סיכוי שאני אעזור לאנשים שקוראים את ההודעות שלי לבנות את העתיד שלהם בצורה טובה יותר.
עכשיו שניסחת את זה ככה אולי דווקא אני הבעייתי עם האפאטיות שלי כלפי כל מה שלא נוגע ספציפית אליי 🤭
ואני מקווה שהבנת אותי עכשיו שאמרתי את הכוונות שלי בבהירות.
אכן 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית