הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הסולידית - מומלץ לקרוא

• פותח/ת השרשור hanan
  • פורסם בתאריך
תגובה אחת תפסה לי את העין שם:
"בת 22, עובדת בהייטק – שמחה לקרוא עוד פוסט מצוין, אבל אני מרגישה שכל כך הרבה אנשים דוחפים אנשים אחרים לעבוד בהייטק שתוך כמה שנים בודדות ההיצע יעלה על הביקוש ויהיה זילות של המקצוע והמשכורות יהיו חצי ממה שהן עכשיו ."

מה דעתכם על זה? @hanan @incin @Tank @Spasm32 @Bariah
זה לא באמת אפשרי לדעתי.
נכון שאם מחר כל כוח העבודה בישראל יהפוך להייטק זה יציף את השוק, אבל אם תכנס לGITHUB או משהו בסגנון, אתה תשים לב שהמון (אם לא רוב) פרוייקטי התוכנה קיימים כדי לשרת או לתמוך בסקטור ההייטק בלבד.
יש פרויקטים עצומים (סתם לדוגמה, GITHUB עצמו) שאין לאדם שלא חלק מתעשיית ההייטק שום שימוש בהם והם קיימים רק בשביל הסקטור עצמו.
מה שאני בא להגיד בזה שכמה שהתעשייה גודלת היא מייצרת עבודה לעצמה, ומכיוון שהתעשייה הזאת תמשיך לגדול בקצב מטורף בעתיד אני לא רואה מצב שהשוק יוצף, בטח שלא עם אופי יזמי כמו בישראל.

רציתי להוסיף, שלמשל אני בן 17 כרגע ומתגייס בחודשים הקרובים, ועדיין אחת מהדילמות הכי גדולות שלי כרגע (בגלל שאני נכנס לשירות מורחב- עם 2 וחצי שנים קבע) הם אם להשתמש בכסף שהרווחתי ליציאות עם חברים מדי פעם, או שלקצץ יותר בזה, אם להמשיך לעבוד כמו שאני עובד עכשיו עוד כמה חודשים (חודשיים בערך כי כבר חסכתי כמות) ולהביא אופנוע (יד שנייה כמובן, במחיר רציונלי), משהו שרציתי כבר כמה שנים טובות ושישמש אותי במשך השירות- או לשמור את הכסף וto suck it up עד אחרי השירות או עד תחילת הקבע.

הדילמה הקבועה היא האם באמת מה שאני עושה עכשיו כל כך משנה בנוגע למה שיהיה לי עוד כמה שנים, כי אני אמנם בסך הכל בן 17, אבל ההוצאות בגיל ה20 כל כך גדולות לעומת עכשיו. בין אם להשתמש בכסף שהרווחתי וליהנות ממנו באמת (האופנוע) או שלחסוך אותו ופחות ליהנות מהשנים הקרובות, ולהקריב למען השנים הבאות.

השורה התחתונה היא שהדילמה הזאת בין להעלות את רמת החיים כי זה משהו שאני מאוד רוצה, או שאני מעדיף לחיות ברמת חיים יותר נמוכה עכשיו תמורת ראש שקט יותר בעתיד, קיימת כבר מהגיל הזה, ואני מניח שלא מעט צעירים כמוני נאבקים בזה.

אני קניתי שבוע שעבר מאחי הגדול שברולט ספארק 2016 ידנית עם מערכת של 15 אלף...ואני בן 18 ועבדתי מגיל 14.(כמובן ב20 אלף...במקום 34 מחירון+מערכת השאיר מתנה)
והאמת?עדיין במחיג שאני יודע שזה זנות ורכב מלוקק כל כך כאב לי להוציא את הסכום הזה(30k עם ביטוח וטסט זה חצי מכמות הכסף שחסכתי עד היום...ונורא כאב לי להוציא את זה)

ועכשיו?שם פס על זה זה תענוג!אתה לא תלוי באחרים,יכל לצאת לאן שבא לך מתי שבא לך איך שבא לך.
פאקינג מרגיש כמו קינג.
אתה חוסך מלא זמן במקום האוטובוסים ואדון לעצמך.

כמו שאבא שלי אמר יהיה לך מספיק זמן לעבוד כל החיים אתה ילד ולא יקרה כלום אם תוציא סכום לא מוגזם מידי.
אם תיהיה קמצן מעכשיו על עצמאות,על בת זוג בישביל שבגיל 35 יהיה לך חופש כלכלי אתה בגיל 35 תתעורר רווק בלי חוויות,זה שווה את זה?

סבא שלי ז״ל היה בונקר כל החיים,ונפטר מתאונה עם 5 בתים ולא נהנה מהכסף עד גיל 70 ומת.
היה לו רכב בחנייה והוא בשישי בא אלינו ברגל בישביל לא לבזבז דלק.
בנתיים סבתא שלי יושבת כל חדש ומקבלת איזה 15 אלף על השכר דירה של הדירות+עובדת+מקבלת פנסיה שלה ושל סבא ולא עוזרת לאף אחד ורק מחכים שהיא תלך עם כמה שזה נשמע מגעיל.
להיות ככה זה הדרך להיות בן 50 רווק בלי ילדים,אבל היי יש כסף?לא להיט.
ותיהיה בטוח שהוצאה של 20-30 אלף על אופנע והכל זה לא מה שיכריע לך את העתיד בטח לא בגיל 17.
זה כולה 2-3 משכורות של עבודה שדורשת 0 שכל.
תקנה ותהנה.

ותמשיך לחסוך והכסף של האופנע יחזור.
זה המסקנה שלי אחרי המון שיחות עם המשפחה ולראות אנשים כאלה מהצד.
הפחד הכי גדול שלי הוא להיות דומה לאנשים כאלה. זה מחלה.

היא עדיין פעילה? אני זוכר לפני כמה שנים שדיברו עליה פה..

חברים כסף נועד בשביל שתהנו ממנו.. אתם לא לוקחים אותו לקבר ועד כמה שיודע לי חיים רק פעם אחת.
במידה ואתם עובדים תרשו ותפרגנו לעצמכם להנות ממנו!! כמובן בגבול היכולת (אני לא מדבר פה על אנשים מפגרים שיש להם מינוס 120K בגיל 23)
אל תחיו בסגפנות וב"חסכנות" שגובלת בקמצנות..
כל הזוגות הנשואים האלה שחיים בבית של ההורים שלהם אחרי החתונה , אני חושב שזאת תופעה מחרידה. אין לכם כסף לגור מחוץ לבית אל תתחתנו!!
ואל תחרטטו לי שזה בגלל שאתם חוסכים לדירה. התחתנתם ? צאו להורים שלכם מהבית!!!
כנ"ל לכל הלוזרים שעוד גרים בבית של ההורים בגיל 25... עופו מהבית , תשכרו דירה תתחילו ללמוד לכלכל את עצמכם! נכון הרבה יותר קל שאמא עושה את הקניות , הכביסה ומשלמת את כל החשבונות.. אבל בחייאת בגיל 24-25 חובה לעוף מהבית!!
אין לי מושג מי זאת הסולידית הזאת אבל מבחינתי היא יכולה לגור בקרטון ולגנוב WIFI מהבית קפה ליד בשביל לחסוך עוד כמה גרושים!!

חברים כסף נועד בשביל שתהנו ממנו..
מסכים עם כל מילה חוץ מחלק קטן במשפט הזה .. בכל זאת צריך להשאיר משהו לילדים,כדאי לשים בצד קצת,אבל אני בהחלט בעד לקנות רכב שאתה רוצה/לאכול בחוץ איפה שאתה אוהב/לקנות ערוצי ספורט

• פותח/ת השרשור
מסכים עם כל מילה חוץ מחלק קטן במשפט הזה .. בכל זאת צריך להשאיר משהו לילדים,כדאי לשים בצד קצת,אבל אני בהחלט בעד לקנות רכב שאתה רוצה/לאכול בחוץ איפה שאתה אוהב/לקנות ערוצי ספורט
בסוף הכל זאת החלטות שלך, אבל חשוב להבין מה האלטרנטיבות לשימוש בכסף.
לדוגמא ההבנה שרכב הוא התחייבות/הוצאה ולא נכס היא משמעותית להתנהלות כלכלית חכמה

אני לא מתכוון לבן אדם בגילי(22), אבל אם סיימתי תואר,יש לי דירה,הילדים בגן ולא חסר כלום בבית . למה לא לקנות רכב שאני רוצה? או לצאת לטייל בעולם?
אני כמובן בעד לייעל את ההוצאות לפי סדר עדיפויות,אבל אם יש,אז אפשר להשתמש. לא צריך לקחת את זה לקבר

איך אפשר להסתדר בלי רכב ברצינות?
לנסוע בעבודה לאוטובוס שעתיים כל כיוון בגיל 30?

אפילו לילד בן 18 שמתגייס ליומיות הולך לשרוף 4 שעות באוטובוסים כל יום.
איך עושים קניות בסופר?
באמת מעניין אותי איך אפשר להיות בלי רכב לבן אדם שצריך לצאת מהעיר.

אם גרים ועובדים בתל אביב אפשר להסתדר עם אופניים חשמליים. אחרת בישראל חובה רכב.

יש מדינות כמו סינגפור שיותר נוח ומהיר להתנייד בלי רכב

• פותח/ת השרשור
אני לא מתכוון לבן אדם בגילי(22), אבל אם סיימתי תואר,יש לי דירה,הילדים בגן ולא חסר כלום בבית . למה לא לקנות רכב שאני רוצה? או לצאת לטייל בעולם?
אני כמובן בעד לייעל את ההוצאות לפי סדר עדיפויות,אבל אם יש,אז אפשר להשתמש. לא צריך לקחת את זה לקבר
אני חושב שאתה לא מעריך נכון את העלות של משפחה עם 2/3 ילדים שלא לדבר על עלות המחיה כזקן.
אם יהיה לך מספיק כסף חופשי - תהנה ממנו
אם גרים ועובדים בתל אביב אפשר להסתדר עם אופניים חשמליים. אחרת בישראל חובה רכב.

יש מדינות כמו סינגפור שיותר נוח ומהיר להתנייד בלי רכב
על זה בדיוק הסולידית מדברת, לגור במקום בו אתה ״חייב״ רכב יכול להיות יקר יותר לעומת לגור בלי רכב באזור אחר למרות עלות הדיור.

ואם אתה צריך לנסוע 4 שעות לעבודה, תחפש עבודה אחרת.

אין פה נסיון לתת פתרונות אלא מחשבה על התנהלות כלכלית חכמה יותר

אני חושב שאתה לא מעריך נכון את העלות של משפחה עם 2/3 ילדים שלא לדבר על עלות המחיה כזקן.
אני מדבר רק על כסף חופשי.

פשוט יש אנשים שחוסכים וחוסכים ורבים על כל שקל מבלי לחיות כמו שצריך.
תמיד רוצים לחסוך עוד,ולשים בצד עוד.

אני מדבר על להנות מהחיים במידה ויש לך את היכולת,ולא "להתקמצן" על לאכול בחוץ וכו

איך אפשר להסתדר בלי רכב ברצינות?
לנסוע בעבודה לאוטובוס שעתיים כל כיוון בגיל 30?
כשאתה נוסע באוטובוס/רכבת אתה יכול לקרוא ספרים, ללמוד ולפתח את עצמך כי אתה לא עסוק בנהיגה. בזמן נהיגה אתה יכול לכל היותר להתעסק בלשמוע פודקאסטים או ספרים מוקלטים שזה גם אחלה אבל לדעתי פחות טוב בהרבה בחינות ממה שאתה מרוויח מלקרוא וללמוד ממאגר שהוא לא מוקלט והוא הרבה יותר רחב. בנוסף בנהיגה אתה גם ככה לא יכול להיות ב100 אחוז ריכוז גם כשאתה שומע משהו כי צריך להתרכז בנהיגה. מה שקורה זה שאתה לא פרודוקטיבי ושורף שעות על נהיגה בזמן שאני בתור אחד שמגיע לעבודה בתחבורה ציבורית לא מאבד את השעות האלה אלה מנצל אותן להתפתחות אישית ולצבירת חוויות רבות שהרבה אנשים מפספסים כי הם לא קוראים ספרים.

למה שעתיים לכל כיוון? אף אחד לא חייב אותך לגור בקריות ולעבוד בתל אביב. תגור קרוב לעבודה, לא חייב ממש קרוב אבל אפילו במרחק של 45 דקות מתל אביב אפשר לחיות בכבוד במחיר סביר. ואני אשאל אותך שאלה באותה הנימה. מה עדיף, שעתיים נסיעה בתחבורה ציבורית שמנצולים ב100% להתפתחות אישית או שעה נסיעה ברכב שאתה מאבד לגמרי ופשוט נמחקת לך מהחיים בלי שהשגת משהו?
איך עושים קניות בסופר?
משלוח מרמי לוי עולה 30 שקל. לדעתי מחנויות אחרות גם. אם אתה עושה הזמנה מרוכזת לבד או עם עוד אנשים למחיר של 400 שקלים וצפונה אתה לא מרגיש בכלל את עלות המשלוח ולא צריך לקום מהכסא ולבזבז זמן יקר על קניות. הקניות פשוט מגיעות אליך הביתה וזהו.
באמת מעניין אותי איך אפשר להיות בלי רכב לבן אדם שצריך לצאת מהעיר.
יש תחבורה ציבורית בין עירונית נהדרת פרט לסופ"שים ולתקופות הלא נעימות שבהן הרכבת בשביתה. לא ביג דיל. ברוב המקרים אפשר להסתדר. מעדיף את זה על פני כאב הראש של תקלות רכב, מוסכים, הוצאות גבוהות לא מתוכננות, הוצאות גבוהות מתוכננות, טסט שנתי, סיכון גבוה יותר לטעונות דרכים ומה לא.
פשוט יש אנשים שחוסכים וחוסכים ורבים על כל שקל מבלי לחיות כמו שצריך.
אלה אנשים מטומטמים חסרי פרופורציה שצריכים טיפול פסיכולוגי בדחיפות. אני חס וחלילה לא בא ואומר לאנשים כאן איך לחיות את החיים שלהם אבל אני רק מקווה שאנשים פה לא מקבלים את הרושם שהסולידית ממליצה לחיות ככה.

אלה אנשים מטומטמים חסרי פרופורציה שצריכים טיפול פסיכולוגי בדחיפות
אבל לא חסר כאלה,
שמורחים עוד רבע שעה בעבודה לפני שמעבירים כרטיס בשביל הכמה שקלים..
שמקבלים אש"ל או תן ביס ועדיין מתעקשים להביא סנדוויץ מהבית..
.בסוף החודש אולי הם חסכו עוד 500שח אבל זה לא שווה את בריאות הנפש

שמורחים עוד רבע שעה בעבודה לפני שמעבירים כרטיס בשביל הכמה שקלים..
יש גם כאלה שעושים את זה כמה שעות ולא כמה דקות. אני קורא לזה גניבה. אם העברת כרטיס על שעות שלא עבדת בהם אתה גנב. אצלינו באינטל ממלאים שעות דרך האתר ושמעתי על סטודנטים (רק סטודנטים אצלינו מקבלים שכר שעתי) שממלאים שעות שהתאמנו בהם בחדר הכושר של החברה.
שמקבלים אש"ל או תן ביס ועדיין מתעקשים להביא סנדוויץ מהבית..
.בסוף החודש אולי הם חסכו עוד 500שח אבל זה לא שווה את בריאות הנפש
לא הבנתי. תן ביס לא מתאפס בסוף החודש? איך אתה חוסך כסף מזה שלא ניצלת את התן ביס?

לא הבנתי. תן ביס לא מתאפס בסוף החודש? איך אתה חוסך כסף מזה שלא ניצלת את התן ביס?
מכיר מישהו שמזמין עם זה למשפחה או חברים לפעמים..זה הזוי בעיני
(והוא בעצמו מביא אוכל מהבית בשביל לא "לבזבז" את הכרטיס)

כשאתה נוסע באוטובוס/רכבת אתה יכול לקרוא ספרים, ללמוד ולפתח את עצמך כי אתה לא עסוק בנהיגה. בזמן נהיגה אתה יכול לכל היותר להתעסק בלשמוע פודקאסטים או ספרים מוקלטים שזה גם אחלה אבל לדעתי פחות טוב בהרבה בחינות ממה שאתה מרוויח מלקרוא וללמוד ממאגר שהוא לא מוקלט והוא הרבה יותר רחב. בנוסף בנהיגה אתה גם ככה לא יכול להיות ב100 אחוז ריכוז גם כשאתה שומע משהו כי צריך להתרכז בנהיגה. מה שקורה זה שאתה לא פרודוקטיבי ושורף שעות על נהיגה בזמן שאני בתור אחד שמגיע לעבודה בתחבורה ציבורית לא מאבד את השעות האלה אלה מנצל אותן להתפתחות אישית ולצבירת חוויות רבות שהרבה אנשים מפספסים כי הם לא קוראים ספרים.

למה שעתיים לכל כיוון? אף אחד לא חייב אותך לגור בקריות ולעבוד בתל אביב. תגור קרוב לעבודה, לא חייב ממש קרוב אבל אפילו במרחק של 45 דקות מתל אביב אפשר לחיות בכבוד במחיר סביר. ואני אשאל אותך שאלה באותה הנימה. מה עדיף, שעתיים נסיעה בתחבורה ציבורית שמנצולים ב100% להתפתחות אישית או שעה נסיעה ברכב שאתה מאבד לגמרי ופשוט נמחקת לך מהחיים בלי שהשגת משהו?

משלוח מרמי לוי עולה 30 שקל. לדעתי מחנויות אחרות גם. אם אתה עושה הזמנה מרוכזת לבד או עם עוד אנשים למחיר של 400 שקלים וצפונה אתה לא מרגיש בכלל את עלות המשלוח ולא צריך לקום מהכסא ולבזבז זמן יקר על קניות. הקניות פשוט מגיעות אליך הביתה וזהו.

יש תחבורה ציבורית בין עירונית נהדרת פרט לסופ"שים ולתקופות הלא נעימות שבהן הרכבת בשביתה. לא ביג דיל. ברוב המקרים אפשר להסתדר. מעדיף את זה על פני כאב הראש של תקלות רכב, מוסכים, הוצאות גבוהות לא מתוכננות, הוצאות גבוהות מתוכננות, טסט שנתי, סיכון גבוה יותר לטעונות דרכים ומה לא.
.

אז ככה:אני גר בראשון לציון ואני בן 18 והעבודה שלי ברמלה.
מהרגע שאני יוצא מהבית עד שמגיע לעבודה לוקח שעתיים כל כיוון ביום טוב+יום גשום/אוטובוס הקדים יכל להגיע לכמעט 3 שעות כל כיוון.
התחנה רחוקה לי מהבית התחנת ירידה רחוקה מהעבודה.
בימים גשומים רוצים למות.

בנוגע לקריאות ספרים בזמן שאתה על האוטובוס,אתה גר בארץ?בוא תקרא ספר באוטובוס.
באוטובסים שלא מסתובבים בן השכונות תמיד יש עומס+אנשים שאוכלים אוכל מסריח וצועקים בטלפון ואין בחצי מהפעמים מקום לשבת ומתעסקים בלא ליפול מהברקסים של הנהג.

יש לך חברה,איך אפשר לצאת מהבית?או שאסור לצאת כי חבל על הכסף?
בנוגע למשלוחים..לוקח למשלוחים להגיע לפעמים גם 5 שעות.
זה לא חול.
החיים בארץ גם במרכז למי שעם רכב ובלי רכב זה בן אדם אחר לחלוטין ושוב קניתי רכב ליפני חדש וזה חוסך לי לפחות 50++ שעות בחדש נטו על הדרך לעבודה+העלה את רמת החיים בכמה רמות.

עדיף להתאבד מאשר לחיות כמו שהיא אומרת.
ואני אחד שמנסה לחסוך(ומצליח פשוט לאט יותר)אבל מה שהיא אומרת זה מחלה.

מכיר מישהו שמזמין עם זה למשפחה או חברים לפעמים..זה הזוי בעיני
לא רואה איפה החיסכון באמת. אם הוא מזמין את אותו האוכל ממסעדות למשפחה שלו במקום לעצמו עדיין לכסף הזה יש אותו הערך. לעומת זאת אם אפשר לנצל תן ביס על קניות בסופר זה דווקא נשמע מאוד משתלם. אין לי שמץ של מושג האמת איפה תן ביס מתקבל עד היום לא היה לי תן ביס.

דעה אישית שלי (מבוססת על יד מאוד מוגבל מחברים שהם בעלי תן ביס), אוכל במסעדות הוא לא תמיד בריא ואפשר לבשל בריא יותר בבית. אני בעוד שבועיים מתחיל לעבוד בפעם הראשונה במשרה מלאה ואקבל תן ביס מהעבודה וחשבתי על אלטרנטיבה של בישול בריא בבית והבאת קופסאות לעבודה כאשר את התן ביס אני אנצל על דייטים/יציאות וכו. אין לי שמץ עד כמה הפתרון הזה ישים כרגע אבל אם יש אלטרנטיבות שיאפשרו לי לנצל את התן ביס בצורה טובה אני אלך עליהן.

אז ככה:אני גר בראשון לציון ואני בן 18 והעבודה שלי ברמלה.
מהרגע שאני יוצא מהבית עד שמגיע לעבודה לוקח שעתיים כל כיוון ביום טוב+יום גשום/אוטובוס הקדים יכל להגיע לכמעט 3 שעות כל כיוון.
מה כל כך טוב בעבודה הזאת שאתה מוכן לעבוד כל כך רחוק מהבית? אני מבין את הנקודה שלך אבל נשמע שלהחליף עבודה יכול לסדר את הבעיה אבל לא סיפרת לי את כל הפרטים אז אשמח לדעת יותר.
בנוגע לקריאות ספרים בזמן שאתה על האוטובוס,אתה גר בארץ?בוא תקרא ספר באוטובוס.
באוטובסים שלא מסתובבים בן השכונות תמיד יש עומס+אנשים שאוכלים אוכל מסריח וצועקים בטלפון ואין בחצי מהפעמים מקום לשבת ומתעסקים בלא ליפול מהברקסים של הנהג.
עושה את זה קבוע כבר שנתיים. שם אוזניות באוטובוס עם משתיק, יושב לי בפינה וקורא ספר כל הנסיעה. עולה על אוטובוסים בשעות שבהן יש מקומות ישיבה ואחרי שאני מדליק מוזיקה ומתחיל לקרוא את הספר בישיבה בחלק האחורי של האוטובוס שום דבר לא מפריע לי.
יש לך חברה,איך אפשר לצאת מהבית?או שאסור לצאת כי חבל על הכסף?
אם אתה מרגיש שחייך תלויים בנסיעות שתחבורה ציבורית אליהן לא נוחה או לא מגיעה בכלל אז זאת סיבה לגיטימית מבחינתי להחזיק רכב. אם יש לך בת זוג וההנאה שלך איתה היא ליסוע לטייל במקומות אקזוטיים אז by all means תקנה רכב. גם אם אני אהיה במצב הזה סביר להניח שלא אשתמש בו לנסיעות לעבודה אלה רק לנסיעות האלה.
בנוגע למשלוחים..לוקח למשלוחים להגיע לפעמים גם 5 שעות.
מה הבעיה כאן בדיוק? אתה עושה משלוח רק כשהמקרר ריק ואתה גווע ברעב? אני תמיד עושה חישוב וכשאני מרגיש שיש לי מספיק קניות להזמין כדי שה30 שקל של המשלוח ישתלמו אני עושה משלוח. זה תמיד מחושב ומתוכנן ולא נעשה ברגע שהמקרר ריק.
החיים בארץ גם במרכז למי שעם רכב ובלי רכב זה בן אדם אחר לחלוטין ושוב קניתי רכב ליפני חדש וזה חוסך לי לפחות 50++ שעות בחדש נטו על הדרך לעבודה+העלה את רמת החיים בכמה רמות.
לא הולך להשוות אותך אלי. אם אין שום סיכוי שבעולם שכמו שאני מצליח לקרוא ספרים וללמוד באוטובוס אתה תצליח גם וגם ככה הנסיעות בתחבורה ציבורית נשרפות לך אז עבור המצב שלך להיות בעל רכב זאת אופציה טובה יותר. אני רק רוצה להעביר את המסר שאם אתה כן תצליח איכשהו להגיע למצב שאתה פרודוקטיבי כשאתה בתחבורה ציבורית אז אם שרפת 100 שעות בחודש על נסיעות והיית פרודוקטיבי ב100 מהם זה יותר טוב מאשר אם שרפת 50 שעות בחודש על נסיעה ברכב ואלה 50 שעות שהלכו לפח.

עדיף להתאבד מאשר לחיות כמו שהיא אומרת.
ואני אחד שמנסה לחסוך אבל מה שהיא אומרת זה מחלה.
היא לא אומרת לך לחיות ככה. היא באה כדי לפתוח בפניך עולם שאולי לא הכרת ואולי יתאים לך ואולי לא. כל בן אדם מסוגל לקבוע מה רמת החיים שתיתן לו איכות חיים מספקת. חלק מהעיקרון שהיא מתבססת עליו אומר שהדבר הראשון שאתה עושה לפני שאתה מתכנן את תוכנית החיסכון/השקעות שלך היא לקבוע מה רמת החיים שמספקת אותך ובהתאם לזה לקבוע את תוכנית החיסכון/השקעות.
אני בן אדם מינימליסט שמסוגל להגיע לאיכות חיים גבוהה ברמת חיים לא גבוהה ויש עוד אחרים כמוני ויש אחרים לא כמוני שבשבילם חיים צנועים ללא רכב וללא דירת 120 מ"ר ל3 נפשות היא אלטרנטיבה לא ריאלית.

שוב, אני לא אומר לך איך לחיות את החיים ואני לא בא אליך בהתנשאות שבד"כ יש לאנשים כשהם מדברים עם בני 18. רק מבקש ממך לא לתת פרשנות שגויה לדברים שהסולידית מעבירה על סמך קריאה לא מעמיקה כי אתה מטעה את עצמך ומטעה אחרים שאולי פוטנציאלית ימצאו המון מה ללמוד מהבלוג שלה גם אם הוא לא יביא אותם לחופש כלכלי.

קראתי את האשכול ולא יותר מדי קראתי מהבלוג שלה, אבל אני חייב להגיד משהו שעולה פה הרבה,
אתם מדברים על "הסולידית" כאילו זה גורו שיודע הכל וכל דבר קדוש אצלה (חלק פה דווקא קצת נגד אני יודע אבל בכלליות הדיבור כאילו היא גורו).
אין בעיה לקחת עצות מהבלוג, לדבר על הבלוג ולהעביר ביקורת, אבל קצת מוגזם לדעתי הדיבור שלכם על "הסולידית" כאילו היא הבינה את החיים וככה צריך לחיות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית