הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הסולידית - מומלץ לקרוא

• פותח/ת השרשור hanan
  • פורסם בתאריך
אוכל במסעדות הוא לא תמיד בריא ואפשר לבשל בריא יותר בבית.
זה ידידי,דעה הגיונית.
אבל כשהסיבה של הבן אדם היא "לא לבזבז" את הכרטיס, בשביל שיוכל לקנות איתו לילדים,ובשביל זה הוא מביא לחם וטונה לעבודה,זה לא מקובל עלי.(לא מדובר באדם עם קשיים כלכליים)

חוץ מזה,בעניין הבריאות,אף אחד לא מכריח אותך לאכול צ'יפס. אפשר גם להתפנק על סלט עם נתחי עוף

לא רואה איפה החיסכון באמת. אם הוא מזמין את אותו האוכל ממסעדות למשפחה שלו במקום לעצמו עדיין לכסף הזה יש אותו הערך. לעומת זאת אם אפשר לנצל תן ביס על קניות בסופר זה דווקא נשמע מאוד משתלם. אין לי שמץ של מושג האמת איפה תן ביס מתקבל עד היום לא היה לי תן ביס.

דעה אישית שלי (מבוססת על יד מאוד מוגבל מחברים שהם בעלי תן ביס), אוכל במסעדות הוא לא תמיד בריא ואפשר לבשל בריא יותר בבית. אני בעוד שבועיים מתחיל לעבוד בפעם הראשונה במשרה מלאה ואקבל תן ביס מהעבודה וחשבתי על אלטרנטיבה של בישול בריא בבית והבאת קופסאות לעבודה כאשר את התן ביס אני אנצל על דייטים/יציאות וכו. אין לי שמץ עד כמה הפתרון הזה ישים כרגע אבל אם יש אלטרנטיבות שיאפשרו לי לנצל את התן ביס בצורה טובה אני אלך עליהן.

מה כל כך טוב בעבודה הזאת שאתה מוכן לעבוד כל כך רחוק מהבית? אני מבין את הנקודה שלך אבל נשמע שלהחליף עבודה יכול לסדר את הבעיה אבל לא סיפרת לי את כל הפרטים אז אשמח לדעת יותר.

עושה את זה קבוע כבר שנתיים. שם אוזניות באוטובוס עם משתיק, יושב לי בפינה וקורא ספר כל הנסיעה. עולה על אוטובוסים בשעות שבהן יש מקומות ישיבה ואחרי שאני מדליק מוזיקה ומתחיל לקרוא את הספר בישיבה בחלק האחורי של האוטובוס שום דבר לא מפריע לי.

אם אתה מרגיש שחייך תלויים בנסיעות שתחבורה ציבורית אליהן לא נוחה או לא מגיעה בכלל אז זאת סיבה לגיטימית מבחינתי להחזיק רכב. אם יש לך בת זוג וההנאה שלך איתה היא ליסוע לטייל במקומות אקזוטיים אז by all means תקנה רכב. גם אם אני אהיה במצב הזה סביר להניח שלא אשתמש בו לנסיעות לעבודה אלה רק לנסיעות האלה.

מה הבעיה כאן בדיוק? אתה עושה משלוח רק כשהמקרר ריק ואתה גווע ברעב? אני תמיד עושה חישוב וכשאני מרגיש שיש לי מספיק קניות להזמין כדי שה30 שקל של המשלוח ישתלמו אני עושה משלוח. זה תמיד מחושב ומתוכנן ולא נעשה ברגע שהמקרר ריק.

לא הולך להשוות אותך אלי. אם אין שום סיכוי שבעולם שכמו שאני מצליח לקרוא ספרים וללמוד באוטובוס אתה תצליח גם וגם ככה הנסיעות בתחבורה ציבורית נשרפות לך אז עבור המצב שלך להיות בעל רכב זאת אופציה טובה יותר. אני רק רוצה להעביר את המסר שאם אתה כן תצליח איכשהו להגיע למצב שאתה פרודוקטיבי כשאתה בתחבורה ציבורית אז אם שרפת 100 שעות בחודש על נסיעות והיית פרודוקטיבי ב100 מהם זה יותר טוב מאשר אם שרפת 50 שעות בחודש על נסיעה ברכב ואלה 50 שעות שהלכו לפח.

היא לא אומרת לך לחיות ככה. היא באה כדי לפתוח בפניך עולם שאולי לא הכרת ואולי יתאים לך ואולי לא. כל בן אדם מסוגל לקבוע מה רמת החיים שתיתן לו איכות חיים מספקת. חלק מהעיקרון שהיא מתבססת עליו אומר שהדבר הראשון שאתה עושה לפני שאתה מתכנן את תוכנית החיסכון/השקעות שלך היא לקבוע מה רמת החיים שמספקת אותך ובהתאם לזה לקבוע את תוכנית החיסכון/השקעות.
אני בן אדם מינימליסט שמסוגל להגיע לאיכות חיים גבוהה ברמת חיים לא גבוהה ויש עוד אחרים כמוני ויש אחרים לא כמוני שבשבילם חיים צנועים ללא רכב וללא דירת 120 מ"ר ל3 נפשות היא אלטרנטיבה לא ריאלית.

שוב, אני לא אומר לך איך לחיות את החיים ואני לא בא אליך בהתנשאות שבד"כ יש לאנשים כשהם מדברים עם בני 18. רק מבקש ממך לא לתת פרשנות שגויה לדברים שהסולידית מעבירה על סמך קריאה לא מעמיקה כי אתה מטעה את עצמך ומטעה אחרים שאולי פוטנציאלית ימצאו המון מה ללמוד מהבלוג שלה גם אם הוא לא יביא אותם לחופש כלכלי.

את הפסקה האחרונה מקבל לגמרי,מה שרשמתי זה רק מרפרוף של חצי שעה בבלוג שלה+כמה תגובות.

בנוגע לעבודה,זה עבודה מהבצפר+(ומרוויחים 40 שח לשעה+פינוקים של עובד משטרה לכל דבר אני לומד בבית ספר של משרד העבודה אז זה יותר עבודה ומקצוע מאשר כיתה ומחברת...)זה עבודה שנותנת לי מקצוע ביד עוד חצי שנה ולא יכל לוותר על זה ולא מסוגל נפשית להתמודד עם הנסיעות באוטובוס.(ושוב ברכב זה 15 דק כל כיוון,באוטובוס שעתיים פלוס)

חישוב קל של כל יום 4 שעות נסיעות=25 ימי עבודה בחדש. אבל הרבה פעמים זה יותר מ4 שעות נסיעות ביום סך הכל יוצא 100+ שעות הולכות לפח באוטובוס.
ברכב לוקח לי חצי שעה סך הכל יום נסיעות.
30 דק נסיעות ביום+25 ימי עבודה זה לא יוצא 12 שעות בקושי.
90 שעות של חסכון בחדש+הרבה יותר נוח.

מה שאני מנסה להגיד בקיצור שרכב לפעמים זה לא החלטה גרועה.
יש מקרים שפשוט צריך את זה.

קראתי בשבועיים האחרונים לא מעט פוסטים של ה"סולידית", וגם עיינתי במקורות של הבלוג (Early Retirement Extreme: — a combination of simple living, anticonsumerism, DIY ethics, self-reliance, resilience, and applied capitalism).

הרעיונות שעומדים מאחורי הגישה נכונים בעיקרון, כל עוד לא לוקחים אותם לאקסטרים - אני חושב שהתנהלות כלכלית נכונה וידע בשוק ההון הם כלים מאוד חשובים שכל אדם צריך לרכוש בהקדם האפשרי, ולא רק בשביל להשיג "עצמאות כלכלית" ולפרוש מהעבודה.

מקווה שתסלחו לי על האד הומינם - הבלוג והפייסבוק מנוסחים בצורה מתנשאת של אדם בעייתי בלשון המעטה שנמאס לו מעבודה ומאינטרקציה עם אנשים בגיל 31. אולי היא עושה את זה כי היא חושבת שזה ימשוך קוראים - אין לי מושג, זה לא קיים במקורות ובשבילי הגישה המזלזלת מספיקה בשביל לוותר על הגרסא הישראלית.
אגב, השם של הסולידית, הגיל שלה, הגישה האנטיפתית והעובדה שהיא לא רוצה ילדים גורמת לי להיזכר במישהי בשם קורין שלמדה איתי בכיתה בתיכון עירוני א' בת"א (סיימתי ב-1999), אבל אולי זה רק צירוף מקרים.

לגבי רכב - לא חייבים לקנות רכב חדש מהסוכנות, יש אחלה של רכבי יד שניה במחירים שפויים. אם מישהו שלא גר בתל אביב מעדיף לנסוע באוטובוסים כשאנשים משתעלים עליך בחורף ומזיעים עליך בקיץ אפילו כשהוא חוסך 50% מהמשכורת שלו כל חודש אני לא אנסה לשכנע אותו אחרת. במדינה שלנו אין תחבורה ציבורית בשבת אז באופן אישי אני חושב שהפגיעה באיכות החיים לא מצדיקה את החסכון בכסף לאדם בוגר שיכול להרשות לעצמו רכב יד שניה/שלישית.

כאן בארה"ב לכל זאטוט בן 16 יש רכב, אבל כמובן שרכבים ודלק זולים משמעותית מהארץ וגם התרבות שונה.

חייב לומר שצחקתי חזק מעניין ה''למידה בתחבורה ציבורית'' וככה לא ''מבזבזים זמן'' כן באוטובוס מפוצץ באנשים ממש יש ריכוז תענוג..
שהאוטובוס מפוצץ אז כל פלוץ יכול לשבת לידך וממש לקרוא ביחד את הספר! רק חסר להזמין לדייט וסגרנו את הסיפור.

אוטובוס גם לרוב לא מוריד אותך בדיוק איפה שאתה רוצה אלא ליד, אין תחנות אישיות. מה...יש שפע של זמן בהליכה לשמוע איזה audio book!
שכחתי את החלק הכי טוב שזה בקור אימים בחורף להמתין לאוטובוס, או בקיץ שהקרניים של השמש בול על הפרצוף שלך.
בהתחלה זה נשמע כמו חיסרון אבל אז שעושים את ה1+1 עם זה שצריך לשבת בתחנה עם אנשים מוזרים ''מה אחי איפה אתה גר אצלנו אין מוזרים''
רואים שזה שווה את זה על פני אוטו! כאן כבר אין ספק.

זה פשוט כ''כ עדיף על אוטו עם מזגן / שקט בבוקר / לא צריך לחכות ולהיות תלוי ב''סליחה, קו X עבר?'' אבל הבנתי שהם השתכללו וכיום יש עמוד אישי שמראה את הזמנים! עוד יתרון עצום לתחבורה הציבורית הנהדרת. אבל...אבל עחי אני ברכבת לא באוטובוס. בכוונה לא ציינתי ברכבת כי שם זה כבר יתרון ברור מאליו.

בנימה רצינית, כי זה נחמד להיות רציני גם - תירוצים, תירוצים, תירוצים. כנראה מפחדים לנסוע על רכב / אין כסף. כל עניין ה''להתפתח באוטובוס''
נשמע כמו דבר מצחיק ביותר, מצטער.

חייב לומר שצחקתי חזק מעניין ה''למידה בתחבורה ציבורית'' וככה לא ''מבזבזים זמן'' כן באוטובוס מפוצץ באנשים ממש יש ריכוז תענוג..
שהאוטובוס מפוצץ אז כל פלוץ יכול לשבת לידך וממש לקרוא ביחד את הספר! רק חסר להזמין לדייט וסגרנו את הסיפור.

אוטובוס גם לרוב לא מוריד אותך בדיוק איפה שאתה רוצה אלא ליד, אין תחנות אישיות. מה...יש שפע של זמן בהליכה לשמוע איזה audio book!
שכחתי את החלק הכי טוב שזה בקור אימים בחורף להמתין לאוטובוס, או בקיץ שהקרניים של השמש בול על הפרצוף שלך.
בהתחלה זה נשמע כמו חיסרון אבל אז שעושים את ה1+1 עם זה שצריך לשבת בתחנה עם אנשים מוזרים ''מה אחי איפה אתה גר אצלנו אין מוזרים''
רואים שזה שווה את זה על פני אוטו! כאן כבר אין ספק.

זה פשוט כ''כ עדיף על אוטו עם מזגן / שקט בבוקר / לא צריך לחכות ולהיות תלוי ב''סליחה, קו X עבר?'' אבל הבנתי שהם השתכללו וכיום יש עמוד אישי שמראה את הזמנים! עוד יתרון עצום לתחבורה הציבורית הנהדרת. אבל...אבל עחי אני ברכבת לא באוטובוס. בכוונה לא ציינתי ברכבת כי שם זה כבר יתרון ברור מאליו.

בנימה רצינית, כי זה נחמד להיות רציני גם - תירוצים, תירוצים, תירוצים. כנראה מפחדים לנסוע על רכב / אין כסף. כל עניין ה''להתפתח באוטובוס''
נשמע כמו דבר מצחיק ביותר, מצטער.

מסכים לחלוטין ידידי הלוחם. רק שאתה קונה רכב אתה מבין כמה החרא הזה היה חסר לך בחיים. לא תלוי באף אחד ונוסע בשקט שלך.. אוטובוס אולי יותר זול אבל מעדיף לשלם יותר על נוחות..

מסכים לחלוטין ידידי הלוחם. רק שאתה קונה רכב אתה מבין כמה החרא הזה היה חסר לך בחיים. לא תלוי באף אחד ונוסע בשקט שלך.. אוטובוס אולי יותר זול אבל מעדיף לשלם יותר על נוחות..
חד משמעי.. רק העובדה שיש לי שקט מוחלט(מלבד המוזיקה) שווה את הכסף

אגב, השם של הסולידית, הגיל שלה, הגישה האנטיפתית והעובדה שהיא לא רוצה ילדים גורמת לי להיזכר במישהי בשם קורין שלמדה איתי בכיתה בתיכון עירוני א' בת"א (סיימתי ב-1999), אבל אולי זה רק צירוף מקרים.
לא יודע אם אתה בלבלת בשם או שזה סתם צירוף מקרים אבל קוראים לה דורין.
אפשר לאמן את יכולות הריכוז שלך. זה לא בא בצורה טבעית. כמה חיילים ראית שמצליחים לישון באוטובוס? איך הם מצליחים לישון באוטובוס מפוצץ אנשים מזיעים וצועקים? גם אתה בטח שאלת את עצמך את זה בשבועות הראשונים של הטירונות ואז זה כבר הפך להרגל.
אתה יכול לצחוק כמה שבא לך ולהיות קטן אמונה אבל אין לי שום סיבה לשקר. כשאני נוסע באוטובוס כל עוד יש לי מקום ישיבה אני מסוגל לקרוא ספר לעומק והשעות האלה הן פרודוקטיביות עבורי. כמובן כל עוד שמתי אוזניות עם מוזיקה כדי שהרעש מסביב לא יפריע לי.
לא מכיר את המושג לחכות לאוטובוס. יש לי mooveit. אני מגיע ו2 דקות אחרי האוטובוס מגיע. במקום שאני גר בו הmooveit עובד מצוין.
אם ה4 ימים בשנה שבהם יש מזג אוויר באמת בלתי נסבל גורמים לך לשלם הון תועפות על רכב והתחזוק שלו אתה יותר ממוזמן. לא באתי לכאן לשכנע אנשים לעשות את מה שהסולידית אומרת. רק לקרוא בלוג עם הרבה תובנות על התנהלות כלכלי והשקעות בשוק ההון.
יש tradeof במה שאתה עושה. אתה מקבל רכב שנותן לך ניידות למרחקים ארוכים. אתה משלם בתמורה סכום כסף לא טריוויאלי שמתבזבז על רכישת הרכב והתחזוקה שלו. אם מבחינתך זה שווה את הכסף, תעשה את זה. אני מנסה לדחות את זה כי כל עוד אין לי צורך ממשי ברכב ברגע זה אני מעדיף לחסוך עוד כמה אלפי שקלים בשנה שיאפשרו לי להגדיל יותר את תיק ההשקעות שלי.

לא יודע אם אתה בלבלת בשם או שזה סתם צירוף מקרים אבל קוראים לה דורין.

אני כבר לא זוכר, זה היה לפני 20 שנה, היתה תמיד מסתובבת עם פרצוף גראמפי ומתלוננת על הכל.

ושוב אני אומר - המקור באנגלית של הבלוג טוב, ממליץ לקרוא אותו ולא את התרגום.

אני כבר לא זוכר, זה היה לפני 20 שנה, היתה תמיד מסתובבת עם פרצוף גראמפי ומתלוננת על הכל.

ושוב אני אומר - המקור באנגלית של הבלוג טוב, ממליץ לקרוא אותו ולא את התרגום.
מסכים עם ההמלצה. זה היה ספר נהדר. בכללי אני עכשיו לאט לאט קורא את הספריה שלה. למקרה שלא נתקלת בלינק:
ספרים מומלצים - הסולידית

אגב, נזכרתי במהנדס צעיר שפעם עבד איתי במחלקה ואחד התחביבים שלו היה לשחק כל הזמן בלאק ג'ק אונליין, היה איזה טורניר בווגאס והוא החליט לנסוע לשבוע, חזר עם 30000 דולר.
אחרי כמה חודשים הוא נסע שוב - הפעם הוא אפילו לא הסכים לומר לנו בכמה הוא זכה, רק אמר הרבה.
אחרי כמה חודשים הוא התפטר מהעבודה ונסע לצמיתות, גם זו דרך להשיג "עצמאות כלכלית" 😃

@Tank תגיד איך אתה יוצא לדייטים?
אחרי האוניברסיטה עדיין להסתמך רק על הנשים שגרות לידך לא נשמע ממש הגיוני..

@Tank תגיד איך אתה יוצא לדייטים?
אחרי האוניברסיטה עדיין להסתמך רק על הנשים שגרות לידך לא נשמע ממש הגיוני..
ממתי רכב הפך לתנאי הכרחי לדייטים? אין לי עניין בלצאת עם נשים שלא נמצאות במרחק גאוגרפי ישיג ממני בתחבורה ציבורית. יש מספיק אופציות ואני לא מתכוון לסוע מחיפה לרעננה בשביל דייט.

ממתי רכב הפך לתנאי הכרחי לדייטים? אין לי עניין בלצאת עם נשים שלא נמצאות במרחק גאוגרפי ישיג ממני בתחבורה ציבורית. יש מספיק אופציות ואני לא מתכוון לסוע מחיפה לרעננה בשביל דייט.
זה לא תנאי הכרחי אבל זה מעלה את הרמה של האפשרויות שיש לך בין אם זה באנשים אחרים ומגוונים ובין אם זה במקומות לצאת אליהם(יש מקומות מגניבים מחוץ לחיפה)..
אתה כאילו אוטומאטית שולל לעצמך אפשרויות, ובלי קשר אני לא יודע איך זה בחיפה אבל אצלי בעיר נגיד אין תחבורה ציבורית ב-2 בלילה,
איך אתה מתכנן להגיע ממקום למקום בשעות האלו?
בנימה רצינית אם מישהי שולחת לך הודעה ב 2 בלילה "יש לי בית ריק בוא תקפוץ אליי" מה תגיד לה אין תחבורה ציבורית עכשיו?

בנימה רצינית אם מישהי שולחת לך הודעה ב 2 בלילה "יש לי בית ריק בוא תקפוץ אליי" מה תגיד לה אין תחבורה ציבורית עכשיו?
אני חושב שהוא עבר את גיל 17 כבר.
זה לא הדבר הכי דחוף בחיים,בטח שלא באמצע הלילה

זה לא תנאי הכרחי אבל זה מעלה את הרמה של האפשרויות שיש לך בין אם זה באנשים אחרים ומגוונים ובין אם זה במקומות לצאת אליהם(יש מקומות מגניבים מחוץ לחיפה)..
אתה כאילו אוטומאטית שולל לעצמך אפשרויות, ובלי קשר אני לא יודע איך זה בחיפה אבל אצלי בעיר נגיד אין תחבורה ציבורית ב-2 בלילה,
איך אתה מתכנן להגיע ממקום למקום בשעות האלו?
תודה על הדאגה. כשארגיש שמחסור ברכב פוגע בי בדייטים מספיק כדי להצדיק את ההוצאות אני אקנה רכב. כרגע אני בסדר.

תודה על הדאגה. כשארגיש שמחסור ברכב פוגע בי בדייטים מספיק כדי להצדיק את ההוצאות אני אקנה רכב. כרגע אני בסדר.
זה לא היה חלילה בזלזול באמת רציתי לשאול בשביל לדעת.

אני חושב שהוא עבר את גיל 17 כבר.
זה לא הדבר הכי דחוף בחיים,בטח שלא באמצע הלילה
שמע יכול להיות אולי זה פשוט אני והסביבה שסובבת אותי..(לא הגזמת טיפה עם גיל 17 אבל?)

שמע יכול להיות אולי זה פשוט אני והסביבה שסובבת אותי..(לא הגזמת טיפה עם גיל 17 אבל?)
אם בחורה תעיר אותי באמצע הלילה בשביל לבוא אליה,היא תקבל סטירה כנראה.

אני לא מבין את זה,יש אנשים שעד כדי כך לא שולטים בעצמם שהם אשכרה יסעו באמצע הלילה למישהי? נו באמת

אם בחורה תעיר אותי באמצע הלילה בשביל לבוא אליה,היא תקבל סטירה כנראה.

אני לא מבין את זה,יש אנשים שעד כדי כך לא שולטים בעצמם שהם אשכרה יסעו באמצע הלילה למישהי? נו באמת
חחחח א' כן יש אנשים כאלו. וב' זה יכול להיות גם בסופשים, אתה תמיד ישן בשעות האלו בסופשים?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית