הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שינה

• פותח/ת השרשור Armani
  • פורסם בתאריך

Armani

משתמש מתחיל
143
7
נק' מוניטין:
7
143
7
משנה מתי אני ישן? או רק מספר השעות?
נגיד יש הבדל בין לישון מ23:00-7:00 לבין
לישון מ5:00-13:00?
מבחינת שעון ביולגי התפתחות הגוף או דברים כאלה שיכולים להשפיע

מלטטונין (הורמון השינה) מתחיל להיות מופרש שנהיה חשוך ומפסיק כשנהיה אור
ככה שכנראה שבלילה תישן טוב יותר ורצוף יותר.

מבחינת פיתוח גוף זה לא הכי משנה מתי אתה ישן כל עוד אתה ישן לפחות את 6-7 שעות שלך

מבחינת פיתוח גוף זה לא הכי משנה מתי אתה ישן כל עוד אתה ישן לפחות את 6-7 שעות שלך
6-7 שעות בין ביום ובין בלילה?

לא ידוע לי על תגובה ביוכימית שונה מעבר להורמון המלטונין שמופרש בעיקר בחושך ועוזר לישון טוב יותר..
אולי מישהו יחדש לי פה

אם יש לך תנאים מתאימים לשינה (חושך, שקט), לא חושב שיש הרבה הבדל. חוץ מזה, לפחות מנסיון שלי, זה תלוי בגוף שלך מתי נוח לך לישון ולקום. לדוגמה אני קם ב 5:30 בבוקר ואני הרה יותר עייף מאשר אם אני ישן פחות שעות אבל קם נגיד ב 8-9

אגב זה גם הסיבה שקשה להירדם אם משחקים בטלפון במיטה וכו'.
אור מעכב את הפרשת המלטונין,ככה שהגוף חושב שעוד לא לילה

מה לגבי שנ"צים?

אגב זה גם הסיבה שקשה להירדם אם משחקים בטלפון במיטה וכו'.
אור מעכב את הפרשת המלטונין,ככה שהגוף חושב שעוד לא לילה
חרטאא אני נרדם הרבה יותר מהר כשאני תופס תנוחה טובה ומשתמש בפלא

חרטאא אני נרדם הרבה יותר מהר כשאני תופס תנוחה טובה ומשתמש בפלא
הכל הפוך אצלך,אתה לא דוגמה.
אתה גם לא שבע מחלבונים

מה לגבי שנ"צים?
אם אתה רוצה לנוח,לבריאות.
זה לא פוגע בכלום מן הסתם
לא יודע עד כמה זה יעיל להתאוששות ובניית שריר אבל זה בוודאי לא מזיק

אבל עדיין לא מבין איך בשר משביע יותר מפחמימה 🤫
הכל הפוך אצלך,אתה לא דוגמה.
אתה גם לא שבע מחלבונים

אם אתה רוצה לנוח,לבריאות.
זה לא פוגע בכלום מן הסתם
לא יודע עד כמה זה יעיל להתאוששות ובניית שריר אבל זה בוודאי לא מזיק

האמת שגם אישתי אומרת אותו הדבר 😆

@Mr. power
מלטונין מושפע מעצבי הראייה והם מושפעים מתנודות של אור וחושך.
בגוף האישה הוא גם קשור קצת למערכת הרבייה אבל אנחנו מדברים על עלי ועליך כרגע..
בתכל'ס זה הורמון שאחראי על השעון הביולוגי שלך בעזרת וויסות של רמות זמינות בדם.
אדם שמפתח הרגלים של לצפות בטלויזיה עד מאוחר,או להיות תמיד בטלפון לפני השינה(זה כולנו הרי..) בקלות מאוד יכול להגיע למצב שהוא כל יום יהיה פחות עייף בלילה,ויירדם נניח שעה אחת מאוחר יותר כל לילה.(וככה גם קמים שעה אחת מאוחר יותר,ולאורך זמן השעון הביולוגי משתנה)

זה מהאתר של כללית,זה מסביר יותר טוב

"אחד המרכיבים העיקריים בבקרה של מחזור ערנות-שינה הוא החשיפה לאור או לחשיכה. גירוי קרני האור נקלט ברשתית העין, ומשם מועבר לאיזור במוח הנקרא היפותלמוס. בהיפותלמוס נמצא חלק הקרוי הגרעין העל־תצלובתי.

המרכז ההיפותלמי הזה מעביר לחלקים שונים במוח שדרים חשובים לצורך בקרה על הפרשת הורמונים שונים, בקרה על חום הגוף ותפקודים אחרים המעורבים בתחושת העייפות.

המרכז ההיפותלמי הזה עובד כמו שעון וכאשר הוא נחשף לאור הראשון בבוקר, הוא גורם לעלייה בחום הגוף ולהפרשת הורמונים כמו קורטיזול. במקביל, פועל השעון ההיפותלמי להפחתה בהפרשת מלטונין, וזאת עד לשעות החשיכה. מלטונין הוא הורמון המופרש בעיקר עם רדת החשיכה, ופעילותו היא בהשריית השינה."

@Mr. power
מלטונין מושפע מעצבי הראייה והם מושפעים מתנודות של אור וחושך.
בגוף האישה הוא גם קשור קצת למערכת הרבייה אבל אנחנו מדברים על עלי ועליך כרגע..
בתכל'ס זה הורמון שאחראי על השעון הביולוגי שלך בעזרת וויסות של רמות זמינות בדם.
אדם שמפתח הרגלים של לצפות בטלויזיה עד מאוחר,או להיות תמיד בטלפון לפני השינה(זה כולנו הרי..) בקלות מאוד יכול להגיע למצב שהוא כל יום יהיה פחות עייף בלילה,ויירדם נניח שעה אחת מאוחר יותר כל לילה.(וככה גם קמים שעה אחת מאוחר יותר,ולאורך זמן השעון הביולוגי משתנה)

מה שמוזר אצלי זה שאם אני ישן 4-5 שעות אני גם קם הרבה יותר בקלות מאשר אם אני ישן 8-9 שעות... לצורך העיניין הרבה יותר קל לי לקום ב 5.00 בבוקר לעבודה אחרי שהלכתי ב1 בלילה לישון מאשר לקום למשמרת ערב אחרי 8 שעות שינה

זה עניין של מעגלי שינה וrem
אתה יכול לישון גם 3 שעות ולקום רענן
ואתה יכול אחרי 11 שעות לקום עייף.
זה תלוי אם התעוררת באמצע שינה עמוקה
(אני לא סגור על הלו"ז אבל אני חושב שזה 40 דקות כל שעתיים-שלוש)

יש כל מיני שלבים בזמן השינה,ואחד מהם הוא "הקריטי",שאם תתעורר באמצע אתה תהיה שבור מעייפות.
בגלל זה שנ"צ של שעה-שעתיים הוא לא מעייף אותך,אתה לא נכנס בכלל לשלב העמוק

זה עניין של מעגלי שינה וrem
אתה יכול לישון גם 3 שעות ולקום רענן
ואתה יכול אחרי 11 שעות לקום עייף.
זה תלוי אם התעוררת באמצע שינה עמוקה
(אני לא סגור על הלו"ז אבל אני חושב שזה 40 דקות כל שעתיים-שלוש)
אתה בעל ידע עשיר מאוד ידידי כל הכבוד

הנה משהו שמסביר קצת יותר טוב

Basically, a sleep cycle is a 90 minute cyclewhich starts with light sleep, moves into deepsleep, and then into REM sleep (which is when you dream), and then back out to lightsleep.

You will go through this cycle four to five times every night when you sleep.

Waking up during the deep sleep or REMstages of your cycle can leave you fatigued all day. The best time to wake up is when you are in light sleep.

When you wake-up during the light sleep stage you feel more refreshed and energised.

הבעיה היא שאנחנו לא יכולים באמת לדעת מתי אנחנו בשינה קלה וכדאי להתעורר,אז הכי טוב זה לישון פחות או יותר שעות קבועות וככה כבר מתרגלים לבד

הנה משהו שמסביר קצת יותר טוב

Basically, a sleep cycle is a 90 minute cyclewhich starts with light sleep, moves into deepsleep, and then into REM sleep (which is when you dream), and then back out to lightsleep.

You will go through this cycle four to five times every night when you sleep.

Waking up during the deep sleep or REMstages of your cycle can leave you fatigued all day. The best time to wake up is when you are in light sleep.

When you wake-up during the light sleep stage you feel more refreshed and energised.

הבעיה היא שאנחנו לא יכולים באמת לדעת מתי אנחנו בשינה קלה וכדאי להתעורר,אז הכי טוב זה לישון פחות או יותר שעות קבועות וככה כבר מתרגלים לבד

איזה שעות קבועות איזה? כשהילדה מעירה אותך כל שעתיים וצריך לקום ב 5 בבוקר לעבודה 🤦‍♂️
אין שום דבר קבוע בחיים האלה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית