הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ימים של צום כדי לזרז חיטוב?

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
לפי מה שאני יודע שריר לא מאבדים כזה מהר גם בצום אולי רק אחרי 3 ימים אז למה לא לצום יום אחד לזרז את הירידה במשקל בלי לאבד שריר לאכול יומיים 3 בגירעון ואז שוב פעם צום? או למשל לעשות שבוע של גירעון ממש גדול ואז שבוע של גירעון יותר קטן כי אני יודע שגם בשבוע של גירעון לא מאבדים שריר

תתפלא. הרוב המוחלט של הדתיים זה לא אנשים ששקלו את כל האפשרויות שלהם והחליטו שדת זה בשבילם, אלא זה שילוב של חינוך מינקות וסביבה שפשוט מחדירים להם ללא הפסקה את הצורך של לא לעצור ולפקפק במה שנאמר להם. ברגע שהם מפסיקים ומנסים לחשוב בהיגיון, הרבה מאלה יוצאים מהדת.
גם להרבה דתיים הפסקה של האמונה אומר הרבה מאוד השלכות חברתיות ומשפחתיות, לכן כסוג של מנגנון הגנה אישי הם אפילו לא מנסים לחשוב על זה יותר מדי, אין להם מה להרוויח מזה, רק להפסיד
אתה ממש. אבל ממש טועה.
אתה לא מכיר את רוב הדתיים. יש לך אחוז עצום של בעלי תשובה שאף אחד לא הטיף להם דבר בילדות, אם כבר שינאה לדת.
רוב הדתיים משקיעים המון מחשבה במהלך החיים שלהם על מה הם עושים, ולמה הם קיימים. להיות דתי זה אומר תמיד להתעסק במחשבה ולא לפחד משאלות. אני מסכים שיש כמה דתיים שלא חושבים על החיים שלהם, אבל הם המיעוט, הם אותם אחוז חילוני שהשקיעו מחשבה על משמעות החיים, לא רבים.
אני לא יכול במילים להסביר לך כמה אתה טועה, אין שולחן שבת שאני מכיר שלא מדברים על הדת, ודיון אינטלקטואלים על דת ואלוקים.
הרבה יותר ממה שתשמע בשום התקהלות לא דתית.

בתור אדם דתי שמכיר גם את הציבור החילוני. רוב ההורים החילונים יהיו יותר מאוכזבים מילד שחוזר בתשובה מאשר הורה דתי שהילד שלו יוצא בשאלה.
לכל החלטה גדולה יש השלכות חברתיות, אבל הציבור הדתי בכלל הרבה יותר זורם מהציבור הלא דתי.
ואני יודע את זה, כי כמה אחים שלי לא דתיים, הרבה בני משפחה, חברים. ואני רואה איך המשפחות והחברה מקבלים את זה. לעומת חברים ובני משפחה שחוזרים בתשובה שפתאום מנותקים מהחברה והמשפחה שלהם.
שניהם זה לא תהליך קל, אבל הציבור הדתי מאוד סלחן וזורם ביחס לציבור האנטי דתי.
זו השחצנות הרבנית שאני לא מצליח להבין. שכשחילוני או אתאיסט שואל התשובה היא שהוא לא יכול לדעת מה אלוהים חושב או יודע, אבל משום מה תשובה לכל שאלה על המחשבה או הידע האלוהי יש להם
כאילו שאתאיסטים שרופים מלאי כניעה וצניעות.
אני לא משתמש ברב אמנון יצחק כדוגמה של רב. אלא כסטנדאפיסט וסוחף לבבות. הוא מוצלח ומוכשר, אבל הוא לא דוגמה לרבנים דתיים.

תתפלא. הרוב המוחלט של הדתיים זה לא אנשים ששקלו את כל האפשרויות שלהם והחליטו שדת זה בשבילם
לא מסכים רוב הדתיים אלו אנשים שפשוט לא יכולים לקבל את העובדה שלחיים אין משמעות או אנשים עם חיים קשים שצריכים להאמין שלא סתם החיים שלהם ככה ויש תקווה כוח גדול שיעזור להם

מה שהרב אומר בעצם הוא שהקב"ה הכריח אותך להיוולד, אף אחד לא שאל אותך אם אתה רוצה או לא
הוא טוען אחרת, הוא טוען שנשאלת, אבל התשובה לא משנה, או שהסכמת או שלא

לא מבין מה כל כך מוזר בזה שהוא יודע שהיתה שיחה עם הקב"ה לפני שבאנו לעולם ושאנחנו לא זוכרים את זה
כי אולי לא הייתה שיחה, אולי הנשמה נוצרה עם הגוף שלך? אולי דיברת עם מלאך ולא עם אלוהים ישירות?
יש פה כל כך הרבה משתנים שאי אפשר לדעת כדי "לדעת" מה היה, ובכל זאת הוא יודע מושלם.

כשבאים ושואלים את זה בעצם רוצים לדעת מאיפה הקב"ה מוגבל ומתי זה מתחיל? אבל הקב"ה לא מוגבל
בדרך כלל אלה לא האתאיסטים שמגבילים את אלוהים, אלה הדתיים. הם מציבים לו גבולות גזרה של מה הוא יכל להחליט ומה הוא החליט, מה הוא חשב שיהיה אידאלי לעומת מה הוא יכל לעשות, למה כל דרך היא אידאלית (אבל לפי צורת החשיבה האנושית, לא האלוהית). אתאיסטים הם אלה ששואלים "אם הוא יכל לעשות הכל מהכל, למה הדרך הפגומה הזאת נבחרה"?

הקב"ה יכול לברוא אבן שהוא לא יכול להרים"? ורבנים שמשיבים "אין אצל הקב"ה יכול או לא יכול, הוא מעל חוקי הטבע"
האמת שזו שאלה מעניינת, כי היא לא מוגדרת ע"י חוקי ההיגיון.
אם אלוהים כל יכול הוא יכול לברוא אבן שאף אחד לא יכול להרים, אפילו לא הוא.
אבל אם הוא לא יכול להרים את אותה אבן הוא לא כל יכול.
זו לא שאלה אמיתית, זה פרדוקס שממחיש את חוסר האפשריות של כל יכול. לא קיים כזה דבר, במקרה הטוב אפשר להיות בעל יכולת לבצע ניסים ואפילו מרשימים, אבל כל יכול זה לא משהו קיים.
עוד פרדוקס של האלוהים זה הזמן. אם הזמן נוצר עם היקום, איך אלוהים יכל להיות קיים לפני, אם אין לפני. לפני זה לא משהו קיים. אם הוא הוא היה קיים לפני סימן שהיה זמן לפני, וזה אומר שהזמן נברא לפני אלוהים.

אתה לא מכיר את רוב הדתיים. יש לך אחוז עצום של בעלי תשובה שאף אחד לא הטיף להם דבר בילדות, אם כבר שינאה לדת.
רוב הדתיים משקיעים המון מחשבה במהלך החיים שלהם על מה הם עושים, ולמה הם קיימים. להיות דתי זה אומר תמיד להתעסק במחשבה ולא לפחד משאלות. אני מסכים שיש כמה דתיים שלא חושבים על החיים שלהם, אבל הם המיעוט, הם אותם אחוז חילוני שהשקיעו מחשבה על משמעות החיים, לא רבים.
אני לא יכול במילים להסביר לך כמה אתה טועה, אין שולחן שבת שאני מכיר שלא מדברים על הדת, ודיון אינטלקטואלים על דת ואלוקים.
הרבה יותר ממה שתשמע בשום התקהלות לא דתית.
אני מאמין שהרבה דתיים מפקפקים במצוות ובדת, אבל ברגע שאתה יוצא מנקודת הנחה שאלוהים קיים והוא קיים לפי איך שהדת מתארת אותו, לא משנה כמה תפקפק וכמה תחשוב על הדברים, אתה לא תשנה את דעתך לעולם. זה כמו לפקפק בחוקי התנועה תוך כדי שאתה נוהג בכביש

בתור אדם דתי שמכיר גם את הציבור החילוני. רוב ההורים החילונים יהיו יותר מאוכזבים מילד שחוזר בתשובה מאשר הורה דתי שהילד שלו יוצא בשאלה.
מאוכזבים זה דבר אחד, לשבת שבעה כי הילד שלך לא מאמין יותר זה משהו אחר, שלא קיים אצל חילונים

כאילו שאתאיסטים שרופים מלאי כניעה וצניעות.
כן, הם צנועים יותר, מהסיבה הפשוטה שהם יודעים לומר "לזה אין לי תשובה", גם אם זה מתלווה ל"אבל אני יכול להגיד כמעט בביטחון". כי הדת בתכליתה היא מספקת תשובות, היא אמורה לתת תשובות לכל השאלות הקיומיות האפשריות, זה למה היא משמשת, אם אין לה תשובה אז היא מאבדת משמעות.

אני לא משתמש ברב אמנון יצחק כדוגמה של רב. אלא כסטנדאפיסט וסוחף לבבות. הוא מוצלח ומוכשר, אבל הוא לא דוגמה לרבנים דתיים.
אתה לא, אבל כמו שראית בדיון פה, הוא כן משמש כדוגמא לרב.

אני מאמין שהרבה דתיים מפקפקים במצוות ובדת, אבל ברגע שאתה יוצא מנקודת הנחה שאלוהים קיים והוא קיים לפי איך שהדת מתארת אותו, לא משנה כמה תפקפק וכמה תחשוב על הדברים, אתה לא תשנה את דעתך לעולם. זה כמו לפקפק בחוקי התנועה תוך כדי שאתה נוהג בכביש
כנראה שזה כך עם אתאיזם.
מאוכזבים זה דבר אחד, לשבת שבעה כי הילד שלך לא מאמין יותר זה משהו אחר, שלא קיים אצל חילונים
בחיים לא פגשתי בכזה תופעה. ואני מכיר המון. נראה לי שהאכילו אותך שטויות מטורפות. תגיד, מאיפה אתה מקבל את המידע שלך? מהחדשות?
ברצינות, מאיפה?
כן, הם צנועים יותר, מהסיבה הפשוטה שהם יודעים לומר "לזה אין לי תשובה", גם אם זה מתלווה ל"אבל אני יכול להגיד כמעט בביטחון". כי הדת בתכליתה היא מספקת תשובות, היא אמורה לתת תשובות לכל השאלות הקיומיות האפשריות, זה למה היא משמשת, אם אין לה תשובה אז היא מאבדת משמעות.
כמה רבנים אתה מכיר?
גם dr oz הוא רופא פצצה.

אל תכניס לי מילים לפה. לא טענתי שזה הגיוני (אני כמובן יודע שזה קרה, למרות שזה לא הגיוני)

אתה יודע מה ההבדל בין ההיגיון שלי להיגיון שלך? שההיגיון שעליו אני מתבסס בוודאות נכון, כי מבחינה פיזיולוגית אין אפשרות אחרת.

אני די בטוח שאם אני אקשיב לאוגר מוציא קולות מוזרים יהיה בזה יותר היגיון מהשטויות שאתה כותב פה. ברור שהוא לא לוקח אותך ברצינות
שאתה סותר את עצמך בקטע הזוי ואין לך שמץ מה אתה רוצה לומר. מה אתה רוצה לומר? זה בוודאות נכון או שזה לא הגיוני? יש הבדלי
היגיון בינך לבינו אם אתה אומר דברים לא הגיוניים? אין ''הבדלים'' יש צד אחד שלא משתמש בכלל בכלי ההיגיון.

אני די בטוח שאם אני אקשיב לאוגר מוציא קולות מוזרים יהיה בזה יותר היגיון מהשטויות שאתה כותב פה. ברור שהוא לא לוקח אותך ברצינות
שאתה סותר את עצמך בקטע הזוי ואין לך שמץ מה אתה רוצה לומר. מה אתה רוצה לומר? זה בוודאות נכון או שזה לא הגיוני? יש הבדלי
היגיון בינך לבינו אם אתה אומר דברים לא הגיוניים? אין ''הבדלים'' יש צד אחד שלא משתמש בכלל בכלי ההיגיון.
לכאורה, אתה צודק והכל טוב ויפה. רק התעלמת מזה שהציטוטים שציטטת אותי מדברים על שני דברים שונים לגמרי ואין ביניהם שום קשר!!

לכאורה, אתה צודק והכל טוב ויפה. רק התעלמת מזה שהציטוטים שציטטת אותי מדברים על שני דברים שונים לגמרי ואין ביניהם שום קשר!!

אין לך שמץ מה אתה רוצה לומר, גם שהוא העמיד אותך עם שאלות אתה התעלמת ואמרת ''אתה לא רציני אתה לא רציני''

הוא טוען אחרת, הוא טוען שנשאלת, אבל התשובה לא משנה, או שהסכמת או שלא

כי אולי לא הייתה שיחה, אולי הנשמה נוצרה עם הגוף שלך? אולי דיברת עם מלאך ולא עם אלוהים ישירות?
יש פה כל כך הרבה משתנים שאי אפשר לדעת כדי "לדעת" מה היה, ובכל זאת הוא יודע מושלם.

בדרך כלל אלה לא האתאיסטים שמגבילים את אלוהים, אלה הדתיים. הם מציבים לו גבולות גזרה של מה הוא יכל להחליט ומה הוא החליט, מה הוא חשב שיהיה אידאלי לעומת מה הוא יכל לעשות, למה כל דרך היא אידאלית (אבל לפי צורת החשיבה האנושית, לא האלוהית). אתאיסטים הם אלה ששואלים "אם הוא יכל לעשות הכל מהכל, למה הדרך הפגומה הזאת נבחרה"?

האמת שזו שאלה מעניינת, כי היא לא מוגדרת ע"י חוקי ההיגיון.
אם אלוהים כל יכול הוא יכול לברוא אבן שאף אחד לא יכול להרים, אפילו לא הוא.
אבל אם הוא לא יכול להרים את אותה אבן הוא לא כל יכול.
זו לא שאלה אמיתית, זה פרדוקס שממחיש את חוסר האפשריות של כל יכול. לא קיים כזה דבר, במקרה הטוב אפשר להיות בעל יכולת לבצע ניסים ואפילו מרשימים, אבל כל יכול זה לא משהו קיים.
עוד פרדוקס של האלוהים זה הזמן. אם הזמן נוצר עם היקום, איך אלוהים יכל להיות קיים לפני, אם אין לפני. לפני זה לא משהו קיים. אם הוא הוא היה קיים לפני סימן שהיה זמן לפני, וזה אומר שהזמן נברא לפני אלוהים.

הרב אומר שנולדת בכפייה, לא היתה לך בחירה אם להיוולד או לא. בורא עולם קובע לך.
קוצר, אהבתי את השאלה. איך אפשר לדעת שהיתה שיחה כזו ביני לבין בורא עולם? למה זה לא מוזר כמו שזה לא מוזר שהיית ברחם של אמא שלך? מפני שהתורה אמרה שהיתה שיחה כזו, לכן זה ברור. לפני שיתחילו "אבל איך נדע שהתורה אמיתית"? והתשובה היא שלא על זה היתה השאלה. אתה שאלת איך נדע שהיתה שיחה כזו בין בורא עולם לבינך, ולא עם מישהו אחר? אז ברור לי שאתה יודע (בתיאוריה) שהתורה אמת. ומה שכתוב בתורה שהיתה שיחה כזו בינך לבין בורא עולם.
אתה מתבלבל. דתיים לא מגבילים את בורא עולם. התורה דיברה כלשון בני אדם בכדי שנוכל להבין, כי אנחנו לא יכולים להבין את הצורה שבה בורא עולם עובד, לכן, התורה מתגלה אלינו בשפה שלנו. אין יכול ולא יכול אצל בורא עולם. למה הקב"ה בוחר דווקא את הדרך הפגומה? מה שאתה רואה כדרך פגומה זה חלק ממשחק ענק. אתה לא רואה את כל התמונה ואתה לא יודע את החשבונות של בורא עולם. לכן, לפעמים, יש קושי בהבנת הדבר.. "למה הקב"ה עשה כך? למה בדרך הזו?" בעיניך הדרך נראית פגומה, אבל הקב"ה יודע כיצד לנהל את העולם טוב מאד.
"לא קיים כזה דבר" - לגבי השאלה עם האבן, כך טענת. במציאות שלנו, כחיות ובני אדם בעלי הגבלות, לא קיים כזה דבר. אצל בורא עולם? הדבר שונה לחלוטין כי הוא אינו כפוף לחוקי ההיגיון. כנ"ל השאלה לגבי הזמן.
אין לך שמץ מה אתה רוצה לומר, גם שהוא העמיד אותך עם שאלות אתה התעלמת ואמרת ''אתה לא רציני אתה לא רציני''
צודק, ציטטת שתי אמירות שלי שלא קשורות אחת לשנייה, חיברת ביניהן, טענת שאני סותר את עצמי, אתה מתחמק מללכת לקרוא ברצינות מה שכתבתי, ולי אין שמץ של מושג מה אני רוצה לומר..

הרב אומר שנולדת בכפייה, לא היתה לך בחירה אם להיוולד או לא. בורא עולם קובע לך.
קוצר, אהבתי את השאלה. איך אפשר לדעת שהיתה שיחה כזו ביני לבין בורא עולם? למה זה לא מוזר כמו שזה לא מוזר שהיית ברחם של אמא שלך? מפני שהתורה אמרה שהיתה שיחה כזו, לכן זה ברור. לפני שיתחילו "אבל איך נדע שהתורה אמיתית"? והתשובה היא שלא על זה היתה השאלה. אתה שאלת איך נדע שהיתה שיחה כזו בין בורא עולם לבינך, ולא עם מישהו אחר? אז ברור לי שאתה יודע (בתיאוריה) שהתורה אמת. ומה שכתוב בתורה שהיתה שיחה כזו בינך לבין בורא עולם.
אתה מתבלבל. דתיים לא מגבילים את בורא עולם. התורה דיברה כלשון בני אדם בכדי שנוכל להבין, כי אנחנו לא יכולים להבין את הצורה שבה בורא עולם עובד, לכן, התורה מתגלה אלינו בשפה שלנו. אין יכול ולא יכול אצל בורא עולם. למה הקב"ה בוחר דווקא את הדרך הפגומה? מה שאתה רואה כדרך פגומה זה חלק ממשחק ענק. אתה לא רואה את כל התמונה ואתה לא יודע את החשבונות של בורא עולם. לכן, לפעמים, יש קושי בהבנת הדבר.. "למה הקב"ה עשה כך? למה בדרך הזו?" בעיניך הדרך נראית פגומה, אבל הקב"ה יודע כיצד לנהל את העולם טוב מאד.
"לא קיים כזה דבר" - לגבי השאלה עם האבן, כך טענת. במציאות שלנו, כחיות ובני אדם בעלי הגבלות, לא קיים כזה דבר. אצל בורא עולם? הדבר שונה לחלוטין כי הוא אינו כפוף לחוקי ההיגיון. כנ"ל השאלה לגבי הזמן.

צודק, ציטטת שתי אמירות שלי שלא קשורות אחת לשנייה, חיברת ביניהן, טענת שאני סותר את עצמי, אתה מתחמק מללכת לקרוא ברצינות מה שכתבתי, ולי אין שמץ של מושג מה אני רוצה לומר..

שוב אתה מתחמק במקום להסביר את עצמך אתה אומר ''זה לא מה שהתכוונתי''' גם לי וגם לו עשית את זה, אני אלך עם זה שאתה אכן
התכוונת לזה וזהו, לא אכפת לי מה אתה אומר. אתה יודע למה? אני רואה מה קרה בשטח ואני מסיק מסקנות. רשמת את זה תגובה אחר תגובה
זה לא היה במרווחים, תנסה לחרטט ותקווה שזה ישמע אמין, לא בשבילי...תעבוד על הskills שלך.

שוב אתה מתחמק במקום להסביר את עצמך אתה אומר ''זה לא מה שהתכוונתי''' גם לי וגם לו עשית את זה, אני אלך עם זה שאתה אכן
התכוונת לזה וזהו, לא אכפת לי מה אתה אומר. אתה יודע למה? אני רואה מה קרה בשטח ואני מסיק מסקנות. רשמת את זה תגובה אחר תגובה
זה לא היה במרווחים, תנסה לחרטט ותקווה שזה ישמע אמין, לא בשבילי...תעבוד על הskills שלך.
אני חושב שהוא הסביר יפה מאוד את דעתו. אני לא מבין מה לא ברור לך בדעה שלו.
גם אם הוא ניסח את דעתו בצורה שלא אהבת מקודם, דעתו ברורה.
אתה לא צריך להסכים איתה.

אני חושב שהוא הסביר יפה מאוד את דעתו. אני לא מבין מה לא ברור לך בדעה שלו.
גם אם הוא ניסח את דעתו בצורה שלא אהבת מקודם, דעתו ברורה.
אתה לא צריך להסכים איתה.

''ההיגיון שעליו אני מתבסס בוודאות נכון, כי מבחינה פיזיולוגית אין אפשרות אחרת'' שמישהו כ''כ חד משמעי לגבי משהו עם 0 היגיון ואז מודה
שזה חסר היגיון, הוא לא מבין מה הוא רוצה. אתה עכשיו תגיד לי שהוא לא התכוון לזה, אז למה הוא התכוון? הוא עבר 2 עמודים אחורה פתאום?

''ההיגיון שעליו אני מתבסס בוודאות נכון, כי מבחינה פיזיולוגית אין אפשרות אחרת'' שמישהו כ''כ חד משמעי לגבי משהו עם 0 היגיון ואז מודה
שזה חסר היגיון, הוא לא מבין מה הוא רוצה. אתה עכשיו תגיד לי שהוא לא התכוון לזה, אז למה הוא התכוון? הוא עבר 2 עמודים אחורה פתאום?
אני מסכים שבהתחלה לא הבנתי מה הנקודה שלו, וזה לא היה נישמע הגיוני בכלל. אבל במשפט האחרון הוא הסביר את עצמו יפה.
אני מסכים עם הרעיו, לא אם האופן שהוא ניסח את זה בהתחלה.

אני מסכים שבהתחלה לא הבנתי מה הנקודה שלו, וזה לא היה נישמע הגיוני בכלל. אבל במשפט האחרון הוא הסביר את עצמו יפה.
אני מסכים עם הרעיו, לא אם האופן שהוא ניסח את זה בהתחלה.

ההיגיון הוא שאין היגיון, אוקיי.
?????????????

בכל מקרה אני מחכה לכסף שלי

אני מחכה שdox יקבל את הכסף שלו

ההיגיון הוא שאין היגיון, אוקיי.

אני מחכה שdox יקבל את הכסף שלו
רק בכדי להרגיע אותך:
מה שכתבתי שאין בו היגיון הוא שיחה עם הקב"ה לפני שנולדת, אבל זה שאין בדבר היגיון לא אומר שזה לא קרה. למה? מפני שהקב"ה נמצא מעל חוקי הטבע.
זה דבר אחד.
מה שכתבתי לגבי הדבר שמבחינה פיזיולוגית חייב לקרות כי אין שום דרך אחרת, הוא שקוצר היה ברחם של אמא שלו.
מה ההבדל ביניהם? זה לא טבעי וזה טבעי.

עכשיו לנושא אחר שקשור ולא קשור לנושא.

חשבתי היום על המושג הזה, ורציתי לשאול את אנשי המדע והמקצוענים כאן מה הם חושבים.
מחזור העולם סביב עצמו הוא 24 שעות בערך, מאז שהומצא השעון המודרני, מהירות סיבוב העולם לא האיץ ולא האט.
מחזור הירח סביב העולם הוא 30 יום בערך (משתנה בחודשים, זה מתועד בגמרא ועוד לפניו בתנ"ך (אם כי לא ברור מידי אורך המחזור בתנ"ך), זה אומר שהירח לא האיץ ולא האת כבר כמה אלפי שנים, ועוד עם תיעוד.
מחזור העולם סביב השמש הוא 365 ימים בערך, זה מתועד במשנה, ועוד לפניו בתנ"ך (גם בזה אני די בטוח), קצב הסיבוב לא האיץ או האט כבר אלפי שנים, וגם זה מתועד.
בתור אחד שמאמין באבולוציה, ואפילו מסכים עם התאוריה של המפץ (כי לדעתי זה לא סותר את אלוקים).
איך זה הגיוני, הרי המפץ היה פיצוץ ששלח את החלקיקים שלו לכל הכיוונים, ובכך נוצר מרחב, שתמיד ממשיך להיווצר כי החלקיקים תמיד ממשיכים לנוע מכוח התנועה הראשונה, האם הם נעים באותה מהירות או מאטים, זה דיון בפני עצמו.
אבל איך התנועה והרומן הקבוע של כדור הארץ עם השמש והירח, נשארים כבר אלפי שנים בקצב אחיד.
הרי השמש מושך אליו, היינו אמורים להכנס בו כבר ולהיעלם, הירח כבר אמור להיכנס בנו או לעזוב אותנו, וליגרום לאסונות טבע הזויים.
מערכת הימים \ חודשים \ שנים צריך להשתנות לאריכות או לקיצור. העונות צריכים להתחלף, לאט לאט הקור צריך לעבור לקיץ.

בקיצור, מה ביקום ממשיך את התנועה המדויקת והרגישה של השמש, הירח, כדור הארץ, וכוכבי הלכת, כבר אלפי שנים?

זה מאוד דומה לטיעונים ששמעתי מספרים של רבנים מהעבר, וגם שמעתי ממדענים שמאמינים בבורא שלא רק יצר את היקום, אבל גם חייב להיות שמלווה אותו בכל רגע.
שמעתי טיעונים מדעיים מגוחכים, אולי אשמע כאן משהו יותר הגיוני.

אני סקרן לשמוע אם למישהו יש הסבר מדעי למושג הזה, מפני שאמנם לא בזה תלוי האמונה שלי, אבל אני בהחלט סקרן לשמוע דעות.
נ.ב. אם אין למישהו הסבר, אני שוב יתלה את זה אך ורק באלוקים 🤩

קודם כל במפץ הגדול זה לא באמת פיצוץ אלה זה הגיע ממישהו שצחק על התיאוריה, התיאוריה אומרת שהיקום מתרחב זה הכל

שנית לגבי שאלתך יש עוד כוכבים חוץ מהשמש והירח והם משפיעים גם

ולבסוף עוד די הרבה זמן מה שתיארת יקרה וכולם יתאחדו (כדור הארץ השמש וכו...)

נערך לאחרונה:
שנית לגבי שאלתך יש עוד כוכבים חוץ מהשמש והירח והם משפיעים גם
הבאתי רק את המוכרים ביותר.
ולבסוף עוד די הרבה זמן מה שתיארת יקרה וכולם יתאחדו
כך כמה אומרים, אבל איך אתה מסביר שכבר מעל 3000 שנה מתועד שאין הבדל במהירות ובדיוק התזוזה שלהם?
אתה תגיד שזה תהליך איטי של מיליארדי שנים?
כמה איטי, זה כבר מעל 3000 שנה.
לדעתך האב הקדמון חי בעולם מהיר או איטי יותר?
המדע טוען שהעולם מתקרר ומחמם בתקופות שונות, זה לא עיקבי.
מדען הסביר לי שאין חימום גלובלי מתמשך, זה משתנה.
לפי התיאור שעם הזמן הגלגל ישתבש, העולם צריך להתקרר או להתחמם.

הבאתי רק את המוכרים ביותר.
סבבה אז אנסה לדבר עם השמש הירח וכדור הארץ ולהגיד להם להפסיק להתחשב בכוחות המשיכה משאר הכוכבים ופלנטות הפחות מוכרות

כך כמה אומרים, אבל איך אתה מסביר שכבר מעל 3000 שנה מתועד שאין הבדל במהירות ובדיוק התזוזה שלהם?
המקורות שאתה לומד מהם שווים לתחת
אתה תגיד שזה תהליך איטי של מיליארדי שנים?
כן
כמה איטי, זה כבר מעל 3000 שנה.
המקורות שמהן אתה לומד שווים לתחת
לדעתך האב הקדמון חי בעולם מהיר או איטי יותר?
לא נראה לי אתה מבין איך עובד זמן או שעון או סיבוב כדור הארץ אבל בסדר
המדע טוען שהעולם מתקרר ומחמם בתקופות שונות, זה לא עיקבי.
מדען הסביר לי שאין חימום גלובלי מתמשך, זה משתנה.
אוקיי מסכים עם זה מה זה קשור?
לפי התיאור שעם הזמן הגלגל ישתבש, העולם צריך להתקרר או להתחמם.
מה?

נערך לאחרונה:
סבבה אז אנסה לדבר עם השמש הירח וכדור הארץ ולהגיד להם להפסיק להתחשב בכוחות המשיכה משאר הכוכבים ופלנטות הפחות מוכרות

המקורות שאתה לומד מהם שווים לתחת

כן

המקורות שמהן אתה לומד שווים לתחת

לא נראה לי אתה מבין איך עובד זמן או שעון או סיבוב כדור הארץ אבל בסדר

אוקיי מסכים עם זה מה זה קשור?

מה?
איזה זילזול וחוסר כבוד.
היה פה עד עכשיו דיון מאוד מכובד גם על נושאים רגישים מאוד.
אולי זה באמת המקום להגיד כל הכבוד לכל מי שהשתתף בדיון עד עכשיו.
זה מאוד חבל שאתה לא יודע להמשיך את זה.
סיימתי איתך את הדיון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית