הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ימים של צום כדי לזרז חיטוב?

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
לפי מה שאני יודע שריר לא מאבדים כזה מהר גם בצום אולי רק אחרי 3 ימים אז למה לא לצום יום אחד לזרז את הירידה במשקל בלי לאבד שריר לאכול יומיים 3 בגירעון ואז שוב פעם צום? או למשל לעשות שבוע של גירעון ממש גדול ואז שבוע של גירעון יותר קטן כי אני יודע שגם בשבוע של גירעון לא מאבדים שריר

הנזקים של צום בשביל ירידה במשקל, ולמה זה לא אפקטיבי
https://www.webmd.com/diet/features/diet-myth-truth-fasting-effective-weight-loss#1
היתרונות של צום לצורך ירידה במשקל, בדגש על "הדרך הנכונה" (אני חושב שזה intermittent fasting)
Why Fasting Is The Best Way To Lose Weight

לפני שנתיים צמתי שבוע, ואכלתי רק ירקות ומים. ירדתי מעט במשקל, אבל כמובן שזה חזר.
עשיתי את זה לצורך בריאות, ושום סיבה אחרת.
אבל אני לא רואה את זה כדבר אפקטיבי לירידה במשקל, כי גם חילוף החומרים מעט, והגוף יאגור בחזרה שומן ברגע שתתן לו אוכל.
פעם בשבוע לצום יום אחד, ולשתות הרבה מים, ולאכול ירקות ופירות בלבד, אני חושב שזה תורם המון לבריאות וגם לירידה במשקל.
וכמובן להתחיל את זה בהדרגה, ולצאת מזה בהדרגה.
זה קצת מורכב, אבל יש דרך נכונה לצום ודרך לא נכונה. בצורה נכונה לדעתי זה כדאי (לא אחרי או מיד לפני אימונים, וכו'...).

• פותח/ת השרשור
3 שבועות* אולי
עד כדי כך? אני הבנתי שאחרי 3 ימים הגוף מתחיל "לאכול" שריר, אולי זה רק במקרים שאני צם ולא מתאמן ואם כן מתאמן אז רק אחרי 3 שבועות באמת?
ואם רק אחרי 3 שבועות אז מה החסרון לצון 3 שבועות להתאמן לשמור על כל השריר ולרדת במלא שומן ואולי קצת שריר?

https://www.webmd.com/diet/features/diet-myth-truth-fasting-effective-weight-loss#1
היתרונות של צום לצורך ירידה במשקל, בדגש על "הדרך הנכונה" (אני חושב שזה intermittent fasting)

לפני שנתיים צמתי שבוע, ואכלתי רק ירקות ומים. ירדתי מעט במשקל, אבל כמובן שזה חזר.
אבל אני לא רואה את זה כדבר אפקטיבי לירידה במשקל, כי גם חילוף החומרים מעט, והגוף יאגור בחזרה שומן ברגע שתתן לו אוכל.
פעם בשבוע לצום יום אחד, ולשתות הרבה מים, ולאכול ירקות ופירות בלבד, אני חושב שזה תורם המון לבריאות וגם לירידה במשקל.
זה קצת מורכב, אבל יש דרך נכונה לצום ודרך לא נכונה. בצורה נכונה לדעתי זה כדאי (לא אחרי או מיד לפני אימונים, וכו'...).
זה משום מה לא טוען לי כמו שצריך את הקישור הראשון
למה שהגוף יאגור שומן כשאני אחזור לאכול אם אני מגיע מ15 ל10 א.ש ואז מתחיל לאכול על ניטרלי אני אשאר על 10 ולא אעלה בחזרה ל15 ואפילו לא ל11 (רק נוזלים קצת כמובן שיעלו)
וגם אם הTDEE ירד אני עדיין ארד מלא במשקל כי אפילו אם הוא ירד מ2000 ל1500 שזה מוגזם אני עדיין אהיה בגירעון של 1500 חחחח
ראיתי הרבה סרטונים ביוטיוב של אנשים שעשו WATER FAST לחודש אפילו ובאמת ירדו במלא שומן ולא בשריר כל כך

אחד מהעבודה התחיל לעשות בדיוק כמו שעשיתה - נטו מים וירקות. איך אפשר לחיות ככה אלוהים יודע.. לא אכפת לו גם לשרוף שריר משום שהוא לא מתאמן בכלל אז כל מה שמעניין אותו זה לרדת ״כאן ועכשיו״. לגבי החזרה של השומן, הייתה על מאזן קלורי חיובי גבוה שעליתה חזרה בשומן?

אתה פשוט תגדיל משמעותית את הגירעון השבועי, יש דרכים הרבה יותר חכמות ועם הרבה פחות סבל לעשות את זה.
חוץ מזה, עם צום כל כמה ימים אתה לא תצליח לשמור על זה לאורך זמן, ואתה כנראה כן תאבד שריר, כי לא מדובר על צום אחד, מדובר על צום בתכיפות

למה שהגוף יאגור שומן כשאני אחזור לאכול אם אני מגיע מ15 ל10 א.ש ואז מתחיל לאכול על ניטרלי אני אשאר על 10 ולא אעלה בחזרה ל15 ואפילו לא ל11 (רק נוזלים קצת כמובן שיעלו)
הסבירו לי שהגוף ניכנס למצב צום, שזה מצב אגירת מזון. שברגע שתחזור לאכול, התאבון שלך יהיה כפול, ותאכל הרבה יותר, וגם אם לא, הגוף משום מה מרגיש צורך בלמלאות מאגרים של שומן כדי לדאוג לעצמו במצב שהוא חושב שהוא נתון בו, שאוכל זה דבר נדיר.
זה נשמע שהחילוף חומרים מאט.
וגם אם הTDEE ירד אני עדיין ארד מלא במשקל כי אפילו אם הוא ירד מ2000 ל1500 שזה מוגזם אני עדיין אהיה בגירעון של 1500 חחחח
ראיתי הרבה סרטונים ביוטיוב של אנשים שעשו WATER FAST לחודש אפילו ובאמת ירדו במלא שומן ולא בשריר כל כך
אכן תרד במשקל, השאלה לגבי שמירה על זה.
ראיתי אנשים על צום מעבר לחודש, אני יותר משתכנע מהסגולות בריאות של הדבר הזה, ואיך שזה עוזר עם כל מיני מחלות, וזה עזר לי לדבר הספציפי שהפריע לי. אבל מאוד קשה לשמור על המשקל הזה, וזה גם מאוד קשה בשלושה ימים הראשונים מנטלית. אחרי 3 ימים זה די קל, אבל אתה לא יכול לתפקד רגיל, אתה לא יכול להתאמן בזמן הזה, או להרים דברים כבדים, או ללכת יותר מידי זמן. צריך לישון המון. זה לא קל.
זה לא משחק של חיסול קלוריות כדי לרדת במשקל, זה חישוב עמוק כיצד לעזור לגוף להיות בריא, וזה גם לא מתאים לכולם, זה ממש מציק למי שיש סוכר דם לא יציב. חוץ מזה שזה יכול להיות הרסני נפשית, ולגרום לבעיות רגשיות עם אוכל.
אם עושים את זה נכון, זה עוזר נפשית להסתכלות על המזון כאמצעי לתפקוד ובריאות, ולא רק לריגוש טעמים, וחסימה של דברים כואבים או קשים בחיים.
אני לא בא להגיד לך לא לעשות את זה, אני אומר שכדאי ללמוד המון ולעומק על הנושא כמו שעשיתי, ואני ממליץ להתיעץ עם אנשים שמכוונים אחרים בזה.
אחד מהעבודה התחיל לעשות בדיוק כמו שעשיתה - נטו מים וירקות. איך אפשר לחיות ככה אלוהים יודע.. לא אכפת לו גם לשרוף שריר משום שהוא לא מתאמן בכלל אז כל מה שמעניין אותו זה לרדת ״כאן ועכשיו״. לגבי החזרה של השומן, הייתה על מאזן קלורי חיובי גבוה שעליתה חזרה בשומן?
אכלתי בלי לספור קלוריות גם לפני וגם אחרי, בגלל שהמטרה שלי לא היה לרדת במשקל.
תוך כמה ימים חזרתי לאיפה שהייתי, לא השמנתי ולא רזיתי.
קשה לי להאמין שהרבה אנשים יצליחו לשמור על המשקל שהם ירדו כך.
חוץ מזה, עם צום כל כמה ימים אתה לא תצליח לשמור על זה לאורך זמן, ואתה כנראה כן תאבד שריר, כי לא מדובר על צום אחד, מדובר על צום בתכיפות
אני חושב שצום פעם בשבוע שבו שותים המון ואכלים פירות וירקות תורם לבריאות. בטווח השבועי אתה תהיה מאוד רעב כי הגוף דורש את הקלוריות שחסרות לו.
לגבי השריר, אני חושב שבאימונים רציניים, דרוש 7 ימים של אכילה מספקת, ואי אפשר לוותר אפילו על יום אחד. אבל אם לא הייתי לפני תחרות, והייתי מתאמן כמו לפני שנה (בשביל הכייף), הייתי צם פעם בשבוע, ובמשך שבוע שלם פעם בכמה חודשים (אישתי התחרפנה מזה, זה כמו להיות על סייקל, אתה רעב ומשועמם, ובא לך לרצוח מישהו, אין סיכוי שהיא תיתן לי לעשות עוד פעם שבוע ברצף).

אני חושב שצום פעם בשבוע שבו שותים המון ואכלים פירות וירקות תורם לבריאות
לוותר על ארוחה פעם בשבוע סבבה, יום שלם זה כבר מוגזם, ומצריך ממך להשלים המון קלוריות במהלך השבוע

לוותר על ארוחה פעם בשבוע סבבה, יום שלם זה כבר מוגזם, ומצריך ממך להשלים המון קלוריות במהלך השבוע
לא כדי לרדת במשקל, אלא בשביל סגולות בריאות שיש בצום.
אולי בגלל שאין מי שיממן את המחקר על זה, כי אין בזה שוק שירוויח כסף מזה, אז אולי לא תסכים שיש בזה סגולות בריאות.
אבל תשמע מאנשים שהתמודדו עם מחלות שונות, והצום עזר להם.
אני אשמח לשתף בפרטי את החוויה והסיבה שעשיתי את זה, ואת התוצאות שהיו לי, למי שמעוניין בפרטי.
אבל אני שוב אומר, זה לא אמור להיות שיטה שתכניס אותך למינוס קלורי והרזיה, ולמרות שהרבה עושים אתה בשביל זה, אני חושב שזה לא חכם או מספיק אפקטיבי, או שווה את הקושי.

• פותח/ת השרשור
אתה פשוט תגדיל משמעותית את הגירעון השבועי, יש דרכים הרבה יותר חכמות ועם הרבה פחות סבל לעשות את זה.
אוקי אז צום של שבועיים נגיד כמו שמישהו פה אמר שרק אחרי 3 שבועות של צום מאבדים שריר צום של שבועיים אני גם לא אאבד שריר לפי זה וגם ארד מלא במשקל מה החסרון פה? גם הבנתי וכמו שפה אמרו אחרי 3 ימים כבר לא כזה מרגישים את הרעב ולדעתי זה אפילו עדיף על דיאטה של 4 חודשים

אוקי אז צום של שבועיים נגיד כמו שמישהו פה אמר שרק אחרי 3 שבועות של צום מאבדים שריר צום של שבועיים אני גם לא אאבד שריר לפי זה וגם ארד מלא במשקל מה החסרון פה? גם הבנתי וכמו שפה אמרו אחרי 3 ימים כבר לא כזה מרגישים את הרעב ולדעתי זה אפילו עדיף על דיאטה של 4 חודשים
בתור אחד שעשה את זה, זה קשה רצח, ואתה גם לא יכול להסתובב יותר מידי, צריך לישון יותר, אסור להתאמן, מצב רוח מזופת, ובקיצור, זה לא יותר קל מדיאטה נבונה. ואם לא עושים את זה נכון, זה עלול להיות מסוכן.

לא כדי לרדת במשקל, אלא בשביל סגולות בריאות שיש בצום.
אין סגולות בריאותיות בצום חוץ ממעי נקי יותר עד פעם הבאה שתאכל

אולי בגלל שאין מי שיממן את המחקר על זה, כי אין בזה שוק שירוויח כסף מזה, אז אולי לא תסכים שיש בזה סגולות בריאות.
אם היו לזה סגולות בריאותיות אז זה כבר היה נחקר בצורה רצינית עם תוצאות רציניות. העובדה היא שאין מחקרים שמוכיחים את זה.
גם התיאוריה שעומדת מאחורי זה, היא חסרת כל היגיון, אין שום דבר שאתה יכול להרוויח מצום חוץ מתחושת ההישג של לשרוד את הצום, שמן הסתם תהיה נמוכה יותר מהסטרס של על הגוף כתוצאה מהצום. אתה רק יכול לנחש כמה סטרס כרוני הוא טוב לגוף.

אוקי אז צום של שבועיים נגיד כמו שמישהו פה אמר שרק אחרי 3 שבועות של צום מאבדים שריר
בשבועיים צום אתה תאבד הרבה מאוד שריר, אחרי 3 שבועות אולי אתה תתחיל לאבד תאי שריר, אבל סיבי שריר אתה תתחיל לאבד כבר אחרי יום

צום של שבועיים
רעיון רע, ואני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל כדי להסביר כמה זה רעיון רע

אין סגולות בריאותיות בצום חוץ ממעי נקי יותר עד פעם הבאה שתאכל
אם היו לזה סגולות בריאותיות אז זה כבר היה נחקר בצורה רצינית עם תוצאות רציניות. העובדה היא שאין מחקרים שמוכיחים את זה.
גם התיאוריה שעומדת מאחורי זה, היא חסרת כל היגיון, אין שום דבר שאתה יכול להרוויח מצום חוץ מתחושת ההישג של לשרוד את הצום, שמן הסתם תהיה נמוכה יותר מהסטרס של על הגוף כתוצאה מהצום. אתה רק יכול לנחש כמה סטרס כרוני הוא טוב לגוף.
יש לך את הנסיון שלי ושל אחרים.
זה אמנם לא מחקר כפול סמיות, אבל זה עדות שעושה רושם ומעיד על תוכן מסוים.
המדע ומחקר רק מאמין במה שהוא יכול להבין כיצד הדבר עובד, לא מספיק שהתוצאות קוראות להרבה אנשים.
אז אם אין הסבר לכיצד התהליך עובד בכל שלב של הדרך, זה לא מקובל מדעית.
אבל כשאני ואחרים סובלים מבעיות שלמדע אין דרך מוסברת שתעזור לנו, והנה מגיעים אנשים שמספרים כיצד דבר מסוים עזר להם, גם אם אני לא מבין כיצד זה פועל, אני אעשה את זה.
וזה הסיבה שאנשים לוקחים תרופות, לא בגלל שהם מבינים כיצד זה עובד, אלא שבגלל שהרופא או חבר מספר להם שזה יעבוד להם, הם סומכים על העדות שלו גם בלי הבנה כיצד הדבר פועל.
אני מאמין שרוב המזריקים לא מכירים את הפזיולוגיה של הגוף שלהם עם ובלי חומרים.

אז לגבי הסגולות הבריאותיות של צומות, מי שרוצה לנסות את זה בדרך נכונה ומודרכת על ידי מישהו שיוכל לעזור לו, אני לא רואה סיבה שלא לנסות את זה, כמו שמנסים תרופות שונות לאותה בעיה, אפשר לנסות דברים שונים אם מקור העדות נאמן בעניכם, או שאין לכם מה להפסיד. או שיותר גרוע לא יכול להיות.
חלק מההגיון אומר שכשהגוף נח מפעולת מעיים, יש יותר זמן למערכות אחרות לעבוד באפקטיביות.
הנה הנסיון של Jay Kordich is remembered as the Father of Juicing | NaturalHealth365 jay kordich
נפטר לא מזמן בגיל מופלג אחרי שהחלים מסרטן בגיל צעיר.
יש לך עוד המון סיפורים כאלה, והם היו תקווה בשבילי ובשביל אחרים שחוו בריאות מלבד מעי נקי.

אני 8 חודש בחיטוב ולא הפסדתי מסת שריר ובהתחלה עד עלייתי וגם עשייתי תקופות של הפסקת חיטוב בשביל לא להוריד את צריכת הקלוריות באופן קיצוני .

אתה יודע למה ??

כי אני מבין את המשמעות של חיטוב, וזה להוריד אחוזי שומן עם כמה פחות של הפסד שריר אז נכון הדרך שלי ארוכה יותר אבל התוצאות מדברות , מה הקטע לגרום לגוף שלך לאכול קצת להפך תחשוב איך אתה יכול לעלות את צריכת הקלוריות בארובי ופעילות פיזית.

אין דבר יותר מטומטם מלצום אתה לא דוגמנית האלה בילדר.

נכון שדרך יותר ארוכה ואתה מרגיש שמן ומגעיל תקופה ארוכה ,אבל היעד הרבה יותר שווה .

יש לך את הנסיון שלי ושל אחרים.
זה אמנם לא מחקר כפול סמיות, אבל זה עדות שעושה רושם ומעיד על תוכן מסוים.
המדע ומחקר רק מאמין במה שהוא יכול להבין כיצד הדבר עובד, לא מספיק שהתוצאות קוראות להרבה אנשים.
אז אם אין הסבר לכיצד התהליך עובד בכל שלב של הדרך, זה לא מקובל מדעית.
אבל כשאני ואחרים סובלים מבעיות שלמדע אין דרך מוסברת שתעזור לנו, והנה מגיעים אנשים שמספרים כיצד דבר מסוים עזר להם, גם אם אני לא מבין כיצד זה פועל, אני אעשה את זה.
וזה הסיבה שאנשים לוקחים תרופות, לא בגלל שהם מבינים כיצד זה עובד, אלא שבגלל שהרופא או חבר מספר להם שזה יעבוד להם, הם סומכים על העדות שלו גם בלי הבנה כיצד הדבר פועל.
אני מאמין שרוב המזריקים לא מכירים את הפזיולוגיה של הגוף שלהם עם ובלי חומרים.

אז לגבי הסגולות הבריאותיות של צומות, מי שרוצה לנסות את זה בדרך נכונה ומודרכת על ידי מישהו שיוכל לעזור לו, אני לא רואה סיבה שלא לנסות את זה, כמו שמנסים תרופות שונות לאותה בעיה, אפשר לנסות דברים שונים אם מקור העדות נאמן בעניכם, או שאין לכם מה להפסיד. או שיותר גרוע לא יכול להיות.
חלק מההגיון אומר שכשהגוף נח מפעולת מעיים, יש יותר זמן למערכות אחרות לעבוד באפקטיביות.
הנה הנסיון של Jay Kordich is remembered as the Father of Juicing | NaturalHealth365 jay kordich
נפטר לא מזמן בגיל מופלג אחרי שהחלים מסרטן בגיל צעיר.
יש לך עוד המון סיפורים כאלה, והם היו תקווה בשבילי ובשביל אחרים שחוו בריאות מלבד מעי נקי.

למה לא להבין כיצד הדבר פועל? מי שרוצה יכול לדעת כיצד דבר מסוים פועל האינטרנט הוא מקום נפלא. מי שלא רוצה להבין לא בודק.
ולגבי הצום - בוא נגיד כזה דבר. אני יכול להבין למה לבן אדם עם קלקול קיבה צום יכול לעזור כי הכל שם דפוק ולא מתפקד כמו שצריך
אבל מה עם בן אדם בלי קלקול קיבה? אדם בריא בדרך כלל...למה שהוא יצטרך לצום? הוא מתפקד כרגיל. כל מה שהוא יעשה בצום
זה יחסיר מהגוף שלו אנרגיה / ערכים הכרחיים כדי לשמור על פעילות תקינה. ברור שמפעם אחת לא יקרה כלום אבל בתור לאמץ את זה באופן קבוע זה נשמע מיותר.

שבן אדם חולה אומרים לו בדרך כלל לאכול כמה שניתן ולא לדפוק צום של יום שלם. כי זה לא מה שיעזור. אלא אם כן כמו בקלקול קיבה הקיבה עצמה דפוקה
אז אני מבין למה לתת למקום לנוח. וגם שם במקרה הספציפי הזה הצום הוא לא 24 שעות אלא 12 (מתחילים לאכול בכמויות קטנות וכו')

אז יש מצבים שאפשר להבין את ההיגיון מאחורי הפעולה, אבל יש מצבים שזה פשוט לא הכרחי כי עדיין לא הוכיחו שזה הכרחי, וכנראה שהיו בודקים
משהו כ''כ פשוט אם זה היה עוזר באיזושהי צורה - זו לא תרופה ולא משהו מסובך מידי אלא ''צום'' אני מאמין שאם היו השפעות מעולות באנשים רבים
הנושא כנראה כבר היה נבדק, מסכים עם קוצ'ר בעניין הזה. וזה לא שאני חולק עליך אלחנן אני פשוט חושב שאתה מתאם מצבים ספציפיים לאוכלוסייה הכללית.

למה לא להבין כיצד הדבר פועל? מי שרוצה יכול לדעת כיצד דבר מסוים פועל האינטרנט הוא מקום נפלא. מי שלא רוצה להבין לא בודק.
לא כל דבר בעולם אנחנו יודעים כיצד הוא פועל. למה מים מתרחבים בהקפאה ולא מתכווצים כמו כל חומר אחר בקור? זה לא מונע ממני להקפיא לעצמי קרח.
שבן אדם חולה אומרים לו בדרך כלל לאכול כמה שניתן ולא לדפוק צום של יום שלם. כי זה לא מה שיעזור. אלא אם כן כמו בקלקול קיבה הקיבה עצמה דפוקה
אז אני מבין למה לתת למקום לנוח. וגם שם במקרה הספציפי הזה הצום הוא לא 24 שעות אלא 12 (מתחילים לאכול בכמויות קטנות וכו')
אז תקרא על כמה אנשים שעשו צום (ההגדרה צום, הוא לא בהכרח המושג הדתי של הדבר. צום גם יכול להיות, צום מאוכל, אבל שתיית מים ומיצי ירקות או אכילת ירקות) על מחלות שלא במערכת העיכול, והתוצאות שהיו להם, ואני מצטרף אליהם.
הנה ראיון עם Jay Kordich שלא אכל שום מזון מוצק שנתיים, מגיל 25 בגלל סרטן שלפוחית השתן, הוא ניפטר לא מזמן בגיל 93. והוא חי חיים מאוד בריאים, הוא אחד ההשראות שלי.

הנה הסיפור של ד"ר קלי
Dr. Wm. D. Kelley: HiStory

תמיד תמצא מי שיפקפק בדברים האלו, אבל אנשים נואשים גם ישקלו את האפשרויות האלה אם זה הדבר האחרון שנישאר להם. והם גם מספרים את הסיפור שלהם.
יש הבדל בין סוגי מחלות, על פי רוב, צום לא מתאים לרוב המחלות האקוטיות, הוא שיטת טיפול למחלות כרוניות.
אז יש מצבים שאפשר להבין את ההיגיון מאחורי הפעולה, אבל יש מצבים שזה פשוט לא הכרחי כי עדיין לא הוכיחו שזה הכרחי, וכנראה שהיו בודקים
משהו כ''כ פשוט אם זה היה עוזר באיזושהי צורה - זו לא תרופה ולא משהו מסובך מידי אלא ''צום'' אני מאמין שאם היו השפעות מעולות באנשים רבים
הנושא כנראה כבר היה נבדק,
תקרא על הנושא במקומות הנכונים, תראה שיש הגיון בדבר. אני באמת מאמין שיש הרבה בעלי אינטרסים שלא מעוניינים שדברים כאלו יתפשטו.
אבל אני מאמין לעדות של אנשים רבים, ובמיוחד שאני מכיר, ובזכות זה, אני יכול להוסיף את העדות שלי לרשימה.
וזה לא שאני חולק עליך אלחנן אני פשוט חושב שאתה מתאם מצבים ספציפיים לאוכלוסייה הכללית.
חחח... מותר לך לחלוק עלי, וזה די מה שאתה עושה. זה בסדר גמור מבחינתי.
אני לא חושב שזה מתאים אוכלוסיה הכללית. אני ממליץ למי שחושב שיש לזה יתרונות בשבילו, שיבדוק עם אנשים שלמדו ועסקו בתחום לבדוק אם הם מתאימים לזה, ומה זה יכול להעניק להם.
זה מיועד לשיפור בריאות למצבים ספציפים. אף אחד מהדוגמאות שהבאתי לא היו אנשים בריאים שהתחילו לצום. ואני יכול להביא עוד דוגמאות של אנשים.

חחח... מותר לך לחלוק עלי, וזה די מה שאתה עושה. זה בסדר גמור מבחינתי.
אני לא חושב שזה מתאים אוכלוסיה הכללית. אני ממליץ למי שחושב שיש לזה יתרונות בשבילו, שיבדוק עם אנשים שלמדו ועסקו בתחום לבדוק אם הם מתאימים לזה, ומה זה יכול להעניק להם.
זה מיועד לשיפור בריאות למצבים ספציפים. אף אחד מהדוגמאות שהבאתי לא היו אנשים בריאים שהתחילו לצום. ואני יכול להביא עוד דוגמאות של אנשים.

רציתי להגיד לא חולק באופן מלא אבל זה היה נשמע לי דבילי באותו רגע (what?) כי אתה כן צודק לגבי הצום במצבים ספציפיים אבל לדעתי זה לא
יעשה שום דבר לסרטן שלפוחית וכו'..אלא לבעיות ישירות במערכת העיכול.

אבל לדעתי זה לא
יעשה שום דבר לסרטן שלפוחית וכו'..
גם לדעתי לא, אבל כמו שאתה רואה, זה עשה. הבן אדם חי 68 שנים אחרי האיבחון שלו. והוא עשה את זה בשנתיים הראשונות עם צום.
והוא גם היה בריא ובתפקוד מלא בשנים האלה.
זה אמנם לא מוכח מדעית, אבל זה כן מוכח מציאותית. וזה אמור להיות מספיק לדעתי למי ששוקל את הנושא.

גם לדעתי לא, אבל כמו שאתה רואה, זה עשה. הבן אדם חי 68 שנים אחרי האיבחון שלו. והוא עשה את זה בשנתיים הראשונות עם צום.
והוא גם היה בריא ובתפקוד מלא בשנים האלה.
זה אמנם לא מוכח מדעית, אבל זה כן מוכח מציאותית. וזה אמור להיות מספיק לדעתי למי ששוקל את הנושא.

איך זה מוכח מציאותית? איך אתה מוכיח שזה מה שגרם לו להבריא? באותה מידה הוא יכל לעשן באנג ולטעון שזה מה שעזר לו

איך זה מוכח מציאותית? איך אתה מוכיח שזה מה שגרם לו להבריא? באותה מידה הוא יכל לעשן באנג ולטעון שזה מה שעזר לו
כי הוא לא עישן באנג. הוא צם.
בכל טענה שאדם טוען, אפשר לפקפק בנאמנות של האדם, או בפרשנות שלו או במקרה שלו.
מבחינת המדע, לא סומכים על אף אחד, רק ההבנה וניתוח של המקרה מוכיח על האפקטיביות של הדבר.
לעומת זאת, בדת היהודית, האיסלם והנצרות (וההגיון של רוב האנשים) המושג של נאמנות למה שאדם מספר, הוא מושג שקוסם ומקובל.
כשאני הייתי חולה, והרפואה הציעה לי פרוגנוזה עגומה, הלכתי לדברים אלטרנטיבים שאולי פחות מובנים הדרך שהם עובדים, אבל היה להם פרוגנוזה טובה יותר בשבילי, וזה יצא משתלם לי.

גם ג'יי קורדיץ' בחר בדרך על סמך נאמנות של מקס גרשון, וחי 68 שנים בלי סרטן.
אני ראיתי אנשים (ואני בינהם), שלו היו מתרפאים סתם בלי לעשות כלום, או מבאנג. והצליחו להתרפאות עם דבר מסוים. ואני מוכרח להודות, שאני חושב שיש דברים שעוזרים גם אם לא מבינים כיצד זה עוזר.
משכח כאבים עוזר גם למי שלא מכיר אנטומיה, או הדרך שהיא עובדת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית