הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ימים של צום כדי לזרז חיטוב?

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
לפי מה שאני יודע שריר לא מאבדים כזה מהר גם בצום אולי רק אחרי 3 ימים אז למה לא לצום יום אחד לזרז את הירידה במשקל בלי לאבד שריר לאכול יומיים 3 בגירעון ואז שוב פעם צום? או למשל לעשות שבוע של גירעון ממש גדול ואז שבוע של גירעון יותר קטן כי אני יודע שגם בשבוע של גירעון לא מאבדים שריר

אני לא צריך לחכות, כי הוא הסביר את דעתו בצורה פשוטה מאוד, ואם אתה מתקשה, יש הרבה שמסבירים אותו.

שוב, האמונה היא שונה מאדם לאדם, באופן הגיוני האמונה של הרמב"ם תהיה יותר דומה לידיעה ושלך הרבה יותר דומה לאמונה ( כמובן בהשוואה לרמב"ם) משום שידע והרמה הרוחנית שלך ושל הרמבם בכלל לא ניתן להשוואה.

בעיני יש מין גרף שבו ידיעה זה אמונה ברמה הגבוהה ביותר או כבר מעבר. ואילו אמונה תמימה בלי שום הוכחה וכו' היא ברמה הנמוכה ביותר אם הרמבם אומר שהאמונה היא ידיעה , זה לא בהכרח משליך גם על אמונתו של האדם הפשוט.

קשה לענות לשאלות רגשיות, ומי שעונה, הוא בדרך כלל אומר משהו לא נכון, אבל לפחות משכנע את השואל.
לא יודע אם זה רע או לא, אבל זה לא מדבר אלי.

אבל כל מה שאתה מדבר עליו בנוגע לאלוהים הוא רגשי. הרי בוא נהיה ריאלים יש לך 0 הוכחות שאלוהים קיים. יש לך רק הוכחות לכך שבני אדם
אחרים *האמינו* שהוא קיים. על סמך זה אתה אומר שהיה אלוהים, זה לא תופס. ההוכחה (כביכול) הכי חזקה שלך באשכול הזה היא
''הרמב''ם קרא לזה ידיעה לא אמונה'' זהו שכנעת..?

בעיני יש מין גרף שבו ידיעה זה אמונה ברמה הגבוהה ביותר או כבר מעבר.
הפוך, ידיעה היא אמונה ברמה הנמוכה ביותר, ואמונה היא ידיעה ברמה הנמוכה ביותר.
כשאתה יודע, אתה לא צריך להאמין הרבה, יש לך הרבה מידע והרבה מקורות ידע שלא מתנגשים אחד בשני, ואתה רק צריך להאמין שהדברים הם כפי שהם, כשאתה לא יודע, אתה מאמין ומקווה שהתשובה שיש לך בראש יש לה מספיק גיבוי

יבמות דף סה עמוד ב: "האיש מצווה על פריה ורביה, אבל לא האשה… אמר קרא: (בראשית א') 'ומלאו את הארץ וכבשוה', איש דרכו לכבש, ואין אשה דרכה לכבש"[/QUOTE]

קידושין דף לה עמוד ב - "לדעת ר' יוחנן בן ברוקא שאמר על שניהם הוא (הפסוק) אומר "ויברך אותם אלהים ויאמר אלהים פרו ורבו וכבשוה"

בעיני יש מין גרף שבו ידיעה זה אמונה ברמה הגבוהה ביותר או כבר מעבר. ואילו אמונה תמימה בלי שום הוכחה וכו' היא ברמה הנמוכה ביותר אם הרמבם אומר שהאמונה היא ידיעה , זה לא בהכרח משליך גם על אמונתו של האדם הפשוט.

מה זה הקשקוש הזה? נניח והרמב''ם אכן צדק אז מותר לאלחנן להשתמש בו בתור הוכחה לדיון. השאלה למה הוא חושב שזו ידיעה? אם אלחנן
קרא את הסיבה והוא הבין אותה, לגיטימי *לומר* מה הוא חושב. זה שאני לא ברמה של איינשטיין לא אומר שאסור לי להסכים איתו בחלק
מהדברים שהוא אומר (גם אם זה מחשבתית לא משהו שקשור לעובדות)

מה זה הקשקוש הזה? נניח והרמב''ם אכן צדק אז מותר לאלחנן להשתמש בו בתור הוכחה לדיון. השאלה למה הוא חושב שזו ידיעה? אם אלחנן
קרא את הסיבה והוא הבין אותה, לגיטימי *לומר* מה הוא חושב. זה שאני לא ברמה של איינשטיין לא אומר שאסור לי להסכים איתו בחלק
מהדברים שהוא אומר.

נניח והרמבם צדק בכך שהוא "ידע" שיש ה' אז אלחנן השתמש בו כהוכחה לדיון..

אתה מבין שאם הרמבם יודע דבר אחד לא אומר שגם אלחנן יודע אותו (בהנחה שידיעה היא רמה גבוהה יותר מאמונה)

נניח והרמבם צדק בכך שהוא "ידע" שיש ה' אז אלחנן השתמש בו כהוכחה לדיון..

אתה מבין שאם הרמבם יודע דבר אחד לא אומר שגם אלחנן יודע אותו (בהנחה שידיעה היא רמה גבוהה יותר מאמונה)

אבל אלחנן טוען שהוא הסביר את עצמו...הוא לא אמר ''זו ידיעה'' והלך להתחבא.

לכאן רציתי להגיע, אני דווקא בצד של אלחנן אבל התנגדתי לעובדה שהוא אמר שהוא יודע את ה' והוא מבסס זאת על הרמבם. זה שהוא מביא הוכחות שה' קיים או יצר או כל דבר אחר אני לא חושב שזה ישכנע אך אני לא אומר שזו טעות.

@kotzer לא ציטטתי אותך טוב אבל תרשום בגוגל ר' יוחנן בן ברוקא, מצוות פרו ורבו,קידושין. ותראה שנחלקו על מי חלה המצווה.

לכאן רציתי להגיע, אני דווקא בצד של אלחנן אבל התנגדתי לעובדה שהוא אמר שהוא יודע את ה' והוא מבסס זאת על הרמבם. זה שהוא מביא הוכחות שה' קיים או יצר או כל דבר אחר אני לא חושב שזה ישכנע אך אני לא אומר שזו טעות.

אם שמת לב, אני בצד של קוצ'ר בדיון הזה. הכוונה שלי היא שהוא מבסס את זה על הרמב''ם, ולטענתו הרמב''ם גם הסביר את זה. דעתו של הרמב''ם נכתבה ואלחנן קרא אותה = אותה דעה. זה שהם לא ''באותה רמה'' לא אומר שאי אפשר להבין למה הוא התכוון, כי הוא הסביר למה הוא התכוון.

לא שאני חושב שהרמב''ם צודק כמובן כי גם לו לא היו הוכחות, כמו לכל אדם אחר בעולם הזה.

הכוונה שלי היא שהוא מבסס את זה על הרמב''ם, ולטענתו הרמב''ם גם הסביר את זה. דעתו של הרמב''ם נכתבה ואלחנן קרא אותה = אותה דעה. זה שהם לא ''באותה רמה'' לא אומר שאי אפשר להבין למה הוא התכוון, כי הוא הסביר למה הוא התכוון

זה קצת מצחיק, אתה חושב שאפשר להסביר בשורה פסקה או פרק איך להפוך את אמונתך לידיעה.

צר לי להגיד לך, אבל זה בולשיט ממעלה ראשונה שלימדו אותך כחלק מהדת, שמהווים זכר לפטריארכיה של תקופות קדומות.
כן, יש טיפה הבדל באיך שגברים ונשים חושבים, אבל זה בהחלט לא נכון שיש הבדלים מהותיים בצורת החשיבה. זה ממש לא נכון שלנשים יש דעות קלות יותר והן פזיזות יותר ושגברים הם שקולים יותר.
תחשוב רק על הרוב המוחלט של מקרי האלימות ברחוב, שכמעט כולם בוצעו ע"י גברים פזיזי דעת וחוסר שיקול.
זו הכל שאלה של חינוך. תלמד אישה שהיא לא יכולה להיות משכילה וחכמה כמו גבר, שהיא לא יכולה להיות שקולה לגבר, היא כנראה גם לא תנסה, אם תלמד אישה להיות חזרה ועצמאית, אתה לא תמצא הבדל מהותי
היום אתה צודק, גברים בכלליות באמת יותר פזיזים. ולכן רוב הדברים של הנשים השתנו, גם החלטת הגירושין, אבל בהיסטוריה ברור שזה נכון.
תקרא סיפורים סתם מההיסטוריה. אתה בקלות יכול למצוא סיפורים שנכתבו ב 1800. אני קראתי כמה/ the strawberry girl הוא מסביר את הזמנים האלה די יפה, וזה ספר קל לקריאה.
אז הנה חוסר שיוויון מבחינת התורה, למה אישה לא יכולה לקדש בעל? למה הגבר הוא בעל יכולת קידוש ואישה לא? זה לא שלגבר קיים איבר הקודש שמאפשר לו את זה, או מוח טוב יותר, זה פטריארכיה פשוטה
זה בגלל שלגבר יש את המצווה לקדש, ולאישה אין.
יש הרבה מצוות שיש לגבר ולאישה אין, כמו תפילין. ברגע שיש לו מצווה ולה אין, אין סיבה שהוא לא יעשה את זה.
זה לא כאילו הם יכולים להתחתן אם אחד מהם לא מסכים. הוא לא יכול להתחתן איתה בעל קורחה.
לא, זה האדם שמנסה להתמודד עם הטעויות של התורה. אלוהים שפט את הגבר להיות המקדש, והאדם אמר "אבל בוא ננסה להתמודד עם זה בצורה ריאלית"
זה לא שהאדם מתמודד עם הטעויות. זה שיש כללים שהתורה עצמה נתנה לחכמים כדי לנתב את דבריה להתאמה להבנה של הלומדים שלה.
אם הייתה מעמיק בגמרא הייתה מבין את זה. זה החיסרון הגדול בריפרוף.
הכוונה היא שאם הגבר הוא העקר אז היא האישה לא חייבת לגרש אותו.
הכל בגלל שהאישה לא מחוייבת בפרו ורבו. היא חלק מזה מן הסתם, אבל המצווה היא רק על הגבר, ככה שגבר שבא בטענה שהוא לא יכול לקיים את המצווה בגלל אישתו יכול להתגרש בקלות, אבל אם הגבר עקר, זו בעיה שלו ולא של האישה.
זה לא נכון.
והעובדה שקיים השוני הזה, אומר שהתורה לא תומכת בשיוויון זכויות
ממש לא, אני בטוח שיש מקומות שמותר לך להיכנס בבית חולים ולאחרים אסורים, זה שוני.
האמת היא שאלה שאלות טובות מאוד, הן מונעות מרגש, אבל אותו הרגש מתחבר ישירות לבסיס של האמונה, שהיא מהותו של האל.
האל אמור להיות רחום וטוב, לרצות בטוב של בני האדם, וברגע שהדברים האלה מתנגשים בצורה כל כך ישירה ללא תשובה אמיתית, זה פוגע משמעותית בטיעון הבסיס
שאלות מצוינות, אבל כדי לענות עליהם, צריך לענות ללב השואל, וזה לא תמיד האמת, וזה די מורכב. ושני קרובי משפחה שלי יש קושי בהתנהגות של דתיים מסוימים, וזה כאילו התירוץ שלהם לא להיות דתי בכלל.
נראה שיותר קשה להם אורח חיים דתי בכלל, והסוג הדתי המסוים הזה הוא התירוץ שלהם.
אם תענה על הדבר האמיתי, שזה בסך הכל תירוץ, הם יכחישו, ואם תענה על הסוג הספציפי של הדתיים האלה, הם ימצאו תירוץ אחר. זה כמו להתווכח עם ילד עייף. לא שזה לא אפשרי, אבל זה דורש תבונה.
יבמות דף סה עמוד ב: "האיש מצווה על פריה ורביה, אבל לא האשה… אמר קרא: (בראשית א') 'ומלאו את הארץ וכבשוה', איש דרכו לכבש, ואין אשה דרכה לכבש"
מה הבעיה שהיא פטורה?
''הרמב''ם קרא לזה ידיעה לא אמונה'' זהו שכנעת..?
והסברתי את דעתו באריכות, ונתתי קישור שתראה את דעתו בעצמך, זה שאתה החלטטת שזה לא משכנע אותך, אין לי מה לעשות.
זה נראה שאתה מתעקש לא להבין את ההסברים שנתתי, אתה מוזמן לחזור כמה עמודים ולקרוא אותם שוב.
קידושין דף לה עמוד ב - "לדעת ר' יוחנן בן ברוקא שאמר על שניהם הוא (הפסוק) אומר "ויברך אותם אלהים ויאמר אלהים פרו ורבו וכבשוה"
כל מצוות גברים, נשים שעושות אותם מקבלות שכר, כמו לישון בסוכה, וגם להניח תפילין.
השאלה למה הוא חושב שזו ידיעה? אם אלחנן
קרא את הסיבה והוא הבין אותה, לגיטימי *לומר* מה הוא חושב.
זה בדיוק מה שאמרתי, לדעתי זה ידיעה.
לא, קיימתי דיון ארוך בפרטי עם kotzer. לא התחבאתי. אם היית סקרן, יכלת לכתוב בפרטי או אפילו בציבורי, והייתי ממשיך.
הבעיה שכל פעם שאני מסביר את עצמי, אתה חוזר לאותה טענה "אז הרמב"ם טוען שהוא יודע, מה הקשר?"
קשה להתווכח עם מישהו שלא לוקח בחשבון שום דבר שאתה אומר, ורק ניתלה על אותה טענה, גם כשהיא כבר לא רלוונטית.

את אלוהים אתה לא תסביר לי גם אם תרשום 10,000 עמודים כי אתה לא תביא שום הוכחה הגיונית. אני לא טענתי שהוא צודק בכלל...

שוב , אמונה לא הולכת עם היגיון. אבל אם אלחנן מבסס את זה שהאמונה שלו היא ידיעה בגלל שגם אמונתו של הרמבם היא ידיעה וגם אם הרמבם הסביר כיצד הגיע לרמה הזאת , אני משכנע שלרמבם היו מיושבים כל כך הרבה קושיות בראשו בהשוואה לאלחנן שלא פתר אותם, אך הסכים עם פסקה מסוימת.

זה בדיוק מה שאמרתי, לדעתי זה ידיעה.

לא, קיימתי דיון ארוך בפרטי עם kotzer. לא התחבאתי. אם היית סקרן, יכלת לכתוב בפרטי או אפילו בציבורי, והייתי ממשיך.
הבעיה שכל פעם שאני מסביר את עצמי, אתה חוזר לאותה טענה "אז הרמב"ם טוען שהוא יודע, מה הקשר?"
קשה להתווכח עם מישהו שלא לוקח בחשבון שום דבר שאתה אומר, ורק ניתלה על אותה טענה, גם כשהיא כבר לא רלוונטית.

אני לא טענתי שאתה מתחבא (אף אחד לא מתחבא) אני התכוונתי שהרמב''ם לא התחבא ממה שהוא אמר, אלא הסביר את עצמו (אני טועה?) אתה אמרת את זה אני סומך כאן על מה שאתה אומר. ולכן אתה מסוגל להבין את הדעה שלו ולא בגלל ''שאתה לא ברמתו'' אז זה בלתי אפשרי בשביל להבין.
לא הבנת נכון מה שכתבתי, זו לא הייתה הכוונה.

את אלוהים אתה לא תסביר לי גם אם תרשום 10,000 עמודים כי אתה לא תביא שום הוכחה הגיונית. אני לא טענתי שהוא צודק בכלל...
יש כלל בויכוח, כשמישהו אומר לך שלא תצליח לשכנע אותו במשהו, באמת לא תצליח, כי האמירה הזאת מעידה על אדם שקבוע בדעתו גם אם תוכיח לו בצורה הטובה ביותר שהוא טועה, הוא לא יקשיב, כי הוא בעצמו הודה בריבעון המחשבתי של עצמו בלי לשים לב.
שוב , אמונה לא הולכת עם היגיון. אבל אם אלחנן מבסס את זה שהאמונה שלו היא ידיעה בגלל שגם אמונתו של הרמבם היא ידיעה וגם אם הרמבם הסביר כיצד הגיע לרמה הזאת , אני משכנע שלרמבם היו מיושבים כל כך הרבה קושיות בראשו בהשוואה לאלחנן שלא פתר אותם, אך הסכים עם פסקה מסוימת.
קראתי את כל ספריו של הרמב"ם לעומק, עם כל הפירושים שלו, אני חושב שהבנתי דבר או שניים שאולי אתה פיספסת.

יש כלל בויכוח, כשמישהו אומר לך שלא תצליח לשכנע אותו במשהו, באמת לא תצליח, כי האמירה הזאת מעידה על אדם שקבוע בדעתו גם אם תוכיח לו בצורה הטובה ביותר שהוא טועה, הוא לא יקשיב, כי הוא בעצמו הודה בריבעון המחשבתי של עצמו בלי לשים לב.

כי זה לא נושא חדש, לא למדתי אתמול מה זה אלוהים / התנך...יש שם יותר מידי סתירות ודברים לא הגיוניים בשביל שאיכשהו זה יהיה אמין פתאום.

אני לא טענתי שאתה מתחבא (אף אחד לא מתחבא) אני התכוונתי שהרמב''ם לא התחבא ממה שהוא אמר, אלא הסביר את עצמו (אני טועה?) אתה אמרת את זה אני סומך כאן על מה שאתה אומר. ולכן אתה מסוגל להבין את הדעה שלו ולא בגלל ''שאתה לא ברמתו'' אז זה בלתי אפשרי בשביל להבין.
לא הבנת נכון מה שכתבתי, זו לא הייתה הכוונה.
מצטער אם לא הבנתי את כוונתך

כל מצוות גברים, נשים שעושות אותם מקבלות שכר, כמו לישון בסוכה, וגם להניח תפילין.

אוקיי מה הקשר? לדיון יש נפקא מינה משמעותית, כידוע מצווה ועושה גדול משאינו מצווה ועושה. אם ובאמת נשים מצוות במצוות פרו ורבו ישלהן יותר שכר מאשר אם לא היו מצוות.

כי זה לא נושא חדש, לא למדתי אתמול מה זה אלוהים / התנך...יש שם יותר מידי סתירות ודברים לא הגיוניים בשביל שאיכשהו זה יהיה אמין פתאום.
זה לא משנה הסיבה, זה האמירה שלא נותנת לקיים דיון.

קראתי את כל ספריו של הרמב"ם לעומק, עם כל הפירושים שלו, אני חושב שהבנתי דבר או שניים שאולי אתה פיספסת

אני ממש לא מתחרה אבל האמונה בה' היא שקלול גם של כל הדברים שלא מסתדרים לך בראש.

כדי להסתמך על הרמבם אתה צריך שהדברים שלו הסתדרו בראש יסתדרו גם לך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית