הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה קטוגנית

אקטומורף

משתמש מתחיל
53
15
נק' מוניטין:
14
53
15
היי,
מחפש אנשים שעונים להגדרה של אקטומורף - גבוה ורזה (מבנה גוף בסיס, יכול להיות שאתה כבר לא רזה)
שאוכלים תזונה קטוגנית וכמובן פעילים ספורטיבית
האם אתם קיימים ? 🤩

היי,
מחפש אנשים שעונים להגדרה של אקטומורף - גבוה ורזה (מבנה גוף בסיס, יכול להיות שאתה כבר לא רזה)
האם אתם קיימים ? 🤩

השאלה היא למה שתתעלל בעצמך בצורה כזאת?

• פותח/ת השרשור
קודם כל מאז ומתמיד שנאתי פחמימות. גם כשסוף סוף הצלחתי לעלות במסת שריר בקושי צרכתי פחמימות. פשוט התמקדתי לצרוך מספיק חלבון ושלא יהיה חוסר בשומן בריא.
דבר שני קראתי ושמעתי פודקאסט על תזונה קטוגנית ואני מקבל את הרושם שזה מה שנכון לגוף האדם. הרי האדם הקדמון לא צרך פחמימות בקושי והוא שרד יופי. בנוסף המוח יותר מרוכז כשהדלק שלו הוא קטון ולא גלוקוז. ויש לי הפרעות קשב וריכוז, אז זה מרגיש כמו הפתרון הטבעי והמתבקש.

אני יכול להגיד לך שכל הקטע הזה של המבני גוף זה בולשיט

אני הייתי נחשב אקטומורף

עכשיו אני נחשב אנדומרף

אפילו החלק הזה מתחת לכף יד שאומרים שלא משתנה בגודל וקובע את מבנה הגוף השתנה לי בגודל

כל הסיפור הזה חרטא... יש שני דברים שמשנים: שריר ושומן, והיחס שלהם ביחד למבנה הגוף שלך. שניהם יכולים להשתנות. כל מיני סיפורי בולשיט על "אני אוכל מלא ולא גדל" גם חרטא

אקטומורף או כל מבנה גוף אחר זה שקר.
תזונה קטוגנית זה שקר.
אני חושב שכבר פתרתי את רוב המטרה של הדיון עם זה

קודם כל מאז ומתמיד שנאתי פחמימות. גם כשסוף סוף הצלחתי לעלות במסת שריר בקושי צרכתי פחמימות. פשוט התמקדתי לצרוך מספיק חלבון ושלא יהיה חוסר בשומן בריא.
דבר שני קראתי ושמעתי פודקאסט על תזונה קטוגנית ואני מקבל את הרושם שזה מה שנכון לגוף האדם. הרי האדם הקדמון לא צרך פחמימות בקושי והוא שרד יופי. בנוסף המוח יותר מרוכז כשהדלק שלו הוא קטון ולא גלוקוז. ויש לי הפרעות קשב וריכוז, אז זה מרגיש כמו הפתרון הטבעי והמתבקש.

אם אתה רוצה לשרוד תאכל פחות או יותר מה שבא לך, אם אתה רוצה לעלות במסת שריר בצורה אידאלית יש דרכים בשביל זה, לשרוד אתה יכול על קטוגני אם זה מה שאתה רוצה

אתה באמת משווה את האדם הקדמון לזמן שלנו? איזה ריכוז בדיוק האדם הקדמון היה צריך חוץ מלצוד? ואיך הגעת למסקנה שזה מה שיעזור לך? אם זה היה כל כך פשוט ואם היו מחקרים לגבי זה, לא היו דוחפים רטלין לכל אחד שמתמודד עם הבעיה הזאת..

• פותח/ת השרשור
אתה באמת משווה את האדם הקדמון לזמן שלנו? איזה ריכוז בדיוק האדם הקדמון היה צריך חוץ מלצוד? ואיך הגעת למסקנה שזה מה שיעזור לך? אם זה היה כל כך פשוט ואם היו מחקרים לגבי זה, לא היו דוחפים רטלין לכל אחד שמתמודד עם הבעיה הזאת..
אני בטוח שלצוד ולשרוד לפני המהפכה החקלאית לא היה דבר פשוט בכלל,
דוחפים עשרות תרופות מרשם מיותרות, שזה "במקרה" הגורם מוות מספר 3 בארצות הברית
תעשיית התרופות במקום השלישי אחרי נשק ותיירות, אז לא הייתי ממהר להסתמך על "הדחיפה" של הריטלין
אמא שלי ניהלה בית ספר ואחותי מורה.. אם במקרה אתה מכיר מורה תשאל איך זה ללמד אחרי הפסקת עשר שחצי מהכיתה אכלו פיתה עם שוקולד
האפ והדאון של הסוכר לא תורם לריכוז בלשון המעטה.

אקטומורף או כל מבנה גוף אחר זה שקר.
תזונה קטוגנית זה שקר.
אני חושב שכבר פתרתי את רוב המטרה של הדיון עם זה

עוד לא התחלתי את התזונה הקטוגנית כי אני עדיין חוקר ואוסף מידע בנושא, יש לי ספקות גדולים נכון
אבל אני לא יהיר בשביל להגיד "תזונה קטוגנית זה שקר"
חשבתי שפורומים צריכים להיות המקום לדיון פורה ופחות המקום להפגין אגו והתנשאות
ובטח ממנהל ציפיתי יותר

מקרי המוות הם בעיקר בגלל שימוש יתר, לא בגלל שימוש נכון

יותר נכון, תעשיית התזונה הקטוגנית זה שקר.
תזונה קטוגנית היא לא דבר שקיים יותר מדי כי גם בירקות יש לך פחמימה, אבל דיאטה דלה מאוד בפחמימה יש.
בנוסף, לדיאטה קטוגנית אין באמת יתרון על תזונה רגילה, ויש לה חיסרון שהיא יכולה להשאיר אותך עייף וחסר אנרגיות, אבל זה בעיקר תלוי בהבדלים אישיים.
אז זו הכוונה שלי בתזונה קטוגנית היא שקר. כל הקטע של התזונה הפלאוליטית זה לא נכון, כי גם האדם הקדמון צרך פחמימה, והעיכול שלנו מעט שונה מתקופת האדם הקדמון. והאדם הקדמון מת בגיל 30 בממוצע, אני לא חושב שזה מודל החיקוי שאתה מחפש.

ובטח ממנהל ציפיתי יותר
הדיון פתוח לחלוטין, פשוט אין טעם לדון ביתרונות האפשריים בדיאטה מסויימת אם הם לא קיימים

אני בטוח שלצוד ולשרוד לפני המהפכה החקלאית לא היה דבר פשוט בכלל,
תעשיית התרופות במקום השלישי אחרי נשק ותיירות, אז לא הייתי ממהר להסתמך על "הדחיפה" של הריטלין
אמא שלי ניהלה בית ספר ואחותי מורה.. אם במקרה אתה מכיר מורה תשאל איך זה ללמד אחרי הפסקת עשר שחצי מהכיתה אכלו פיתה עם שוקולד
האפ והדאון של הסוכר לא תורם לריכוז בלשון המעטה.

עוד לא התחלתי את התזונה הקטוגנית כי אני עדיין חוקר ואוסף מידע בנושא, יש לי ספקות גדולים נכון
ובטח ממנהל ציפיתי יותר

לא הבנת אותי. הכוונה שלי הייתה שלא היו דוחפים רטלין לכל אחד במידה והפתרון היה כל כך פשוט. בכל מקרה, אתה נשמע דיי בטוח בזה אז למה שלא תנסה את זה כמה חודשים ותראה איך תרגיש?

לשרוד?
אתה יכול לחיות ברחוב, לעשות צום מים ומינרלים ולחיות יופי, בוא תשרוד...
סתם העולם הביא לך תפוחים וכדו'?
תזונה שטובה לאנשים סוכרתיים.
ומריכוז אני יכול להגיד לך בתור אחד שגם לא מת על פחמימות, תפוח או כל דבר עם פחמימות פשוט נתן לי פוש של ריכוז במבחנים
ואין לך הפרעות קשב, זה בדיוק מה שמנסים לדחוף לך בדיוק כמו התזונה הקטוגנית

• פותח/ת השרשור
זה בדיוק הרעיון של תרופות מרשם...
יש כל מיני בעיות שנוצרות מהרגלי אכילה לא טובים.. במקום לתקן לך את התזונה דוחפים לך רטלין
לשנות תזונה מבחינה תיאורתית זה הפתרון הכי פשוט
ומדלגים עליו תמיד
פשוט ככה התעשיה עובדת

• פותח/ת השרשור
בעיות ריכוז לא נובעות מבעיות תזונה

יש הבדל גדול בין הפרעות קשב לקשיי קשב
הפרעות קשב זה מצב רפואי (מבנה אורגני שונה של המוח ביחס לאנשים רגילים) והוא לא נובע מבעיות תזונה, הוא כן יכול להחמיר עקב תזונה עתירת סוכר
קשיי קשב לגמרי יכולים לנבוע מבעיות תזונה, כמו שהם יכולים לנבוע מבעיות נפשיות

הוא כן יכול להחמיר עקב תזונה עתירת סוכר
המחקרים מראים שזה לא באמת נכון. יכול להיות עייפות מנפילת סוכר, אבל לא בעיות קשב

קשיי קשב לגמרי יכולים לנבוע מבעיות תזונה, כמו שהם יכולים לנבוע מבעיות נפשיות
אז מה ההגדרה לקשיי קשב? כי אני מעולם לא נתקלתי במושג הזה

• פותח/ת השרשור
מקרי המוות הם בעיקר בגלל שימוש יתר, לא בגלל שימוש נכון

יותר נכון, תעשיית התזונה הקטוגנית זה שקר.
תזונה קטוגנית היא לא דבר שקיים יותר מדי כי גם בירקות יש לך פחמימה, אבל דיאטה דלה מאוד בפחמימה יש.
בנוסף, לדיאטה קטוגנית אין באמת יתרון על תזונה רגילה, ויש לה חיסרון שהיא יכולה להשאיר אותך עייף וחסר אנרגיות, אבל זה בעיקר תלוי בהבדלים אישיים.
אז זו הכוונה שלי בתזונה קטוגנית היא שקר. כל הקטע של התזונה הפלאוליטית זה לא נכון, כי גם האדם הקדמון צרך פחמימה, והעיכול שלנו מעט שונה מתקופת האדם הקדמון. והאדם הקדמון מת בגיל 30 בממוצע, אני לא חושב שזה מודל החיקוי שאתה מחפש.

הדיון פתוח לחלוטין, פשוט אין טעם לדון ביתרונות האפשריים בדיאטה מסויימת אם הם לא קיימים

בתזונה קטוגנית צורכים 20 ג' פחמימה ביום, מדיווחים רבים שקראתי בקבוצת פייסבוק "תזונה קטוגנית" דווקא ראיתי המון דיווחים של עירנות ואנרגיות רבות. האדם הקדמון צרך כמויות נמוכות של פחמימה, וככה גם פלאו (50 ג' פחמימה ביום אם אני לא טועה) וקטו (20 ג')

המחקרים מראים שזה לא באמת נכון. יכול להיות עייפות מנפילת סוכר, אבל לא בעיות קשב

אז מה ההגדרה לקשיי קשב? כי אני מעולם לא נתקלתי במושג הזה

נתקלתי במושג הזה כשקראתי את הספר "168 שעות של הפרעות קשב וריכוז"
קשיי קשב, פשוטו כמשמעו, כל מיני דברים שקורים לך שגורמים לך לקושי להקשיב ולהתרכז, בין אם זה כאב פיזי, נפשי, רעש מהשכנים, ברור לך שיש אבחון יתר היום לגבי הפרעות קשב וריכוז? דור האייפדים והווייפיי מתקשה להתרכז כי המוח לא רגיל לכמות הגירויים של הדור הזה

מדיווחים רבים שקראתי בקבוצת פייסבוק "תזונה קטוגנית" דווקא ראיתי המון דיווחים של עירנות ואנרגיות רבות.
רוב השינויים לטובה האלה נוצרים בגלל שאנשים מזינים את עצמם כמו שצריך. עוברים מתזונה שהם לא שמים לב למה וכמה הם אוכלים, לתזונה שהם כן שמים לב מה הם אוכלים. אין בגופים קטוניים משהו שמועיל לריכוז, או ההפך, בפחמימות משהו שפוגע בריכוז

האדם הקדמון צרך כמויות נמוכות של פחמימה, וככה גם פלאו (50 ג' פחמימה ביום אם אני לא טועה) וקטו (20 ג')
האמת ממצאים אחרונים מעידים שהאדם הקדמון כן צרך פחמימות בכמויות רגילות

בין אם זה כאב פיזי, נפשי, רעש מהשכנים,
אלה הסחות דעות, זה המושג הרשמי. יצירה של מושג חדש שנקרא קשיי קשב רק יוצר בלבול, שכביכול יש פה משהו מעבר.

ברור לך שיש אבחון יתר היום לגבי הפרעות קשב וריכוז?
כן ולא. היום גם יש יותר אבחון בגלל שהולכים לאבחן יותר, אז מוצאים את זה יותר בקלות, וגם חלק מהאבחונים לא מותאמים לדרישות של היום, בגלל שמה שאני אכתוב בהמשך

דור האייפדים והווייפיי מתקשה להתרכז כי המוח לא רגיל לכמות הגירויים של הדור הזה
הילדים שגדלים עם כל הגירויים האלה לא מתקשים בריכוז, פשוט המוח שלהם מתאים את עצמו לסביבה שלהם. היום הם לא צריכים לשנן הכל, כי כל המידע נמצא להם נגיש, אז הם גם לא נהיים טובים יותר מדי בשינון, ולבחון אותם על שינון פשוט פוגע בהם.
הם לומדים לחלק את הקשב שלהם ליותר מטלות בבת אחת, ולבצע יותר דברים בו זמנית בצורה הרבה יותר טובה מהדורות הקודמים, אז לבחון את היכולת שלהם להתרכז על מטרה אחת זה אבחון יתר.
זה בעצם לבחון אותם על דברים שהם לא צריכים, ולרוב לא יצטרכו להתמודד איתם

היי,
האם אתם קיימים ? 🤩
אני לא עושה את הדיאטה הזאת, ואני לא רוצה להישמע כמו מישהו שבעד.
לשאלתך, אני מכיר מישהו גבוה ורזה על הדיאטה הזאת והוא ממש חזק באימונים שלו.
אני לא רואה חיסרון או יתרון בדיאטה הזאת, רק נוחות.
אני לא חושב שיהיה חסר לך בהכרח הפחמימות, אבל אני גם לא חושב שבשביל בעיות קשב וריכוז צריך לפרוש מפחמימות.
פחמימות לא מפריעות לריכוז, זה הפחמימות הריקות. בפחמימות מלאות יש וויטמין b שעוזר לריכוז.
תזונה מאוזנת של פחמימות מלאות, שומן בריא, מספיק חלבון וכמובן ירקות, היא לדעתי תזונה בריאה.
אבל כמו שכתבתי, לא ראיתי השפעה שלילית באימונים לאנשים גבוהים מהתזונה הזאת.
הילדים שגדלים עם כל הגירויים האלה לא מתקשים בריכוז, פשוט המוח שלהם מתאים את עצמו לסביבה שלהם. היום הם לא צריכים לשנן הכל, כי כל המידע נמצא להם נגיש, אז הם גם לא נהיים טובים יותר מדי בשינון, ולבחון אותם על שינון פשוט פוגע בהם.
הם לומדים לחלק את הקשב שלהם ליותר מטלות בבת אחת, ולבצע יותר דברים בו זמנית בצורה הרבה יותר טובה מהדורות הקודמים, אז לבחון את היכולת שלהם להתרכז על מטרה אחת זה אבחון יתר.
זה בעצם לבחון אותם על דברים שהם לא צריכים, ולרוב לא יצטרכו להתמודד איתם
אני מוכרח לחלוק עליך.
נושא הדיכאון וההתאבדויות עולה. יש המון מחקרים על הנזקים של הטכנולוגיה לילדים, והקונצנזוס זה לא לתת לילד מתחת גיל 14 פלאפון חכם אישי.
זה דבר די מוסכם אני חושב הקשר בין המסכים וקשיי ריכוז. ובכלל לתקשורת אנושית.
אני יכול להסכים שילדים אולי רוכשים מיומנויות מסוימות, אבל לדעתי זה מינורי ביחס לנזקים הנפשיים.

נושא הדיכאון וההתאבדויות עולה.
זה נושא מורכב מאוד, וטכנולוגיה באמת משחקת תפקיד מסויים בעניין, אבל יותר בגלל שהיום בושות לא עוברות יותר מפה לאוזן, אלא בקלות לכולם בבת אחת, והדברים נשארים מתועדים ליותר זמן

זה דבר די מוסכם אני חושב הקשר בין המסכים וקשיי ריכוז. ובכלל לתקשורת אנושית.
אני לא לחלוטין מסכים עם זה. המסכים עוזרים לפתח יכולות אחרות ממה שהיה פעם, ומערכת החינוך וההורים לא יודעים להתמודד עם זה. הם לא מבינים שבגלל שיכולת מנטלית מסויימת מקבלת כרגע יותר העדפה, צריך לפתח בצורה יותר יעילה את אלה שנלקחו כמובן מאליו עד עכשיו.
צריך עכשיו ללמד ילדים לשנן ולהתרכז על נושא אחד, כי זה כבר לא ברירת מחדל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית