הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התקדמות בסקוואט

Orcohen123

משתמש מתחיל
153
3
נק' מוניטין:
5
153
3
היי, רציתי לשאול 2 שאלות.

1. האם משנה האחיזה במוט בתרגיל דדליפט( normal grip/reverse grip)?

2. הגעתי למשקל בסקוואט שאני לא מצליח לעבור אותו כבר 3 חודשים(110 kg), יש למשהו מושג איך אני יכול להתקדם?.
-המשקל שלי 79
גובה 1.74

מה היה התכנון במשך שלושת החודשים האחרונים?
באת כל אימון וניסית לשבור שיא ללא הצלחה?

1. האם משנה האחיזה במוט בתרגיל דדליפט( normal grip/reverse grip)?
בדדליפט יש 3 סוגי אחיזה: רגילה (double overhand), משולבת (יד אחת פונה קדימה ויד אחת פונה אחורה), והוק גריפ (האגודל נמצא בין שאר האצבעות והמוט).
האחיזה הראשונה היא האחיזה הרגילה, אבל לרוב היא לא מספיק חזקה למשקלים גבוהים, ואז יש צורך באחיזה חזקה יותר כמו הוק או משולבת, לשתיהן יש יתרונות וחסרונות.
משולבת לא נותנת למוט להתגלגל לשום כיוון, כי 2 הידיים מנחות את המוט להתגלגל לכיוונים הפוכים. היתרון הוא שזו טכניקה פשוטה מאוד וכמעט כל אחד יכול להשתלט עליה, החיסרון הוא שזה לא בהכרח הכי נוח לכולם, יכול להוביל ל-windmilling, שזה שהמוט בורח קדימה לכיוון אחד, וקיים סיכון לקרע בבייספס, למרות שזה סיכון נמוך מאוד וקורה כמעט אך ורק ברמות תחרותיות גבוהות מאוד אצל אנשים שלוקחים סטרואידים.
הוק זו אחיזה מאוזנת יותר, כי הפוזיציה של הידיים היא כמו באחיזה הרגילה, וזה יתרון לרוב האנשים כי זו אחיזה מאוזנת יותר בין הידיים, החיסרון הוא שזה כואב, לחלק יותר וחלק פחות, ולא כולם מצליחים להתגבר על הכאב הזה.

2. הגעתי למשקל בסקוואט שאני לא מצליח לעבור אותו כבר 3 חודשים(110 kg), יש למשהו מושג איך אני יכול להתקדם?.
בנוסף למה שחנן שלח פה, כדאי גם לחשוב על התוכנית, האם היא מתאימה או לא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית