הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Skinny fat

בן בן דוד

משתמש מתחיל
57
0
נק' מוניטין:
0
57
0
שלום
אני בן 21 גובה 1.80 משקל 59 ואני כבר הרבה זמן במצב של רזה שמן
אני ממש שחיץ בגוף אבל בבטן אני נראה כמו אישה בחודש רביעי...
נרשמתי למכון כושר היום עשיתי אימון ראשון אבל אני עדיין לא יודע מה לעשות.
אני מפחד לעשות מסה מחשש שאני אשמין
ואני מפחד לעשות חיטוב מחשש שאני ארזה.
אם אני פשוט אוכל מעל מה שצריך ואני אתאמן הבטן הזו תרד ?
תודה לעוזרים

מה שכן כשאתה עולה מלוכלכת אתה ממקסם את השריר ואם בנקיה תעלה 500 גרם של שריר עם נגיד 250 גרם שומן במלוכלכת תעלה 800 גרם שריר עם 800 גרם שומן נגיד
ומה יוצא מזה? שהחיטוב הופך להיות ארוך ומייגע.

אם תסתכלו על תהליכים של מסה-חיטוב שפורסמו פה. באלה שראו תוצאות יפות היה הפרש של כ 20 קילו בין המסה לחיטוב.
זה אומר שבחלק גדול מתקופת המסה נראים זוועה ואח״כ סובלים בחיטוב ארוך.
סבבים קצרים יותר מסתיימים כמעט בכלום תוצאות לדוגמא עליה של 10 קילו וירידה של 8.

לכן הגישה היא על מסה מתונה יותר כדי להמנע מחיטוב או לפחות חיטוב קצר ככל הניתן.

ומה יוצא מזה? שהחיטוב הופך להיות ארוך ומייגע.
מצד שני לרדת זה הרבה יותר מהר מלעלות ואם לדוגמה בנקיה אני עולה חצי שנה 500 גרם כל חודש שריר ו250 גרם שומן יצא לי 3 קילו שריר ו1.5 קילו שומן ולהוריד 1.5 קילו שומן יקח נגיד חודש זאת אומרת אחרי 7 חודשים הוא יהיה בפלוס 3 קילו שריר נקי (בהנחה שאתה לא יורד שריר בחיטוב) בעוד שמלוכלכת אחרי חצי שנה אני אעלה לפי 800 גרם שומן ושריר 4.8 קילו שריר ו4.8 קילו שומן שיקח להוריד אותם 3 חודשים זאת אומרת אני אהיה אחרי 9 חודשים על 4.8 קילו שריר נקי, ההבדל בין שניהם זה 1.8 קילו שריר וחודשיים זמן בעוד שההפרש בשריר זה כמעט 4 חודשים של הקצב בניית שריר של הזה שעשה נקי משמע שמלוכלכת עדיף??
טוב תכלס התחלתי את התגובה רק כדי להראות את הצד השני ואני גם בעד מסה די נקיה או בינונית אבל עכשיו אחרי שכתבתי אותה ועשיתי את החישוב זה יוצא שמלוכלת עדיפה ואני קצת מבולבל בעצמי כרגע חחחח מישהו יכול לסתור את מה שכתבתי בבקשה או שמה שחשבתי עד עכשיו זה היה טעות? @kotzer @hanan

מצד שני לרדת זה הרבה יותר מהר מלעלות ואם לדוגמה בנקיה אני עולה חצי שנה 500 גרם כל חודש שריר ו250 גרם שומן יצא לי 3 קילו שריר ו1.5 קילו שומן ולהוריד 1.5 קילו שומן יקח נגיד חודש זאת אומרת אחרי 7 חודשים הוא יהיה בפלוס 3 קילו שריר נקי (בהנחה שאתה לא יורד שריר בחיטוב) בעוד שמלוכלכת אחרי חצי שנה אני אעלה לפי 800 גרם שומן ושריר 4.8 קילו שריר ו4.8 קילו שומן שיקח להוריד אותם 3 חודשים זאת אומרת אני אהיה אחרי 9 חודשים על 4.8 קילו שריר נקי, ההבדל בין שניהם זה 1.8 קילו שריר וחודשיים זמן בעוד שההפרש בשריר זה כמעט 4 חודשים של הקצב בניית שריר של הזה שעשה נקי משמע שמלוכלכת עדיף??
טוב תכלס התחלתי את התגובה רק כדי להראות את הצד השני ואני גם בעד מסה די נקיה או בינונית אבל עכשיו אחרי שכתבתי אותה ועשיתי את החישוב זה יוצא שמלוכלת עדיפה ואני קצת מבולבל בעצמי כרגע חחחח מישהו יכול לסתור את מה שכתבתי בבקשה או שמה שחשבתי עד עכשיו זה היה טעות? @kotzer @hanan
אין בעיה עם ה״מתמטיקה״ אבל הנסיון מראה שזה לא עובד טוב. בעיקר כאשר אין מסת שריר מאוד משמעותית
אם תחפש פוסטים של @shum_klum תוכל לראות את ההפרש בין לפני ואחרי.
משהו שאני חייב להבין לגבי כל הסרטונים האלה על הורדה בשומן והעלאה בשריר

אין בעיה עם ה״מתמטיקה״ אבל הנסיון מראה שזה לא עובד טוב. בעיקר כאשר אין מסת שריר מאוד משמעותית
אם תחפש פוסטים של @shum_klum תוכל לראות את ההפרש בין לפני ואחרי.
משהו שאני חייב להבין לגבי כל הסרטונים האלה על הורדה בשומן והעלאה בשריר
למה אבל שזה לא יעבוד? מה הסיבה? המתמטיקה שלי נכונה או שיש שם איזו טעות שלא שמתי לב?

אסף אחי אתה עושה חישובים מונפצים מהראש,ואף אחד בעולם לא יכול להבטיח לך שהם נכונים,או קרובים למצב אידיאלי
למה לא? לא הגיוני לעלות ביחס של 800 גרם שריר ו800 שומן או 500 שריר ו250 שומן?

הגיוני.
וגם הגיוני שחודש אחד תעלה רק 100 גרם
וחודש אחרי זה פתאום קילו ורבע.
זה לא נוסחאות ולא מתמטיקה אבל אתה ממשיך להתייחס לזה כאילו זה משהו שאפשר לחשב ולתכנן מראש.
תעשה את ההכי טוב שלך כל חודש ותראה מה התוצאות

זה רק במידה והמתמטיקה שלך נכונה, מה שלא ממש בטוח.
קצב העליה של 0.5%-1% לחודש (קרוב יותר לאחוז למתחילים ויורד עם הזמן) זה הקצב שחוקרים ראו שלרוב יהיה הקצב המקסימלי, או קרוב למקסימלי של בניית שריר.
אז אם נתקן את המשוואה שלך, במסה נקייה אתה תעלה 500 גרם לחודש של נטו שריר, ובמלוכלכת 600. זה עדיין נראה לך שווה את זה?

אחי..אתה רציני? הוא כולו שלד עור ועצמות. הבן אדם 1.80 שוקל 59! בית חולים עוד רגע...חיטוב? להתחיל מסה נקייה ורצוי אתמול.
הוא לא שלד ועצמות. רואים לפי הבטן הידיים הכתפיים והחזה שכן יש לו שומן על הגוף. יש לו פשוט מסת שריר אפסית ומבנה גוף קטן

אם הייתי במצבו הייתי מתחיל מסה מלוכלכת של 1000+ אפילו אבל אני אני והוא הוא. אם המטרה העיקרית שלו זה להוריד את הבטן אכן כדאי לו להתחיל מחיטוב והוא יכול לבנות שריר גם תוך כדי.

נערך לאחרונה:
הוא לא שלד ועצמות. רואים לפי הבטן הידיים הכתפיים והחזה שכן יש לו שומן על הגוף. יש לו פשוט מסת שריר אפסית ומבנה גוף קטן

אם הייתי במצבו הייתי מתחיל מסה מלוכלכת של 1000+ אפילו אבל אני אני והוא הוא. אם המטרה העיקרית שלו זה להוריד את הבטן אכן כדאי לו להתחיל מחיטוב והוא יכול לבנות שריר גם תוך כדי.
מה תעזור לו מסה כל כך מלוכלכת? הוא סתם יראה גדול יותר מנוזלים ושומן, זה לא שהוא באמת יהיה שרירי יותר

מה תעזור לו מסה כל כך מלוכלכת? הוא סתם יראה גדול יותר מנוזלים ושומן, זה לא שהוא באמת יהיה שרירי יותר
אני לא אומר שזה יעזור לו ולמטרות שלו אני אומר שזה מה שאני הייתי עושה, כמו שאמרת פשוט כדי להראות גדול יותר

בכל מקרה ניתן להשיג מסת שריר משמעותית יותר במלוכלכת

צודק, אם זה היה המצב הוא לא היה בין החיים. מצטער אני אתקן : הוא עוד רגע שלד ועצמות - על כן לא לחטב.

@kotzer

באיזה פלוס קלורי היית נמצא כדי לכוון לעלייה של 0.5-1 אחוז במשקל גוף לחודש.

נגיד על בן אדם עם 15% אחוז שומן שוקל 70 גובה 1.80 מתאמן מתחיל משקלי עבודה יחסית לא גבוהים

בנץ׳ - 60
דד- 90

מהמחקרים האחרונים של מייק.

קבצים מצורפים

• 41EDCD12-48DD-4C30-BBA3-8EAD5FB49D77.jpeg
    41EDCD12-48DD-4C30-BBA3-8EAD5FB49D77.jpeg
    KB 104.5 · צפיות: 78
  • B844F199-6339-4D67-8513-BA3710B878F7.jpeg
    B844F199-6339-4D67-8513-BA3710B878F7.jpeg
    KB 107.5 · צפיות: 79
מהמחקרים האחרונים של מייק.
בידיוק חיפשתי את המחקר הזה לפרסם פה.
אז כמו שניתן לראות במחקר הזה אפילו צריכה של פחות מפלוס של 1000 קלוריות נותן הבדל מינורי מאוד בבניית שריר, אבל הבדל גדול מאוד בשומן
@kotzer

באיזה פלוס קלורי היית נמצא כדי לכוון לעלייה של 0.5-1 אחוז במשקל גוף לחודש.

נגיד על בן אדם עם 15% אחוז שומן שוקל 70 גובה 1.80 מתאמן מתחיל משקלי עבודה יחסית לא גבוהים

בנץ׳ - 60
דד- 90
בערך 10% מעל הנייטרלי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית