הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התקדמות בנפח

• פותח/ת השרשור kroif
  • פורסם בתאריך

kroif

משתמש קבוע
1,219
58
נק' מוניטין:
131
1,219
58
שלום לכולם.

אני מחפש רעיונות או שיטות שניסיתם..
אני רוצה להתקדם בנפח ובמשקלים בסקוואט ולחיצת חזה,המטרה היא היפרטרופיה.
עד כה הייתי עובד באופן הבא: מתחיל עם 70-80% מהמקסימום ומתחיל עם 3-5סטים X5 חזרות ובכל אימון מעלה חזרה ולאחר שהגעתי ל-8חזרות הייתי מוסיף משקל אך מרגיש ששיטה זאת מיצתה את עצמה ומחפש כאמור רעיונות חדשים.

שלום לכולם.

אני מחפש רעיונות או שיטות שניסיתם..
אני רוצה להתקדם בנפח ובמשקלים בסקוואט ולחיצת חזה,המטרה היא היפרטרופיה.
עד כה הייתי עובד באופן הבא: מתחיל עם 70-80% מהמקסימום ומתחיל עם 3-5סטים X5 חזרות ובכל אימון מעלה חזרה ולאחר שהגעתי ל-8חזרות הייתי מוסיף משקל אך מרגיש ששיטה זאת מיצתה את עצמה ומחפש כאמור רעיונות חדשים.

זה מאוד תלוי במטרה שלך. היפרטרופיה או כוח?
למה אתה חושב ככה?
זו דעתי ואין לך זכות לבטל אותה

מצטער אבל דעתך שווה לת... תפסיק להטעות פה אנשים.

• פותח/ת השרשור
המטרה היא היפרטרופיה כאמור,מוסיף שאני מתאמן די וותיק ומאחורי תוכניות כמו SS,5X5

המטרה היא היפרטרופיה כאמור,מוסיף שאני מתאמן די וותיק ומאחורי תוכניות כמו SS,5X5
אם ככה, אז קח בחשבון שיקח לך זמן לעלות במשקלים. אני קצת מבולבל כי מצד אחד אתה מעוניין בלעלות משקלי עבודה מצד שני היפרטרופיה. אתה אמור להיות ממוקד בנפח האימון ולנסות כל שבועיים שלוש ואפילו חודש לעלות במשקלי עבודה. בכל מקרה, הייתי מוסיף במקומך עוד סט/ חזרות.

בהתאם למה שקוצר רשם.

באותו מידה גם אתה יכול לבצע את זה יחד עם החזרות.
תראה את העומס נפח שיצא לך, גם עליה בשבוע בסט אחד לתרגיל לכל אימון (A1,A2) זו התקדמות. וגם סט אחד וחזרה אחת לאותו אימון. כו'

גם עבודה תחת עומס יותר ארוך זה עליה בנפח.. טכניקה טובה יותר וטווח תנועה יותר גדול גם כן (לתרגילי עזר יותר)
(Pause bench כביכול במקום touch and go לדוגמא)

אתה כביכול צריך לשאוף להתקדמות קבועה אבל גם אם היא לא משמעותית משבוע לשבוע היא עדיין התקדמות, וגם אם היא בדרך של לקחת שלושה צעדים קדימה ואז שניים אחורה זו עדיין התקדמות.

(אם אחרי שעלית בסטים ובחזרות, והגיע הרגע לעלות משקל ואתה מוריד סטים וחזרות בגלל המשקל החדש)

אבל אני אשמח לאוסיף האמת לנושא שאלה קטנה.
במידה ואנחנו מבצעים את זה באופן יחסית קבוע..
של כל פעם שמגיעים לעליה במשקל עבודה אנחנו מעלים משקל ויורדים בסטים וחזרות, ככה שיש ירידה
בעומס נפח הכללי, האם יש לנו צורך לתכנן דילואוד? או שזה מספיק?

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית