הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ארוחות דגל

• פותח/ת השרשור Tw1ZeR
  • פורסם בתאריך

Tw1ZeR

משתמש מתחיל
80
31
נק' מוניטין:
71
80
31
היי, סתם מתוך סקרנות, רציתי לפתוח שרשור של מה הם הארוחות "דגל"/Staples שלכם, בין אם זה ממס ובין אם זה חיטוב.
לדוגמה, שלי זה שיבולת שועל עם אבקת חלבון, וקקאו מעל עם מלח ים, מתאים לחיטוב ומשביע רצחחח.
יום טוב

התרגלתי בצבא ל5 שקיות שוקו ברצף..הכל טוב.

וגם אם רצים לשירותים,אז מה? אני מכניס 120 גרם חלבון בשלוש דקות
אם אתה רץ לשירותים מזה, יש מצב גדול שאתה לא סופג את הכמות חלבון שאתה חושב שאתה סופג.
זה דבר בסיסי מאוד, שילשול זה חוסר ספיגה.
מיץ ירקות תמיד יהיה החבר הטוב ביותר שלי.
גזר, תפוחים, שורש זאנגביל, שורש כורכום, ולימון.
ואם יש, אז אננס, ולפעמים סלק.

אם אתה רץ לשירותים מזה, יש מצב גדול שאתה לא סופג את הכמות חלבון שאתה חושב שאתה סופג.
זה דבר בסיסי מאוד, שילשול זה חוסר ספיגה.
מיץ ירקות תמיד יהיה החבר הטוב ביותר שלי.
גזר, תפוחים, שורש זאנגביל, שורש כורכום, ולימון.
ואם יש, אז אננס, ולפעמים סלק.
אם אתה רץ לשירותים מיד אחרי החלבון אפילו לא הגיע לשם, הוא עדיין במערכת העיכול.
שילשול כרוני זה כן משהו שמפריע לספיגה לאורך זמן וזה בעיה, חד פעמי זה לא משהו מדאיג מדי ואין מה לחשוב על זה אפילו.
גם שלשול שמגיע מיד אחרי גירוי זה לרוב בגלל גירוי כימי של המעי, מה שפשוט מזרז את ההוצאה של מה שנמצא במעי הגס, ששם כבר רוב חומרי התזונה נספגו

גם שלשול שמגיע מיד אחרי גירוי זה לרוב בגלל גירוי כימי של המעי, מה שפשוט מזרז את ההוצאה של מה שנמצא במעי הגס, ששם כבר רוב חומרי התזונה נספגו
החלבון צריך להתפרק כימית בקיבה מ hcl. אלרגיה שגורמת גירוי, כמו ציליאק שהוא אלרגיה לחלבון גליאדין שבגלוטן, לא סופגים את החלבון הזה, גם אם אין שילשול.
זה פשוט לא מצליח להתפרק, והגוף תוקף את החלבון כמו גוף זר.
אלרגיה לחלב גורם לגוף, לתקוף את הלקטוז כמו גוף זר בגלל חוסר אנזימים לפרק אותו כימית. ואז מיוצר ריר בשפע (מחלבון) לשטוף את החומר המזיק.

שילשול לטווח ארוך מורידה את הפלורה וגורמת חוסר וויטמינים ומינרלים.
לטווח קצר, המזון לא מתפרק.
אבות מזון שלא מתפרקות כימית לא יכולות להספג.

החלבון צריך להתפרק כימית בקיבה מ hcl. אלרגיה שגורמת גירוי, כמו ציליאק שהוא אלרגיה לחלבון גליאדין שבגלוטן, לא סופגים את החלבון הזה, גם אם אין שילשול.
האמת שרוב הפירוק של החלבון מתרחש במעי הדק ע"י אנזימי לבלב.
בצליאק הבעיה היא שהתקיפה היא כנגד אפיטל המעי, מה שפוגע בו ומפריע לספיגה הכללית. אבל פה מדובר על מחלת מעי, שזה סיפור אחר.

זה פשוט לא מצליח להתפרק, והגוף תוקף את החלבון כמו גוף זר.
זה נכון במקרים כמו צליאק, אבל ברגישות לחלב מדובר על סוכר בכלל (לקטוז).

אלרגיה לחלב גורם לגוף, לתקוף את הלקטוז כמו גוף זר בגלל חוסר אנזימים לפרק אותו כימית. ואז מיוצר ריר בשפע (מחלבון) לשטוף את החומר המזיק.
אז זהו שלא, הלקטוז לא מתפרק ואז מגיע למעי הגס, שם כבר רוב חומרי התזונה נספגו, והתגובה של הסוכר עם חיידקי המעי היא זו שגורמת לרוב הבעיות.
בנוסף לקטוז הוא סוכר, וסוכר סופח מים, אז הצואה רכה יותר.
דבר אחרון, עניין הריר קורה בעיקר בהרעלה של חיידקים, טפילים, או פטריות, והריר הוא תגובה כנגד הרעלנים.

בכל מקרה,אתה מפתיע אותי כל פעם מחדש עם הידע שלך ועם יכולת ההסברה.
והשני יותר חשוב מהראשון בהרבה מקרים

אז זהו שלא, הלקטוז לא מתפרק ואז מגיע למעי הגס, שם כבר רוב חומרי התזונה נספגו, והתגובה של הסוכר עם חיידקי המעי היא זו שגורמת לרוב הבעיות.
בנוסף לקטוז הוא סוכר, וסוכר סופח מים, אז הצואה רכה יותר.
תודה.
אבל כמו שמאבדים הרבה מינרלים בשילשול, והרבה וויטמינים לא מספיקים להיספג למעי, כי תהליך המזון במערכת העיכול מואצת, לא יקרה אותו דבר עם אבות המזון?
כמו שהרמב"ם כותב "גוף פולט אינו קולט".

תודה.
אבל כמו שמאבדים הרבה מינרלים בשילשול, והרבה וויטמינים לא מספיקים להיספג למעי, כי תהליך המזון במערכת העיכול מואצת, לא יקרה אותו דבר עם אבות המזון?
כמו שהרמב"ם כותב "גוף פולט אינו קולט".
לא, כי הם כבר נספגו הרבה לפני

כמו שהרמב"ם כותב "גוף פולט אינו קולט

בכל הקשור למדע וכו לא הייתי סומך על הרמב"ם.

מכיר את המחלוקת של דמוקריטוס ואריסטו?

בקצרה דמוקריטוס הוא "אבי תורת האטומים" הוא טען שיחידת המבנה הקטנה ביותר בכל דבר (יכול להיות שאני לא מתנסח באופן מדוייק) בנויה מאטומים.

לעומת זאת אריסטו טען שכל דבר עשוי מ4 יסודות עיקריים אש, מים,אדמה ואוויר (סטייל אווטר)

הרמב"ם טען שכל מי שחושב שאריסטו טועה אינו יורד לסוף דעתו של אריסטו.

למרות זאת כיום אנחנו יודעים שהעולם מורכב(יכול להיות שאני שוב לא מתנסח כראוי) מאטומים. וממש לא מארבע יסודות עקריים.

בכל הקשור למדע וכו לא הייתי סומך על הרמב"ם.

מכיר את המחלוקת של דמוקריטוס ואריסטו?

בקצרה דמוקריטוס הוא "אבי תורת האטומים" הוא טען שיחידת המבנה הקטנה ביותר בכל דבר (יכול להיות שאני לא מתנסח באופן מדוייק) בנויה מאטומים.

לעומת זאת אריסטו טען שכל דבר עשוי מ4 יסודות עיקריים אש, מים,אדמה ואוויר (סטייל אווטר)

הרמב"ם טען שכל מי שחושב שאריסטו טועה אינו יורד לסוף דעתו של אריסטו.

למרות זאת כיום אנחנו יודעים שהעולם מורכב(יכול להיות שאני שוב לא מתנסח כראוי) מאטומים. וממש לא מארבע יסודות עקריים.
הרמב"ם בעצמו אמר ללכת אחרי חכמי הדור שלך ולא עם ההבנה שהיה להם אז.
אבל הבאתי את דעתו, כי אני חושב שאם אין לנו ראיה אחרת, יש מה להתחשב בדעתו. לא בתור מילה אחרונה.
קוטצר אומר שהיום אנחנו מבינים אחרת, קיבלתי.

עדיין מסקרן אותי כמה בדקנו את הנושא, אבל שמעתי את דעתו.

אני מרכז את כל כמכט הפחמימה העיקרית שלי לארוחה אחת שיחזיק אותי ביום עבודה.. (אני עומד על 80 גרם פחמימה)
אז ארוחה עם בערך 56 גרם פחמימה -
200 גרם אורז עם 100 גרם חזה עוף וכף טחינה גולמית זאת בעצם החלום הרטוב שלי כל לילה חח

סוף יום
שחסר שומן ומעט פחמימה - טחינה סילאן
שחסר חלבון ופחמימה - ש"ש חלבון בראוניז
שחסר חלבון ושומן - שייק חלבון ושמן קוקוס וחלב 3%
שחסר פחמימה - פסטה תבלין שום פפריקה מתוקה חריפה (כמו שרשמתי למעלה)

יש סיבה מסויימת לזה?

זה נשמע מעט עצוב
יש לי ארוחה נוספת שקצת יותר מנחמת 2 פרוסות לחם מלא וגביע קוטג. אני שופך את כל הקוטג על ה2 פרוסות ומכניס למיקרו לדקה. הקוטג הופך לכמו גבנצ וזה מזכיר טוסט. (של טרה הקוטג שלהם לא נמס משום מה רק תנובה)

והסיבה של התפריט שלי - ירידה מגמתית בפחמימה כל תקופה לאחר שהירידה במשקל נתקעת או איטית. הייתי עם עוד 20 גרם פחמימה וירדתי בשבוע 300 גרם. החלטתי לקצץ עוד.

והסיבה של התפריט שלי - ירידה מגמתית בפחמימה כל תקופה לאחר שהירידה במשקל נתקעת או איטית. הייתי עם עוד 20 גרם פחמימה וירדתי בשבוע 300 גרם. החלטתי לקצץ עוד.
אבל יש סיבה מסויימת לכמות פחמימה כל כך נמוכה?

אבל יש סיבה מסויימת לכמות פחמימה כל כך נמוכה?
כן. אני עובר בספטמבר ניתוח שישאיר אותי חודשיים ללא אופציה להתאמן. ובצורה טבעית אעלה מסת שומן וארד שריר. עברתי אחד כזה לפני שנה וחצי ועכשיו צריך בספטמבר לעבור אותו שוב פעם. אני הצבתי לעצמי מטרה להגיע כמה שיותר מחוטב לטובת ההמשך עם ההחלמה, זה ניתוח למתיחת בטן (הסרת עודפי עור) שלא יצא מוצלח בפעם הראשונה ולטובת זה שהוא ייצא הכי טוב בפעם השנייה אצטרך גם להיות עם א. שומן נמוך לטובת האפקיטיביות של הסרת העודפי עור

כן. אני עובר בספטמבר ניתוח שישאיר אותי חודשיים ללא אופציה להתאמן. ובצורה טבעית אעלה מסת שומן וארד שריר. עברתי אחד כזה לפני שנה וחצי ועכשיו צריך בספטמבר לעבור אותו שוב פעם. אני הצבתי לעצמי מטרה להגיע כמה שיותר מחוטב לטובת ההמשך עם ההחלמה, זה ניתוח למתיחת בטן (הסרת עודפי עור) שלא יצא מוצלח בפעם הראשונה ולטובת זה שהוא ייצא הכי טוב בפעם השנייה אצטרך גם להיות עם א. שומן נמוך לטובת האפקיטיביות של הסרת העודפי עור
רק שתדע שכמות הפחמימות זה לא מה שיקבע את אחוז השומן או כמות השומן שלך, גירעון קלורי הוא זה שיקבע את זה, והוא לא חייב להיות דל פחמימה (כנראה לא יהיה בו המון פחמימה, אבל הוא לא חייב להיות דל פחמימה מלכתחילה).
גם לא הייתי עושה דיאטה מסוג מיוחד לפני ניתוח שיאלץ אותך לא להתמיד בסוג הדיאטה הזה לאחריו, כי אחרי שתחזור לצרוך פחמימה אתה תצבור נוזלים מהר מאוד.
אני מציע לך לאכול פחמימה בכמות הגיונית, כדי שלמנתח תהיה תמונת לפני הכי אמינה שאפשר, כדי לבנות את האחרי בצורה יעילה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית