הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התלבטות לגבי בחירת תרגיל לרחב גבי

עזוב

משתמש פעיל
920
262
נק' מוניטין:
377
920
262
אני רוצה להוסיף לעבודה על הגב high pulls
כרגע באימוני גב אני מבצע מתח, דדליפט וחתירה כנגד מוט. השאלה שלי היא כזאת - כדאי להחליף את המתח או את החתירה בhigh pulls?

מתח ופולי הרבה יותר קרובים מאשר לג פרס וסקוואט.

לג פרס וסקוואט לא תרגילים דומים בכלל, הטווח תנועה ווקטור הכוח לא ממש דומה. בלג פרס אין שום עומס על הטורסו ואני יכול להמשיך למצוא הבדלים...

• פותח/ת השרשור
מתח ופולי הרבה יותר קרובים מאשר לג פרס וסקוואט.

לג פרס וסקוואט לא תרגילים דומים בכלל, הטווח תנועה ווקטור הכוח לא ממש דומה. בלג פרס אין שום עומס על הטורסו ואני יכול להמשיך למצוא הבדלים...
יש עומס על הטורסו בסקוואט?

• פותח/ת השרשור
ידיים? גב? חזה?

ראה תגובתי לקוצר
ועוד שאלה לשניכם
זה לא ממש נכון. אני מסכים שמתח הוא תרגיל קשה יותר, אבל מבחינת היפרטרופיה הם שווי ערך כמעט לחלוטין, וברוב המקרים פולי עדיף בגלל שאתה לא מחוייב לצורת תנועה מסויימת.
למתאמן מתחיל ללא ספק אני אתן לעבוד במתח במידה והוא יכול כי זה מלמד יותר שליטה על הגוף ושיווי משקל, אבל למטרות היפרטרופיה אין סיבה אמיתית להעדיף מתח על פני פולי עליון
אם אני שוקל 95 קילו ומרים בפולי עליון 95 קילו, מבחינה תיאורטית אני אמור לקבל אותה היפרטרופיה כמו אם אני עושה מתח כנגד משקל גוף?

קשה לענות,

יש עניין של אחיזה,זווית וקבוצות שרירים מעט שונות שפועלות.
עצם זה שאת מושך את עצמך למעלה(מתח)
או מוריד משהו מלמעלה למטה(פולי)זה אמנם אותה תנועה אבל בעומסים שונים על חלקי הגוף.

אני מניח שבפולי יהיה לך יותר קל לתת נפח גבוה ולשלוט במשקלים ובקצב ההתקדמות
ומתח יפעיל קצת יותר שרירים
אני אמור לקבל אותה היפרטרופיה
תקבל יותר היפרטרופיה איפה שתעשה יותר נפח,שמותאם כמובן לעצימות בינונית-גבוה
יש לך פה מאמר עם תוצאות של בדיקת emg
מתח מול pulldown https://www.google.com/amp/s/fitnessvolt.com/21331/muscle-activity-pulldowns-pull-ups/amp/

• פותח/ת השרשור
זה שווה ערך לחתירה במכונה מול בנט אובר.
המורכב יערב יותר שרירים אבל העבודה עצמה,הנקודתית,דיי דומה אני מניח

קוצר יתקן אותי אם טעיתי,נחכה

זה שווה ערך לחתירה במכונה מול בנט אובר.
המורכב יערב יותר שרירים אבל העבודה עצמה,הנקודתית,דיי דומה אני מניח

קוצר יתקן אותי אם טעיתי,נחכה
בגדול כן, למרות שמתח לא באמת מערב הרבה יותר שרירים מפולי, בניגוד לחתירה במכונה מול בנט אובר ששם ההבדלים גדולים יותר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית