הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

פחמימות אחרי אימון

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
עד כמה זה קריטי לאכול אחרי האימון פחמימות עם החלבון? אני בחיטוב ואין לי מספיק קלוריות להכניס גם פחמימות אחרי האימון ולכן אני אוכל רק מעדן חלבון GO וחצי גביע קוטג' 1% עד כמה זה קריטי?

• פותח/ת השרשור
תלוי כמובן בכמה קלוריות של התפריט מדובר וכמה זה ביחס למשקל שלך, במקרה שלך זה יוצא מעט מדי.

תגדיר שיט. הבריאות שלך זה שיט?

צר לי לבשר לך ה"סביבה" שחושבת שהם נראים טוב היא גברים רזים אחרים, לא בעיני כל הגברים האחרים, ולא בעיני הבנות (הן כמובן יעדיפו מישהו כזה על בחור שמן עם גוף מגעיל, אבל זה לא שיפור רציני)
אז איך אתה מציע לתפריט של 1200 קלוריות להיראות על סמך מה שאני אוכל? אתה בעצמך אמרת בהתחלה שאני אוכל קצת פחמימות ולעלות אותם אז אם אני עכשיו אוסיף שומן אני בכלל אוכל כמות זעירה של פחמימות
וגם כמה גרם פחמימה עדיף לאכול בשעות אחרי האימון כמו שכתבת? אם אני אוכל את הרוב במשך היום וכמות קטנה אחרי האימון זה סבבה? נגיד סלט ופרי

אתה בעצמך אמרת בהתחלה שאני אוכל קצת פחמימות ולעלות אותם אז אם אני עכשיו אוסיף שומן אני בכלל אוכל כמות זעירה של פחמימות
אני אומר לך להוסיף את שניהם כי מה שאתה תיארת לא מתחבר ל-1200 קלוריות, אלא פחות

וגם כמה גרם פחמימה עדיף לאכול בשעות אחרי האימון כמו שכתבת? אם אני אוכל את הרוב במשך היום וכמות קטנה אחרי האימון זה סבבה? נגיד סלט ופרי
הייתי אומר שעדיף מעט יותר פחמימה אחרי, אבל אם אתה צורך הרבה פחמימות קרוב לאימון אז זה פחות קריטי

משהו קצת יותר ספציפי אמנם אבל למה אתה צורך את המעדן GO הזה?
זה גם מלא כסף (בהנחה שאתה אוכל מעדן אחד ביום), וגם מפוצץ בסוכר שדי נוגד את החיטוב שלך. עדיף כבר לאכול גביע/גביע וחצי קוטג' 1% ואיזה 2-3 פרוסות לחם מלא, שזו גם פחמימה מורכבת שתשאיר אותך שבע ליותר זמן (בניגוד למעדנים האלה).

אגב, מהנסיון שלי, כמה פעמים חשבתי שאני יודע יותר טוב מהחבר'ה פה באתר והלכתי בניגוד למה שייעצו לי, אבל עם הזמן אתה מגלה שהאנשים פה באמת יודעים מה הם אומרים, ועדיף לך לנסות להכניס את העצות שלהם לשגרה שלך, כי לרוב העצות פה באמת תורמות מאוד.

• פותח/ת השרשור
זה גם מלא כסף (בהנחה שאתה אוכל מעדן אחד ביום), וגם מפוצץ בסוכר שדי נוגד את החיטוב שלך. עדיף כבר לאכול גביע/גביע וחצי קוטג' 1% ואיזה 2-3 פרוסות לחם מלא, שזו גם פחמימה מורכבת שתשאיר אותך שבע ליותר זמן (בניגוד למעדנים האלה).

אגב, מהנסיון שלי, כמה פעמים חשבתי שאני יודע יותר טוב מהחבר'ה פה באתר והלכתי בניגוד למה שייעצו לי, אבל עם הזמן אתה מגלה שהאנשים פה באמת יודעים מה הם אומרים, ועדיף לך לנסות להכניס את העצות שלהם לשגרה שלך, כי לרוב העצות פה באמת תורמות מאוד.
סיבה ראשונה אבגלל הטעם שזה פשוט ממש טעים וזה נותן לי את המתוק של אותו היום ומעדיף את זה מאשר אבקת חלבון למרות שזה יותר יקר כי פחות אוהב את הטעם של אבקת חלבון
דברשני הערכים של זה ממש טובים 125 קלוריות ל 20 גרם חלבון שזה פחות או יותר כמו קוטג 1%
זה בכלל לא שווה ערך להחליף את המעדן בקוטג' פלוס לחם, זה יצא הרבה אבל הרבה יותר קלוריות

לא חייב לאכול לא חלבון ולא פחמימה מיד אחרי האימון. מומלץ שתבוא איזו ארוחה טובה אחרי האימון, עדיף כמה שיותר קרוב שאתה יכול, למרות שזה לא קריטי.

רק אני בIF עוד צם איזה 3-4 שעות אחרי 🤮

ב-IF עדיף להכניס את האימון בתוך חלון האכילה

שעה וחצי לפני יהיה בסדר? נניח צם 4-6 שעות אוכל הולך לאימון ואז ממשיך צום כמה שעות. פשוט לא אוכל ''אחרי אימון'' לא מאמין שיש לזה השפעה כן? אם כבר לפני נשמע לי יותר הגיוני עד שהאוכל מתעכל האנרגיה זמינה יותר מהר.

שעה וחצי לפני יהיה בסדר? נניח צם 4-6 שעות אוכל הולך לאימון ואז ממשיך צום כמה שעות.
אז זה כבר לא IF אמיתי, ואני לא רואה שום סיבה כן לעשות אותו.
אפשר להתווכח על הסמנטיקה מפה עד הודעה חדשה מה אפשר ומה אסור, אבל בסוף ל-IF יש מטרה אחת ויחידה, והיא נוחיות יחסית, ברגע שאתה מתחיל לשגע את עצמך בשביל לומר שאתה עושה IF אתה כבר מוותר על הנוחיות.

פשוט לא אוכל ''אחרי אימון'' לא מאמין שיש לזה השפעה כן?
יהיה לזה כנראה השפעה אם אתה לא אוכל בכלל בשעות הקרובות אחרי האימון. כנראה זה לא יהיה הבדל של שמיים וארץ, אבל הבדל יהיה

אז זה כבר לא IF אמיתי, ואני לא רואה שום סיבה כן לעשות אותו.
אפשר להתווכח על הסמנטיקה מפה עד הודעה חדשה מה אפשר ומה אסור, אבל בסוף ל-IF יש מטרה אחת ויחידה, והיא נוחיות יחסית, ברגע שאתה מתחיל לשגע את עצמך בשביל לומר שאתה עושה IF אתה כבר מוותר על הנוחיות.

יהיה לזה כנראה השפעה אם אתה לא אוכל בכלל בשעות הקרובות אחרי האימון. כנראה זה לא יהיה הבדל של שמיים וארץ, אבל הבדל יהיה

למה לא? יש צום של איזה 16 שעות לאחריו אני אוכל, אחרי שעה הולך לאימון. אני פשוט לא אוכל לאחר האימון כי אז מה? חיסלתי את הקלוריות שלי והיום עוד צעיר (לא יכול להתאמן בסוף היום) אני עושה ''IF'' רק למטרת נוחיות. לא מעניין אותי ''תגבור הורמונים'' או ''שריפת שומן מוגברת'' וכל הדברים האלו שמקשרים לIF. אתה גם יכול להתעלם מהמילה IF - אני פשוט אוכל לפני אימון ולאחר האימון אני לא מכניס כלום לפה במשך כמה שעות.

יש מקום לעשות איזשהו סוויץ'? להתאמן בצום (אולי לאכול משהו ממש קטנטן) ולדאוג שהארוחה העיקרית תהיה לאחר האימון? גם זו אפשרות.
תכלס הIF לא מעניין אותי, אני צם בשביל הנוחות והשתלטות על הרעב.

למה לא? יש צום של איזה 16 שעות לאחריו אני אוכל, אחרי שעה הולך לאימון. אני פשוט לא אוכל לאחר האימון כי אז מה? חיסלתי את הקלוריות שלי והיום עוד צעיר (לא יכול להתאמן בסוף היום) אני עושה ''IF'' רק למטרת נוחיות. לא מעניין אותי ''תגבור הורמונים'' או ''שריפת שומן מוגברת'' וכל הדברים האלו שמקשרים לIF. אתה גם יכול להתעלם מהמילה IF - אני פשוט אוכל לפני אימון ולאחר האימון אני לא מכניס כלום לפה במשך כמה שעות.

יש מקום לעשות איזשהו סוויץ'? להתאמן בצום (אולי לאכול משהו ממש קטנטן) ולדאוג שהארוחה העיקרית תהיה לאחר האימון? גם זו אפשרות.
תכלס הIF לא מעניין אותי, אני צם בשביל הנוחות והשתלטות על הרעב.
אתה יכול גם לאכול משהו קטן אחרי האימון, או במידה ואתה אוכל ארוחה גדולה קרוב לתחילת האימון זה גם בסדר, פשוט לא להיות עם מעט מזון בחלון הזמן סביב האימון

• פותח/ת השרשור
אתה יכול גם לאכול משהו קטן אחרי האימון, או במידה ואתה אוכל ארוחה גדולה קרוב לתחילת האימון זה גם בסדר, פשוט לא להיות עם מעט מזון בחלון הזמן סביב האימון
מה ההגדרה קרוב לתחילת האימון? שעתיים נקרא קרוב?

• פותח/ת השרשור
שעתיים זו צריכה להיות ארוחה די גדולה, במיוחד אם אתה לא אוכל שום דבר אחרי
כאילו חזה עוף עם אורז שזה הארוחה הכי גדולה שלי ביום זה סבבה? ואני עוד אוכל כל את המעדן חלבון וקוטג' אחקי

אם אתה שואל אותי בכנות - החסרון שלך הוא החוסר עקביות / תכנון ארוך טווח. אני זוכר אותך כל הזמן קופץ מחיטוב, מאסה, משנה תוכנית, משנה עקרונות וכו׳ וכו׳ וכו׳. אתה צריך אולי לכתוב פיזית או לעשות טבלה באקסל עם מטרות, דרכי הגעה, תכנון תזונה וכו׳ וכו׳.

לגבי ריבועים ומאסת שריר, אני כרגע לא רזה במיוחד (אין לי מושג א.ש, אבל קצת יותר ממה שאני סבבה איתו) ועדיין יש לי ריבועים שמבצבצים מאחורי הכרס. יש כאן בחור (שום כלום) שהיו לו ריבועים גם על 20%+ שומן.

אין בעיה אם אתה מחליט לעשות ״חיטוב אחרון לפני המאסה״ אבל תתכנן את זה כמו שצריך, עם תאריך יעד, שלבים בדרך להגיע לשם וכו׳ וכו׳ ואז תצא לדרך כמו שצריך למאסה ארוכת טווח ומתונה.

סתם אנקדוטה בקשר לדיון אחר שלך, אחרי מחברי הפורום הותיקים התחיל בתור 55~ קילו שחיף מת, בשיא היה 115~ עם הרבה כוח ומאסה, טבעי. יש המון סיפורים כאלה.

• פותח/ת השרשור
אם אתה שואל אותי בכנות - החסרון שלך הוא החוסר עקביות / תכנון ארוך טווח. אני זוכר אותך כל הזמן קופץ מחיטוב, מאסה, משנה תוכנית, משנה עקרונות וכו׳ וכו׳ וכו׳. אתה צריך אולי לכתוב פיזית או לעשות טבלה באקסל עם מטרות, דרכי הגעה, תכנון תזונה וכו׳ וכו׳.

לגבי ריבועים ומאסת שריר, אני כרגע לא רזה במיוחד (אין לי מושג א.ש, אבל קצת יותר ממה שאני סבבה איתו) ועדיין יש לי ריבועים שמבצבצים מאחורי הכרס. יש כאן בחור (שום כלום) שהיו לו ריבועים גם על 20%+ שומן.

אין בעיה אם אתה מחליט לעשות ״חיטוב אחרון לפני המאסה״ אבל תתכנן את זה כמו שצריך, עם תאריך יעד, שלבים בדרך להגיע לשם וכו׳ וכו׳ ואז תצא לדרך כמו שצריך למאסה ארוכת טווח ומתונה.

סתם אנקדוטה בקשר לדיון אחר שלך, אחרי מחברי הפורום הותיקים התחיל בתור 55~ קילו שחיף מת, בשיא היה 115~ עם הרבה כוח ומאסה, טבעי. יש המון סיפורים כאלה.
1.אני דווקא מתכנן הכל לפרטי פרטים ולמשל את המסה שלי סיימתי בדיוק על המשקל שרציתי ובדיוק בזמן שרציתי, פשוט התחלתי בתור שמן אז חיטבתי 4 חודשים ואז עשיתי מסה שלאחריה הייתי צריך עדיין חיטוב כי החיטוב הקודם סיימתי אותו עדיין הייתי די שמן. תוכנית הייתי 8 חודשים על ab רגילה ואז החלפתי לfbw שמדריך נתן לי בדיוק לחודש ואז לקנדיטו כי פשוט קיבלתי פה המלצות שהיא יותר טובה.
2.ההבדל הוא שאני בהתחלה כששקלתי 60 זה היה כי אני שמן לא כי אני שחיף מת אתם משום מה שוכחים לעשות את ההקבלה הזאת של הגובה, מה שכן לא נראה לי הגיוני שהוא עשה 50 ואפילו 40 קילו של מסת שריר נטו

שתדע, שכל מה שאמרת לגבי סוכר ופחמימה מורכבת היה טעות.
פותח האשכול, תמונת מצב תעזור אבל על פי הנתונים, אתה שחיף. אתה מגביל את החשיבה שלך לגבי הפוטנציאל של הגוף, אתה מאמין שבמהלך חייך תעלה רק שריר ושרק עלייה בשריר טהור משפרת את המראה(היא לא, שריר+שומן עדיין נראה טוב יותר ומתפקד טוב יותר מעצמות)

.
2.ההבדל הוא שאני בהתחלה כששקלתי 60 זה היה כי אני שמן לא כי אני שחיף מת אתם משום מה שוכחים לעשות את ההקבלה הזאת של הגובה, מה שכן לא נראה לי הגיוני שהוא עשה 50 ואפילו 40 קילו של מסת שריר נטו

הם מפספסים שאפילו 63 קילו על 12 א.ש הולכת להיות משימה שתקרע לך את התחת. אתה צריך להגיע לא.ש נמוך להתחיל ממנו מסה (12?) ואז לעשות מסה נקייה ארוכת טווח למה בסוף יצא מצב שאתה תעבור מחיטוב למסה כל 3 חודשים. ברור שלא יכולת לעשות את זה בהתחלה בלי לרדת לתת משקל אבל אולי אחרי המסה הזו שעשית אתה כן תהיה מסוגל, גם אם זה אומר משקל גוף נמוך במיוחד ומשם תתחיל לבנות את עצמך.

גם בגובה שלך, 60 קילו זה לא בשום צורה שמן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית